Det svenska polishatet

I många år har polishatet i Sverige varit kompakt. Flumvänstern och de grovt kriminella har gått sida vid sida och stått för det amerikanska uttrycket ”ACAB”, att alla poliser är bastarder. Bättre blev det naturligtvis inte förra året under BLM-kravallerna med rop om att avfinansiera polisen (defund the police).

Som synes är mycket av detta, om inte rentav alltihop, plockat från USA.

Nu när en polis blivit mördad verkar det som om majoriteten inte riktigt delar dessa åsikter. Tvärtom blir polisen rentav hyllad. Hade det inte varit bättre att att hylla dem medan Andreas Danman ännu levde?

Naturligtvis hade det det. Men kanske kan mordet på honom ändå leda till att det blir ett slut på hatet och påståendet om att alla poliser är bastarder, som exempelvis Zara Larsson och ”Kakan” Hermansson stått för på Twitter?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Det svenska polishatet

 1. Mr Snaggle skriver:

  Stod ”ACAB” klottrat på ett elskåp här i närheten, noterade jag en dag…Bastards betyder ju egentligen oäktingar, om man ska översätta det rakt av…Vilket då skulle betyda att alla poliser är resultatet av utomäktenskapliga affärer/otrohet…Men poliser är nog bra att ha för dem också när allt kommer omkring, om eller när de själva råkar ut för något. Troligen har de använt sig av deras hjälp såna gånger också. Det känns mest självklart för varje person med någon form av förstånd att se dem för vad de är och ta avstånd från dem och deras åsikter och hat. Men bra vlogg igen!

 2. Mr Snaggle skriver:

  Hade en kompis som barn/tonåring som blev polis i 25-årsåldern. Jobbade med det i max 10 år, sen orkade han inte länge med allt han fått se och varit med om ute i förorterna på nätterna. (Stockholm.) Nu sitter han bakom ett skrivbord istället och är inte längre ute på gatorna, vad jag har förstått.

  • bergersjo skriver:

   Det är nog iofs. en rätt vanlig karriärstege inom polisen att jobba på gatorna i början och sen sitta bakom ett skrivbord… Det behövs ju också starka poliser med god fysik ute bland buset vilket även gör sitt till.

   • Mr Snaggle skriver:

    Är det ett krav i Sverige, tror du? Att upprätthålla en god fysik och träna regelbundet. Har undrat över det själv. Man ser ju aldrig en överviktig polis, som man så ofta gör i USA. Tror däremot jag har sett någon polis med tatueringar, så det får man nog ha. Men det finns nog regler för mycket annat vad gäller utseende också, gissar jag. Aldrig sett en polis med tuppkam heller, t.ex. 😀

   • bergersjo skriver:

    Nej det tror jag verkligen inte, snarare tvärtom. Att poliserna är fetare i USA beror nog bara på att majoriteten är det. Men i Sverige är det nog vanligare att alldeles för svaga blir poliser på grund av mångkulturen, det ska vara kvinnor, transpersoner, pridepersoner, rasifierade och bla bla bla… Fysiken är inte lika viktig.

 3. G skriver:

  En sak jag ofta stör mig på med exempelvis SVTPlay, som när man letar efter något där någon säger något. I detta fall skulle jag hitta ett avsnitt av följande: https://www.svtplay.se/fonster-mot-medievarlden

  …ett program som gjordes av SVT själva och där ingen annan styr över rättigheter, e.g hur länge en serie får ligga på tjänsten, men alla avsnitt är borta! Anledningen är denna text av UR:s VD Sofia:
  https://www.svd.se/redaktioner-ska-inte-ha-politiska-kontrollanter

  Struntar egentligen i vad hon eller politikerna vill då vi som medborgare i slutändan inte har någon makt vad slutresultatet i denna fråga blir ändå. Det som stör är hennes hyckleri och dubbelmoral. Hon skriver bland annat: ”Vi lever i en tid då kunskap och utbildning behöver mer fokus – inte mindre. En avveckling av UR skulle komma att beröra en stor del av Sverige – alla barn, lärare och föräldrar – och därför på sikt oss alla. Det är ett djupt olyckligt förslag för alla dem som tror på vikten av kunskap, utbildning och folkbildning. Det pågår ett konstant brus i vårt offentliga samtal, det är lätt att ta till brösttonerna även i relativt små frågeställningar. Därför kan det ibland vara svårt att orka höja blicken och se den långsiktiga förflyttningen, att klara av att identifiera var det sluttande planet börjar – och när de första stegen tas.”

  Detta i kontrast till vad hon sade i ett av avsnitten av Fönster mot Medievärlden, den gången medverkade också TV4:s VD Casten Almqvist. Det handlade bland annat om konsekvensneutralitet, om medier alltid ska vara det, eller om media ska tänka på eventuella konsekvenser om man rapporterar si eller så. Sofia och Casten var oense. Sofia tycke att media visst måste tänka på eventuella konsekvenser och alltså inte vara 100% konsekvensneutrala, Casten å sin sida höll inte med utan tyckte att det tankesättet skrämmer och inte är något som media bör syssla med då det blir en form av självcensur. Men då SVT är som SVT är så går det ju inte att visa något av det Sofia argumenterade för där och då, för 1-2 år sedan när jag såg programmet på TV. PGA det är ovan taget direkt från minnet så eventuella små sakfel kan finnas.

 4. G skriver:

  Hahaha. Sökte och letade efter något annat, men bland sökresultaten så tog länken till den här min uppmärksamhet. Från 2009, vad gör åt segregationen undrar forskare och politiker. Så här lät det alltså 2009, och vad som hänt och hur det har gått sedan dess har vi ju resultat på runt om i hela Sverige!

  ” ”Ökande segregation inget problem” ”
  https://sverigesradio.se/artikel/3298378

 5. G skriver:

  Vet ej om du har Prenum. på SvD. Jag har det inte, men ibland när man vill läsa något så har man tur, som i detta fallet 🙂 , och hittar en länk till e-tidningen eller kanske skärmdumpar som möjliggör läsning. I detta fallet var det en Intervju med Ayaan som jag verkligen ville läsa, hon har nyligen släppt en ny bok. Om du också vill läsa så kan du använda denna länk:

  https://esvd.svd.se/1001/svenska-dagbladet/427483/2021-07-09/21650725/ni-var-inte-redo-att-ta-emot-man-fran-lander-som-praglas-av-vald

  Den totala motsatsen till västvärldens s.k ”feminister”. Ett måste att fler, framför allt kvinnor, börja lyssna på kvinnor som Ayaan, istället för alla indoktrinerade idioter från godhetsvänstern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s