Ska transpersoner tävla som kvinnor?

Tyngdlyftaren och transpersonen Laurel Hubbard föddes en gång i tiden som man, och tävlade också som en sådan, tills vederbörande bestämde sig för att byta kön i 30-årsåldern.

Nu verkar det som att Laurel Hubbard som den första transpersonen kommer att tävla tillsammans med kvinnorna i OS. Det är inte alla som tycker det lämpar sig att transpersoner tävlar med kvinnor för att de betraktar sig som sådana, då de ändå som i Hubbards fall kan vara födda som män och rentav har levt och tävlat som sådan.

Personligen har jag en enkel lösning här: Låt allihop tävla tillsammans oavsett kön helt enkelt, och oavsett hur de själva betraktar sig.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ska transpersoner tävla som kvinnor?

 1. G skriver:

  Ursäkta för off topic men detta är så jävla uppåt väggarna. Cancelkulturen sägs inte existera, enligt folk som aldrig drabbas. Apropå den nystartade nyhetskanalen GB News i UK. Den började alltså sända i söndags!, 3-4 dagar har gått. Bland annat denna man började sin ”anti”hat-kampanj: https://imgur.com/a/pUcmDst

  Han är alltså socialist, älskar inkludering (via exkludering som synes), har sett NOLL timmar av den nystartade tv-kanalens rapportering men vet ändå hur kanalens rapportering ser ut och hur förkastlig den är.

  Detta hände sedan:

  ”Ad boycott campaign ramps up as opinion-led GB News launches with scepticism of lockdown and taking the knee”
  https://www.pressgazette.co.uk/gb-news-launch-ad-boycott/

  ”GB News ad boycott: Kopparberg, Grolsch and Nivea first to suspend marketing with channel”
  ”https://www.pressgazette.co.uk/gb-news-advertisers/”

  ”Kopparberg, Grolsch, Nivea and Open University face boycott calls for removing adverts from ‘proud to be British’ GB News channel”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9688921/Swedish-cider-maker-Kopparberg-faces-boycott-removing-adverts-GB-News-channel.html

  Problemet är inte cancelkulturen i sig egentligen, alltså försöken att få program, tv-serier, tillställningar osv bort från offentligheten, för cancelkulturen skulle inte existera om folk och företag inte självmant böjde sig för mobbarna. På det sätt som bland annat Kopparbergs och IKEA nu VÄLJER att göra och själva inte verkar inse att det som företagen skriver ang de är ”för alla” faller platt till marken…:

  ”Kopparberg is a drink for everyone”

  ”Beer company Grolsch said ”Grolsch is a brand that prides itself on core values of inclusion and openness to all people, and we want to be clear that we do not associate ourselves with any platforms or outlets that go against these values. We will do everything we possibly can to ensure that Grolsch does not appear on this channel again.” .

  A spokesperson from The Open University said: “The Open University’s mission is to be open to people, places, methods and ideas.

  Ikea said it had “not knowingly” advertised on GB News and that it has “safeguards in place to prevent our advertising from appearing on platforms that are not in line with our humanistic values and vision to side with the many people”.

  “We are in the process of investigating how this may have occurred to ensure it won’t happen again in future, and have suspended paid display advertising in the meantime.”

  …då de genom detta beteende visar att det är dom inte alls.

  Detta är teamet som arbetar på GB News och som anklagas vara det ena och det andra av inkluderingsextremisterna i godhetsvänstern:

  Och inte en redaktion som ser ut som DN:s eller AB:s

  Inkluderingsextremistiska godhetsliberaler skriker efter ”mångfald, representation, inkludering”. Sådant här visar att det endast är ett spel för galleriet och att det egentligen är folks olika åsikter som är deras problem.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Såg filmen Den of thieves igår på TV. En scen däri fick mig att minnas den där scenen du länkade mig till för en tid sen, där farsan hotade eller skrämde upp sin dotters 13-årige date. Denna scen var i kvadrat: https://www.youtube.com/watch?v=kNitJVFC18o (”Den of thieves boyfriend scene” om länken inte funkar.)

  I sitt eget huvud tror den där farsan att han har gjort något bra med att ta dit ett gäng grovt kriminella kåkfarare och bankrånare för att hota en tonåring som inte gjort något annat än att visa sig artig och respektfull, i förebyggande syfte å sin söta och oskyldiga lilla dotters vägnar. Jag hade brutit med henne direkt om jag hade varit den där killen och aldrig satt min fot där igen…

  • bergersjo skriver:

   Det trista är att det finns en massa gubbar som tycker att det är precis sådär det ska vara. De fattar inte att deras döttrar inte är deras porslinsdockor som ska skyddas utan att de faktiskt ska ha rätt att göra vad de själva vill…

  • G skriver:

   ”Jag hade brutit med henne direkt om jag hade varit den där killen och aldrig satt min fot där igen…”

   Metoo. Eller jag menar samma här.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Hon hade redan valt rätt. Det värsta vore om hon hade valt den sortens kille som alla i det där rummet, som han själv umgicks med…Men tänk vad absurt om man vände på det också: Hon kom hem till honom istället och där väntade ett helt rum med grovt kriminella som hotfullt påvisade konsekvenserna ifall hon någonsin var otrogen mot honom…

  Sen behöver ju ingen ”ta ansvar” för någon annan vuxen människa heller. Om han såg det som att hennes pojkvän skulle ta över den uppgiften efter honom, så är det bisarrt bara där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s