Nooshi Dadgostar, blivande partiledare för Vänsterpartiet: ”Kött är likdelar”

Nu börjar Vänsterpartiet slutligen tröttna på att ha en partiledare som är en vit, äldre medelålders heterosexuell cis-man, verkar det som. Redan i början av 2020 meddelade Jonas Sjöstedt, som blev kommunist under 70-talet när dessa från Sverige ännu var goda vänner med Sovjetunionen, att han inte skulle ställa upp till omval under Vänsterpartiets kongress i maj.

Nu blev ju inte kongressen i maj på grund av Covid-19, så därför är han fortfarande partiets starke man. Likväl är planen att när kongressen väl blir av, ska en ung, ”rasifierad” kvinna bli den nya partiledaren.

Nooshi Dadgostar föreslås av valberedningen. Hon är född på en flyktingförläggning 1985 och skulle väl därför även hon som 35-åring kunna betraktas som ”medelålders”, men hon är åtminstone yngre än Sjöstedt. Och hon är kvinna. Och hon härstammar precis som en annan populär politiker, nämligen Hanif Bali, från Iran.

Många tummar upp där för Vänsterpartiet.

Vad jag funderar över, är om hon fortfarande betraktar kött som likdelar, och ifall hon är vegan. Detta var en sak som gick att se via SVT i början av 2020. Jag har mailat Dadgostar och frågat, men inte fått svar. Om du också vill fråga, kom ihåg att vara artig och belevad!

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nooshi Dadgostar, blivande partiledare för Vänsterpartiet: ”Kött är likdelar”

  1. Mr Snaggle skriver:

    Normen för alla är att vara som de själva. Allt annat är konstigt och fel. Och istället för att acceptera att alla är olika, fördömer många istället alla som inte är precis som de själva. Där börjar konflikten.

    Normer ändrar sig även och är i ständig rörelse. Alla som förespråkar att bryta mot normer, gör det ändå enligt rådande premisser. De är inga starka rebeller, utan faller helt inom PK-normen för vad man ska och förväntas tycka idag. Är man däremot antifeminist, då bryter man helt mot normen.

    En gång när min polare köpte revbensspjäll sa tjejen bakom köttdisken att ”Egentligen tycker jag inte man ska äta kött.” Min första tanke var då varför hon i så fall jobbade där…

  2. Mr Snaggle skriver:

    Exakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s