Annie Lööf vill ändra grundlagen för att stärka sin makt- 30-talet är på väg tillbaka

De svenska väljarna har gjort Sverigedemokraterna till ett allt större och starkare parti, och detta är något som oroar den skoätande partiledaren i det gamla Bondeförbundet.

Annie Lööf har länge hängt med i leken och gjort sitt allra yttersta för att hindra att Sverigedemokraterna ska få vara med och bestämma, men förr eller senare kommer det inte att räcka. Därför funderar hon på om det inte vore praktiskt att göra som vissa andra politiker gjort tidigare och helt enkelt ändra lite grann i grundlagen.

Bara lite grann liksom. För att skydda Sverige mot Sverigedemokraterna! Detta folkvalda parti som är ett sånt stort hot mot demokratin…

Saken är den att det snarare är Annie Lööf som är hotet mot demokratin. Att ändra i grundlagen må vara, men att göra det enbart för att ”skydda” väljarna mot ett annat folkvalt parti, det luktar unket.

Det luktar som om 30-talet är på väg tillbaka- via Annie Lööf.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Annie Lööf vill ändra grundlagen för att stärka sin makt- 30-talet är på väg tillbaka

 1. G skriver:

  ”C oroar sig att s.k populister ska ändra grundlagen, men det är ju det som man säger att man ska göra själv. Man måste vara lite trött att inte se ironin i det här” Briljant! Sådana enkla saker förstår jag inte hur inte fler bland folket i Sverige inte ser. Så väldans bra denna intervju var.

  • G skriver:

   1. Få politiker vet ens vad ordet populist betyder och vad populism är, vilket Adamson tar upp och förklarar i video, och nedan ytterligare en ”demokratisk liberal” som hänger på modet att kasta populist på åsiktsmotståndare.
   2. Hör hon ens själv hur hennes (och likasinnades) tankegångar går och vad hon vill göra?…

   ”EU-liberaler vill stänga ute nationalister från makt

   Den liberala partigruppen i EU-parlamentet vill stänga ute de nationalistiska partierna från inflytande, vilket man vill ska ske genom att dessa inte tilldelas tunga poster och uppdrag i parlamentet.

   – Populisterna ska inte få något inflytande i viktiga frågor, säger Abir Al-Sahlani (C)

   Initiativet är ett svar på att ett tiotal nationalistiska partier, bland annat ungerska Fidesz, franska Nationell samling och italienska Lega, i somras gick samman med en deklaration om EU:s framtid. I dagsläget tillhör partierna olika grupper i EU-parlamentet men skulle vid en sammanslagning bli en av de största – något Al-Sahlani med kollegor vill förekomma.

   – Det skulle innebära att dom skulle få mycket mera makt, och då skulle dom kunna utmanövrera viktiga demokratiska grupper i parlament, säger hon.

   Att isolera meningsmotståndare ser centerpartisten inget odemokratiskt med. Hon anser även att det varit rätt att utestänga Sverigedemokraterna från makt så långt det varit möjligt, i annat fall hade Sverige i dag haft en ”nedmonterad rättsstat”, menar hon.”
   https://samnytt.se/eu-liberaler-vill-stanga-ute-nationalister-fran-makt/
   https://web.archive.org/web/20210908022710/https://sverigesradio.se/artikel/europas-liberaler-vill-stanga-ute-hogernationalister-fran-inflytande

   • bergersjo skriver:

    Och dessa människor kallar sig ”liberaler”… De har INGENTING med varesig liberalism eller demokrati att göra. Det är ju rena fascistfasonerna de pysslar med!

 2. G skriver:

  ”Liberaler” är opålitliga och farliga då de säger en sak i tal/text men sedan gör motsatsen. Apropå ”liberalen” Macron som precis likt andra liberaler utåt ”vill väl” men inte verkar se det som de själva genomdriver politiskt och som resulterar i allt annat än ett försvar av det liberala, öppna demokratiska samhället som de utåt säger sig vara ivriga försvarare av…

  ”Det franska inrikesdepartementent, den enhet som ansvarar för gendarmeriet lät den 23 augusti införa ett förbud för anställda att ens privat kommunicera en avvikande uppfattning om av den franske presidenten förda politiken som kunde ha en påverkan på rättsväsende och våldsmonopol. Förbudet gäller samtliga anställda och sträcker sig även utanför tjänsten. Franska ämbetsmän, inklusive poliser, är förbjudna att kommunicera en avvikande eller kritisk uppfattning även via sina egna e-postkonton eller sociala medier.

  Lagförslagen har mer gemensamt med de lagar som införs i stater som Ungern och Polen som adresserar media och rättsväsende än det fundament som den franska republiken vilar på menar kritiker.

  Även om president Macron och hans regering motiverar regleringen med att detta krävs i kampen mot Covid-19 härjningar så är det ett steg till i en riktning där inskränkningarna i organisations- och mötesfriheterna var det första. Att det blev lättare att ta när väl det första var fullbordat.

  Flera röster höjs nu mot Macron för hans lagförslag och allt fler franska opinionsbildare menar att Frankrike nu snabbt utvecklas till polisstat. Långt ifrån de värderingar republiken representerar och som Macron ser sig själv som försvarare av.

  Även om Sverige än så länge klarat sig undan terrorismens härjningar i relativa termer så är det att spänna bågen för högt när man som Erik Helmersson och DN säger att demokratin har överlevt terrorismens attacker. Sett till Frankrike, som drabbats värst de senaste åren, är utvecklingen av repressiva lagar en helt annan.

  Där de goda intentionernas lagstiftning kan användas i andra syften och inspirera till andra, än mer repressiva åtgärder av andra skäl.

  Likt hotet från terrorism, oavsett om det är islamistisk, vänsterorienterad eller nationalistisk måste det mötas och bekämpas varje dag. På samma sätt som demokratin, försvaret av det fria ordet, den fria tanken och rätten att möta andra måste försvaras varje dag.

  Annars går det som i Frankrike.”
  https://ledarsidorna.se/2021/09/frankrike-infor-begransningar-i-yttrandefriheten-overger-republikens-varderingar/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s