Elsparkcyklarna- del två

Ibland blir det missförstånd i internet, inget märkligt med den saken. För inte så längesedan la jag upp ett inlägg om de livsfarliga elsparkcyklarna som numera ligger och skräpar överallt i varje stad. Eventuellt blev jag lite för skämtsam och raljerande, så här reder jag mer tydligt ut den saken:

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Elsparkcyklarna- del två

 1. G skriver:

  ”Merkel’s Germany Sees Two Gang Rapes Per Day, Half of Suspects Are Migrants
  ..[..]..
  Criminologist Christian Pfeiffer said that there is “always the same basic pattern” among the perpetrators.

  “Frustrated young men who don’t make it. They come from a culture of male dominance and live here in an outsider role,” he said.

  “They notice that they have a hard time getting on with girls. They would not find a partner from their cultural area because only a few women have fled,” Pfeiffer suggested.

  Women’s rights activist Necla Kelek said that how migration has contributed to rape should no longer be swept under the rug, saying: “Migration research must question how it can happen that a young girl becomes a victim of men who come from another cultural area. This has simply not happened so far.”

  “Group rape is the worst thing that can happen to a woman. If society leaves them alone with this, the soul is almost wiped out,” Kelek said.”
  https://www.breitbart.com/europe/2021/08/01/open-borders-germany-sees-two-gang-rapes-per-day/

  Hat är ett starkt ord jag sällan använder. Men man kan inte annat än att bara hata den konsekvensneutrala politik som Europas vänster/liberala politiker driver. För konsekvenserna är fullkomligt *** och extremt oönskade av Europas befolkning. Konstigt nog mer oönskad bland män än kvinnor om man ser till hur kvinnor tenderar rösta. Konsekvensneutral journalistik försvarar jag alla dagar i veckan. Men konsekvensneutral politik är ett riktigt puckat påhitt.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Det är precis därför som grovt kriminella får nya kvinnor hela tiden också och snälla män som skulle göra allt för en kvinnas kärlek blir ratade, hånade, lurade etc, för att de är ”svagare” och inte lika stora ”alfahannar.” Sett det hela livet och upplevt det själv. Självklart har de en total feluppfattning om vad macho innebär. Brandmän, insatspoliser, militärer etc vore ett mycket naturligare val och defination av ordet. De är tuffa, hårda, modiga och orädda och SAMTIDIGT goda.

  Jag hade ett samtal ute med en kvinna i 70-årsåldern en dag, som frågade om området vi var i och sen bara började prata på om allt möjligt. Vi kom in på politik, samhällsfrågor, jämställdhet och allt. Hennes teori om varför så många kvinnor valde onda män och alltid även stannade kvar, var att det låg i många kvinnors natur att bli dominerade, så att de därför inte hade något intresse av snälla män och bara såg de som just svaga. Men det är ju kvinnor som väljer och helt upp till dem själva, som sagt. Och även full rätt att få hjälp av skattebetalarna med skyddsboenden etc och bli omhändertagna som små barn igen när de har gjort fel.

  En mycket läsvärd artikel om detta ämne, skrivet av en kvinna: https://katerinamagasin.se/fallet-elin-ersson-vansterkvinnor-alskar-man-som-hatar-dem/

  • bergersjo skriver:

   Det är inte kvinnor som väljer överallt. I delar av världen blir kvinnorna antingen bortgifta av sina pappor eller bröder innan de ens hunnit bli vuxna, eller också plockade av de som kommit och slagit ihjäl papporna, bröderna och kusinerna de skulle gift sig med. Och så har det varit sen före mänskligheten. Så ser biologin ut i verkligheten. Jämställdhet är betydligt trevligare, men inte något naturligt. Jag tror det är därför.

   • Mr Snaggle skriver:

    Vilket är ännu större anledning till att feminister hellre borde arbeta för kvinnor i andra världsdelar och sluta beklaga sig över hur illa de anser sig bli behandlade av svenska män samt hur usla de är. Det visar bara på hur fruktansvärt bortskämda de är.

   • bergersjo skriver:

    Feminism är ologiskt. Vad feminister borde göra är sällan vad de gör. Isåfall skulle de inte vara feminister.

 3. G skriver:

  Apropå våldet i Afghanistan
  https://omni.se/t/valdet-i-afghanistan/bb826460-a5d3-4546-ab41-93ad1bc4cea3

  Sverige:

  ”Ann Linde: Miljardbistånd till Afghanistan fortsätter även om talibanerna tar makten”
  https://samnytt.se/ann-linde-miljardbistand-i-afghanistan-fortsatter-aven-om-talibanerna-tar-makten/

  Tyskland:

  ”Tyskt biståndsbesked helt annorlunda än Sveriges: ”Kommer inte ge en cent”

  Tyskland kommer helt att strypa biståndet till Afghanistan om talibanerna lyckas ta makten. Det beskedet ger utrikesministern Heiko Maas i tv-kanalen ZDF.

  – Vi kommer inte att skicka en cent till landet om talibanerna tar total kontroll, inför sharialagar och gör om det till ett kalifat.

  Sverige har gett ett motsatt besked. I söndags sa utrikesminister Ann Linde (S) till Ekot att det ekonomiska stödet kommer att fortsätta oavsett vilket. Hon hävdar att Sverige har fått ”rapporter från FN” om att det finns rutiner som säkerställer att pengarna når lokalbefolkningen och inte hamnar i talibanernas händer.

  Sedan 2013 är Afghanistan det land i världen som får mest svenskt bistånd, enligt regeringens hemsida. Sverige har lovat att bidra med 8 till 8,5 miljarder kronor i ”utvecklingssamarbete” under perioden 2015–2024.”
  https://omni.se/tyskt-bistandsbesked-helt-annorlunda-an-sveriges-kommer-inte-ge-en-cent/a/qWOQlg

  ”Talibanledare från intagen stad: Vi försvarar oss – måste döda regeringen

  Talibanerna försvarar sig endast mot den afghanska regeringen, ”en amerikansk marionett”. Det säger den lokala talibanledaren Ainuddin till BBC.

  – De ger inte upp den västerländska kulturen. Så vi måste döda dem, säger han.

  Den brittiska tv-kanalen har träffat flera ledare för rörelsen i Balkh i närheten av viktiga staden Mazar-e Sharif. I reportaget poängteras att det är uppenbart att gruppen vill ge en mer liberal och mjukare bild av sig själva än vad som tidigare rapporterats.

  Samtidigt kommer rapporter om att i de provinser där talibanerna tagit makten har strikta religiösa lagar införts. Enligt uppgifter straffades en man att gå barfota i solen till han förlorade medvetandet efter att spelat musik på en marknad.

  I Balkh hörs endast religiösa sånger, trots att en av de lokala ledarna hävdar att människor får lyssna på vad de vill privat.”
  https://omni.se/talibanledare-fran-intagen-stad-vi-forsvarar-oss-maste-doda-regeringen/a/7dPRg8

  Undrar om talibanterroristerna är intresserade av bistånd om de inser att det kommer från den västerländska solidaritetskulturen…

  • G skriver:

   ”Linde: Försöker identifiera tolkar som jobbade för oss

   Försvarsmakten och Migrationsverket försöker nu att identifiera de tolkar som arbetade för Sverige mellan 2006 och 2014, säger utrikesminister Ann Linde (S) i TV4 Nyhetsmorgon.

   Linde säger också att Sverige arbetar ”väldigt mycket” med säkerheten när det gäller utsända personer och lokalanställda. Samtidigt vill Sverige ha ambassaden öppen ”så länge det bara går”.

   – Självklart skulle det vara helt förfärligt om någon person i ambassaden eller någon som har hjälpt svenskar mördas, säger Ann Linde.

   Utrikesministern säger att Sverige aldrig kommer att erkänna en talibanregering. Hon menar att talibanerna under sin offensiv har visat upp en grymhet ”som man inte har sett tidigare”.”
   https://omni.se/linde-forsoker-identifiera-tolkar-som-jobbade-for-oss/a/Povan0

   Som man inte har sett tidigare?! Sveriges makthavare och deras extremt provocerande ”naivitet” är bara för mycket!

  • bergersjo skriver:

   De verkar ju inte ha något emot att ta över militära grejer från västerlandet… Det är skamligt att Sverige skickar pengar dit när vi behöver ta hand om våra egna.

  • G skriver:

   Video…

  • G skriver:

   En till video…

   • bergersjo skriver:

    Vad folk inte fattar är att i Afghanistan är det uppenbarligen så att majoriteten VILL att talibanerna ska leda landet.

   • G skriver:

    Ja. En hel del verkar inte vara emot det. Sjukt men sant. Fast verkar finnas en del undantag, bland iaf vissa kvinnor, som ju möjligen sett vad lite av ”hjälpen” från väst gjort för kanske framför allt kvinnor och barn som fått en annorlunda och lite friare/bättre tillvaro när väst höll talibanerna stången. Se video:

    Apropå bistånd till ”problemland” från ofta i media s.k ”rika västländer”. Att hjälpa och bistå ett land och dess folk efter sådant som naturkatastrofer, bränder, stora olyckor etc, är såklart givet. Men om det går till länder som har gigantiska djupa problem som ej öht kopplas till ovan hjälpexempel så blir det något annat om ”hjälpen” fortsätter strömma in till landet efter att den akuta fasen, som efter en naturkatastrof, är över…

    ”Why Haiti Still Despairs After $13 Billion in Foreign Aid

    Since a powerful earthquake devastated the country in 2010, foreign aid seems only to have helped perpetuate some of the country’s biggest troubles.”
    https://web.archive.org/web/20210714213002/https://www.nytimes.com/2021/07/08/world/haiti-foreign-aid.html

    Denna artikel handlar om Haiti, skriven i juli, och nu kan vi ju lägga helgens senaste jordbävning till handlingarna också. Att oavsett hur mycket pengar som pumpas in så betyder inte det att utvecklingen automagiskt tar fart. Något som inte minst också kan jämföras med länder som nuvarande Afghanistan och hur alla års miljarder i ”hjälp”, gjort vad för nytta egentligen, när slutresultatet nu blir som det verkar bli, tillbaka där man började.

   • bergersjo skriver:

    Ja det är ju klart att det finns människor i Afghanistan som inte vill ha sharia, precis som det finns allt fler i Sverige numera som VILL ha det… Men det är rätt oväsentligt egentligen, det är ändå inte upp till Sverige att skicka dit armén. Vår ”försvarsmakt” är till för att försvara SVERIGE, inte kriga i andra länder. Och inte heller lalla runt i Pride för den delen.

   • G skriver:

    Nej, då är det. Haha. Ja, svenska försvarsmakten och ”pride” verkar nästan vara som en match made in heaven. Jösses så det hålls på.

   • bergersjo skriver:

    Ja, jag ska ta upp de där dumheterna i en framtida orering.

   • G skriver:

    Som du skrev…

    ”Vad folk inte fattar är att i Afghanistan är det uppenbarligen så att majoriteten VILL att talibanerna ska leda landet.”

    2013 Undersökning från PEW…

    ”Sharia as the Official Law of the Land

    Support for making sharia the official law of the land varies significantly across the six major regions included in the study. In countries across South Asia, Southeast Asia, sub-Saharan Africa and the Middle East-North Africa region most favor making sharia their country’s official legal code. By contrast, only a minority of Muslims across Central Asia as well as Southern and Eastern Europe want sharia to be the official law of the land.

    In South Asia, high percentages in all the countries surveyed support making sharia the official law, including nearly universal support among Muslims in Afghanistan (99%).”
    https://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-beliefs-about-sharia/

    Europas framtid ser ljus ut…

    ”Sybille Schnehage, en känd tysk biståndsprofil i Afghanistan, uppger nu att miljontals afghaner kommer att ta sig till Europa den närmaste tiden.

    – Man kan utgå från att upp till tre miljoner afghaner kommer att ta sig till Europa inom en överskådlig framtid, säger Sybille Schnehage till tyska WDR.

    Schnehage, som har arbetat med humanitärt bistånd i Afghanistan sedan 1980-talet, fortsätter:

    – Jag frågar alltid folk: varför åker ni inte till Saudiarabien, där är de muslimer och har er kultur? Svaret är alltid: nej, Tyskland är bättre.

    Därför är det nödvändigt att se till att afghanerna kan bygga en framtid på hemmaplan – annars ”blir konsekvenserna för Europa förutsebara”, säger Sybille Schnehage.”
    https://www.friatider.se/upp-till-tre-miljoner-afghaner-pa-vag-till-europa

   • bergersjo skriver:

    Tre miljoner? Och majoriteten av dessa är garanterat stridsdugliga unga män. Om de istället krigade mot talibanerna skulle talibanerna inte ha en chans.

  • G skriver:

   Detta så sent som för 5 dagar sedan den 10 Augusti….

   ”Biden says Afghans must ‘fight for themselves’ as Taliban advances, does not regret U.S. withdrawal

   President Joe Biden called on Afghans to “fight for their nation” as the Taliban makes rapid advances on the battlefield, seizing provincial capitals.

   Biden said the Afghan military has the training and equipment to win the war, but the nation’s leaders must come together to formulate a strategy.”

   “Look, we spent over a trillion dollars over twenty years, we trained and equipped with modern equipment over 300,000 Afghan forces,” Biden told reporters at the White House.

   “Afghan leaders have to come together,” Biden said. “They’ve got to fight for themselves, fight for their nation.”
   https://www.cnbc.com/2021/08/10/biden-says-afghans-must-fight-for-themselves-as-taliban-advances.html

   Försvara sig själva och sitt land. Går sådär…

 4. Mr Snaggle skriver:

  Finns väldigt många konstiga, absurda och farliga politiska och religiösa rörelser i världen. Liksom det finns massor av konstiga och dåliga människor som alltid rättfärdigar allt de själva gör, hur bisarrt det än är. Det värsta med feminismen är ju som sagt att den är helt PK och t.o.m. förväntad i det svenska samhället.

 5. G skriver:

  Ang våldtäktsmannen som kommer få ett saftigt skadestånd pga väldigt sjukt lagstiftning. Ibland undrar man…

  Abrehet:
  ”Ert älskade marxistiska spöke. Socialismens dekadenta gren. Femininitetens lantbrukare. Sörj, men organisera er samtidigt. Twittrar privat.”

  Tråden: twitter.com/MatsErikson/status/1426854032203784193

  P.S
  Mats är Ann Lindes make.

 6. Mr Snaggle skriver:

  Det mesta är sjukt här och kommer inte som någon överraskning. Brittiska och amerikanska medier tar oss som skräckexempel på både de sk utanförskapsområdena och hanteringen av pandemin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s