När fastnade ABBA:s Benny Andersson för Feministiskt Initiativ?

Den mest generöse bidragsgivaren det manshatande extremistpartiet Feministiskt Initiativ matats av genom åren är ju Benny Andersson, mannen bakom ABBA. Jag ställer mig förbryllat frågan vad det beror på? Älskar han att hatas? Han tillhör alla de värsta grupperna: Han är vit, svensk, heterosexuell, cis och man. Och sannerligen ”en av de allra rikaste”. Det enda han inte är, är medelålders. Och så kanske kränkt. Men han borde vara kränkt, som alla män borde vara när det handlar om tokfeministiskt manshat, om han inte helt enkelt är en självdestruktiv masochist. Som sådan trivs man kanske bäst utan minsta form av respekt, att bara mötas av en vägg av hån och missaktning.

Av mig får han precis samma respekt som han får av hataktivisterna i Feministiskt Initiativ. Men av mig får han det på grund av vad han gör, av dem får han det för vad han föddes som…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till När fastnade ABBA:s Benny Andersson för Feministiskt Initiativ?

 1. Mr Snaggle skriver:

  Jag ser ingen anledning till varför någon av manligt kön skulle vilja bli feminist. Däremot jobba för jämställdhet, vilket ju är en helt annan sak. Vilka argument används egentligen av feminister i syfte att få med sig män? Hur vinner man på det i deras ögon?

  Sen också – vilka är det som blir mest valda av kvinnor egentligen? De som alltid har varit mest populära och eftertraktade och får nya tjejer hela tiden? Manliga feminister med allt vad det innebär? Eller de starkaste, farligaste och mest dominanta alfahannarna, precis som i naturen och som det alltid har varit. Precis den sortens män inom machokulturen som feminister säger sig hata.

  Det kanske finns en anledning till varför flertalet män hellre kämpar för att vara så hårda, tuffa, känslokalla och macho som möjligt? Eftersom de insett att detsamma gäller i verkliga livet också som i djurvärlden. Och att allt annat är bullshit. Då blir man både hunsad av kvinnor som ser en som ett tacksamt offer som man kan mobba och trycka ned och även hånad av sitt eget kön.

  Tjejer hånade snälla killar redan på skoltiden, lurade och hade roligt åt dem och valde de absolut värsta mobbartyperna som inte hade den minsta respekt för tjejer, bara såg de som en erövring i mängden och ofta var direkt kriminella. Enligt allt vad jag själv har sett, så har de inte varit mycket smartare i sina val senare i livet heller.

  • bergersjo skriver:

   Feministernas ”argument” är väl oftast att feminism är samma sak som jämställdhet, vilket ju helt enkelt är renodlad lögn och bullshit.

   Jag tror det är ganska få som faktiskt INSETT att samma sak gäller som i djurvärlden. Det är nog mer så att det fungerar biologiskt instinktivt.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Såg just en bild på Insta. En feminist som visade en tecknad bild på två män som gav en kvinna en komplimang – ”Looking good, Susan!” Den första mannen var smal, vältränad, snyggt hår, självsäkert/kaxigt leende och kostym. Då svarade hon tack och log med ett glatt leende.

  Den andra mannen var överviktig, hade finnar och glasögon. Då såg hon jättebesvärad/rädd ut och ringde efter hjälp.

  Bägge männen sa precis samma sak och det var samma kvinna. Meningen med denna bild, av vem som nu ritade den, var troligen just att påvisa hur motsägelsefullt det är när kvinnor säger sig bli kränkta. Och att det helt handlar om VEM som säger det som avgör vad som är okej.

  Men denna kvinna använde denna bild för att påvisa att en av dessa män gjorde fel och sa något opassande – och det var den fula. Eftersom det var HON som KVINNA som avgjorde vilka som fick ge henne en komplimang! Och att detta var ett UTMÄRKT bevis på vardagssexismen i hennes ögon och hur viktigt det var att kämpa mot ”patriarkatet”.

  Några män debatterade emot henne och såg direkt hur totalt ologiskt det var. Hon tog inte deras argument och hade inga egna heller, utan blev bara ännu argare.

  • bergersjo skriver:

   Haha. Fan vad sjukt.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det mest motsägelsefulla/roliga med detta var att feministen i fråga själv var överviktig. Och hashtaggade sina inlägg med kroppsaktivism/kroppspositivism, som oftast menas att kvinnor ska älska sina kroppar precis som de är och aldrig behöva känna krav på sig att se ut på ett visst sätt för att duga. En man som värderade kvinnor helt efter utseende på samma sätt som hon, skulle förstås vara ett fullständigt svin. Det är alltid kul att bara vända på allt och se hur det blir då. Liksom någon även skrev som argument.

    Jag har även sett inlägg av överviktiga kvinnor som pratat om hur mycket kränkningar de fått motta p.g.a. sin övervikt och hur vidrigt samhället är. Som samtidigt hånat folk som varit smala. Bl.a. en som tyckte det var så bra att ha barn med samma humor som en själv, så att de en gång kunnat håna en mager kille tillsammans och skrattat åt honom för hur han såg ut.

    Man kommer till en punkt i livet när man slutar förvånas och chockas över vilka människor det finns. Och hur varje person rättfärdigar allt de själva gör.

  • G skriver:

   Ja du. Sjukt som fan, men tyvärr så blir man inte förvånad längre. Man har blivit van vid det som man tidigare sade ”otroligt!” om. Och som du säger…

   ”Man kommer till en punkt i livet när man slutar förvånas och chockas över vilka människor det finns. Och hur varje person rättfärdigar allt de själva gör.”

   …Så är det ju minst sagt.

   • Mr Snaggle skriver:
   • bergersjo skriver:

    Ja vad ska man säga… Enligt sin beskrivning av sig själv så vet hon åtminstone att hon är otrevlig och verkar ha varit det hela sitt liv.

   • Mr Snaggle skriver:

    Och här ett annat, mycket motsägelsefullt blogginlägg från samma kvinna:
    https://enligtellen.blogspot.com/2011/04/att-alltid-alltid-vara-ett-objekt.html

   • bergersjo skriver:

    Långt käbbel, orkar ju inte ens läsa hälften av det.

   • Mr Snaggle skriver:

    Nej, det är inte värt ens tid egentligen. Men vilken dubbelmoral och hyckleri sen, av samma kvinna:

    ”Noa såg såklart preciiis hur töntig denna magra man (klädd i urringat linne som visade revbenen och tighta jeans + boots) var och så hånade vi honom ihop. Detta är fint med större barn. Deras ibland förvånande klarsynthet och deras humor. Håna snubbar som tror att de är coola.”

    ”Lady Dahmer bloggade om att andra ser överviktigas vikt som sin sak. Varför då? Vad rör det andra om jag är tjock? HUR kan det vara upp till någon annan att ha åsikter om? Varför är det så viktigt för andra att påpeka att min kropp inte stämmer överens med de ideal som finns?

    Fast vi tjockisar är ju självklart inte de enda som är allmänna objekt att tycka till om och kritisera. Det hör väl till att vara kvinna rent generellt.

    Om jag säger att vi ska vara nöjda med hur vi ser ut, motsäger jag inte mig själv då? Och varför bantar jag och sminkar mig om jag nu ska vara så nöjd? Eller skulle vi inte nöja oss, utan… vad?

    jag är så trött på att alltid behöva förhålla mig. Till omgivningens åsikter, till mina egna ideal, till mitt förnuft, till mina osäkerheter, till andras ideal. Tänk om min kropp kunde få vara enbart ett redskap igen.”

    Även där är det uppenbart könet som avgör vilka som ska slippa bli hånade för hur de ser ut. Och kroppsformen. Killen i fråga kunde ju ha haft anorexia, det finns ju bland män också och är en hemsk sjukdom. Vänd då bara på könen igen och tänk på en man som hånat en mager tjej med sina barn. Och samtidigt klagar på hur förjävligt det är att själv behöva ta emot kommentarer för sin övervikt.

    Helt bisarrt.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Det är tur det finns poliser i alla fall, till skillnad mot för vad Zara L verkar tycka, som kan skydda kvinnor varje gång deras felval av farliga och kriminella män inte var lika roliga och bra som de trodde. Och skattebetalare som kan pröjsa skyddsboenden. Däribland alla fula lågstatusmän eller betahannar som aldrig fått en kvinnas kärlek, men däremot är jättesnälla och skulle gjort allt för det om de bara fått chansen.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Jag har mött några riktiga monster till män genom livet, som jag själv och de flesta andra män inte skulle vilja ha något alls att göra med. Lyckligtvis är ju dessa ett fåtal. Men vad de alla hade gemensamt, förutom långa belastningsregister av grova brott, var att de var väldigt populära hos kvinnor och fick nya hela tiden…Sen har jag även mött flera jättesnälla män som drömt om en kvinnas kärlek hela livet och skulle gjort allt för det, men sen till slut gav upp istället för att ingen ville ha dem. Så kvinnor kan sluta säga att ”alla män är svin”, för det är precis den sorten som deras medsystrar alltför ofta väljer. Och kvinnors felval och vad det beror på debatteras aldrig.

 5. G skriver:

  ”Katten Pepsi blev skjuten: ”Kall kår genom kroppen”

  Plötsligt hörde Maria Meszaros, 54, hur katten Pepsi skrek utanför huset – och dagen efter såg de ett sår i hans ben.
  När Pepsi röntgades hos veterinären fick familjen en chock: Någon hade skjutit honom med ett luftvapen.

  – Det gick en kall kår genom hela kroppen, säger Maria.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/katten-pepsi-blev-skjuten–kall-kar-genom-kroppen/

 6. G skriver:

  22 Aug…

  ”Talibanledare: Folk tycker inte att vi är terrorister

  – Den här rädslan är helt ogrundad, säger han till Al Jazeera i sin första offentliga intervju någonsin.

  Han säger vidare att folk generellt inte uppfattar talibanerna som terrorister.

  – ”Kriget mot terrorismen” var ett uttryck som skapades av USA och alla som inte föll i ledet fick då stämpeln terrorister.”
  https://omni.se/talibanledare-folk-tycker-inte-att-vi-ar-terrorister/a/OryVw1

  *Alla som inte föll i ledet fick stämpeln Islamofober* osv.

  5 Sep…

  ”Talibanerna: Kvinnor på universitet ska bära niqab

  Kvinnor som studerar på universitet i Afghanistan kommer behöva bära niqab och lektionerna ska delas upp så att män och kvinnor inte studerar tillsammans. Det slår talibanernas utbildningsmyndighet fast i ett dokument som AFP tagit del av.

  I dokumentet står det också att bara kvinnor får leda kvinnors lektioner men om det inte är möjligt får ”äldre män som tidigare visat sig ha ett gott uppförande” leda lektionerna.

  Mellan 1996 och 2001 när talibanerna styrde Afghanistan fick kvinnor inte alls studera på universitet eller högskolor.”
  https://omni.se/talibanerna-kvinnor-pa-universitet-ska-bara-niqab/a/oWk2Aa

  ””Universities are required to recruit female teachers for female students based on their facilities,” the decree said, adding that men and women should use separate entrances and exits.

  If it is not possible to hire women teachers, then colleges ”should try to hire old men teachers who have a good record of behaviour”.

  While women now have to study separately, they must also end their lesson five minutes earlier than men to stop them from mingling outside.

  They must then stay in waiting rooms until their male counterparts have left the building, according to the decree issued by the Taliban higher education ministry.

  ”Practically, it is a difficult plan — we don’t have enough female instructors or classes to segregate the girls,” said a university professor, who asked not to be named.

  ”But the fact that they are allowing girls to go to schools and universities is a big positive step,” he told AFP.”
  https://afp.omni.se/taliban-order-university-women-to-wear-face-covering-niqab/a/x8M23V

  ”Johnson: Kan vara stolta över arvet i Afghanistan

  Västvärlden kan vara stolt över arvet man lämnar efter sig i Afghanistan – trots talibanernas snabba maktövertagande. Det sa Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett tal i det brittiska underhuset i går, skriver Politico.

  – Om någon säger att vi inte har uppnått något på 20 år, säg då till dem att våra väpnade styrkor och våra allierade gjorde så att 3,6 miljoner flickor fick gå i skola. Säg då att det här landet, och väst, skyddades från al-Qaida i Afghanistan under den perioden, sa Johnson.”
  https://omni.se/johnson-kan-vara-stolta-over-arvet-i-afghanistan/a/jaOWe0

  Visst. Men nu blev ovan en del av slutresultatet…

  • bergersjo skriver:

   Alltså grejen är ju tyvärr den att talibanerna tyvärr inte ÄR terrorister, de är bara en liten del av en befolkning på över 30 miljoner varav 99 procent vill ha sharia. De har helt enkelt en vidrig kultur. En kultur som de senaste åren tagit sig mer och mer till Sverige!
   Så är det med mångkultur. Sveriges mångkultur blir en blandning av genus, feminism och sharia. Tack för den…

   • G skriver:

    Ja absolut. Delar din syn där. Vad jag i detta ser som terrorism är att de terroriserar folk, på gatan och överallt, av olika anledningar, som bara ska lyda och följa deras regler och lagar, och där kvinnor utan tvekan sitter allra värst till.

   • bergersjo skriver:

    Absolut, synd att även kvinnorna vill ha sharia.

 7. G skriver:

  Får alltid väldans dåliga vibbar av all sorts elithöjdare som anser demokratin är hotad om inte samma makthavare år efter år har makten och att folket måhända får för sig att byta ut de styrande, då är demokratin hotad över en natt. Och varför skulle _stödet för demokratin_ INTE vara stort bland Europas länder!

  ”Tyska presidenten i Sverige: ”Demokratin angrips hätskt”

  Tysklands president Frank-Walter Steinmeier vill ta med sig ”goda exempel och förslag” på hur demokratin kan stärkas hem från sitt besök i Sverige i dag. Det säger han till DN.

  – Demokratin är hotad – inte bara i Tyskland. Den liberala demokratin och dess idéer angrips ihärdigt och hätskt, inifrån och utifrån, säger han till tidningen.

  Samtidigt säger Steinmeier att han är full av tillförsikt, att stödet för demokratin är stort och att rättsstaten har stärkts i Tyskland.

  Tyska nyhetsbyrån DBA skriver att Steinmeier besöker ett land som befinner sig i politisk turbulens, med tanke på statsminister Stefan Löfvens (S) avgångsbesked som överraskande följde på sommarens regeringskris.”
  https://omni.se/tyska-presidenten-i-sverige-demokratin-angrips-hatskt/a/y4gABE

  Hela intervjun via nedan länk……………………

  Du har varit Tysklands förbundspresident i drygt fyra år och har engagerat dig för stärka demokratin och motverka polariseringen. Finns det exempel som talar för konkreta förbättringar av den tyska demokratin?

  – Demokratin är hotad – inte bara i Tyskland. Den liberala demokratin och dess idéer angrips ihärdigt och hätskt, inifrån och utifrån. Som demokrater ställs vi inför samma utmaningar och det gäller att vara medveten om att friheten och rättsstaten måste erövras och aldrig kan betraktas som självklara – varken i Berlin eller i Stockholm. Våra demokratier behöver engagemanget för medborgerliga rättigheter och upprätthållandet av demokratiska processer vid val och i parlament; de behöver förtroendet för statliga institutioner och domstolarnas oberoende. Demokratin behöver tvistefrågor och välgrundade argument, inte en känslomässig offentlig uppgörelse.

  – Jag är dock full av tillförsikt, för lejonparten av medborgarna i Tyskland står bakom vår demokrati. Också rättsstaten står sig starkare i dag, exempelvis kartläggs och straffas uppmaningar till våld på nätet numera mer systematiskt. Under samtalen i Sverige hoppas jag kunna lyssna till och lära av era erfarenheter. Jag vill väldigt gärna ta med mig goda exempel och förslag tillbaka till Tyskland.

  Sociala medier, fake news och filterbubblor är numera en självklar del av den offentliga debatten, både i Tyskland och Sverige. Vilket är ditt recept för att föra samman människor med vitt skilda värderingar och åsikter och genom samtalet skapa en ömsesidig acceptans?

  – Sociala medier har fundamentalt förändrat den offentliga debatten. Mycket har blivit snabbare, mer direkt, intensivt och emotionellt. Miljöer och grupper isolerar sig och stärks i sitt avståndstagande och också i sitt raseri istället för att ifrågasätta det egna agerandet. Det direkta samtalet saknas, även med oliktänkare. Och detta trots att pandemin precis visade oss att ingenting verkligen kan ersätta det personliga mötet.

  – Under min mandatperiod har jag därför alltid främst sökt det direkta samtalet, fört samman människor från hela Tyskland vid ett bord. På så sätt vill jag också uppmuntra andra att göra samma sak, då öppenheten och beredskapen att ta del av andra livserfarenheter och argument växer när vi sitter mittemot varandra.

  Hur kan man åter övertyga en missnöjd person som förlorat all tilltro till demokratiska principer? Har du något konkret exempel?

  – Det är svårt att bryta igenom djupt rotade fördomar. Därför handlar det främst om att nå och övertyga tvivlarna och de osäkra. Jag upplever att de flesta av dessa är mottagliga för goda argument, de väntar till och med på dessa. Ett missnöje med politiken tar sig ofta uttryck i väldigt schablonmässiga förebråelser. Också jag får många brev och mejl i denna kategori och har gjort erfarenheten att det omedelbara svaret med frågan om vilket konkret problem det rör sig om utlöser någonting hos avsändaren. Reaktionen får henne eller honom att känna sig uppskattad och sedd. När vi börjar diskutera politik öppnar sig dörren för argument och motargument. Mitt ämbete ger mig många möjligheter och jag försöker nyttja dessa så ofta som möjligt. Om vi lyckas övertyga de obeslutsamma återstår bara en liten minoritet som demokratins sanna fiender.”
  https://web.archive.org/web/20210907043645/https://www.dn.se/sverige/tysklands-president-i-dn-intervju-demokratin-ar-hotad/

  • bergersjo skriver:

   Demokratin i Afghanistan är att ha sharia eftersom 99 procent av befolkningen vill ha det. Därför är det också extra viktigt att inte flera miljoner från sådana kulturer kommer till Sverige som Lööf vill, för isåfall vore det demokratiskt att vi har sharia här också.

  • G skriver:

   ”Falska nyheter och desinformation sprids på sociala medier inför det tyska valet. En ny rapport från organisationen Avaaz visar att De grönas partiledare Annalena Baerbock är betydligt mer utsatt än andra kandidater, rapporterar Deutsche Welle.

   Det kan vara för att hon är kvinna, eller för att hon har en del starka idéer och budskap som på något sätt gör det enklare att attackera henne, men det är väldigt svårt att belägga det, säger Avaazas kampanjchef Christoph Schott.

   Organisationens analyser visar att det i 70 procent av de granskade fallen spreds mer desinformation om Baerbock än om hennes motståndare Armin Laschet (CDU) eller Olaf Scholz (SPD).”
   https://omni.se/baerbock-i-skottgluggen-for-desinformation-i-valet/a/Kz65wM

   Ja DET måste det ju vara! Hur orkar de hålla på!

 8. G skriver:

  *Hot mot demokratin* att tala på detta vis…

 9. G skriver:

  Detta är alltid så roligt. När riktigt folk på stan får en fråga och svarar. Och friskhetstecken att folk fortfarande vågar säga vad man tycker och tänker. Oavsett vilken politisk sida man står på. Här ser man ju också något väldigt bra, frukthandlaren med utländskt påbrå, när det handlar om laglydiga som jobbar och sliter och är företagare som vem som helst, då är även lägre skatter något som står på menyn, oavsett svensk eller utländsk påbrå. Fantastiskt. Och det som mannen sade på slutet hahaha, briljant!

  • bergersjo skriver:

   Annars tycker jag ofta det brukar vara sjukhetstecken istället, som när de frågade om folk tyckte det var okej att grovt kriminella får en massa skattekronor som den där våldtäktsmannen som fick 840000 kronor för att han fick sitta inne. Då var det ju många som backade upp Justitiekanslern. Fy fan säger jag bara.

   • G skriver:

    Var det klippet också från Riks? Missat det i sådana fall. Men om det är som du skriver så ja, fy fan säger jag också i så fall! Då förstår mina hjärnceller inte hur deras logik går ihop.

    Och det klart. Att svaren i detta fallet var väl till verklighetsbaserades fördel, men om det istället handlar om att man lägger fram ett helt galet argument eller påstående och den tillfrågade bekräftar det istället för att logiskt motargumentera, då blir det väl istället en temperaturmätare som visare att det också finns sjukhetstecken. Vilket kanske iofs inte är konstigt med tanke på dagens Sverige där vissa sitter bestämt på tåget tills det träffar bergväggen.

   • bergersjo skriver:

    Här är det:

   • G skriver:

    Tack för videon. Ja jösses. Som någon i videons kommentarsfält skrev så är det alltid roligt med fråga folk på stan videos, men att man blir något deprimerad och förundrad över vissa av svaren, precis som du själv skrev. Men även deprimerande svar kan kanske vara en tankeställare för vissa som ser och då blir självkritiskt och börjar tänka om, förhoppningsvis.

   • bergersjo skriver:

    Hoppas kan man alltid 😉

   • G skriver:

    Hahaha. Ja du ser. Där kom den lilla optimisten i mig fram igen. Utan hoppet om förbättring kan man lika gärna lägga sig ner och dö, som det brukar heta 😛

   • G skriver:

    ”Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall…” 😛

   • bergersjo skriver:

    Klämkäckt! 😉

 10. G skriver:

  Från igår ang sossen som körde onykter och självmant lämnar riksdagen. Så här lät det i gårdagens Ekot-sändning. Partibeteckning är något som bör framgå i dessa fall men ekot väljer att inte nämna det. Reagerade på det i gårdagens sändningar. T.o.m SVT skrev ut partibeteckning i sin artikel.
  https://sverigesradio.se/artikel/korde-bil-med-alkohol-i-kroppen-lamnar-riksdagen–2
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/riksdagsledamot-lamnar-sin-plats-efter-rattfyllekontroll

  För att inte nämna att lokalradio väljer att kalla de s.k IS-kvinnorna för ”IS-resenärer”. Man kokar fan. IS-terrorister och inget annat är rätt benämning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s