Hanna Widerstedt hånar alla våldtäktsoffer

Den unga kvinnan Hanna Widerstedt var en så kallad ”mediahora” i Sverige för några år sedan i TV-program som ”Big Brother” och ”Lyxfällan”.

Nu är hon på tapeten igen med sin bok ”Till mina torskar”, där hon klär på sig en offerkofta gällande sina år som sexarbetare i Berlin.

Widerstedt menar på att sexet hon sålde egentligen rörde sig om våldtäkter, och här förklarar jag varför hennes argument inte håller:

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Hanna Widerstedt hånar alla våldtäktsoffer

 1. Mr Snaggle skriver:

  Ordet blir mindre värt varje gång det missbrukas…Och allt mer avdramatiserat för de verkligt utsatta. Lika dumt som att kalla en örfil misshandel, för folk som blivit slagna medvetslösa med järnrör etc.

  Alltid även tänkt att alla som ljuger om våldtäkter, hot, övergrepp etc borde bli särskilt kritiserade och hatade av andra kvinnor som blivit verkligt utsatta. Det sänker ju deras trovärdighet. Tyvärr är det ändå ytterst få av dem som reagerar på det. Eller tar avstånd från såna kvinnor, ens när det framkommer att de ljugit. De måste ändå hålla ihop som kön, mot de mörka krafter inom alla ur manssläktet. Och är kanske rädda för att bli utstötta om de tar parti mot någon av sitt eget kön. Kvinnor kommer alltid vara offer och män motsatsen, det är bara så det är.

  Skrev nyligen ett mail till en bloggkvinna som jag tyckte skrev rätt bra och hade roliga inlägg, där jag berömde henne för det och tillade att hon var väldigt vacker också. Hon hade sen publicerat mailet på sin blogg för hon tyckte det var så gulligt skrivet och undrade vem hennes okände beundrare var. Genast började flera andra kvinnor där analysera varje rad i det och spekulera i om jag var farlig eller inte, att det ”kunde vara så med män som är sådär överdrivet vänliga och snälla”, kunde tyda på dominans och en vilja att kontrollera kvinnor, etc, etc…Jag gav mig tillkänna och skrev att så inte alls var fallet, utan att jag helt gillade henne som person. Även nästa mail jag skrev publicerade hon slutet på – då för att visa de andra hur snäll jag var och inte alls farlig…Och även där fortsatte de andra varna henne för att de hade läst att man aldrig skulle lita på att det var ärligt, etc.

  Härligt va! 😀 Självklart slutade jag skriva och titta in där.

  • bergersjo skriver:

   Att kalla något som inte är en våldtäkt för våldtäkt är en ren lögn och direkt kontra-faktiskt, och därför betydligt dummare än att kalla en örfil för misshandel, då en örfil faktiskt är misshandel. Misshandel behöver inte vara så grovt att det är livsfarligt, men en örfil kan vara så grov att offret får hörseln förstörd för resten av livet.

   Jag tycker du ska fortsätta läsa kvinnans blogg. Det var ju inte hennes fel att det satt en massa idioter och skrev hat om dig där.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Varför finns det alltid en efterfrågan, brukar jag undra. Varför vill ett förlag ge ut hennes bok? Och varför har hon lyckats göra sig ett namn och fått följare? Sett henne förut. Känns som en sån där person som aldrig kommer bli vuxen. I ordets negativa bemärkelse då.

  • bergersjo skriver:

   Företaget ger ut boken för att tjäna pengar såklart. En sån historia kan nog intressera många. Sen att hon aldrig blir vuxen, det är ju hennes eget argument, enligt vad jag säger i vloggen. Hon betraktar sig själv som ett litet barn som inte bär ansvar för sina egna gärningar och val i livet…

 3. Mr Snaggle skriver:

  Då blir det ett hån mot folk med funktionsnedsättningar eller utvecklingsstörning också…Har mött flera med det som varit mycket högfungerande och även smartare än många andra jag träffat på genom livet. Men är de bara söta och anspelar på det, kommer nog de flesta tjejer undan med det också. Anses bara gulligt.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Håller med.

 5. Mr Snaggle skriver:

  Blondinbella skriver om boken i sitt senaste inlägg och skulle precis börja läsa den. En i kommentarerna skrev att hon/han också läser den just nu och alltid varit lite fascinerad av Hanna…Troligen kommer fler ge positiva omdömen.

  • bergersjo skriver:

   Ser man på. Och Blondinbella själv blev ju kändis bara av att vara en tonåring som satt och skrev fullständigt meningslöst babbel i sin blogg fem gånger om dagen, så då måste jag ju säga att Widerstedts historia är betydligt mer intressant än Blondinbellas åtminstone…

 6. Mr Snaggle skriver:

  Hon har precis rätt förutsättningar för att få offerrollen och vinna folks sympati. Ingen bryr sig om en ung kvinnas moral, bara kön och utseenden. Men ingen av de där två verkar sympatisk och jag läser inte BBs blogg heller, halkade bara in där av slumpen.

  • bergersjo skriver:

   Kallar hon sig ens Blondinbella fortfarande? Jag trodde hon övergått till sitt riktiga namn för många år sen vid det här laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s