”Hoppa från en bro äckel” – trollens och internethatarnas förslag

Allt eftersom fler människor upptäcker att kanalen finns, desto fler unkna, oseriösa och hatiska kommentarer dyker upp från internethatare och troll. Vanligtvis nöjer jag mig med att bara plocka bort dem och inte lägga ner någon energi på dem. Man ska inte mata trollen.

Men ibland får jag faktiskt lite inspiration, så att jag själv får energi av att kommentera dessa antihumanistiska halvliv och vad de orkat kräka ur sig. Denna filmen blev lite längre än planerat, men se den ändå. Och kommentera gärna- humant, artigt och seriöst.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Om Sven Bergersjö eller företaget, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Hoppa från en bro äckel” – trollens och internethatarnas förslag

 1. Mr Snaggle skriver:

  Sanslöst. Men inget förvånar mig längre med folk och hur de beter sig.

  Tänk aldrig att de flesta människor är snälla och bli chockad av alla som inte är det, utan tvärtom. Då blir du positivt överraskad av den lilla klick som är bättre och vettigare istället!

  Jag gissar att fördelningen av mänskligheten ligger på ungefär 70% neutrala (gör varken gott eller ont för sakens skull, bara lever sina liv, sköter sig själva och gör vad de måste), 25 % onda och 5% goda. För att räknas in i den sistnämnda kategorin, förutsätts att man aktivt lever sitt liv för att göra gott och hjälpa andra. Det är det en ytterst liten del som gör. De allra flesta är neutrala. Men jag gissar att det är betydligt fler som är aktivt elaka.

  • bergersjo skriver:

   Jag vet inte om det är så lätt. Jag tror samma person kan vara såväl aktivt god som aktivt ond, och aktivt neutral, vid olika tillfällen.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Så är det också. De flesta människor väljer ut sina offer och kan nog samtidigt vara jättetrevliga mot sin familj eller likasinnade vänner. Men troligen har dessa ungefär samma moral och personlighet. Det är i alla fall vad jag brukar utgå ifrån. För om de var lika mot alla, skulle ju ingen gilla dem heller.

  Sen har många bara otroligt svårt att inse sina egna handlingar och ser bara reaktionerna därefter. Många människor som kränker andra – möjligen för att de helt enkelt inte hade högre intelligens och bättre uppförande, reagerar alltså med att bli arga själva varje gång någon reagerar över deras dåliga handlingar. Det är t.o.m. det allra vanligaste, jag tror aldrig jag har upplevt att någon har bett om ursäkt och känt ånger eller dåligt samvete. Istället kommer ilskan över att ha blivit kritiserad, varje gång. Och då är det ändå rätt grova grejer eller kränkningar det handlade om. Som de aldrig skulle tyckt var okej om det gällde de själva. Däremot går allt bra att göra mot andra, för varje person. Men det finns personer som bara är genuint dåliga och elaka från starten också. Utan någon yttre omständighet som kunde förklara det. Jag har själv mött några såna exempel. Däremot har jag nog aldrig mött någon av motsatsen personligen. Men de finns ju! Och det finns flera historiska exempel på dem.

  Men pratar vi om vanliga simpla mobbare, som måste trycka ned, håna eller kränka andra för att må bättre själva, så har de alltid haft väldigt lätt för att få med sig andra. Ett exempel på det är väl den där killen som gjorde en parodifilm på dig, som de flesta tyckte var jättekul och skrattade åt. Jag kunde nämna otaliga exempel själv också.

  På nätet är bästa sättet att bara ignorera det. Att besvara angrepp från troll, särskilt i långvarig form, är bara som att lägga vedträn på elden då de inte är där för att argumentera eller få fram någon poäng i vanlig ordning. Målet är att reta upp eller ta ned. Får de aldrig något svar, blir det inget roligt längre. Men i verkliga livet gäller den direkta motsatsen. En mobbare kommer ALDRIG sluta om man bara tar emot och aldrig ger tillbaka. Då fortsätter och eskalerar det bara istället, ju längre tiden går. Tyvärr gäller principen i djurvärlden där, då det är det enda språk de förstår. Att visa sig aggressiv, så de inser att de måste börja med någon ny istället som inte var lika farlig…För de kommer alltid behöva någon att ta ned, det är deras hela natur. Och här kunde jag nämna otaliga exempel på personer jag mött genom livet med denna personlighet, av bägge könen och i alla åldrar.

 3. D:C skriver:

  ManiacMedia 20/3-21
  Intressant vy angående omständlig död, ett önskemål omän ingen nytt men förtjänas att gås-igenom, emellanåt.

  Angående karaktären hos ManiacM, Härom dagen fick vi reflektionen ” Alla människors OLKA värden” , – ok.
  Den rubriken sände jag till min avkomma (f.04) att begrunda. Min vy uppväxande historielösa behöver varierad kost att smaka på, grillkryddat.
  På min fråga om försändelsen, sänt annat tidigare, fick jag svaret igen, ” – ååh han ehmm eju liksom liiite ehmm som läskig (creepy) ”, – bra eller dåligt betyg angående pedagogik för mellantonåring ?
  Nåväl jag menar till min tonåring att det är slags skådespeleri med viss förstärkning, – ja-ja visst men gå på budskapet oavsett dess framförande, vi snackar ju endast par-minuter.

  Gymnasiebarnet har till viss del rätt, iockmed att ManiacM-ljussättning ger effekt-skugga runt ögonen som då rejält kontrasterar själva ögongloben-blicken (M-Feldman) mera hårdhänt mot betraktaren, dock om än i skavisäga förlåtande intervaller.
  Emellertid, sådan blick mot sig blir för den ovane besvärande och i värsta fall då helt väljs bort eller flyttar fokus från själva budskapet, dock en förlust oavsett.
  För övrigt vore det ju icke helt fel om ”OLIKA”-filmsnutt fick en mera spridning hos elev i mellan-läroanstalter och förövrigt även en hel del annat MM-material oxå som ej kräver omfattande insikt om konvulsioner i när-historik. MM-material som förhoppningsvis för elev blir slags katalysator för mera objektiv förståelse i när-historik, ger insikt och bättre eget berättande/skrivande.
  – Jupp, ”de-e-mycket nu” som ligger på önskebordet, tyvärr.

  För övrigt från min vy och oavsett, helt ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s