Slå ett slag för klimatet, mångfalden och miljön!

I snabb takt utrotas djur och växtarter i naturen i och med att människorna förstör deras naturliga habitat. Naturens mångfald försvinner och kvar finns bara industriskog.

Men varför går rovdriften så fort? Den värsta ”utmaningen” mot miljön- och naturligtvis också klimatet- är inte fossila brännmedel eller något annat som EU, FN eller andra organisationer vill bekämpa. Diktaturen Kina är det enda land som någonsin försökt stoppa naturens största bekymmer- här i Sverige har det istället sedan länge glatt uppmuntrats.

Nästan alla miljöaktivister är hycklare som blundar för detta. Deras instinktiva känslor är viktigare för dem än klimatet, miljön och naturens mångfald.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Slå ett slag för klimatet, mångfalden och miljön!

 1. G skriver:

  För Miljön var det japp…

  ”Vegansk kost kräver särskild omsorg – ”snarare unga tjejer som ska äta kött och männen som ska backa ”

  Allt fler unga kvinnor slutar med animalier – ofta av hänsyn till klimat och miljö. Men ur ett hälsoperspektiv är det inte den gruppen som borde ”offra sig” för klimatet, anser näringsfysiologen Kristina Andersson.

  Efter fem, sex år som vegetarian började Sara Bromans hälsoproblem dyka upp: till en början magkatarr och gaser, några år senare problem med sköldkörteln. Hon tappade hår, gick upp i vikt och var ”förkyld jämt och ständigt”. Ändå skulle det dröja åtskilliga år innan hon började greppa kostens betydelse för måendet, framför allt vikten av bra järndepåer.

  – Jag började göra egna efterforskningar och kom till slut till någon sorts insikt om att kroppen har en egen visdom. Jag kan ha en massa idéer och dogmer, men om kroppen säger åt mig att äta animaliskt protein så måste jag åtminstone lyssna och prova, säger hon.
  ..[..]..
  Unga kvinnor är kraftigt överrepresenterade bland veganer och vegetarianer. Svenska vegobarometern visar att många av dem väljer bort animalier av klimat- och miljöskäl.
  .[..]..
  Sara Broman beskriver skillnaden sedan hon började äta kött igen som ”natt och dag”. Hon önskar att vården hade kunnat ge just mer individanpassade råd och riktlinjer gällande kost – inte bara ta ett blodprov och skriva ut medicin.

  – Den mesta forskningen som visar hur hälsosam vegetarisk kost är, den är gjord på vita män – inte på menstruerande kvinnor. Jag är tacksam för att jag är vetgirig och valde att gå till botten med det själv, men det är lite sorgligt att man i stort sett måste vara expert själv för att få rätt hjälp.”
  https://www.hbl.fi/artikel/vegansk-kost-kraver-sarskild-omsorg-snarare-unga-tjejer-som-ska-ata-kott-och-mannen-som-ska-backa/

  Tror inte forskningen skulle visat speciellt annorlunda om dessa vita män hade haft icke-vit hudfärg och bodde/levde på samma plats och levde identiska liv som de vita männen inom denna forskning då även de icke-vita trots allt också är MÄN, men påpeka vita mäns skuld är ju ett drag en feminist inte kan värja sig mot.

  • bergersjo skriver:

   Med tanke på att regnskog avverkas för att tillverka soja kan man inte direkt påstå att miljön eller klimatet mår tipptopp av att hon blir vegan, och absolut inte naturens mångfald. Man behöver ju inte vara vegan för att inte äta ur köttindustrin. Hon kan ju köpa närodlat eller viltkött eller ännu bättre bli jägare.
   Med tanke på att det är just KVINNOR som blir veganer är jag YTTERST tveksam till hennes påstående om ”vita män”. Förresten har man nyligen kommit fram till att soja är dåligt för manligt hormon. Men det tycker hon väl som feminist är enbart positivt.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Finns ju t.o.m. begreppet sojapojkar…

  ”den är gjord på vita män” Här hade jag precis tänkt kommentera det G själv avslutade sin kommentar med, innan jag läst hela.

  • bergersjo skriver:

   Feminister har en myt att ALL forskning på människor är gjord på män, och dagens rasistiska feminister vill såklart slänga in ett ”vita” också. Snart kommer ”heterosexuella” och ”cis” och antagligen också ”medelålders”. Och troligen också ”kränkta”.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Och därför får man uppleva kränkningar hela tiden, för det är PK nu. Jag är allt det där. Utom rasist och feminist då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s