Ett sådant förakt för Annie Lööf

Nu har SVT slagit till med det stora spektaklet ”Partiledardebatt” igen, och låtit partiledarna från riksdagen stå och gapa och skrika och köra den gamla vanliga trötta teatern som alla kan utantill vid det här laget.

Det blev förstås lite nytt i och med att det ligger på mode att snacka om mensvåld mot kvinnor- förlåt- mäns våld. Ursäkta!

Den ende som sa något vettigt där var Åkesson, eftersom han hade öppet mål och påpekade precis som det är att stor del av dessa brott är importerade problem. Eftersom de övriga partiledarna inte hade något argument att komma med fick de ”visa känslor” istället, och den som skrek högst var ju såklart som vanligt Annie Lööf.

Hon ”känner ett sådant förakt” för det Åkesson sa, utbrast hon. Ja, oj oj oj. När det gäller migranter då går det inte an att påpeka att dessa faktiskt överrepresenterar exempelvis våld mot just kvinnor alldeles väldigt mycket.

Men att inte bara påpeka samma sak om män däremot, utan tillochmed kalla våld i nära relationer för ”mäns våld mot kvinnor”, det är helt okej. Såklart. Helt okej. Varför det, egentligen?

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Ett sådant förakt för Annie Lööf

 1. G skriver:

  Hej! G från Toklandet här 😉 Vet ej när du började blogga lite igen, men kul att du kombinerar videos med bloggtexter också. Och som vanligt har jag glömt titta in på Toklandet då och då, men idag kom jag ihåg att det var dags, bara tråkigt se situationen är oförändrad och att Mit ännu inte kommit tillbaka.

  Apropå debatten så tog jag denna skärmdump från AB:s chatt i samband med PL-debatten där de publicerade vad varje PL svarade efter debatten på frågan mäns våld mot kvinnor. Svaren talar för sig själv kan man ju säga…

  https://imgur.com/a/2k2GZs9

  • bergersjo skriver:

   Hejsan, kul att du hittar hit! 🙂 Jodå jag försöker få med en liten text just framförallt eftersom jag inte bara lägger filmen på youtube utan också länkar till den härifrån. Någon form av text har jag alltid haft, men det är väl sällan numera som hela poängen kommer med i den. Fast egentligen skriver jag bättre än jag pratar, så om det var många som läste mina texter hade jag gärna skrivit oftare.
   Tyvärr tror jag Toklandet är ett stängt kapitel i Mits liv. Jag har kontaktat honom flera gånger på facebook om saken men där verkar lika tyst. Himla synd.
   Ja den där skärmdumpen, där uttrycker de ju sig precis som i SVT. Märkligt att det är tabu att ta upp att våld mot kvinnor- precis som allt annat våld- är överrepresenterat av människor som kommit hit från andra kulturer, medan det däremot är helt okej att skuldbelägga varenda man i hela världen för våld i nära relationer genom att kalla det för ”mäns våld mot kvinnor”.

   • G skriver:

    Hej! Jag lär nog fortsätta hitta hit, kanske fyller det upp tomrummet lite 😉 Okej, jag förstår, inte haft koll på din blogg och läst så jätteofta, förutom när du länkat till dina blogginlägg i MiT.s kommentarsfält, vilket varit uppskattat, om du alltid haft text till dina videor eller ej, eller ifall du slutade med text när du började fokusera lite mer på videor. Hur som helst så är texten uppskattad, därtill så kommer jag inte ifrån att texter indexeras av sökmotorerna, vilket inte sker med videos/ljud, förutom videotiteln och möjligen videobeskrivningen under, som på youtube till exempel. Så Jag har alltid uppskattat när både gammelmedia och nya medier kör en liten transkribering av något som sagts i e.g en intervju i SVT, TV4, en podd eller vad det nu än är. och ibland inslag i program från utlandet, Biden Trump, Wokeidiot etc. Det samma gäller ju radio såklart. Det är trevligt med video, men också tråkigt att om det inte vore för transkribering av likväl små som stora saker och ofta viktiga/intressanta/uppseendeväckande saker som sägs av både politiker, godhetskändisar och andra så skulle en hel del inte få fart i arslet och sprida sig så långt över internet. Och framför allt inte finnas kvar ifall en video tas ner eller blir raderad av Big Tech pga *anledning*.

    Hmm, tråkigt att höra att du inte ens fick svar på Facebook. Förstår ej varför, han uppmärksammade själv då och då att bloggen var poppis och att hans ”lilla gratisblogg” e.g drog mer trafik en den nu stängda vänstersajten Politism. Vilket ju stämde. Och han hade ju en väldigt livlig och toppenbra community i kommentarsfältet, det var en fröjd läsa Mits blogginlägg och sedan scrolla igenom det ibland väldigt långa kommentarsfältet för att se vad andra kommentatorer tipsar om och även dela material själv. Ett toppenställe för folk som inte har vare sig facebook, twitter eller annat. Så måste säga att om den nu är ett avslutat kapitel så hade det varit uppskattat om han iaf kunde sagt hej då och tackat för denna tiden, han hade ju inte behövt berätta i detalj varför, men allt är bättre än att bara gå upp i rök och lämna alla bloggbesökare som förvirrade frågetecken som undrar, vad har hänt, varför är det tyst.

    Och glömde skriva på Toklandet att det var skönt höra att det gick bra med din närstående och att hon är O.K.!

    Lade nu ett bokmärke till din blogg så vi hörs kanske snart igen 😛

    Ha en fin söndag!

    P.S

    Apropå ämnet som just detta blogginlägg handlar om. Hörde i onsdags en s.k ”krönika” i SR P4 i radion av SR:s korre och kände att jag fick så många motfrågor jag skulle vilja ställa. Det visar sig att den också publicerats online, där det går att antingen lyssna eller läsa.

    ”Vågar man lita på män? Marie Nilsson Boij, Paris”
    https://sverigesradio.se/avsnitt/1719934
    https://web.archive.org/web/20210505090838/https://sverigesradio.se/avsnitt/1719934

   • bergersjo skriver:

    Ja du är så välkommen så! 🙂

    Heh, jag länkade ALLTID mina inlägg på Toklandet, fast det blir väl slut med det kanske, för man vet ju inte hur länge det kommer vara kvar. Det var nån som sa att han tydligen hänger på Twitter fortfarande, men Twitter är för mycket skräp för min del.

    Hmm, förstod inte så mycket av din beskrivning, det KAN bero på att jag är utmattad efter dagens träning. Ska kolla in din länk senare! 🙂

   • G skriver:

    Ajdå. Lite så här. Jag menar att exempelvis lite av detta:
    https://www.svt.se/special/deras-barn-blev-is-terrorister/

    …har transkriberats av en reporter på Expressen som gjort en artikel, vilket är bra av flera anledningar.
    https://www.expressen.se/nyheter/is-kvinnans-pappa-besviken-men-jag-vill-ha-hem-henne/

    Dels gör det att artikeln/texten kan indexeras och hittas via sökmotorer som Google, Bing Duckduckgo, Startpage osv. Hade videon förblivit en video så hade det inte varit möjligt. Detta något som är bra också när man ska ta meningar eller citat från något som sägs, vilket inte heller är möjligt från en video. Och ej heller möjligt att spara en video till e.g web.archive.org eller archive.today, vilket jag gör med nästan varje artikel jag sparar som bokmärke i webbläsaren.

    Apropå…

    ”Fast egentligen skriver jag bättre än jag pratar, så om det var många som läste mina texter hade jag gärna skrivit oftare.”

    Hahaha, nåväl, du snackar på rätt bra tycker jag :P. Men jag föredrar ofta att läsa än se videos. Så kör hårt på bloggen också, med aktuella ämnen osv, ifall du gillar att skriva, för vi uppskattar och gillar läsa det du skriver!

   • bergersjo skriver:

    Känns som om sökmotorerna blivit sämre? Och jag tror google har gjort det med flit, för att folk ska hitta det som google vill att de hittar och inte vad de själva söker efter.

    Roligt att du uppskattar min blogg! 🙂 Sprid den gärna till vänner och släktingar när du hittar nåt meningsfullt! 😉

 2. Mr Snaggle skriver:

  ”Kriminella och deras våld mot offer”. Huvudet på spiken. Och en jävligt bra vlogg igen. Men det är bättre att inte ens titta på de där debatterna. Gör en ju bara på dåligt humör.

  Vi lever i ett samhälle och land där kvinnor både är avsevärt mer värda än män och även har högre trovärdighet, enbart p.g.a kön. Det är det som avgör, inte personlighet. Det är deras idé om jämställdhet. Och det är rätt läskigt att veta att kvinnor alltid kommer bli betrodda och få sympati långt framför en man, då hela grundidén är att män av naturen alltid är sämre och mer morallösa individer. Och närmare till ilska, hat och våld – återigen bara p.g.a. sitt kön. Enligt mina erfarenheter så har det varit precis tvärtom.

  • bergersjo skriver:

   Partiledarnas debatter i media är naturligtvis bara tokig teater som lätt kan göra en irriterad, men å andra sidan hittar man också en massa därifrån att kommentera ifall man själv vill delta i samhällsdebatten! 🙂
   Synen på kön kommer nog snabbt att förändras i vårt samhälle. Om tokvänstern får som de vill kommer svenskarna inte vara i majoritet i Sverige så länge till och då kommer samhällssynen och de grundläggande värderingarna och allt vad man vill kalla det snart att vara likadana här som i MENA. En annan variant är att tokvänstern INTE får som de vill, men det skulle isåfall kräva att en tillräckligt stor majoritet sätter ner foten mot det, vilket även det ändrar samhällssynen när pendeln svänger. Om det blir till det bättre är jag inte säker på men det sker nog ganska snart.

 3. G skriver:

  ”Forskning: Inte fler utlandsfödda som dödar kvinnor”
  https://web.archive.org/web/20210509054623/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aPMnML/forskning-inte-fler-utlandsfodda-som-dodar-kvinnor

  Får se vad det blir av detta. Om det är forskning eller ”forskning”.

 4. Mr Snuggle skriver:

  En artikel jag snubblade över idag på samma tema: https://www.expressen.se/kronikorer/atilla-yoldas/nar-ska-de-sluta-hata-man/

  Tills vändningen kom så kände jag förvåning över att etablerad media publicerade något utöver vad man ska och förväntas tycka…

  Skillnaden är att de där männen han pratar om inte hatar en viss grupp, utan urskillningslöst och troligen till stor del utlöst av alkohol eller värre substanser. Och att de inte har hela PK-världen med sig heller, utan ses som just missanpassade, farliga och kriminella idioter.

 5. G skriver:

  Miljöpartiet i dagens GP…

  ”Alice Bah Kuhnke (MP): Mäns våld mot kvinnor måste bli olagligt – i hela EU

  Istanbulkonventionen skulle bli en gemensam europeisk verktygslåda för att bekämpa våld mot kvinnor. Nu har tio år gått och kvinnor misshandlas, våldtas och dödas fortfarande. EU-kommissionen måste bryta dödläget, och lägga fram skarp lagstiftning som tvingar medlemsländerna att få stopp på våldet.

  Äntligen diskuteras mäns dödliga våld mot kvinnor på högsta politiska nivå i den svenska debatten. Varje gång en kvinna mördas är det en tragedi, och varje gång ett barn förlorar en mamma bär hela samhället ett ansvar.

  Kanske befinner vi oss äntligen i ett paradigmskifte, där kraven från kvinnojourer och aktivister som i åratal outtröttligt drivit kampen mot mäns våld mot kvinnor, äntligen hörsammas. Det är inte en dag för tidigt. Nu måste politiker från höger till vänster leverera mer än vackra ord vid förhandlingsborden.

  Men den politiska vilja vi ser i Sverige just nu är dessvärre unik i en europeisk kontext.

  Varje dag mister sju kvinnor i EU sina liv på grund av våld i hemmet, det är minst 2500 per år. Den högerkonservativa våg som sköljer över Europa, kantas av tillbakagångar och förtryck. Kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar och mest grundläggande rättigheter, ifrågasätts av ledare som hejar på varandra i en kapplöpning mot den absoluta botten. Polen och Ungern går i täten för denna utveckling.”
  https://www.gp.se/debatt/m%C3%A4ns-v%C3%A5ld-mot-kvinnor-m%C3%A5ste-bli-olagligt-i-hela-eu-1.46466934
  https://web.archive.org/web/20210511214850/https://www.gp.se/debatt/m%C3%A4ns-v%C3%A5ld-mot-kvinnor-m%C3%A5ste-bli-olagligt-i-hela-eu-1.46466934

  • bergersjo skriver:

   Vilka djävla dumheter. Det är knappast någon ”högerkonservativ våg” som backar upp den våldsbejakande islamismen- vilket är de som misshandlar såväl kvinnor som män som barn MEST här i EU.

   • Mr Snaggle skriver:

    De största förlorarna i familjerelaterat våld är barnen. De har inte valt det alls. Det finns även dokumentation på att kvinnor som lever med denna sorts män hellre tar deras parti mot för sina egna barns. Jag vet själv en kvinna som gjorde det. Och fortfarande lever ihop med samme men. Den naturliga modersinstinkten för varje frisk individ, vore att alltid välja och skydda sina barn framför allt. Det är mycket sällan pappan till barnen det rör sig om heller, utan kvinnans nye man.

  • G skriver:

   MP: ”Polen och Ungern går i täten för denna utveckling.”…

   ”The safest country for women in continental Europe is Poland

   Poland is ranked sixth, behind New Zealand (4) and Canada (5). Nordic countries like Norway, Finland, Sweden and Denmark are nowhere to be seen near the top ten. That is remarkable considering their feminist and progressive policies.”
   https://archive.is/aNRXk

   Källan till ovan artikel…

   ”The 10 safest countries for women in 2017 were:

   1. Australia
   2. Malta
   3. Iceland
   4. New Zealand
   5. Canada
   6. Poland
   7. Monaco
   8. Israel
   9. USA
   10. South Korea

   The least safe countries in the world for woman in 2017 include Somalia, Sudan, Iraq and Syria.”
   https://www.businessinsider.com.au/australia-heads-the-list-of-the-10-safest-countries-for-a-woman-2018-1

 6. Mr Snaggle skriver:

  ”Varje dag mister sju kvinnor i EU sina liv på grund av våld i hemmet”
  P.g.a. att de valde fel och heller inte lämnade efter första slaget.

  ”Kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar och mest grundläggande rättigheter,”
  Och även rätt att ta ansvar för sig själva och vara vuxna och inte förlita sig på skattebetalarna för skyddsboenden och dylikt i efterhand.

  Det är lika synd om alla kvinnor som valt grovt kriminella våldsbrottslingar också, i full vetskap om vad de var. Och just därför tyckte de var spännande. Då är de manipulerade av ”patriarkatet” eller liknande istället.

  De som blir syndabocken för allt i den feministiska PK-normen är de helt vanliga och laglydiga, medelålders svensson-männen som inte förändrats särskilt markant just nu mot för i alla tider. Men ändå får känna hatet för allt och hur mycket sämre de är som människor, just p.g.a. sitt kön.

  Det borde införas en lag om hets mot könsgrupp också. Då skulle väldigt många kunna åtalas.

 7. Mr Snaggle skriver:

  Alice Bah var för övrigt mycket roligare i Disneyklubben för 30 år sen. Det var grejer det. Jag gillade Johan och Eva mycket bättre på den tiden också än det de gör nu.

 8. G skriver:

  ”Märta Stenevi..[..]..Hon är jämställdhets- och bostadsminister och språkrör sedan några månader tillbaka. En ledare som Miljöpartiet sätter stort hopp till och som snabbt kastats in i en debatt om mäns våld mot kvinnor.

  På initiativ av C-ledaren Annie Lööf bjöd hon in till partiledarsamtal i frågan.

  – Ibland känns det lite cyniskt, men kan man få den mediebevakningen så blir det också opinion i en fråga. Då kan saker och ting gå mycket snabbare, säger Märta Stenevi.

  Såväl höger- som vänsterdebattörer har hyllat Stenevis insats i förra helgens partiledardebatt i SVT. Hon har sedan dess fördubblat sitt stöd i Expressen/Sifos nya förtroendemätning, om än från låga nivåer.

  – Min sämsta gren är att memorera talepunkter, till mina medarbetares förtvivlan. Däremot är det väldigt roligt att debattera, säger hon.

  Vem av partiledarna får högt betyg av dig?

  – Förutom mig själv så tycker jag mycket om Annie Lööfs sätt att debattera. Hon är intressant att lyssna på, trygg och bra. Jag tyckte också om Stefan Löfvens inlägg om mäns våld mot kvinnor, hur han pratar om mäns ansvar och mansnormen. Det var väldigt starkt och en viktig dimension av debatten.

  I debatten om debatten finns två diskussioner som upprör Märta Stenevi: Ebba Buschs klänning och Jimmie Åkessons påstående om att mäns våld mot kvinnor är ett importerat problem.

  Finns det någon poäng i att det är importerat problem?

  – Nej, det tycker jag inte. Det finns en överrepresentation. Men den är också kopplad till psykisk ohälsa, missbruksproblem och socioekonomiska faktorer, precis som det alltid har varit inom kriminalitet. Däremot är det viktigt att ta överrepresentationen på allvar, när det gäller hur man ska få män att sluta slå. Att man fångar upp riskfaktorer, förhållanden och familjesituationer där något är på väg att gå galet. Ur det perspektivet är det viktigt att veta vad man ska titta efter, säger Märta Stenevi.

  – Men att det är ett importerat problem är dumheter. Ibland tänker jag att Jimmie Åkesson har bott under en sten de senaste 30 åren. Han har i alla fall inte varit kvinna de senaste 30 åren, för då hade han vetat bättre.

  Många politiker tog Ebba Busch i försvar efter en krönika i Borås Tidning som analyserade KD-ledarens val av klänning. Märta Stenevi reagerar på vad hon kallar ”ett onödigt, dumt och ålderdomligt skitsystem till patriarkal struktur”.

  – Vad vi politiker har på oss är ointressant och kommer inte påverka människors plånbok eller livsförutsättningar. Jag tycker illa om när det dessutom blir en så tydlig objektifiering och sexualisering som den krönikan slutade i. Det kan väl finnas ett intresse i vad modet bär för historia med sig, ändå ska man prata om att klänningen är åtsittande.

  – Men det är bara att tugga i sig. Jag fattar att jag måste sminka mig varje morgon när jag ska till jobbet.

  Måste du?

  – Någon kommer stoppa en kamera i näsan på mig, och folk kommer ha mindre svårt att ta till sig av vad jag säger om jag ser ut som de förväntar sig. Det är så jädra trist att det ska vara så, men det kommer inte vara min prioriterade politiska strid att slippa sminka mig. Jag har viktigare frågor. Är det vad som krävs för att jag ska kunna slåss för barns rättigheter, då får jag göra det.”
  https://web.archive.org/web/20210514044517/https://www.expressen.se/nyheter/stenevi-inte-givet-att-mp-ingar-i-en-ny-s-regering/

 9. G skriver:

  • bergersjo skriver:

   Ser spännande ut, någon har twittrat om min vlogg vad jag förstår? Dessvärre kunde jag inte se vad det stod, när jag klickade på länken kom bara texten ”Något gick fel. Försök läsa in igen.”

  • bergersjo skriver:

   Hm, nu kom jag in i länken, det handlade visst om Strandhäll som frågar efter upprörda? 🙂

   • G skriver:

    Ja precis. 🙂 Det är Strandhäll som spelar upprörd över kvinnomorden i dagens Sverige och undrar ”VART ÄR DE UPPRÖRDA?”. Poängen är ju att ”vi” är överallt, men att hon och vänsterkompisarna inte lyssnar med verklighetsörat utan alltid med vänsterörat. Det har såklart inte gått i radioskugga och ersatts av annat, som om inte *annat* ofta också är illa nog i detta land. Men goda vänsterlösningar biter inte på detta problem, något hon aldrig kommer inse.

   • bergersjo skriver:

    Sen tycker jag det är intressant att nu när det blivit några kvinnomord så är det helt plötsligt massor av folk som blir väldigt upprörda och lägger texter på sina profilbilder på fb (”Inte en kvinna till!”) och så vidare, men samtidigt är det tre gånger fler män som mördas. Hur är det med jämställdhet och alla människors lika värde? 😉

   • G skriver:

    Haha, ja, sen har vi ju det såklart 😉 Men lyfta detta ämne från det perspektivet går nog inte ihop med deras problembild, skulle kallas att ”sparka nedåt”. (Lite som att min granne på sin facebook-bild har Refugees Welcome, men någon inneboende asylsökare har hon då aldrig haft.) Och så skulle det också krocka med narrativet där kvinnor under dygnets alla timmar är offer som är förtryckta av män pga patriarkatet. Något som Cissi Wallin i dagarna skrev lite om när hon gjorde avbön:

    ”Publiken kräver raseri – jag föll för pressen

    Jag vill göra avbön. Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!”
    https://web.archive.org/web/20210601170206/https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/publiken-kraver-raseri-jag-foll-for-pressen/

   • G skriver:

    …Men. Visste ej Cissi hade denna omogna inställning till att helhjärtat be om ursäkt. Då ser jag ”avbönen” i nytt ljus. För herr Grant har definitivt många och väldigt bra poänger här.

    ”Bara den som förmår be om förlåtelse kan vara en förebild”
    https://bulletin.nu/bara-den-som-formar-be-om-forlatelse-kan-vara-en-forebild

    https://web.archive.org/web/20210608034902/https://bulletin.nu/bara-den-som-formar-be-om-forlatelse-kan-vara-en-forebild

 10. G skriver:

  Centerpartiets och tillika Annie Lööfs Ungdomsförbunds nytillträdde ordförande intervjuad…

  ”…det krävs att vi ser människan bakom brottsrubriceringen. Ingen vill bli gängkriminell när man är 12 år gammal, de blir det för de inte har ett annat val…”

 11. G skriver:

  ”Nätvåld mot kvinnor och flickor hotar demokratin

  Den svenska politiken arbetar aktivt mot såväl mäns våld mot kvinnor som näthat på olika sätt. Men de här frågorna hanteras sällan tillsammans. En ändring krävs för att nätvåldet inte ska tysta kvinnors röster på nätet, skriver bland andra Moa Bladini och Thordis Elva, Nordref.”
  https://web.archive.org/web/20210707055417/https://www.gp.se/debatt/n%C3%A4tv%C3%A5ld-mot-kvinnor-och-flickor-hotar-demokratin-1.50766505

  Alla undertecknarna kända namn sedan tidigare, infiltrerar och indoktrinerar här och där, skapar orgs, vill få lättlurade politikers uppmärksamhet för att genomföra. Obehagliga som fan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s