Hur hanterar Vänsterpartiet Ung Vänster när dessa erkänner sig vara kommunister?

Det var många år sedan nu som Vänsterpartiet tog de första stegen i att göra avkall på sin kommunism, närmare bestämt genom att byta namn och ta bort ”kommunisterna” från dåvarande namnet Vänsterpartiet Kommunisterna, VPK.

Detta naturligtvis eftersom de märkte att kommunismen inte låg på modet längre när Sovjet och de östeuropeiska kommuniststaterna kraschade en efter en…

Dock har Vänsterpartiet aldrig brytt sig om att verkligen ta itu med sitt mörka förflutna, exempelvis genom att sparka ut de partimedlemmar som fortsatt envisas med att betrakta sig som kommunister.

Därför är det kanske egentligen inte någon större överraskning att Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster nu slutligen i sitt partiprogram erkänt sig vara kommunister. Deras ordförande Ava Rudberg har sagt att kommunismen är det ord som tydligast rent ideologiskt beskriver målet för Ung Vänster.

Nu är det alltså upp till bevis för Vänsterpartiets nya partiledare Nooshi Dadgostar, som så sent som i november tydligt sa att kommunismen är något dåligt som Vänsterpartiet helt tar avstånd ifrån.

När Sverigedemokraternas ungdomsförbund inte följde partilinjen sparkades hela ungdomsförbundet ut och ett nytt bildades. Dags för Nooshi Dadgostar att göra samma sak med Ung Vänster, eller också erkänna att hela partiet är kommunister som gömt sina sanna fula ansikten i politiska garderober de senaste 30 åren och ljugit om saken…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s