Mona Sahlin: ”Välj henne för att hon är kvinna.”

Det är ganska skrattretande hur media pushar på nu för att Magdalena Andersson ska väljas till ny partiledare för Socialdemokraterna- och ny statsminister i Sverige- när hon uppenbarligen sedan länge redan har blivit utvald av sossetoppen. Helt garanterat valde de henne för flera år sedan. Att partiet också ska välja henne är bara en formalitet.

En av de som pushar för henne är Mona Sahlin. Denna gamla mossiga Toblerone-ätare har tagit stora offerkoftan på och skrivit en manshatisk ledare i Expressen och gnällt om gubbväldet.

Nu är det på tiden att en kvinna väljs till ledare tycker Sahlin. Hon kan inte riktigt förklara varför. Samtidigt som hon faktiskt skriver att kvinnor inte nödvändigtvis formar politiken bättre än män, tycker hon ändå det är väldigt viktigt att en kvinna ska väljas- och just på grund av att hon är kvinna.

Nå, Sahlin nämner faktiskt inte Andersson. Det hon pushar för är en kvinna– vem som helst egentligen. Det är könet som är det viktiga. Att det är ett kvinnligt sådant.

Jag skulle gärna påstå att det är sällan man ser såhär mycket manshat i en krönika, men det vore tyvärr att ljuga. I feminismens Sverige är det mycket vanligt.

Feministerna vill gärna vara queer och påstå att könet bara är en social konstruktion och att man faktiskt kan välja helt själv vilket kön man har, om man ens har något. Men samtidigt fokuserar de just på könet mest av alla, och betraktar alla kvinnor som offer under glastaket och alla män- framförallt vita, medelålders, heterosexuella sådana- som konspirerande makthavare i Patriarkatet.

Nu kommer ju Magdalena Anderson att bli statsminister, och hon kommer att bli hyllad av Mona Sahlin för att hon, jubel och fröjd, blir den första kvinnan som blir statsminister. Allt annat med henne som statsminister är totalt oväsentligt.

För Mona Sahlin alltså. För vettigare människor är tanken istället att en vettig statsminister med en vettig regering ska ha möjlighet att styra Sverige, och sätta stopp för vansinnet.

Tyvärr är ingen socialdemokrat vettig.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mona Sahlin: ”Välj henne för att hon är kvinna.”

  1. G skriver:

    ”Anders Lindberg: Högern gör rätt i att vara rädd för kvinnor”
    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/BjGjOE/hogern-gor-ratt-i-att-vara-radd-for-kvinnor

    • bergersjo skriver:

      Hehe. Han har ju rätt i sak- om kvinnor inte fick rösta skulle de mest galna och ologiska partierna plötsligt bli mycket mindre. Det är tyvärr andra sidan av myntet om man är för demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s