Centerpartiet vill FÖRBJUDA den svenska flaggan!

Jag tänker såhär: Tänk om det fanns kommuner och myndigheter som ville flagga för en organisation för heterosexuella. En organisation som var ute på gatorna och marscherade för att stolt visa upp majoritetens sexualitet med män som attraheras av kvinnor och kvinnor som attraheras av män.

Och myndighetspersoner som klädda i sina arbetsuniformer glatt marscherade med där på gator och torg. Och partiledare från riksdagspartier som var med där och festade och uttalade sig om att de tyckte heterosexuellas fester var mycket roligare än andra. Och den blivande statschefen skulle också vara med på ett hörn naturligtvis.

Man kan ju undra hur alla som inte själva är heterosexuella skulle känna sig? Skulle de tycka det var mysigt att se den där flaggan hänga överallt rentutsagt skattefinansierad i statsägda flaggstänger? Skulle de mysa av att se andra HBTQ-personer marschera med i tåget enbart för att det var politiskt korrekt?

Vi är där nu, fast spegelvänt. Och Annie Lööf– naturligtvis- är en av de som tycker det är helt självklart att det är så det ska vara…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Centerpartiet vill FÖRBJUDA den svenska flaggan!

 1. G skriver:

  Ja du. Detta parti alltså…

  ”C: Sänk momsen på mensskydd

  Momsen på mensskydd bör sänkas från dagens 25 procent till 6 procent. Det har Centerstämman beslutat.

  Partistyrelsen ville bara instämma i intentionen bakom förslaget, men motionären Jenny Håkansson från Halland lyckades få med sig stämmans majoritet.

  Hon hänvisade till en undersökning enligt vilken mensskydd under en livstid kostar cirka 40 000 kronor.

  Det fanns förslag om att mensskydden ska bli gratis, men så långt vill inte stämman sträcka sig.”
  https://tt.omni.se/c-sank-momsen-pa-mensskydd/a/66XwMz

  ”Centerkvinnorna: Sänk momsen på mensskydd

  Mens är inte frivilligt. Det är inte rimligt att staten tar 25 procent extra i skatt på en nödvändig sanitetsprodukt för kvinnor, skriver Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna.”
  https://www.altinget.se/artikel/centerkvinnorna-sank-momsen-paa-mensskydd

  Skäggväxt är frivilligt?. Undrar om man ska sluta raka sig och hänvisa till vad rakningsrutinen kostar under en livstid

  Truefitt & Hill Ultimate Comfort Pre-shave Oil 60ml – 289kr.
  https://www.gents.se/truefitt-hill-ultimate-comfort-pre-shave-oil-60-ml

  6 mån till tomt i flaskan och ny införskaffas, nödvändig pga extremt känslig hud och gör stor skillnad jämfört med en rakning utan detta lager under löddret.

  Proraso raklödder i tryckflaska 300ml – 69kr.
  https://www.gents.se/proraso-shaving-foam-refreshing-eucalyptus

  4-6 mån tills tom. Extremt dryg. Extremt prisvärd. Hög italiensk kvalitet till lågt pris, provar då och då även olika sorters raktvål och rakkräm, inte dyrare, men upplever ej tvål/kräm som bättre utan jämförbart resultat med Prorasos flasklödder, så håller mig till tryckflaskan, också pga lätthanterlig.

  Rakblad 5-99kr, beroende på tillverkare och typ.
  5 eller 10 blad/förp. Två rakningar per blad med mitt grova skägg.
  https://www.sliqhaq.se/sv/rakning/rakblad/dubbelrakblad
  https://www.gents.se/dubbelrakblad

  Benjamin Barber After Shave Gel 50ml – 289kr.
  https://www.gents.se/benjamin-barber-aftershave-gel-saffron-leather-50-ml

  6 mån tills tom flaska. Även detta ett måste efter rakning pga extremt känslig hud och den gör stor skillnad och nytta för min hud, något jag direkt upptäckte efter första appliceringen då den väldigt effektivt återfuktar och motverkar rodnad och torrhet, helt utan kladd och torkar in på 30sec.

  Och då är inget ovan några produkter ur det högre prissatta sortimentet, utan endast toppenbra kvalitetsprodukter som inte tömmer kontot och håller den viktiga konkurrensen i lägre prisklasser vid liv.

  • bergersjo skriver:

   Ja mensskydd är ju numera gratis på försvarsmakten och på flera skolor och antagligen blir det väl så i hela staten. MINST två extremfeminister började hata mig för att jag skrev nånstans att jag inte tycker att mensskydd ska betalas av skattepengar.

   Men använder de menskoppar så kostar det INTE 40 tusen. En menskopp kostar 3-4 hundra kronor och kan användas i många år. Det är väl också att betraktas som ekologiskt…

   • G skriver:

    Haha. Så det blivit, men då får du försöka ”hat” tillbaka på ett fyndigt sätt med glimten i ögat så kanske polletten trillar ner om de själva jämför mensskydd med mäns motsvarande situation med saker som inte går att välja bort. Om nu inte kvinnorna föredrar att män börjar gå omkring med långa skägg likt vikingar 😛 Och även om det nu var 40K. Om man slår ut 40K på ett helt liv så blir det ändå inte direkt mycket. Ja, de där kopparna sägs väl ibland också vara något av ett miljömedvetet ”statement” för kvinnor som väljer dessa framför något av alternativen.

   • bergersjo skriver:

    Nä, polletten trillar aldrig ner hos såna människor, bäst att bara undvika dem. Vikingar… Jag brukar mer betrakta män med stora buskiga skägg som talibaner eller tomtar. Och det är ju av nån outgrundlig anledning modernt med sånt just nu, så jag antar att somliga kvinnor attraheras av det…

  • G skriver:

   Och såklart, vilken hyvel man använder är ju efter smak, och där finns flera varianter i öppen/stängd kam, olika skaftlängd, vikt osv. För att inte nämna prisklassen som sträcker sig från runt 200kr till flera tusen, beroende på tillverkare och material, om man vill ha hyvel i stainless steel eller nöjer sig med en i krom, osv osv.

   Jag är en sån som handlar saker/prylar sällan och prioriterar alltid kvalitet, produkter som räcker länge och inte går sönder. Så tidigare i år när tyska Muhle lanserade sin klassiska hyvel R41 Grande i 100% stainless steel så slog jag till direkt. Den har tidigare ”bara” funnits i en kromad version, som är avsevärt billigare. Men denna i stainless steel lär räcka livet ut och jag ser den som en kvalitetsinvestering.
   https://www.sliqhaq.se/sv/r41-grande-stainless-steel-safety-razor

   Krom-varianten: https://www.sliqhaq.se/sv/sakerhetshyvel-r41-oppen-kam

   För den som inte är lika inne i smeten och letar efter sin första så hade jag för ett första toppenbra och billigt hyvelköp rekommenderat denna:
   https://lyko.com/sv/king-c.-gillette/king-c.-gillette-dubbeleggad-sakerhetshyvel-for-man–5-rakbl

   …trots att det är en Gillette, ett företag jag ogillar stark, samma går för Gillettes ägare, P&G (procter & gamble), som likt Unilever ej går att undvika pga väldigt, väldigt många företag under sitt paraply. Det är som det är. Men denna hyvel är väldigt bra för sitt pris, och väldigt förlåtande med sin stängda kam, alltså svår att råka skära sig med. Skaftet är made in china, men rakhuvudet verkar vara tillverkat i Tyskland åt Gillette. Vilket är överraskande positivt. Det står även tyska på lappen som ligger i rakhuvudet. Så i stort är det en toppenhyvel för pengarna. Faktiskt förvånad över att detta giriga företag har satt priset såhär lågt med tanke på att det inte är en dålig hyvel, men man ska inte klaga på det antar jag lol.

   Kan lägga till att Gilletten köpte jag endast för att prova och se vad den eventuella hållhaken var för priset är så pass lågt, och blev då positivt överraskad. Sedan så gav jag bort den till en som använt Gillettes flerbaldshyvlar hela livet, då jag tyckte det var dags att han ”bytte upp” sig och slutade göda Gillettes monopolmaskineri som alldeles för många män (och kvinnor) gör år efter år med dessa flerbladshyvlar, han sa att den gav den närmsta rakningen hittills för honom och att han skulle bytt bort flerbladshyvlarna tidigare 😛

   • Mr Snaggle skriver:

    Skaffa en sån där elektrisk rakapparat/hårklippare, G – På så vis slipper du både kostnaden för hyvlar, hudirritationen efter rakning och kan ha välansat helskägg på stubbnivå, som ju är väldigt populärt numera. 😉 Brukar gå hem hos kvinnor också.

    Annars är ju toalettpapper en bra jämförelse och något alla behöver oavsett kön. Kanske dags att göra det gratis också?

   • bergersjo skriver:

    Visst är stubb populärt, men det är inte något för en GENTLEMAN! 😉

   • Mr Snaggle skriver:

    Du brukar väl oftast ha stubb, Sven! 😀 Se bara där ovan t.ex. 🙂 Tänker man på engelska välklädda gentlemän för sådär en 200 år sen, så verkade majoriteten av de äldre ha en kraftig mustasch med vaxade sidor som pekade uppåt. Och de yngre oftast stora polisonger som sträckte sig fram mot hakan. Men då tillkommer nog tweedkostym och andra attribut också, i alla fall så är det det man tänker på…Och välputsade skor, det var nog viktigt. Mustasch enbart är något jag aldrig ansett mig passa i. Tycker jag liknar en slaktare på något vis…:D Inte för jag vet om jag någonsin känt någon sån eller vet hur de ser ut, men det är i alla fall det jag tänker på. Haft olika varianter själv. Men jag har insett att jag inte skulle behöva raka mig egentligen, även om jag brukar göra det, det växer så pass bra att det liksom ser bra ut hur jag än gör…:) Men halspartiet brukar klia, så även om man har stubb, är det ett tips att raka sig där. Då ger det ett manligt och samtidigt välansat intryck.

    Min vän är skalligare än jag och började i 25-årsåldern använda en sån där elektrisk apparat till håret, så han kan klippa sig själv.

   • bergersjo skriver:

    Ja alltså jag rakade mig med blad för första gången på flera år för några veckor sedan. 😉 JAG trimmar mig i stort sett alltid (och inte speciellt ofta heller), men det beror ju på att jag är lat och dessutom inte gillar känslan av att raka mig. Om jag var Bill Gates-rik skulle jag låta en barberare raka mig med rakkniv varje morgon. Inte nödvändigtvis helt och hållet dock, jag gillar att ha så kallat Henriquatre (bockskägg och mustasch). Inte långt, utan nån halv cm eller så.
    Hur adeln i Britannien såg ut för 200 år sedan tycker jag inte har med saken att göra. 😉

   • Mr Snaggle skriver:

    Det vill dock till att man litar på att barberaren i fråga inte hyser något agg till en då…:) Här tänker man på Sweeeney Todd.

   • bergersjo skriver:

    Hehehe 😉

   • G skriver:

    @Mr snaggle

    Tack för tipset. Det var faktiskt bland elektroniska rakapparater som jag först började en gång i tiden. Så det finns redan flera elektriska i lådorna här. 😛 Tänkte ej skriva mer om min rätt långa resa för att hitta den rakningsmetod som ger mig närmsta möjliga rakning & som min hud protesterar minst mot i form av rodnad etc, för det har blivit en del köp. Men vi kör.

    Började först med en del elektriska Braun series 3 och sedan series 5 (pga rimligt prissatta sett till vad man får, ingen av mina modeller säljs numera) men bytte så sent som 2018 upp mig till Panasonic som gav både en närmare och bekvämare mindre irritation rakning i denna modell: https://shavercheck.com/reviews/panasonic-es-lv65-s-review/ Ville också överge Braun då företag tyvärr blev en del av procter & gamble under tidigt 00-tal.

    När det kommer till produkter av detta slaget så köper jag aldrig den dyraste då jag ej anser priset rimligt öht. Utan gör mycket (ofta för mycket) research och rätt ofta visar det sig att man kan få exempelvis samma rakhuvud+motor även i någon av mellanklassens high-end modeller, och skillnaden bland de överprissatta ligger ofta i lull-lull funktioner som man klarar sig utan om det endast är ett bra rakningsresultat som man är ute efter. Här var ES-LV65 en bra avvägning, inte dyrast, men inte heller billigast.

    Men kring käkbenet och längs halsen protesterades det med rätt kraftig rodnad även med panasonicen, även om den är väldigt grym för folk generellt. Panasonicen klarar utan problem 3-5 dagars stubb utan att använda trimmern först. Det är en väldigt bra elektrisk rakapparat om man vill använda sådana. Sedan så lanserar Panasonic nya modeller med små förbättrade ändringar titt som sätt. Men en positiv sak är att designen/fästet på huvudet ej ändras ofta, så man har kunnat köpa ett nyare huvud (ämnad för senaste modellen) och fästa på en flera år äldre apparat. För mer info se: https://shavercheck.com/panasonic-arc-5-foil-blades/

    Själv bytte jag från den utan de guldfärgade rullarna, till den med rullarna när det var dags att byta ut slöa blad, för att se om det blev bättre, men för mig gjorde det ej någon skillnad till det bättre, och faktum var att jag föredrog den utan rullarna som kom med apparaten vid köpet. Panasonics rakapparater är made in Japan vilket i sig är extra attraktivt.

    På senare tid fortsatte resan vidare med ett intresse för denna Philips (som jag INTE köpte pga överpris): https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4912473

    Ville se om det kanske var denna som jag ”letat” efter pga många som tyckte den var bra. Men dessvärre som det är med alla hygienartiklar så kan man ju inte ”prova” utan att köpa. Och som nämnts ovan så är det endast rakresultatet som är intressant och inte massa ”extras” i form av rengöringsstation eller annat som följer med.
    OCH efter en hel del research så framkom att nyaste Prestige-rakhuvudet också går fästa på _vissa_ äldre och avsevärt billigare modeller. Så jag hittade denna på rea för 1999kr (nu lägre pris) https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2815970

    Och ja, den levererades med rengöringsstation och massa annat, men priset är ändå flera tusen under vad toppmodellen Prestige med sina runt 4-5000 kostade vid tillfället.

    Så jag köpte denna…
    https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2815970

    …och sedan separat köptes rakhuvudet som levereras med toppmodellen Prestige (då det säljs som en reservdel)…
    https://www.proshop.se/Rakapparat/Philips-tillbehoer-SH-9870/2788843

    Och visst gick det att byta och para ihop ovan utan problem, precis som andra skrivit om på nätet. Så jag fick den senaste toppmodell av rakhuvud som jag fäste till en annan rakapparatskropp och kom då undan billigare. Totalt runt 2700, istället för runt 5000kr om man köp Prestige. Nöjd med den? Njae, dessa rotorklippare, med de s.k ”cirkelrörelserna” som man ska göra med rotorklipparna, var dessvärre INTE alls populär för min hud. Mer rodnad än någonsin tidigare & inte heller en närmare rakning. Så där var Panasonicen att föredrag alla dagar i veckan. Hade man redan en äldre Philips hemma som Prestige-rakhuvudet kanske passar på, då hade man endast behövt köpa rakhuvudet som reservdel och ”uppgraderat” den vägen. Men jag ägde ingen Philips sedan tidigare.

    NU 2021 har jag ”övergett” båda två vad avser skägget, Philipsen ligger i sin låda efter endast några användningar, men Panasonicen används då den är utmärkt för att raka huvudet med, vilket går utmärkt att göra var 7 dag utan att behöva använda pop-out trimmern först. Men det kan vara så att bladen slits annorlunda fort/sakta då de inte är designade att klippa mjukt hår utan hårdare skägg. Men att använda den till att klippa sig själv med funkar bra. Och ja, jag gör det av en anledning, dels bekvämt med ”inget” hår som jag alltid tyckt, men också för att hårfästet ändrat form med åren och även något tunnare hårväxt från pannan och bak till mitten. Så denna lösning blev det enklaste jag kom på, och såklart så blir det inga frisörbesök så där sparas det in lite pengar. Vissa använder hyvel även till huvudrakning, men det känns dels som att det tar längre tid och dels är mer riskfyllt, speciellt då man utför det själv. Visst är det tråkigt att Philipsen bara ligger i sin låda, men nån gång så kommer batteriet att bli dåligt i panasonicen (vilken köptes några år innan Philipsen) och då tar jag fram Philipsen och ger den ett prov på skallen, antingen så går det eller så går det inte. Och batterierna i dessa elektriska rakapparater går tyvärr ej att byta med enkelhet då hela apparaten är vattentät och går använda även när man står i duschen om man skulle vilja det, och skulle man bryta upp den så skulle viktiga skyddslager gå sönder och att ens tvätta apparaten under rinnande vatten lär nog vara ett minne blott efter det i sådana fall.

    Förra året så köpte jag även den här pga att jag kände mig tvungen att testa för att se om den är *det* jag letar efter och som min hud kanske skulle ha minst problem med: https://www.executive-shaving.co.uk/oneblade-hybrid-single-edge-razor

    Som sagt, det är det lilla tråkiga, att man måste köpa för att kunna prova hygienprodukter (av goda anledningar såklart 😛 ), så det är bar att bita i det sura äpplet. Köpte den på Execuive Shaving ovan, pga att priset är runt hälften så dyrt hos dom än vad det är hos någon av alla svenska onlinehandlare som har den. Då hade Executive shaving inte Klarna (som jag ser finns som alternativ nu) så jag skickade ett mejl och frågade om det gick att skicka pengar till deras bankkonto och om de efter mottagit pengarna kunde skicka hyvel, inga problem var svaret. En toppenbra kundupplevelse. Denna är en helt annorlunda typ av hyvel och använder en annan typ av rakblad, vilka är något tjockare. Den är väldigt bra på sitt sätt och ger en nära rakning. Men efter att jag faktiskt fick hem min Muhle R41 (som jag nämnde i tidigare kommentar) och sedan efter ett tag på skoj provade att gå tillbaka till OneBlade, då misslyckades jag grovt med rakningen med fler skärsår än vanligt och skillnaden mellan hur man hanterar de båda hyvlarna blev extra tydlig. Så mellan dessa två så föredrar jag Muhle R41, vilket är hyveln jag använder numera.

    Sist kan jag väl nämna den här rakkniven som jag också köpte förra året pga ville prova och se hur lätt/svårt det är att utföra en rakning på sig själv med den: https://www.gents.se/feather-artist-club-ss-razor-japanese-style-shavette-black

    …och få metoder slår rakkniven vad gäller närhet. Jag kan säga att ”övning ger färdighet” nog stämmer bra här, inte experimenterat mycket med den, provat några gånger och det tar nog X antal gånger innan allt sitter i handleden och man hanterar den utan problem som vilken annan rakningsmetod som helst. Då är den nog fantastisk. Apropå rakning på YT. Måste säga att mannen som driver YT-kanalen nedan som gjort klippet med just ovan rakkniv är toppen på många sätt. Och att endast titta på de olika klippen när han använder olika hyvlar, knivar, olika raktvålar/krämer/lödder, olika pre-shaves, aftershaves, rakborstar etc etc etc, det kan i sig vara väldigt lärande för folk som ligger i startgropen att gå över till alternativ från Gillettemonopolet. Om inte annat så lär alla som trodde att Gillette var allt som fanns i rakningsväg (pga all jävla reklam) tappa hakan då det finns ett gigantiskt utbud om man bara letar lite i djungeln, han har nästan provat och testat så gott som allt som finns på marknaden genom åren. Och testar nya produkter på löpande band. Vilket han troligen har lättare tillgång till då han driver en onlinebutik med allt som rör rakning: https://shavenation.com/

    Han gör väldigt bra och informativa klipp. Glad för hans skull att han lyckats få ihop många följare till sin kanal, alltid tydlig och ofta med en hint av humor. (Hittar ej videon där han berättade hur allt startade, men innan han började denna onlineverksamhet så var han elektriker om jag minns rätt, men i samband med finanskrisen i USA så blev det svårt få livet gå runt och det blev väldigt tuff ekonomiskt, i samband med det så började han detta och sedan dess har det rullat på och växt i omfattning till ett heltidsjobb, underbar historia, lite kortfattat.) Han själv kör alltid med raktvål eller kräm och arbetar upp ett lödder med en rakborste, vilket väldigt många gör och föredrar. Men som jag skrev i tidigare kommentar så tycker jag att prorasos raklödder på flaska presterar lika bra för mig. Men har man inte provat raktvål/kräm och jobba upp lödder med borste så tycker jag absolut man kan det, det kan ju vara så att man älskar det, inte minst så finns ett stort utbud av många olika tillverkare, dofter och kvalitet. Kan faktiskt hålla med om att det är rätt skönt att rotera borsten över skägget och massera in löddret. Själv köpte jag den billigare varianten av borste från Proraso för ca 150kr av naturborst som är billigare men också styvare än de dyrare av grävling. Finns även syntetiska som är populära. Men att borsten var styvare var nog positivt för mig då det bidrog med en skön känsla med lite mer riv i. Men just nu används den som sagt inte så mycket.

    Puh! Lång kommentar. Så vad avser rakning och sökandet efter det som passar mig bäst har jag nog handlat färdigt, för ett tag iaf 😛 Har nu provat många olika rakningsmetoder, rakapparat rotor & folie, olika varianters hyvel med olika blad, olika raktvålar/kräm/lödder, olika Pre-shave oljor och krämer, och tycker att jag nu hittat en så pass bra procedur med produkter att den får jag försöka hålla mig till, även om jag definitivt inte är helt nöjd. Och såklart kul att experimentera med lite annat till och från då detta nästan blivit lite av ett intresse i sig. Det poppar då och då upp intressanta kvalitativa nyheter som kan vara värt att prova, om dom inte kostar hela skjortan vill säga. Det alla trots allt är ute efter, iaf alla som renrakar sig, är att få en så nära rakning som möjligt, med minsta möjliga skärsår, rodnad, torrhet etc som möjligt, och bli klar inom en rimlig tid. Och mitt i allt detta har vi huden som måste tas hänsyn till och hanteras på olika sätt beroende på vilken typ av hud man har. Och hur man når dit finns inte ett svar på då alla är olika, utan att prova och prova lite till, tills man blir nöjd. Vad avser tid så är det ett problem då jag ofta håller på för länge med mina krångliga områden. Så där finns alltid något att slipa på för att få ner tidsåtgången.

 2. Mr Snaggle skriver:

  De kommer alltid hitta nya saker att vara arga, hatiska och bittra över och fortsätta den eviga debatten om hur missgynnade, objektifierade, diskriminerande, utsatta och orättvist behandlade kvinnor är. Speciellt i Sverige och av svenska män. Och alla lyssnar och håller med, annars är man en kvinnohatare. Hela tiden sägs det handla om jämställdhet.

  Hur många gånger har någon tagit upp hur många unga killar som tar livet av sig varje år då det finns en inpräglad kultur hos män att inte prata om sina känslor och hålla tyst för att visa sig starka? Eller hur många män som tar livet av sig för att de förlorat jobbet och inte kan vara betalförsörjare längre enligt alla tiders mansnorm, som fortfarande lever kvar i de flesta länder i världen? I Japan finns det t.o.m. en skog dit affärsmän som känner att de misslyckats går för att ta livet av sig, Aokigahara. En arbetslös man är ju en värdelös man, oavsett vad det beror på. Hur många feminister har någonsin tagit upp det? Eller för den delen hellre jobbar för kvinnor i andra världsdelar, där det verkligen skulle BEHÖVAS.

  Men där ser vi vad det debatteras om i det här landet.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Inget politiskt, men en jävligt bra cover jag snubblade över! 🙂 Bättre allt eftersom, från c.a. 2.15 och framåt:

  I vårt grannland har det producerats en hel del metal istället. Men här reagerade folk i kommentarerna mest på hur dyr bensinen var där…

  • bergersjo skriver:

   Vilket bortkastat liv att bränna ner kulturarv och mörda och sedan sitta så länge i fängelse när man är en sådan fantastisk musiker som Vikernes :/

 4. Mr Snaggle skriver:

  Ja, usch ja. Tror det var flera band inom black metal-scenen i Norge som var kriminella och sysslade med kyrkbränningar och värre på 90-talet. Dock är jag inte så insatt i de enskildas historier, bara fenomenet i sig. Musikaliskt är det dock bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s