ABBA gör come back- Gudrun Schyman cashar in…

Är du kanske en av de äldre disco-dansarna i glittriga kläder vars hjärta bultar hårt och nostalgiskt för ABBA, som sörjt ända sedan 70-talet över att bandet lade ned och som ropade ”jippiii!” rakt ut i luften igår när du fick reda på att de nu ska göra come back?

Isåfall hoppas jag att du känner till att pengar från dig till ABBA mycket väl, ja kanske rentav sannolikt, kan gå vidare ifrån Benny Andersson till Feministiskt Initiativ och Gudrun Schyman– det värsta manshatarpartiet någonsin. En fullständigt tokgalen organisation där skandalerna frodas (Barnäktenskap, misshandel, plankning, hatsång, skattebrott, alkoholism, självvätning…).

Vill du att dina hårt förvärvade slantar ska stödja vansinne, hat och dårskap eller varför inte rentav eldas upp, så är det naturligtvis helt upp till dig. Men tänk på saken…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ABBA gör come back- Gudrun Schyman cashar in…

 1. G skriver:

  ”KD backar efter utspel om sexualkunskap som ”förvränger huvudet””

  Kristdemokraterna i Salem kritiserar i ett informationsblad sexualundervisningen och hävdar att elever lider av ”könsförvirring”, att hbtq-frågor ”förvränger huvudet” och hänvisar till ”skapelsens ordning”. Nu backar partiet från vissa av uttalandena. ”Den här texten innehåller tyvärr formuleringar som är olämpliga”, säger lokala ordföranden i ett mejl.
  ..[..]..
  KD vill att sexualundervisningen ska granskas och att yttre aktörer ska hållas borta från sådana lektioner.
  ..[..]..
  Som exempel på utomstående aktörer ges Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU och Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, RFSL.

  Hans Linde är ordförande för RFSU och betonar att ansvaret för sexualundervisningen vilar på skolan och att RFSU är ett frivilligt komplement till undervisningen. Enligt honom liknar retoriken i KD:s text den som finns i Polen och Ungern. Där försöker auktoritära krafter begränsa ungas rätt till sin kropp och sexualitet, genom att inskränka sexualundervisningen och misstänkliggöra organisationer som jobbar med sexualupplysning och jämställdhet.

  Han berättar att RFSU ett flertal gånger bjudit in företrädare från KD för att informera om RFSU:s verksamhet, men att ett sådant möte ännu inte ägt rum.

  – När vi blir inbjudna och möter elever så pratar vi med dem om kroppen, relationer och sex utifrån elevernas egna frågor och behov, säger Hans Linde.

  Han hänvisar till oberoende utvärderingar som gjorts av RFSU:s undervisning som han säger visar på motsatsen till Kristdemokraternas påstående om ”könsförvirring” hos barnen.

  – Tvärtom känner de sig stärkta och trygga i att kunna fatta egna beslut om sin kropp och sexualitet. Förvirringen om sexualundervisningen tror jag kanske snarare finns hos Kristdemokraterna i Salem än hos eleverna.

  Per Nelson är rektor på en av Salems största grundskolor, Skogsängsskolan, och säger att deras sexualundervisning, precis som all annan undervisning, utgår från läroplanen. Det som lärs ut ska vara vetenskapligt förankrat och icke-konfessionellt, säger han.

  Vi har också ett uppdrag att vara normkritiska, så vi informerar eleverna och håller dem uppdaterade om vad som pågår i samhället. Det är viktigt att vara informativ och saklig så att eleverna själva kan bilda sig uppfattningar och göra vägval i livet.

  Skogsängsskolan har inte använt sig av RFSU eller RFSL i sin sexualundervisning, men Per Nelson säger att de inte utesluter att ta hjälp av exempelvis RFSU.

  – Det kan handla om att eleverna önskar att fördjupa sig inom ämnen som vi inte är experter på. Men vi är alltid försiktiga när vi tar in intressegrupper och undersöker noga vad det är som förmedlas till eleverna.

  Kristdemokraterna vill inte ställa upp på telefonintervju och svara på vad som avses med texten eller huruvida sexualundervisningen bör bygga på en religiös grund.

  Pernilla Schubert, ordförande KD Salem, skriver emellertid i ett mejl att texten innehåller formuleringar som är olämpliga.

  ”Vi ville lyfta frågan om att sexualundervisningen i svensk skola är viktig. Den är för viktigt för att delegeras bort och ska därför bedrivas i skolans regi av lärarna själva, eller tillsammans med skolsköterska, kurator eller ungdomsmottagning.”

  Besök från ideella organisationer ska tillåtas, skriver hon, så länge de kvalitetssäkras genom att lärare, skolsköterska, skolkurator eller ungdomsmottagningar medverkar.(forts)”
  https://web.archive.org/web/20210904005728/https://www.dn.se/sthlm/kd-backar-efter-utspel-om-sexualkunskap-som-forvranger-huvudet/
  https://web.archive.org/web/20210902002859/https://www.expressen.se/nyheter/kd-backar-fran-utspel-om-hbtq-konsforvirring/

  ”Avskedad lärare kliver fram: Därför vägrade jag säga hen till eleven

  I våras skrev Världen idag om en lärare som blivit avskedad från Solvikskolan i Järna på grund av att hon vägrat kalla en elev för ”hen”. I tidningen uttalade sig läraren anonymt, men nu väljer hon att gå ut offentligt.

  – Jag vill att alla ska vakna upp och förstå vad det är som händer. Det handlar om våra barn, säger hon till Världen idag.

  I videon berättar hon varför frågan är så viktig för henne och varför hon inte kan tänka sig att säga ”hen”. Det handlar om att orden ”hon” och ”han” är kopplade till människors biologi och att den som säger ”hen” till ett barn signalerar att barnet varken är en flicka eller pojke.

  Risken är då att barnet börjar skämmas över sitt kön, att det så småningom vill operera sig och genomgå hormonbehandling, med sterilisering som följd, menar Selma Gamaleldin.

  – Jag vill inte ha detta på mitt samvete. Det här är rena misshandeln i mina ögon, säger hon i videon.

  Som exempel tar hon fallet med en pappa i Kanada som inte ville säga ”han” om sin dotter och hamnade i fängelse.

  – Om lärare kan avskedas på detta vis i dag så är väl nästa steg att vi föräldrar tas ifrån våra barn i morgon. Jag var inte redo för detta. Och därför vill jag med denna korta video förbereda dig för det.(forts)”
  https://web.archive.org/web/20210831114123/https://www.varldenidag.se/nyheter/avskedad-larare-kliver-fram-darfor-vagrade-jag-saga-hen-till-eleven/repuhq%21WEmGGTc8APadnyA@kLVy6w/
  https://www.varldenidag.se/nyheter/avskedad-larare-kliver-fram-darfor-vagrade-jag-saga-hen-till-eleven/repuhq!WEmGGTc8APadnyA@kLVy6w/

  Ang pappan i Kanada:
  https://thepostmillennial.com/rob-hoogland-canada-prisoner-of-conscience/

  ”Cissi Wallin: Fel att utsätta barn för medicinska experiment

  ”Min X-åring är född i fel kropp!”

  Det är en typ av kommentar som återkommer i en av alla Facebookgrupper för föräldrar. Mamman som skriver möts snabbt av hejarop och igenkänning.

  Är det något vi föräldrar gillar så är det att stötta och bekräfta varandra i att göra rätt. Jag tror inte mamman som beskriver sitt sexåriga barn som transsexuell på något sätt vill sitt barn illa. Men i tiden vi lever i är det hisnande lätt att använda ungarna som ett skyltfönster för hur medvetna och goda vi är.

  Viljan att visa hela världen vilken inkännande, bekräftande och medveten förälder man är, i kombination med det psykologer, läkare och forskare kallar ”en social smitta” – det är troligtvis de främsta anledningarna till att skaran föräldrar som söker vård för sina barn som sägs vara födda i fel kropp har vuxit lavinartat.

  Sedan 2008 har antalet barn som diagnostiserats med det som kallas könsdysfori ökat med nära 1500 procent. Att diskutera och analysera detta är känsligt. Men även känsliga frågor, inte minst när det rör minderåriga, måste kunna diskuteras.

  En av de experter som kallats allt från hatisk till farlig för sina inspel i frågan är professorn och överläkaren Mikael Landén på Sahlgrenska akademin. Han säger bland annat att ökningen av både föräldrar och barn som pratar om att vara född i fel kropp sammanfaller med den ökade användningen av sociala medier.

  Jag förstår att de orden väcker både vrede och oro hos de tusentals föräldrar till barn som ses på som transsexuella. Men om man lyfter blicken från sig själv och ser till det mer allmänna perspektivet: hur vet vi att barn i sexårsåldern, eller för den delen tidiga tonåren, faktiskt är födda i fel kropp? Hur vet man skillnaden på vanligt identitetssökande och den väldigt ovanliga diagnosen könsdysfori, så tidigt i livet?

  Jag har förkovrat mig i det här ämnet på senare år; eftersom allt som ökar explosionsartat fascinerar mig. Jag har läst forskning och statistik tills ögonen gått i kors, intervjuat och haft privata samtal med fler insatta läkare, psykologer, föräldrar och unga vuxna än jag kan räkna till. Mina kärnfrågor har varit, och är ännu: hur kan stora delar av världen låta omyndiga personer ta livsavgörande medicinska beslut, när det saknas evidens kring att ingreppen hjälper dem? Vad baserar man ett så stort och livsavgörande antagande på, förutom gamla och unkna könsroller?

  Ingen har hittills kunnat förklara så att jag förstår.(forts)”
  https://web.archive.org/web/20210901231630/https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/fel-att-utsatta-barn-for-medicinska-experiment/

  Att herr Linde bland annat är kritisk till Polen och Ungern där konservativa högerpartier styr är ej konstigt då han som bekant har en lång historia inom (V) innan han hoppade vidare till RFSU.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Linde

  Men att varna för Polen och Ungern är lika vuxet som att varna för 30-talet. Vi har facit över vad som sker i Sverige sedan flera år pga de lagar och regler som vi har, men hur/vad som kommer ske i exempelvis Polen och Ungern med deras lagstiftning, kommer den s.k ”ohälsan” bland barn att öka pga den eller inte, och möjligen negativt inverka på de unga som har genuin/verklig könsdysfori och kanske börja behandlas illa av samhället i stort eller inte, det återstår att se, det får vi hoppas det inte gör. Men det vet herr Linde INGET om än. Men det är möjligen det som han bland annat är orolig över. Det kan man vara, men det försvarar ej att något land ska hålla på med barnindoktrinering i skolan, oavsett vad det handlar om, lista är lång, sexuell identitet, BLM, kön, eller som detta:

  ”Outrage as young boys are forced to stand in school assembly and ‘apologise for rapes committed by their gender’ to female classmates”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9404221/Brauer-College-Warrnambool-male-students-apologise-gender-female-classmates.html

  • bergersjo skriver:

   Suck… Så en politiker från KD vågar för en gångs skull vara ärlig och säga det självklara att Kejsaren är naken (naken, sexualundervisning, ba-doom tsss), får sig en knäpp på näsan och gör då skamset en pudel och är tillbaka i PK-spåret igen.

   Men att en feminist som Cissi Wallin kan skriva såhär vettigt, det förvånar mig. På ett positivt sätt!

   • G skriver:

    Precis så. Så jävla tröttsamt. Dessa s.k ”makt”havare ska kunna säga sin åsikt och till viss del politiska inriktning, få ”kritik” av media/andra och ändå stå fast vid sina ord, för det är upp till väljarna att bestämma om det som sades var ”förkastligt” eller inte och kan då straffa partiet genom att byta parti och få partiets % att dala. Men så fungerar det inte. Här ska det pudlas direkt, även om man kanske egentligen tycker det som man sade, men det lär vi aldrig få veta!

    Ja, Cissi har tagit sig i kragen senaste året, alternativt kanske vuxit upp lite mer. Det är välkommet oavsett bakomliggande orsak. Det verkar även Belinda Olsson gjort, iaf till viss del, då hennes senaste serie på SVT ”Från Savannen till Tinder”, om biologiska skillnader, fått feministkritik från det egna skrået, det om något visar att hon är rätt ute. Men inte från alla, det är lite annat ljud från Expressens Karin Olsson, som även hon tagit sig i kragen på sistone.

    ”Malin Krutmeijer: SVT:s nya serie om könsskillnader liknar rena konspirationsfilmerna

    med sin manipulativa stil lär hon oss absolut ingenting om hjärnan, könet och det sociala livet. Det här duger inte.”
    https://web.archive.org/web/20210826165438/https://www.sydsvenskan.se/2021-08-17/svts-nya-serie-om-konsskillnader-liknar-rena-konspirationsfilmerna

    ”Ulrika Stahre: SVT pratar biologism och ramlar ner i 1900-talet

    ”Från savannen till Tinder” är en populistisk klapp på ryggen till de senaste årens konservativa våg”
    https://web.archive.org/web/20210818174101/https://www.aftonbladet.se/kultur/a/XqoLkm/svt-pratar-biologism-och-ramlar-ner-i-1900-talet

    ”Karin Olsson: Om ändå Belinda Olssons nya serie var provocerande

    Det är frustrerande att höra forskaren och pedagogen Mia Heikkilä, som bland annat agerat jämställdhetsexpert på Skolverket, avfärda hjärnforskning som enbart ”myter”.”
    https://web.archive.org/web/20210819211004/https://www.expressen.se/kultur/film–tv/om-anda-belinda-olssons-nya-serie-var-provocerande/

   • bergersjo skriver:

    Ja Belinda Olssons resa har verkligen varit lång. Värre är det med den där skräcködlan hon sitter och fikar med i flera avsnitt (kanske alla?), hon som tydligen var den som stod bakom att smeta ut ”genus” över vårt rike. Hon är fortfarande kvar och trampar på starten…

 2. G skriver:

  Man läser denna sjuka historia…

  ”Zuheir Hussein, 42, döms – sköt sin fru Hala till döds”
  https://web.archive.org/web/20210904023639/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G302RJ/zuheir-hussein-42-doms–skot-sin-fru-hala-till-dods

  …och ska sedan i skallen få in och acceptera:

  ”Nacka tingsrätt anser dock inte att ett hedersmotiv är bevisat”

  Detta land alltså, vad fan krävs….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s