”Svenska folket vill inte ha något extraval!” (sossarna vet)

En usel statsminister med en usel regering har fått sparken för första gången i svensk historia. Så sovande är den svenska nyadeln att den tidigare inte orkat sparka usla statsministrar, trots att det varit gott om dem. Eller så är det ännu värre- de har inte ens brytt sig förrän nu. De har bara brytt sig om sina höga politikerlöner.

Men nu har riksdagen äntligen sparkat den statsminister de saknade förtroende för. Det har varit något värt att fira.

Trist nog så kan Löfven snart vara tillbaka som statsminister igen, enbart genom att sitta stilla i båten ett tag. Det är minst sagt ett problem för demokratin. En statsminister som sparkas ska inte bli statsminister igen bara för att nyadeln inte lyckas välja någon annan!

Men det tycker sossarna. Därför vill de inte ha något extraval. Och därför påstår de självsäkert i media att ”svenska folket” inte vill ha det.

Och nog för att det svenska folket varit mer än lovligt korkat vad gäller val, så kanske har sossarna rätt? En sak är dock säker: Sossarna vill inte ha något extraval. För sossarna vill ha makten på egen hand, utan att det svenska folket ska ha möjlighet att att ändra på den saken.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s