Stridsdugliga unga män från Afghanistan

Sverige har inte varit i krig på över 200 år, brukar det heta. Men den svenska skattefinansierade ”försvarsmakten” har faktiskt skickat svenska soldater utomlands att delta i rätt många krig och riskera liv och lem. Flera svenska soldater har kommit hem till Sverige i en kista.

Märkligt för soldater från ett land som inte ska ha varit i krig på över 200 år…

Ett av de senaste krigen Sverige mycket aktivt deltagit i har varit USA:s krig i Afghanistan. Och samtidigt som Sveriges försvarsmakt skickat svenska soldater till Afghanistan, så har många tusen stridsdugliga unga män från Afghanistan tagit sig hit till Sverige.

När USA:s före detta president Trump beslutade att det var dags att dra hem sin armé, började genast många av de svenska politikerna kritisera detta kraftigt. Det var viktigt att fortsätta hålla talibanerna i schack med våld.

Men samma politiker vill däremot suga ut alla stridsdugliga unga män från Afghanistan och låta dessa istället slå sig till ro här. En ganska absurd tanke- att bekämpa talibanerna med militärer från andra länder och sina ut landet på de som lämpligen borde ha en mer moralisk rättighet att göra detta!

Såvida de inte stöder talibanerna? Men gör de det, är det ännu lämpligare att de håller sig tillsammans med dem.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Stridsdugliga unga män från Afghanistan

 1. G skriver:

  ”Taliban chic

  Woke Westerners need to understand that the burqa is an oppressive garment, not an exotic fashion item.”
  https://www.spiked-online.com/2021/08/18/taliban-chic/

  https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-58245304
  Och vissa kommentarer från tillfrågade aktivister ovan är ju lika upprörande som detta idiotpåhitt från den s.k modellen.

  Bild I tweet

  • bergersjo skriver:

   För tillfället är jag så äcklad av hela Afghanistanhistorien att jag bara vill se en fet atombomb över hela skiten. Såg nyligen en vidrig film med talibaner som mördade en gammal tant medan de filmade det med mobiltelefoner och skrek att deras gud är stor. Det gjorde mig alldeles svart inombords och lika cynisk som jag var som tonåring…

   • G skriver:

    1. Haha. Ja. Alltså, desto mer man tänker på det desto mer vill man bara att skiten ska stanna där, dessa länder får ”fixa” sin egen skit och inte att andra ska invadera och fixa automagiskt åt andra länder, som kanske inte ens vill ha nödvändig samhällsförändring. Och framför allt att folk som vill ha dessa samhällen stannar där och inte sprider skiten, samt att människor i andra länder som tycker att ”det där verkar intressant”, kan aktivt själva söka sig dit och stanna där om det passar.

    2. Fyyy fan så jävla vidrigt och hjärtlöst. Det är ju det som är problemet. Att denna indoktrinering och övertygelse sitter som ett berg i skallen på terroristerna.

    I lokaltidningen rapporterades om en älskad katt som inte brukade gå långt från hemmet och alltid kom hem på kvällen. Men en dag kom hon inte, ägaren blev orolig, sedan hittade någon katten och då visade det sig att någon hade kapat? skurit av? svansen, hela jävla svansen, så det fanns inte ens en stump kvar. De åkte snabbt till veterinär som direkt konstaterade att det inte rör sig om en olycka av något slag utan att någon helt medvetet att gjort detta sjuka mot den oskyldiga katten. Veterinären fick agera fort och gjorde i ordning katten och det blev till att sy ihop där svansen skulle ha börjat. Ägaren sade att fy vad det måste gjort ont och herregud vad hon måste ha skrikit. Tänkte direkt på hur vi skulle reagera om någon skulle göra liknande mot vår älskade katt, fy helvete vad man skulle koka!…

   • bergersjo skriver:

    Det var nåt jag såg om djurplågeri, nån som hade skrivit på internet att från djurplågare är det inte långt till människoplågare…

   • G skriver:

    Ja. Har nog också sett det nån gång, tror det mycket väl ligger något i det, helt klart.

 2. G skriver:

  ”20 000 flyktingar ska få bo gratis genom Airbnb

  Airbnb lovar att 20 000 flyktingar från Afghanistan kommer att få bo gratis i deras hus och lägenheter runtom i världen för att hjälpa dem att starta ett nytt liv, skriver BBC.

  – Jag hoppas att det här inspirerar andra företagsledare att göra likadant. Det finns ingen tid att spilla, säger vd:n Brian Chesky, som beskriver situationen i landet som ”en av de största humanitära kriserna i vår tid”.

  Satsningen kommer att finansieras av företaget och av Chesky själv, men även genom donationer till företagets flyktingfond. Även om vi betalar för uthyrningen, kommenterar Chesky, så vore det inte möjligt ”utan våra värdars generositet”.

  CNN och CNBC noterar att det är oklart hur länge flyktingarna får bo där och hur mycket det kommer att kosta företaget.”
  https://omni.se/20-000-flyktingar-ska-fa-bo-gratis-genom-airbnb/a/eEzbb4

 3. G skriver:

  ”Pompeo Responds to Claim That Taliban Agreement to Blame for Afghanistan Collapse: ‘Nonsense’”
  https://archive.ph/vwnaV

 4. G skriver:

  ”Weis vill få hem sina familjemedlemmar från Afghanistan

  Talibanernas övertag över Afghanistan driver många afghaner på flykt och Weis Ebadi som bor i Bandhagen vill få sin syster och mamma till Sverige – men beslut från Migrationsverket kan ta ett år.

  Weis Ebadis syster och mamma har sedan flera år bott i Afghanistan efter att de utvisades från Sverige.

  ”Att få hit dem och bo med dem igen”, uppger Weis Ebadi som drömscenariot.”
  https://sverigesradio.se/artikel/weis-vill-fa-hem-sina-familjemedlemmar-fran-afghanistan

  Få ”hem”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s