Damfotbollslandslaget- politiska aktivister som inte representerar Sverige

Redan före OS blev det ett alldeles väldigt kacklande kring damfotbollslandslaget, på grund av deras vilja att bedriva politisk aktivism, istället för att ägna sig åt sporten och med stolthet representera Sverige.

Nå, trots detta har de ändå vunnit över andra damfotbollslag. Somliga personer, som ”jämställdhetsinfluensern” Vladimir Ahmed, tycker att de på grund av detta är alldeles väldigt duktiga och att vi borde ha en landshysteri utan dess like med fest och tröjor på gator och torg. Trots att det inte är Sverige damfotbollslandslaget verkligen representerar, utan Black Lives Matter, en rasistisk extremvänsterorganisation som är känd för våldsamma upplopp, plundringar, bränder och rentav mord.

Ahmed menar också på att damfotbollslandslaget krossar allt motstånd- trots att de mer än en gång förlorat mot tonårspojkar. Han ställer sig frågan hur han ska kunna se döttrar i ögonen och babbla på några dumheter om att herrfotboll betraktas som mer värd än damfotboll enbart på grund av de inblandades kön, men damlandslaget är ett utmärkt exempel på att det i själva verket är raka motsatsen: Trots att de förlorar mot tonårspojkar, så får de ha ett landslag och spela fotboll i OS. Det enbart på grund av sina kön!

Damfotbollslandslaget borde skämmas. De är sända för att representera Sverige, men väljer att representera BLM. Skamligt!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Damfotbollslandslaget- politiska aktivister som inte representerar Sverige

 1. G skriver:

  ”Var är alla supportrar? Var är alla de stolta kändisarna som hejade fram herrlandslaget i EM?”

  Där dom alltid har varit!

  ”Var är alla inluensers och jämställdhetskämparna till politiker?”

  Där dom alltid har varit!

  ”Varför är inte SVT eller TV4 sugna på att köpa rättigheterna till damfotbollen i OS?”

  Cherrypicking med sporträttigheter? Jösses! Men tänk om de hade gjort det, men att damerna istället hade underpresterat, hade det varit lika roligt då. Nä, då hade det nog kommit kritik, och säkerligen någon som skulle sagt att SVT och TV4 hade aldrig tillämpat cherrypicking och köpt in rättigheterna _bara_ till herrfotbollen i OS, *det gjorde de bara pga att det var damerna som behövde en liten skjuts på vägen*. Effekten blir som vanligt motsatsen till det sådana som du vill uppnå. Vilket den alltid blir när man håller på och tänker aktivistiskt.

  ”Varför är inte svenska folket sugna på att kräva det?”

  För att sport/idrott numera tydligen, vilket tyvärr blir tydligare och tydligare när orgs. som IOK och UEFA ger efter för aktivisttrycket och ändrar regler, inte längre handlar enbart om det som det ska handla om. Vilken din text till debattartikel är ett bevis på. Utan om någon slags aktivism som ska tryckas ner i halsen på alla som inte vill hoppa på ditt tåg, alla som helst av allt vill hålla sportevenemang så neutrala som det bara går.

  ”Hade svenska folket accepterat att herrarnas EM hade gått på Discovery + ?”

  Givetvis hade ”svenska folket” accepterat det. Men då rättigheterna för exempelvis EM ligger hos SVT och TV4, där det sedan länge finns ett slags samarbete mellan SVT och TV4 som delar på kostnaden/kakan, så är det inte fallet just nu. Men det betyder inte att någon annan, kanske Discovery, bjuder högre och tar över EM-rättigheterna nån gång i framtiden. Sen kan man ju undra, om feministspelarna hade underpresterat och åkt ut långt tidigare under OS, då hade han ju inte haft något större behov av att skriva den här texten, för då hade det inte funnits några att hylla till skyarna. Ytterligare bevis för att det är aktivism då han endast tar tillfället i akt och utnyttjar framgången som damerna har haft.

  Där till kan jag inte klaga på möjligheten att se på OS. Det är inte direkt krångligt för oss som kund hos Allente/Canal Digital. Förutom Kanal 5 HD, Kanal 9 HD samt vanliga Eurosport 1-2 HD, så kom lyxen med ”pop-up” kanalerna som drog igång innan OS i form av 7 ytterligare Eurosport HD-kanaler i Eurosport 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 som började sända via satellit med olika grenar/sporter på varje kanal. Samt Eurosport 4K som sänder i Ultra HD från OS.
  https://digitalt.tv/7-ekstra-ol-eurosport-kanaler-hos-allente/

  Hittills har bild och ljud från Japan hållit högsta kvalitet. Och via satellit finns tacksamt nog inga problem med vare sig dålig/laggande bild eller ljudstörningar, som så ofta sker via sega streamingtjänster när det kommer till live-sport rent allmänt oavsett hur snabb/stabil internetuppkoppling man har. För att inte tala om långa fördröjningar innan bild och ljud når fram via streamingen. Kollade för skojs skull igår vad fördröjningen var och då låg TV-sändningen via satellit runt 6 sekunder efter SR P4 radiosändning från OS, vilket får anses okej då OS sker på andra sidan jorden.

 2. G skriver:

  ”Hakelius: Varför tvingar vi inte alla aktivister att hoppa höjd?

  Tidsskillnaden gör att det knappast finns någon publik här hemma heller. Jag antar att det i all tysthet kan vara de bästa spelen någonsin, men det är svårt att veta, för depescherna handlar om allt möjligt annat.

  De handlar om att det är varmt, vilket förstås är den syndiga mänsklighetens fel. Om att medaljerna är gjorda av återvunnen metall från uttjänta teknikprodukter, för att köpa avlat. Om att de norska beachhandbolldamerna bröt mot bikinipåbudet och de tyska gymnastdamerna bar helkroppsdräkt, båda i protest mot sexualisering. Om hur fint det är av Simone Biles att åka till OS för att hoppa av och i stället tala om sin mentala hälsa. Om hur skönt det var för Jenny Rissveds att hamna på 14 plats och slippa pressen av att åter vinna mountainbiketävlingen. Om att damlandslaget i fotboll knäböjer före matcherna ”i kampen för mänskliga rättigheter”.

  Eller annorlunda uttryckt: årets OS verkar på det stora hela vara en representativ provkarta över samtidens alla neuroser, narcissismer och moralismer.

  Och så lite sport däremellan, får man förmoda.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/varfor-tvingar-vi-inte-alla–aktivister-att-hoppa-hojd/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s