Stefan Löfven tar ansvar- och avgår som statsminister

Mitt i all denna vanmakt av talibaner och corona, BLM och klimatalarmism, kommer det plötsligt ett totalt oväntat guldkorn bland nyheterna: Stefan Löfven tänker avgå som statsminister!

En man som med näbbar och klor kämpat fullständigt desperat för makten, som rentav totalt antidemokratiskt återgått till att vara statsminister efter att han skamset fått sparken på grund av sin värdelösa politik. Men nu ska han alltså avgå självmant.

Glada nyheter för alla svenskar!

Stefan Löfven var inte den allra värsta statsminister vi haft: Fredrik Reinfeldt var ännu värre. Men Löfven drog in på Reinfeldts stig och fortsatte dra vårt en gång välmående land allt djupare ner i fördärvet.

Sverige, en land som idag kokar av förnedringsrån, överfallsvåldtäkter, mord och gängvåld. Sverige, ett land som andra länder använder som skrämmande exempel.

Stefan Löfven har mage att påstå att det har varit fantastiska år med honom som statsminister, och att han gjort allt för landet och dess innevånare.

Vem är det du försöker lura, Stefan Löfven? Dig själv? Skäms!

Dock är detta glada nyheter: Äntligen kan man säga att du tar ansvar för Sverige i och med det att du avgår.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Stefan Löfven tar ansvar- och avgår som statsminister

 1. G skriver:

  Ja detta var ju *nästan* som en blixt från klar himmel. Tror själv att han nog är lite less på jobbet, tycker han sett lite sliten och trött ut i mellan åt efter alla år på denna maktposition. Och där till det på senare tid ständiga tjafset med budget hit och dit, gör C nöjda där, MP nöjda där och V nöjda, och nånstans i smeten det egna partiet. På det planet kan man inte egentligen klandra honom personligen, även om detta som det brukar heta är ”en del av jobbet”. Men herrejävlar. Så in i helvete fort detta idiotiska snack om kvinnokrav drogs igång, och av S-profilerna själva till råga på allt. Hur fan kan ingen se hur det är kontraproduktivt? Helt otroligt att beskåda hur de gräver kvinnogropen djupare och djupare och ingen säger till.

  AB:s feministledare Jonna Sima visade som vanligt var feministskåpet skall stå…

  ”Efter Stefan Löfven är det dags för en kvinna”
  https://web.archive.org/web/20210822120700/https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Jxn0JX/efter-stefan-lofven-ar-det-dags-for-en-kvinna

  Statsvetare som man inte vet om de uttalar sig privat eller professionellt…

  ”Statsvetaren Jenny Madestam: ”Vore märkligt av S att välja en vit, medelålders man”
  https://web.archive.org/web/20210822185422/https://www.dn.se/sverige/statsvetaren-vore-markligt-av-s-att-valja-en-vit-medelalders-man/

  Den alltid så gode Alex Schulman skriver att han kommer sakna en hel del med Löfven. Alex själv har ju inte blivit sedd som rasist/nazist/fascist och vara så lågbegåvad att du själv inte inser att du kanske röstar på ett högerextremt parti som vill införa 30-talet igen. Vilket blir resultatet för väljarna när man kallar parti X för det. Undrar om det är det som den gode Alex syftar på när han skriver följande rader, speciellt det feta. Och till råga på allt verkar Alex föredra politiker som blundar och ljuger om verkligheten och som kanske skulle skrivit att det är horder av framför allt unga kvinnor som rör sig mot Europa, jösses!…

  ”När jag sedan stängde av livesändningen frågade jag mig: Vad är det jag kommer sakna? Jag kom att tänka på en dikt av Gunnar Ekelöf där han skriver: ”Det finns någonting som märks först när det inte märks, som tystnaden.” Kanske är det också så med Löfven, det är först när hans röst inte hörs som vi förstår att den var betydelsefull för oss. Jag vet vad jag kommer att sakna. I en tid där många politiker glider mot populism, tillåter sig själva allt hårdare formuleringar om de svaga, så har Stefan Löfven alltid vägrat gå den vägen. Jag noterade häromdagen hur KD:s riksdagskandidat Filip Haugland gav sin syn på flyktingvågen från Afghanistan: ”Så ser vi det igen. Horder av människor, mestadels unga män, som rör sig mot Europa.”

  Det här med att kalla flyktingar för ”horder” är ingenting exceptionellt och absolut ingenting nytt, bara det sista i raden av många exempel på hur svenska politiker avhumaniserar utsatta människor. Det sker hela tiden i den svenska debatten, och varje gång det äger rum så glider samtalet ännu en bit åt ett farligt håll, det sluttande planet lutar ännu lite mer. Det kommer jag att sakna mest med Stefan Löfven. Det handlar inte om politiken, utan om hur vi pratar om andra människor, hur vi ser på dem och hur vi behandlar dem.

  Stefan Löfven var en politisk ledare som jag alltid kunde känna mig trygg med i det avseendet. Anna Lindh sa att ”människovärdet är grunden” och i allt Stefan Löfven gjort sedan han tillträdde så har han visat att hennes syn också är hans. Människovärdet har fortsatt varit grunden. I denna hyperpopulistiska tid är det en stor insats. Jag tror att Löfven kommer att märkas på riktigt först när han inte märks. Det är som att en vaktpost mot den avhumaniseringen nu går av sitt pass. Hoppas de snart hittar en fullgod ersättare där uppe i vakttornet.”
  https://web.archive.org/web/20210822185448/https://www.dn.se/sverige/alex-schulman-jag-kommer-att-sakna-lofvens-syn-pa-manniskovardet-nar-allt-fler-politiker-blir/

  S-kvinnorna kräver en kvinna men säger att det handlar inte om kön!

  ”S-kvinnor kräver en kvinna: ”Det handlar inte om kön”
  https://omni.se/skvinnor-kraver-en-kvinna-det-handlar-inte-om-kon/a/1OvEge

  Ungdomsförbundet SSU:s nya ordförande Lisa Nåbo tycker att det är dags att ”någon som har erfarenhet av att vara kvinna” ska leda Sverige.
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/tryck-i-s-för-kvinnlig-partiledare-1.53362509

  På Expressens ledarsida så tog feministen som växt upp rejält sedan ungdomsåren i LUF till pennan och skrev ett bra mothugg…

  ”Nej, det är inte ”dags” för en kvinnlig statsminister”
  https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/nej-det-ar-inte-dags-for-en-kvinnlig-statsminister/

  Och till slut, se på fan, ett litet, litet uns av självkritik, inte för att jag direkt håller med om det hon skriver och slutsatserna. Men ändå, idag den 24 aug så kom lite internkritik om detta med det enorma kvinnofokuset som de själva dragit igång…

  Maria Arkeby, biträdande verksamhetschef för Tankesmedjan Tiden:

  ”Socialdemokraterna riskerar att skjuta jämställdheten i foten”
  ..[..]..
  Sverige har kommit långt, men vi har en bra bit kvar och Socialdemokraterna banar alltid väg för ökad jämställdhet. Arbetet pågår oförtrutet.

  Det föranleder oss att tro att inget borde stå i vägen för en kvinnlig partiledare som då också kan väljas till landets första kvinnliga statsminister. Det är så att säga en hygienfaktor i partiet.

  Därför är det självklart att det finns flera kvinnor med i spekulationerna kring vem som tar över efter Stefan Löfven och att en av dem också pekas ut som lågoddsare.

  Där hade vi kunnat nöja oss. Ingen är förvånad. Vi hade kunnat konstatera att givetvis finns det flera kvinnor som kan axla rollen och, ja, sannolikheten att någon av dessa väljs är hög. De kvinnor som nu diskuteras gör det tack vare sin kompetens och sina meriter, inte på grund av kön.

  Det som i stället händer nu är att man riskerar att skjuta både jämställdheten och också en ny partiordförande i foten genom att om och om och om igen påpeka att det måste vara en kvinna som väljs.

  Vi riskerar att skicka en signal till dessa kvinnor att de diskuteras på grund av sitt kön, inte sin kompetens.

  Men det här är inte bara en intern diskussion. Det här handlar om hur väljarna ser på en kommande statsminister och en partiledare som skall övertyga i nästa års val.

  För mig råder det ingen tvekan om att de kvinnor som nu diskuteras är kompetenta. Frågan är vilken bild det sätter inför väljarna när kön blir en av de viktigaste aspekterna som diskuteras.

  Borde inte Socialdemokraterna av alla partier anse det vara en självklarhet att en kvinna kan ta över? Borde inte partiet bespara en nytillträdd partiordförande spekulationerna att hon valdes för att hon är kvinna?

  Balansen är svår. Jämställdhetsarbete är svårt och kräver medvetenhet och envishet. Om bara män förekom i diskussionerna om att ta över partiordförandeskapet, hade det naturligtvis funnits all anledning att höja rösten rejält.

  Just här borde man ha vilat på hanen. I dubbel bemärkelse.”
  https://arbetet.se/2021/08/24/socialdemokraterna-riskerar-att-skjuta-jamstalldheten-i-foten/
  https://web.archive.org/web/20210824094433/https://arbetet.se/2021/08/24/socialdemokraterna-riskerar-att-skjuta-jamstalldheten-i-foten/

  Och inte att glömma gårdagens debatt. Alice T sopade mattan med Jonna Sima i gårdagens Aktuellt, först en del ”röster om” i början, debatten börjar vid 9:30min.
  https://www.svtplay.se/video/29611148/aktuellt/aktuellt-21-juni-21-00-1

  • bergersjo skriver:

   Sossarna var väl om jag minns rätt det första partiet som beslutade att ha ”varannan damernas”. Könskvotering alltså. KönsDISKRIMINERING alltså…
   Ja, hade du inte nämnt Alice mattsopning skulle jag gjort det själv. 😉

 2. Mr Snaggle skriver:

  De vet inte ordet av jämställdhet. Finns så oerhört många exempel att ge på det.

  • bergersjo skriver:

   Hahah! (spyr lite i munnen) Hon hade själv varit Sveriges första kvinnliga statsminister redan under tidigt 90-tal om hon inte valt att gå den kriminella vägen istället och därför var tvungen att ta en ”paus” från politiken på grund av sina första skandaler av många…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s