Försvara den grundlagsskyddade svenska yttrandefriheten!

Trots att yttrandefriheten står skriven i Sveriges grundlag, är de flesta svenska politiker inte några närmare vänner av den. Tvärtom, faktiskt. De senare åren har attackerna mot vår yttrandefrihet återkommit allt oftare.

Numera sker det oftast över internet. Med påståendet att det rör sig om ”hot och hat” tystas människor och tillåts inte delta i samhällsdebatten.

Mäktiga globala internetföretag springer korrupta politikers ärenden. Någonting är mycket unket och det svenska folket behöver vakna fort!

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Försvara den grundlagsskyddade svenska yttrandefriheten!

 1. Mr Snaggle skriver:

  Försök bli mer av en cyniker och betrakta mänskligheten ur ett kallt perspektiv, så slipper du frustrationen över allt som är fel…Tänk hellre att de flesta är idioter och några vettigare än tvärtom. Annars måste man gå runt och vara arg jämt, då världen och samhället är åt helvete på så många nivåer. Allt handlar om kränkningar. Hur många har du mött genom livet som uppriktigt har behandlat andra som de själva skulle vilja bli behandlade? Trots att det borde vara normen.

  • bergersjo skriver:

   Nu förstår jag inte vad du menar. Detta handlar inte om någon frustration. Det handlar om oro över att vår viktigaste lagliga rättighet står under attack!

 2. Mr Snaggle skriver:

  Men det gör dig arg, eller hur? När det ändå inte finns någon man kan göra åt en situation, är frustration över densamma bara bortkastat.

  • bergersjo skriver:

   Vi kan göra något åt detta. Det gäller bara att tillräckligt många vaknar och inser vad som pågår. Ju längre tiden går, desto obehagligare blir det uppvaknandet.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Vad du skulle kunna göra är att bilda ett eget parti, med de frågor som berör dig mest. Och nå ut till så många som möjligt för att hitta följare.

  Det är mänsklig natur att stänga av när det blir för mycket. När man ändå är maktlös. Och det gäller mycket.

  • bergersjo skriver:

   Knappast, ett litet parti påhittat av mig har ingen makt i ett land bland 10 miljoner invånare. Men man kan aktivera sig på många fler sätt än att bara starta ett parti. Ett av de sätten är att delta i samhällsdebatten. Det är var jag gör. Jag skriver i bloggen (fast det var ett tag sen nu) och pratar i vloggen. Det ger betydligt mer än att försöka starta ett parti. Att delta i samhällsdebatten GER mig energi, att starta ett parti SUGER energi.
   Och därför är det extra viktigt för mig att yttrandefriheten får leva. Jag måste bevara den. Den är mycket viktig för mig, kanske vår viktigaste rättighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s