Gustaf Wasa, Kalmarunionen, EU och Swexit

För 500 år sedan var det fullt ös med att driva ut Dansken ur Sverige. Men kanske var det ett misstag? Nu hade det ändå inte varit helt fel om Sverige varit en del av det idag så vettiga Danmark istället för att vara det mest extremistiska landet i EU på alla sätt och vis…

Nä, men för att vara seriös: Det var nog inte helt fel att kväsa Kalmarunionen. Likväl är det absolut på tiden att vi lämnar EU, som nog är en ännu värre union. Swexit. Nu. Nu!

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gustaf Wasa, Kalmarunionen, EU och Swexit

 1. G skriver:

  Ang sorgliga politiseringen av OS. Jag som sett fram emot att se hur feministspelarna stolt, mot sin vilja, skulle tvingas stå upp inför match pga hur OS-reglerna var utformade och att IOK inte backat pga vänstertrycket. Men då IOK nu ändå backade så blir det så här….

  ”I dagarna kom emellertid uppgifter om att IOK internationella olympiska kommittén, lättat på det, det skriver New York Times. Nu tillåts en mindre logga, eller en liten gest för ett ställningstagande.

  – Naturligtvis så hoppas man ju att de börjar förstå att det hör mycket ihop och att vi ska få ha våra åsikter, men man kan inte tycka till om precis allting heller, säger Caroline Seger.

  Hon fortsätter:

  – Det är så här det ser ut allting och nu och kan vi vara med och påverka, försöka vara förebilder och någonstans styra deras sätt att tänka åt rätt håll så vill man ju gärna göra det som idrottare, säger hon. ”
  https://www.expressen.se/sport/fotboll/vissa-protester-tillats–visar-garna-var-vi-star/

  ”Beskedet efter ändringen – landslaget vill knäböja”
  https://www.expressen.se/sport/os-2021/beskedet-efter-andringen-landslaget-vill-knaboja/

 2. Mr Snaggle skriver:

  ”Swexit. Nu. Nu!” Kunde inte sagt det bättre själv. Men vi kommer nog aldrig slippa varken det kostsamma eländet, monarkin eller feminismen.

  Folk fick välja 1994 om vi skulle chansa och gå med i en helt ny grej på vinst och förlust och betala massor av pengar till det, som då även skulle gälla för alltid och påverka alla kommande generationer som heller aldrig får säga sitt, eller om det kanske redan var rätt bra som det var. Majoriteten ville chansa.

  • bergersjo skriver:

   Och det enda som debatterades var: Får vi behålla SNUS ifall vi går med i EU? Kommer vi få köpa ALKOHOL i vanliga affärer?
   Snusarna är väl glada och nöjda för de får fortfarande trygga in svart gegga runt tänderna.
   Dryckesfolket inte lika glada, de måste fortfarande besöka systembolaget.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Tänk att rösta för tillgången till berusningsmedel…Inget jag skulle värderat i alla fall, jag varken snusar, röker eller dricker. Hittar hellre glädje i annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s