Märta Stenevi- en matriarkal klanledare?

Nu vet vi alltså att det fortfarande är ett big no-no inom vänstern att erkänna att det finns klaner i Sverige. Så kallade ”släktbaserade kriminella nätverk”. Att helt enkelt erkänna problemen med dessa människor som är så mycket mer lojala till sina släktingar än bryr sig om att följa svensk lag. Dessa människor som hellre mördar sina egna barn än låter släkten- klanen– känna hedern kränkt.

Vänstern- i det här fallet extremistiska Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi- vet ju att de finns, men upplever det ännu som att det inte är Politiskt Korrekt att erkänna detta.

Sluta tramsa nu, alla vänstervridna! Klanerna är ett stort bekymmer och behöver behandlas för vad de är!

Är det någon skillnad på Stenevis lilla skämtförsök och Claes Malmbergs sång härom veckan då? Ja, det är det faktiskt. Men Stenevi gjorde bort sig rejält om hon trodde att den skillnaden innebar att inte hon skulle kritiseras hon också…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Märta Stenevi- en matriarkal klanledare?

 1. G skriver:

  ”…hur är det möjligt att uttalandet inte har väckt starkare reaktioner hos koalitionspartnern Socialdemokraterna? Man kan fråga sig hur långt S-ledningen egentligen har fjärmat sig från den partikultur som pariastämplade modiga politiker som Ann-Sofie Hermansson, Nalin Pekgul och Carina Hägg när de larmade om hederskultur och islamism.

  Om Magdalena Andersson (S) blir statsminister bör hon ge Märta Stenevi andra uppgifter.”
  https://www.expressen.se/ledare/klanskojandet-ar-ovardigt–en-integrationsminister/

  • bergersjo skriver:

   Sossarna har verkligen ingen nytta av Mp. De sitter bara i deras knä för att få behålla ”makten”, som egentligen Mp och C håller i.

 2. G skriver:

  ”SVT:s Carina Bergfeldt har fått stark kritik för sin insamling till Svenska Afghanistankommittén – och för att ha umgåtts privat med Annie Lööf.

  Nu talar hon ut efter kritikstormen i ”Medierna” i P1.

  …ett par dagar efter inlägget fick ett samtal från arbetsgivaren, som sa att det ”inte var särskilt smart” gjort.

  Carina Bergfeldt sa då att hon förstod, bad om ursäkt, och att hon accepterade att hon inte kommer att få bevaka Afghanistanfrågor framöver.

  – Och sen är vi okej med varandra. Och för mig är ju det här någonting jättebra att det kan funka så, och det har varit så intressant att se att utåt sett så duger inte det.

  Programledaren har tidigare berättat om sin tuffa barndom. I ”Medierna” säger hon att hon är en person som vill fly bråk och destruktivitet, och som i stället söker konstruktiva relationer. Därför har hon tyckt att det varit svårt att förstå och hantera den storm av kritik som blossat upp i veckor efter inlägget.

  – Det känns lite som att vi löste det på ett bra sätt, på ett konstruktivt sätt. Men sedan är det en liten grupp människor som vill ha det där, det som jag har försökt fly ifrån hela livet, säger Carina Bergfeldt.

  Carina Bergfeldt fick kritik på nytt, när hon delade en bild på hur hon var på en middag tillsammans med bland andra C-ledaren Annie Lööf och Mona Sahlin. Den diskussionen provocerade Bergfeldt, säger hon i programmet.

  – Jag tror inte att man blir en bra journalist av att isolera sig helt ifrån andra människor. Om jag kommer till en tillställning och det är en person där, då tror jag att jag kan småprata med den personen i 10 minuter och sen kan jag gå ut och göra mitt jobb för att jag är en människa som kan mitt jobb.”
  https://www.expressen.se/noje/bergfeldt-det-gick-kappratt-at-skogen/

  • bergersjo skriver:

   Hon fattar alltså fortfarande inte. Hon betraktar Lööf och Sahlin som ”andra människor” bara.

   • G skriver:

    Ungefär så. Lite andra människor bara, att de har eller har haft ett yrke som inte är vilket som helst, det är helt irrelevant, även för s.k journalister. Hon ser inte risken med att journalistens syn på det hela kan ändras när en vänskapsrelation kan börja ta form mellan två människor i olika typer av ”minglande” sammanhang där den granskande journalisten istället blir en del av eliten som njuter av tillställningen tillsammans med den som man normalt ska granska kritiskt.

 3. G skriver:

  En väldigt bra sammanfattade text om problemet med kappor som svänger i vinden och inte står stadigt och alltid står upp emot deplattformering, oavsett vem måltavlan är.

  ”Nu passar det

  Det är inte bra att tysta röster som ställer obekväma frågor.
  Det tycker alla. Särskilt i efterhand.”
  https://web.archive.org/web/20210919010940/https://www.fokus.se/2021/09/nu-passar-det/

 4. G skriver:

  ”Miljöpartiet kan lämna regeringen i protest – redan i höst

  Märta Stenevi om Lööfs ultimatum: ”Det här är extremt viktigt för oss”

  Om Stefan Löfven accepterar Annie Lööfs ultimatum om skogen och stränderna kan de gröna vända samarbetet ryggen.

  Ett problem för Miljöpartiet just nu är konflikten med Annie Lööfs Centerpartiet, som ställt ett ultimatum om stärkt äganderätt i skogen och ökad möjlighet till strandnära byggande i glesbygd, för att stötta regeringens budget senare i höst.

  MP har slagit bakut och vägrar att acceptera detta, då man anser att förändringarna skulle hota arter och skyddsvärda områden, liksom människors möjlighet att röra sig fritt i naturen genom allemansrätten.

  – En ekonomisk reform kan du dra tillbaka, du kan sänka skatter och höja dem igen eller vice versa. Men om vi har förlorat natur och arter som vi huggit ner, som försvunnit, som inte har livsförutsättningar, då går det inte att backa, säger Stenevi.

  Hon slår fast att frågan är ”extremt viktig” för Miljöpartiet.

  – Det är hela vår anledning att vara i politiken.

  Är det så viktigt att ni skulle kunna lämna regeringen i höst, om Lööf får som hon vill?

  – Vi är alltid beredda att lämna regeringen om inte politiken går i rätt riktning, säger Stenevi.
  Hon tillägger att varje parti som ingår i en koalitionsregering vid varje givet tillfälle måste överväga om en kompromiss ger tillräckligt mycket positivt, för att acceptera den.

  – Och när den inte gör det då behöver man ta ställning till det.

  Samtidigt säger Märta Stenevi att MP:s inställning är att det ska gå att hitta en lösning på konflikten, även om det krävs ytterligare ett antal rundor runt förhandlingsbordet innan man är där.

  – Jag har inga som helst illusioner om att det skulle vara bättre att lämna den här frågan till en regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, verkligen inte. Och jag skulle tycka det var förödande att få ett så stort politiskt kaos som en regeringskris skulle innebära, mindre än ett år före valet.

  Det har varit en hektisk vecka för det relativt nya språkröret, Stenevi valdes i januari. Inte minst efter den kommentar hon fällde i talarstolen under partiledardebatten i riksdagen nyligen, där hon bemötte en frågeställning om klanbrottslighet med att säga att hon själv också tillhör en klan, en matriarkal sådan.

  – Det var ett olämpligt uttryck av mig. Jag ser med väldigt stort allvar på den organiserade brottslighet som plågar vårt land och alla de strukturer som uppbär den organiserade brottsligheten, oavsett om de är släktbaserade, bygger på kompisgäng eller andra gäng. Vi måste krossa gängen och deras inflytande. Det är en helt central uppgift för både mig och Miljöpartiet, säger Stenevi.

  Språkrörets recept för att komma åt kriminaliteten är att både vara hård här och nu genom polisiära insatser, men också att satsa rejält på förebyggande åtgärder, för att bryta nyrekryteringen till gängen.

  – Det gjorde vi i min hemstad Malmö med god effekt.

  För att locka väljarna inför nästa val, oavsett om det blir i september 2022 eller i ett extraval innan dess, måste Miljöpartiet enligt Märta Stenevi bli tydligare på alla politikområden. Att enbart fokusera på gröna frågor räcker inte, menar hon.

  – Det man kan se är att i land efter land finns samma effekt. Klimat- och miljöfrågor är högt prioriterade hos människor när man frågar vad de är oroliga för, men när man står i vallokalen väljer man parti på andra frågor. Det innebär att väljarna måste veta vad vi vill på alla områden, till exempel att vi vill stoppa marknadsskolan, säger Stenevi.

  Men det handlar också om att höja konfliktnivån kring klimatfrågan. Väljarna ska inte få tro att alla partier tycker samma om vilka lösningar som krävs, slår Märta Stenevi fast.

  Hon exemplifierar med Moderaternas utspel om en ny grön höger häromdagen, med fokus på kärnkraft och en global koldioxidskatt.

  – Att det skulle bli basen för Sveriges nya klimatpolitik, det gör mig mörkrädd.

  Stenevi är också mycket kritisk till den politiska förflyttning som tre av fyra allianspartier gjort de senaste åren. I dag har M, KD och L öppnat för att samverka med SD.

  – Jag ser med väldigt stor oro på hur SD får ett allt större inflytande. Det är ett parti som har en värdegrund som tydligt delar upp oss i grupper, de skiljer på människor beroende på var vi är födda, på hudfärg och vad vi har för ursprung, säger hon.

  Och tillägger:

  – Om man ska vila hela regeringsbyggandet på ett parti som har ett enda svar på alla frågor, att minska invandringen, samtidigt som vi har låg invandring i dag, då kommer man inte ha många svar på politiken.

  Men Ulf Kristersson (M) menar att ett samarbete ska bygga på de frågor där man tycker lika?

  – Men då undrar jag hur han tänker sig att han ska få igenom en budget? För så fungerar det inte. Och det är inte heller vad SD har signalerat.

  Efter sju år i regering med Socialdemokraterna är MP i dag allt hårdare knutet till det politiska vänsterblocket.

  Är ni ett vänsterparti nu?

  – Nej. Eller jo. Jag skulle säga att när jag gick med i partiet 2012 låg vi väldigt mycket i mitten och vi har också historiskt haft samarbeten både med högerpartier och vänsterpartier och har kunnat göra överenskommelser i sakfrågor. Men det som har hänt sedan dess är en enorm förflyttning på högerkanten och det gör att även mitten har flyttat sig, säger Stenevi.

  – Så i dag skulle jag nog tveklöst säga att vi är på vänsterkanten i svensk politik. Däremot är vi ju inte ett socialistiskt parti, det är för mig en viktig skillnad.”
  https://archive.is/mGOlE

  _Hela anledningen_ för att MP är i politiken? Nä. Det är absolut inte sant. Och hennes uppfattning om SD och att de sorterar människor efter kriterierna hon listar, anmärkningsvärt att hon tror det. Och även säga att resultatet av de s.k brottsåtgärderna i Malmö är tillfredsställande dit man nåt nu, då ska man inte ha högt ställda krav på att bättre resultat än Malmö-standard ska uppnås i landets andra ghettodrabbade städer och orter, om MP har nåt att säg till om.

  • bergersjo skriver:

   Hon vet dock att Annie Lööf och gänget backar före henne. Även om det blir som senast att Löfven petas så vet hon att efteråt är regeringen tillbaka igen utan att Lööf fick som hon ville…

 5. G skriver:

  MP:s och klimatrörelsens egen ledarmaskot får lite kritik…

  ”Yuriy Humber: Greta Thunberg needs to do more than shout platitudes

  Demand for climate action ‘now’ is misleading, even harmful”
  https://asia.nikkei.com/Opinion/Greta-Thunberg-needs-to-do-more-than-shout-platitudes

 6. G skriver:

  Som jag postade tidigare så lät det så här från nye CUF bossen i juni:

  ”…det krävs att vi ser människan bakom brottsrubriceringen. Ingen vill bli gängkriminell när man är 12 år gammal, de blir det för de inte har ett annat val…”
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/05/03/ett-sadant-forakt-for-annie-loof/#comment-2444

  Och i onsdags efter partiledardebatterna, så var det CUF ordf och MUF ordf som satt och käbblade.

  CUFerskan Reka Tolnai sade likt budskapet i juni att det handlar om att de inte har något val och att fler alternativ behövs:

  ”Skärpta straff för de som behöver det, men också mycket om förebyggande åtgärder. Du kommer ju aldrig lösa kriminaliteten, speciellt gängbrottsligheten, genom enbart straff. För det är så mycket större samhällsproblem som grundar sig i utanförskap, arbetslöshet och social frånvaro helt enkelt. Och det kräver förebyggande insatser i form av socialtjänst, i form av arbetsmarknad. Och det tycker jag saknas, inte minst från många partier som bara pratar om skärpta straff i dag.

  Progled: menar du M och SD då?…

  Ja, M är ju inne i det, men främst SD och KD, för att, DET HANDLAR OM ATT GE ANDRA ALTERNATIV OCH MÖJLIGGÖRA ANDRA ALTERNATIV i kombination med att låsa in dem som faktiskt begår brott. Och det måste vara en kombination mellan dom två aspekterna”
  https://www.svtplay.se/video/32220967/forum/svt-forum-15-sep-09-00-2?position=13455&id=KxLLGqX

  Så brist på lagliga alternativ att välja för gängkriminella är alltså en del av förklaringen till varför de hellre väljer brottskarriären!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s