Elsparkcyklarna- ett helvete i trafiken

De ligger slängda huller om buller på gator och torg, på trottoarer och i parker. I dammar, åar, sjöar och älvar. Överallt! Det är ett djävla kaos av dessa leksaker som vuxna människor rider omkring på runtom i trafiken- på gator, på trottoarer, på cykelvägar, bland bilar, bland intet ont anande promenerande människor, bland cyklande trafikanter.

När som helst kan de dyka upp bakom en utan ett ljud och swisha förbi, eller varför inte swisha rakt in i någon? Är det en bil är det någorlunda okej- den som sitter i bilen skadar sig nog inte. Övriga trafikanter kan däremot råka riktigt illa ut på grund av elsparkcyklarna!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Elsparkcyklarna- ett helvete i trafiken

 1. G skriver:

  Tips att läsa. Två bra ledare Av Widar apropå en ny bok med en tolks berättelser från arbetet som tolk i Sverige. En ledare i två delar helt enkelt.

  ”Den hand som aldrig hållit i en penna”
  https://folkbladet.se/asikter/artikel/den-hand-som-aldrig-hallit-i-en-penna/jpg51gqj

  ”Vi talar om rännilar snarare än om strömmar”
  https://folkbladet.se/nyheter/artikel/vi-talar-om-rannilar-snarare-an-om-strommar/jnxk8y8r

 2. G skriver:

  Mer läsning om du vill. Låst artikel men någon haffade den och hann spara innan betalvägg.

  ”Frikyrkliga överger KD på grund av flyktingpolitiken”
  https://archive.ph/uKiSC

  Om man inte har koll på denne godhjärtade politiker som har fru och en ”afghansk extra son” boende hos sig, så kan man se dessa sedan tidigare och bilda sig en uppfattning ang vad hans prioriteter är. Och där SVT vid tillfället inte ens nämnde att asylaktivisten också är politiker. Iofs inget nytt att SVT inte berättar sådana ”små” detaljer.
  https://web.archive.org/web/20210306053205/https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/garningsmannens-ursprung-som-afghansk-flykting-vacker-kanslor
  https://web.archive.org/web/20210305071805/https://sverigesradio.se/artikel/foreningen-stottar-nyanlanda-i-vetlanda-det-ar-en-tragedi

 3. G skriver:

  Skulle varit intressant se kommentarsfältet med sina 92 kommentarer också, men då det ej går öppna då blir det svårt. Vill man se lite reaktioner så kan man scrolla lite i följande tråd.

  Håller med om att det var väldigt ensidigt som vissa skriver, man får uppfattning att majoritet är emot KD:s migpol då ingen av motsatt åsikt för komma till tals. Därtill så räknade DN invandringen aktivistiskt, exempelvis enorm anhöriginvandring per år existerar ej i deras värld, således är invandringen ”låg” och KD.s migpol utmålas som onödigt stram för läsaren. Kass journalistik i detta reportage.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Dennis har fattat galoppen och vilka som bär ansvaret: Det är patriarkatets fel.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/dennis-lyxzen-vi-man-maste-skarpa-oss

  • bergersjo skriver:

   Ja han säger ju faktiskt att han måste skärpa sig, så jag antar att han är en av de sexuella trakassörerna.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det är otroligt ändå hur många människor det finns som inte har den minsta insikt i verkligheten, eller förnekar den. De som han pratade om i den där artikeln tillhör inget ”patriarkat” eller något annat alls. Den stora frågan då är varför män på festivaler ändrade sig till att börja med detta beteende i sån grad just runt år 2015…Däremot tillhör han själv ett slags patriarkat, en medelålders man från eliten inom svenskt musikliv.

    De flesta som kallar sig normkritiker fattar inte att de inte är det. De har precis de åsikter man ska och förväntas ha. Och man hittar ytterst få människor som verkligen kämpar för jämställdhet i ordets rätta bemärkelse. De har bestämt sig för att någon grupp alltid är offer och någon annan alltid motsatsen. Därför ska all makt och trovärdighet ges åt personen inom ”offergruppen” och aldrig den motsatta. Oavsett fall och situation och även efter att de bevisats vara angriparen i fråga och kriminell. Då tystas det ned istället så att det inte kommer ut. Jag har själv erfarenhet av detta.

   • bergersjo skriver:

    Ja ”normkritiker” vill bara ha en norm som de själva gillar. De är inte kritiska till normer.

   • Mr Snaggle skriver:

    Sverige är de kriminellas paradis. Vi är även ett land som är så jämställt så att statsministern stöttar en person (ung, snygg, känd och priviligierad kvinna) som säger att alla män ska dö en plågsam död.

   • bergersjo skriver:

    Han har tillochmed stöttat henne vid två olika tillfällen.
    Dock skulle inte jag kalla det för jämställt, utan raka motsatsen.

   • Mr Snaggle skriver:

    Någon reporter borde verkligen ha frågat Löfvén om han skulle stötta en man som sagt samma sak om kvinnor. Och varför inte i så fall? Ett lysande exempel på jämställdheten i det här landet och skillnaden i värde mellan kvinnor och män.

   • bergersjo skriver:

    Och även ett lysande exempel på journalisterna i det här djävla landet…

   • G skriver:

    Hmm. Ang…

    ”Vi är även ett land som är så jämställt så att statsministern stöttar en person (ung, snygg, känd och priviligierad kvinna) som säger att alla män ska dö en plågsam död.”

    Något som hänt nyligen? Annars så sviker minnet mig något för jag kommer ej på vad detta handlade om ifall det hänt tidigare…

   • bergersjo skriver:

    Nej det var några år sedan nu som Zara Larsson var Manshatare nummer 1 i det svenska samhället och twitter…

   • Mr Snaggle skriver:

    Den här då: Ytterligare en fantastisk idé om feministisk jämställdhet:

    https://nyheteridag.se/vansterprofilen-sneckers-annorlunda-tips-bekrafta-inte-man/

   • bergersjo skriver:

    Snecker ja… De enda män hon inte hatar är grovt kriminella, sådana vill hon gärna ha springande lösa på gator och torg.

   • G skriver:

    ”Nej det var några år sedan nu som Zara Larsson var Manshatare nummer 1 i det svenska samhället och twitter…”

    Ah, var det Zara som åsyftades, då hänger jag med.

   • bergersjo skriver:

    Hehe 😉

  • G skriver:

   Jösses. Ja det har han sannerligen. Noterar dock att artikeln var från 2017, men troligen gör det sak samma och han håller säkert hårt på det han sade där och då än idag, 4 år senare. Nedan är dagsfärsk…

   ”Equmenia rekryterar strateg i normkritik och mångfald

   Ett sätt att öppna det kristna budskapet för fler ungdomar med olika kultur, bakgrund och läggning? Eller en väg in i oförblommerad hbtq-ideologi? Så olika tolkas Equmenias satsning på normkritik genom en ny projekttjänst.

   Just nu utlyser Equmeniakyrkans barn- och ungdomsorganisation en 25-procentig tjänst under rubriken ”Ett mer jämlikt Equmenia”. Den som eftersöks är en strateg med kunskap ”inom normkritik, mångfaldsarbete och föreningsutveckling”.

   Tonvikten i samtliga fyra mål som anges för projektet ligger på just normkritik. Bland annat ska allt material i Equmenias materialbank ha ”ett inkluderande språk och ett normkritiskt perspektiv”. Vidare ska all personal ha ”grundläggande kunskaper inom normkritik” och använda sig av dessa i sitt dagliga arbete.

   Medlen kommer från Jämställdhetsmyndigheten, som anger projektets målsättning som att ”främja jämställdhet mellan kvinnor och män samt mångfald och inkludering”.

   Ida Tonnvik, ordförande för Equmenia, berättar att bakgrunden till arbetet är en motion till organisationens riksstämma 2015. Den handlade om att arbeta för ökad mångfald och inkludering i Equmenia.

   – Vi hade sett att Equmenia var en väldigt homogen och ”vit” rörelse, där maktpositionerna tillkommer vita och priviligierade personer, trots att vi vill nå människor i alla socio-ekonomiska situationer, oavsett etnisk bakgrund, säger hon.

   – Normkritik för oss är att se över​ vår egen organisation, hur våra strukturer fungerar och vad som begränsar oss utifrån målet att fler barn och unga ska kunna lära känna Jesus. Jesus vände ju själv upp och ner på olika maktstrukturer och ifrågasatte den tidens normer som stod i vägen för mötet Gud.”
   https://web.archive.org/web/20210728070113/https://www.varldenidag.se/nyheter/equmenia-rekryterar-strateg-i-normkritik-och-mangfald/repugl%21kFBdpVtVrXBZ9JqP@A6qbA/

 5. G skriver:

  Apropå den nyvalde SSU-ordf. Får ej ihop logiken i att ha varit med och driva på politik i ett partis ungdomsförbund de senaste 10 åren (sedan hon var 16år) vars moderparti nu regerat de senaste (snart) 8 åren och hur verkligheten katastrofutvecklats dels PGA partiets politiken och samtidigt nu inte säger sig vara nöjd över resultatet av den förda politiken som det egna moderpartiet drivit och fortsätter driva, som format hennes samhälle, och till råga på allt valt polisyrket, varifrån hon säger sig ha en klar bild över samhällets verklighet…

  ”Polisaspiranten Nåbo ny SSU-ordförande
  ..[..]..
  Nåbo avslutar för närvarande sin utbildning till polis med att tjänstgöra som aspirant, varifrån hon hoppas kunna ta med sig viktiga perspektiv.

  – Jag har sett hur verkligheten kan se ut. Dels de mindre fina delarna, dels hur vackert det är när samhället fungerar och staten finns där för att hjälpa människor i nöd. Det tror jag kommer att vara en stor tillgång för SSU.

  Nu vill hon sätta press på moderpartiet Socialdemokraterna.

  – Klimatomställningen måste gå snabbare och partiet måste också bidra till att minska klassklyftorna. Vi vill ha ett Sverige som håller ihop. Därför kommer vi att ta strid för vår politik på partikongressen i höst, så att vi kan få genomslag för den politik som vi vill att partiet går till val på, säger Lisa Nåbo.”
  https://www.expressen.se/nyheter/nabo-vald-till-ssu-ordforande-med-en-harsman/

  Med tanke på att hon då blir polis kan hon inte uttrycka sig hipp som happ i exempelvis sociala medier likt vilken politiker som helst. Finns viss uppförandekod att följa. Ska bli intressant om hon kommer ihåg det dygnets alla timmar, och även kommer ihåg detta med ”verkligheten” när politisk inriktning ska väljas, eller om det bara var snack som kom fram i första intervjun med media.

  • bergersjo skriver:

   Hon kommer ju inte arbeta som polis, utan bli en politiker. Men det är djävligt dåligt att personer får hänga i ungdomsförbunden hur djävla länge som helst. Är hon 26 år så är hon INTE någon ”ungdom”, då är hon VUXEN!

   • G skriver:

    Nä. Så blir det nog iofs. Men återigen får man väl då se om detta med verklighetskopplingen hänger med och syns i olika politiska förslag som kommer från henne och SSU. Om det inte gör det så är det ju bara snack och arbetet ”ute i verkligheten” inte satte några djupare spår hos henne. Alternativt får hon inte SSU med sig. Men men, vi får se vad det blir av detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s