Politiker- sanningar, lögner och konsekvenser

Att i stort sett varenda politiker ljuger så fort vederbörande öppnar käften är ju ingen direkt nyhet. Den man speciellt kommer att tänka på just nu är naturligtvis ”Den Breda Mitten”, som fortfarande inte ätit upp sin högersko…

Men ibland händer det ändå att en politiker säger sanningen om något. Och vad händer då?

Tja, i det här fallet fick politikern en ordentlig smäll på fingrarna. Hon fick betala 60 tusen kronor för grovt förtal!

Det här är naturligtvis ingenting som enbart drabbar politiker. Alla kan dömas för ärekränkning och förtal i Sverige enbart för att de talat sanning om något- lögner däremot verkar inte vara något staten bryr sig om…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Politiker- sanningar, lögner och konsekvenser

 1. G skriver:

  Två blodtryckshöjande debattartiklar i dagens GP 9 juli.

  Två hazarmän vill stoppa utvisningar till Afghanistan. Och givetvis har uppgiften om att Sverige inte deporterar ”flyktingar” till Afghanistan inte nåt fram. Avslagsmigranter och brottsdömda handlar det bland annat om.

  ”Nytt folkmord hotar hazarer i Afghanistan

  Trots att talibanerna haft betydande militära framgångar och trots den afghanska regeringens oförmåga att hantera situationen i landet, insisterar Sverige på att deportera flyktingar tillbaka till Afghanistan, skriver Ali Rizai och Sadaqat Baba.
  ..[..]..
  En stor del av de asylsökande som skickas tillbaka till Afghanistan är hazarer. Många svenskar är väldigt oroliga för deras öde efter återvändandet. Enligt uppgiften från ambassaden bor cirka femtiotusen hazarer i Sverige.”
  https://www.gp.se/debatt/nytt-folkmord-hotar-hazarer-i-afghanistan-1.50885205

  Och sedan har vi en invandrarsosse som ger sig på Kristersson pga han häromdagen tog bladet från munnen och därefter när han blev vänsterpressad dessutom vägrade backa utan stod fast vid det han sade.

  ”Ulf Kristersson pratar strunt om invandringen

  I en intervju säger moderatledaren att invandringen har blivit en belastning för landet. Men den är snarare en stor tillgång för Sverige. De utmaningar som finns kring integrationen har dessutom Moderaterna själva skapat, skriver Bijan Zainali (S).
  ..[..]..
  Sverige har sedan efterkrigstiden varit ett invandringsland, inte bara för välgörenhets skull, utan ofta för att tillgodose landets behov av arbetskraft. Länge var detta en plusaffär redan från början, men som sedan med övergång till flyktinginvandring blivit en kostnad (socialt och ekonomiskt) på kort sikt, för att sedan generera de ekonomiska vinsterna.

  I debatten sägs ofta att det tar mellan 7–9 år i genomsnitt för en invandrare att komma in på arbetsmarknaden. Detta ska jämföras med att samhället satsar mellan 20–25 år för att en infödd ska börja bli arbetskraft och skattebetalare. Självklart måste tiden till arbete kortas med alla medel. Alla som kan arbeta ska också arbeta.

  Cirka 20 procent av landets befolkning i dag är födda utanför Sverige. De utgör ungefär lika stor andel av sysselsatta i landet. Visserligen är arbetslösheten dubbelt så hög bland utrikes födda men detta måste ställas i relation till antalet år i landet. Ju längre tid desto högre sysselsättningsgrad. Här måste mer ansträngningar göras för att inte minst öka kvinnors sysselsättningsgrad.
  ..[..]..
  Drygt 700 000 barn och unga mellan 0–14 år har sina rötter i ett annat land, eller har en eller båda föräldrarna födda i ett annat land. Dessa är otroligt stora mänskliga resurser som kommer att tjäna Sverige väl.

  Tittar man på olika branscher i arbetsmarknaden så märks de utrikes föddas närvaro och bidrag överallt. Det finns snart ingen bransch där utrikes födda inte utgör en omistlig tillgång.

  Av Västra Götalandsregionens anställda på cirka 55 000 är 83 procent födda i Sverige och knappt 17 procent födda i andra länder. Av drygt 9 000 anställda som är födda utanför Sverige är 12 procent födda i andra nordiska länder, 41 procent födda i andra europeiska länder än Norden och hela 47 procent födda i länder utanför Europa.

  Läs siffrorna ordentligt Kristersson! Utan att ha undersökt bilden i hela arbetsmarknaden borde en liknande fördelning vara realistisk.

  Så Ulf Kristersson, tala om för mig vilka av alla dessa värdefulla mänskliga resurser skulle vi ha kunnat vara utan? Vilka tänker du skicka hem om du ska samarbeta med ett parti som anser att man ska ha minusinvandring? Tala inte i skägget! Klargör vilka som ska hem, hur ska detta ske och när?

  Eftersom invandring är ett så stort problem för landet så tala gärna om för väljarna hur arbetskraftsbristen som redan är ett faktum, och kommer att kulminera 2030, ska lösas. Tala om för industriföretag, välfärdssektorn och alla andra samhällssektorer var de ska hitta de som ska bära samhället vidare, och därmed betala för den gemensamma välfärden.

  Nej Kristersson! Invandring är inte en belastning för landet. Däremot är du en belastning för det moderata, en gång väl sansade, partiet. Du skapar en polarisering som du är oförmögen att hantera konsekvenserna av. Låt oss besinna oss i jakten efter den politiska makten!.”
  https://www.gp.se/debatt/ulf-kristersson-pratar-strunt-om-invandringen-1.50911378

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s