Navid Modiri: Håll käft och sluta gnäll! Hur kan vi? Samtalet fortsätter…

Navid Modiri från Iran har en pod vid namn ”Hur kan vi”, som även går som vlogg på youtube. Avsnitten är flera timmar långa och kan därför vara lite besvärliga att lyssna på, men i övrigt brukar de vara intressanta med spännande gäster.

De senaste avsnitten har Modiri dock visat upp en obehagligt iskall, empatilös attityd, där han argumenterar för åsikten att man inte ska ”gnälla” ifall man blivit illa behandlad på grund av exempelvis sina yttranden, utan istället hålla käft.

Här framlägger jag fler varianter med precis samma regler.

Det handlar om att skuldbelägga offren.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Navid Modiri: Håll käft och sluta gnäll! Hur kan vi? Samtalet fortsätter…

 1. X skriver:

  Du menar han Joe Rogan wannabe:n som köpte ett kändisskap och plats i TV-soffan genom att bjuda högst på auktion för en lunch med Jimmy Åkesson?

  Felet är inte att formatet är för långt men att det är en kanal för vänstermuppar och vänstermuppar beter sig alltid på det sättet.

  Mupparna (vänstermuppar, identitetsmuppar, wokemuppar) säger olika saker som till exempel ”Det får man inte säga i det här landet” och ”Inte alla män”.

  De säger detta ironiskt för att misskreditera meningsmotståndare, placera meningsmotståndare i fack för att fäktas mot halmgubbar istället för att bemöta argument.

  Den första ironiska meningen implicerar att ”Det finns ingen censur” och ”Det är ditt eget fel om du sagt något dumt och får skit för det” men i själva verket är skolexemplet på att försöka rättfärdiga rå-censur.

  Spola tillbaka bandet till år 2015 och yttra offentligt att migrationen måste kontrolleras precis som alla säger i dag. Du har nu klivit utanför åsiktskorridoren och stämplas som Hitler och liknas vid Breivik. Du blir rasist-stämplad och stigmatiserad genom guilt by association, utan att ha sagt något alls rasistiskt.

  Pöbeln av självutnämnda experter bestämmer godtyckligt vad priset är för att säga sanningen som inte passar det rådande vänsternarrativet. Visst, det stämmer att du rent formellt alltid har varit fri att säga precis vad du vill, men de säger aldrig något om priset att säga sanningen, att du riskerar anseende, jobb och sociala relationer. Inte för att du har sagt något sakligt fel eller kränkande, men för att du har sagt något man inte får säga utan repressalier. Det är oftast enklare och mer effektivt att misskreditera meningsmotståndare, det som brukar kallas för karaktärsmord, än att oskadliggöra personen rent fysiskt som de gör i Nordkorea. Budskapet som signaleras till massan är dock detsamma d.v.s. håll käften.

  Ett bra exempel på det mjuktotalitära mediasamhället är när Joakim Ruist svär i kyrkan och säger sanningen att asylinvandringen inte är lönsam (något man absolut inte får säga trots att det är sanningen och sakligt korrekt) och han ska genast karaktärsmördas i direktsändning av en skata som ingen riktigt kommer ihåg vad hon heter.

  Budskapet är detsamma: Håll käften.

  Den andra ironiska meningen är precis lika korkad. Den implicerar att meningsmotståndare måste vara personligt kränkta om de påpekar felaktigheter i den feministiska förklaringen och dess dogmatiska uttryck som ”mäns våld mot kvinnor”.

  Mupparna säger att 98 eller 99 procent av förövarna är män vilket är en relativt korrekt men helt irrelevant siffra i sammanhanget. Långt ifrån 99 procent av männen är förövare och det är inte representativt för män att våldta. Procenten är inverterad eftersom det är max en eller två procent av män som är våldsförövare (om man inte går till utomeuropeiska urval där det råder en statistiskt fastställd överrepresentation och siffran är mycket högre). Att påpeka felaktigheten i radikalfeministiska falsalier triggar pöbeln som säger att den som säger sanningen är misogyn kvinnohatare och alla andra osakliga epitet ovan att personen är rasist. För det vet ju alla att rasism och kvinnohat går hand i hand som inte har sagt något kvinnofientligt är inte bara kvinnohatare han är rasist också. Personen ska misskrediteras och stigmatiseras enligt samma modell för att förmedla budskapet: Håll käften.

  Den som ger uttryck för de dogmatiska teorierna däremot tas emot med öppna armar. Fråga Kapten Klänning när det begav sig. Han avgudades av feminister och prisades för sitt jämställdhetsarbete.

  Nej det sakliga hade varit att förklara hur mansrollen och machokulturen kan utgöra huvudproblemet när det inte är 99 procent av de västerländska männen som misshandlar och våldtar utan snarare det omvända 1 procent. De glömmer även att nämna att våld mot kvinnor föraktas och ses ned på i manliga domäner.

  Följer dessvärre inte personen du nämner och har inte sett avsnitten du refererar till men generellt gäller att vänstermänniskor aldrig är intresserade av sanningen men av makt och att meningsmotståndare håller käften.

  Det bästa med YouTube-kanaler är att man inte behöver titta i synnerhet på kanaler med folk som bara älskar att höra sin egen röst. Nivån är kanske inte så hög om du bjuder in lögnerskan Linnea Claeson och håller med henne.

  • bergersjo skriver:

   Jag håller inte med om att programmet är för vänstermuppar. Modiris följare var säkert sådana för några år sedan, men iom. att han bjuder in personer som Åkesson, Kasselstrand, Aron Flam, Hanif Bali, Angry Foreigner, sexarbetare osv. och snackar med dem och låter dem prata så tappar han väldigt många av den skaran, och programmet blir intressant av samma orsak: Gästerna.

   Själv tycker jag program som är flera timmar långa är lite väl att ta i men har man tid och möjlighet så är det väl okej.

   Men Modiris åsikt om att man ska hålla käften och inte gnälla är helt uppåt väggarna. Han använder Lars Vilks som ett gott exempel, eftersom Vilks tydligen inte ”gnällt” och därför är bra, men skulle varit motsatsen om han hade klagat över den situation han befinner sig i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s