Cissi Wallin: Kvinnor ljuger aldrig om våldtäkt!

En av de kanske mest extremfeministiska medieprofilerna- Cissi Wallin- är i farten igen. Något år efter metoo-kampanjen dömdes hon ju för grovt förtal, då hon påstått i media att medieprofilen och feministen Fredrik Virtanen ska ha våldtagit henne. Men hon har inte bestämt sig för att gå vidare i livet, utan istället givit ut boken ”Allt som var mitt” för vilken hon nu riskerar fängelse.

Men inte nog med det! Tillsammans med den andra extremfeministen Maria Sveland har hon nu också gjort filmen ”De rättslösa”, som SVT ska visa upp i slutet av oktober.

För detta vill naturligtvis SVT ha lite reklam, så de tog med Wallin i programmet ”30 minuter” där hon fick babbla på om att kvinnor aldrig ljuger om våldtäkt och att det finns vetenskapligt bevis om detta från självaste FBI.

Hon berättade också att hon självklart aldrig skulle namnge busschauffören Mustafa om det var han som hade våldtagit henne. Ett lite märkligt och ologiskt beslut känner jag, men det är väl upp till henne såklart…

Vill du stötta mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Cissi Wallin: Kvinnor ljuger aldrig om våldtäkt!

 1. G skriver:

  Synd att Cissi, som i Expressen börjat skriva bättre och bättre krönikor på sistone, nu håller på med det här! Det finns fler exempel där kvinnor ljugit (vilket är en skymf mot riktiga våldtäktsoffer och som resultat endast blir att kvinor skjuter sig själva i båda fötterna) och även där kvinnor själva tänker om och utan att skämmas medgett att de har ljugit. Fattar själv inte hur/varför någon, oavsett man eller kvinna, vill dra igång en extremt allvarlig rättsprocess mot en annan människa som anklagas för något så människoovärdigt som en våldtäkt, som inte har hänt och som då hamnar i sitsen att man ska bevisa att något som inte har hänt… inte har hänt. Mission Impossible. Dessa människor är riktigt, riktigt skruvade och tillhör en grupp av människor som borde rannsaka sig själva, varje dag. Till skillnad mot när e.g random idiotfeminist basunerar ut att alla män borde rannsaka sig själva, pga kön, oavsett om det verkligen finns genuina beteendemässiga skäl att göra det eller ej.

  Har två bokmärkesmappar med fall från både inrikes och utrikes där den falskanklagade döms. Kan inte posta alla men tar nåt exempel.

  Exempelvis ett fall från Finland häromåret…

  24-årig kvinna dömd för falsk angivelse
  https://www.hbl.fi/artikel/24-arig-kvinna-domd-for-falsk-angivelse/

  Och från inrikes där kvinna medgav lögn…

  ”Hade sex med afrikan – ljög om att hon blivit våldtagen”
  https://www.friatider.se/hade-sex-med-afrikan-ljog-om-att-hon-blivit-valdtagen

  Vad gäller inrikes så är denna historia från senare tid en av de mest sorgliga..

  ”Simon blev falskt anklagad för våldtäkt”
  https://samnytt.se/anklagade-man-for-valdtakt-skadade-sig-for-att-skapa-falska-bevis/
  (ovan länk med bilder)
  https://archive.is/crXep

  …sorglig för man känner liksom att vad är det för fel på kvinnan som vill att en man ska dömas oskyldig för våldtäkt och hamna i fängelse. Exakt vad för positivt får hon ut av det? Lyckas sätta dit en man = empowering? Det jag själv känner som lösningen för att få bukt med detta beteende är att den som falskt anklagar någon för våldtäkt ska straffas lika hårt som den som utfört en sinnessjuk våldtäkt. Straffskalan ska vara lika, pga ett bli anklagad för ett så människoovärdigt brott är en enormt stor kränkning som inte borde tas lätt på av någon. Det förstör liv, inkomst, vänner, relationer på alla plan.

  P.S
  Till skillnad mot den 100% skyldige våldtäktsmannen som fick 840 000 i skadestånd, så tackade ”Simon” nej till sitt skadestånd, fast han hade full rätt till det. Stort av honom. Men tror faktiskt att jag inte hade gjort det samma.

  • bergersjo skriver:

   Håller inte med om att det var ”stort” av honom. Jag tycker det var KORKAT av honom, eftersom jag håller med dig om att någon som falskt anklagar någon för våldtäkt borde få samma straff som han skulle fått.

   • G skriver:

    Hahaha. 😀 Jo visst. På ett sätt är det ju väldigt korkat då han säkert haft användning för pengarna, det har ju alla. Möjligen kände han att han inte ville ”få” offerpengar på det sättet, trots allt han blev utsatt för och hur hans liv riskerade att vändas upp och ner om han blivit oskyldigt dömd. Annars kul att du håller med. Detta är min åsikt då jag är övertygad om att det skulle få den kvinna eller man som funderar på att falskt våldtäktsanklaga någon att tänka till två gånger innan de faktiskt gör verklighet av den sjuka planen, då eventuella konsekvenser skulle vara väldigt mycket mer kännbart om lögnen avslöjas, precis som det borde vara för brott av denna grad, till skillnad mot idag. Idag när det bisarrt nog t.o.m finns återfallsbrytare bland våldtäktsanklagarna, som i fallet med den unga kvinnan och afrikanen här ovan, funkar det inte första gången så görs ett nytt försök vid senare tillfälle, utan att det drabbar den som falskanklagar det minsta.

   • bergersjo skriver:

    Det handlar ju inte bara om honom, utan också om henne. Hon borde få ett kännbart straff oavsett han vill ha pengarna eller ej. Han kan ge dem till nån annan om han inte vill ha dem.

   • G skriver:

    Ja. Så är det utan tvekan. Men blev ju tyvärr allt annat än kännbart. Och att ta emot pengarna för att ge bort till någon annan, som en närstående, den tanke slog mig inte av någon anledning, bra poäng.

 2. G skriver:

  Alltså. Detta känns lite som ett hudfärgsaktivistiskt beställningsjobb…

  SR: ”Hudfärg och etnicitet avgör din karriär på svenska arbetsplatser

  Personer med bakgrund i Afrika och Mellanöstern har svårare att göra karriär på svenska arbetsplatser, enligt forskning från Lunds universitet.

  De får gå färre internutbildningar, har lägre tillgång till mentorsrelationer och missgynnas vid rekryteringar när chefen väljer ut sitt lag.

  Forskarna har gjort en enkät med 2700 personer i arbetslivet på uppdrag av Länsstyrelsen Stockholm.
  https://sverigesradio.se/artikel/hudfarg-och-etnicitet-avgor-din-karriar-pa-svenska-arbetsplatser
  https://web.archive.org/web/20210930173040/https://sverigesradio.se/artikel/hudfarg-och-etnicitet-avgor-din-karriar-pa-svenska-arbetsplatser

  Som SR, precis som med tidigare ”forskning”, megafonerar vidare. Lyssna gärna på inslaget också. För Länsstyrelsen i Stockholm, vem ”jobbar” där som är extremt hudfärgsfixerad? Ja, bland annat nedan. Länkar till dels min egen kommentar i Mits kommentarsfält med sammanfattning om vad Länsstyrelsen Stockholm sysslar med, och även till Uvell. Möjligen är det dessa hudfärgsberoende som medverkat i att man gav ett uppdrag som detta till Lunds Universitet.

  https://toklandet.wordpress.com/2018/04/07/propagandan-rullar-pa/#comment-148720

  ”Afrofobifrontfigur nu på Länsstyrelsen i Stockholm”
  https://uvell.se/2018/11/19/afrofobifrontfigur-nu-pa-lansstyrelsen-i-stockholm/

 3. G skriver:

  Postade ju intervjun med nya SSU bossen Lisa häromdagen
  .
  DN gjorde även en intervju med nye CUF bossen Reka Tolnai, om någon vill läsa. Oavsett om man håller med eller inte så är det intressant att se hur andras tankegångar går och vart de vill, och vad de tycker och tänker om åsiktsmotståndare.

  Reka Tolnai leder CUF inför valet 2022: ”En värderingskamp”

  Varje söndag öppnar ultraliberalen Réka Tolnai Messenger-appen och ringer gammelkommunisterna. De är så stolta över henne. Inga konstigheter ju, att en mormor och morfar i byn Baksa i södra Ungern imponeras av sitt svenska barnbarn och hennes politiska karriär. Men de skulle aldrig rösta på henne.

  – Vi gör verkligen helt olika analys av vad en marknadsekonomi kan innebära, säger Réka Tolnai, vars samhällsintresse började glöda under tonåren i Fisksätra, eller ”Fiskis” som hon säger.
  ..[..]..
  Rékas pappa är byggjobbare och hennes mamma har fram tills helt nyligen försörjt sig på att städa. Hon har alltså en präktig knegarbakgrund och när hon säger att hon är ”brutalt tacksam” över allt som Sverige gett henne, menar hon ofta det socialdemokratin åstadkommit. Ändå blev hon inte vänster när hon vaknade politiskt.

  – Nej, jag tyckte vänstern förklarade allt med att det var de rikas fel och att de skulle straffas med höga skatter. Jag hade många rika klasskamrater som jag uppfattade som bra människor som gör rätt för sig och jag vill inte straffa det. Jag tror att alla i stället ska få redskap att själva lyfta sig ur dåliga omständigheter.
  ..[..]..
  Och enligt CUF-ordföranden är det stora frågor som står på spel. Hon kallar det kommande valet en ”värderingskamp”.

  – Om öppenhet och humanism. Vi måste komma ihåg att alla människor oberoende av ursprung och bakgrund ska ha rätt att förverkliga sig själva i Sverige. Jag kan känna att det är mycket vindar som blåser från både Socialdemokraterna och från högerhåll om att… ”Sverige åt svenskarna”, att vi inte ska ta lika stor del av globaliseringen som sker. Men jag tror att ett öppet Sverige mår bättre.

  Just den åsikten delar hon med morföräldrarna i Baksa. Kommunisterna och marknadsliberalen kallar sig alla tre för globalister. Och de har en gemensam fiende i Ungerns president Viktor Orbán. Réka Tolnai gör en skarp rörelse över halsen med ena handens fingrar för att understryka hur omänsklig den regimen ter sig.

  – Jag har sett baksidorna. Den starka polisiära närvaron. Hoten mot yttrandefriheten. Det är ju till och med så att om någon av oss barnbarn här hemma i Sverige skriver ett gymnasiearbete om Ungern så blir mormor och morfar lite oroliga och undrar om de kan få läsa det först så att vi inte provocerar någon i onödan, säger Réka Tolnai.”
  https://web.archive.org/web/20210922195032/https://www.dn.se/sverige/reka-tolnai-jag-ber-om-ursakt-till-alla-britt-marie/

 4. G skriver:

  ”Hermansson om friande dom: Låt er inte tystas

  Hovrätten gör bedömningen att uttrycken i bloggen inte kan ses som förtal.

  – Yttrandefriheten är oerhört stark i Sverige. Det står i första paragrafen i grundlagen. Man vill inte ha en hämmad debatt där varje person ska behöva sitta och fundera om på om de kan säga saker utan att bli åtalade, säger hovrättspresident Anders Hagsgård.

  Man får dock inte kalla en person vad som helst. Det finns en gräns.

  – Det beror på kontexten. I det här sammanhanget anser vi att det handlar om värdeomdömen, och värdeomdömen är överhuvudtaget inte straffbara, säger Hagsgård.”
  https://tt.omni.se/hermansson-om-friande-dom-lat-er-inte-tystas/a/jaKkk0

  ”Ann-Sofie Hermansson frias av hovrätten från grovt förtal – anmälarna får miljonnota för advokatkostnader

  Den före detta ledande socialdemokratiska politikern i Göteborg Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson frias även av hovrätten från det enskilda åtalet om grovt förtal väckt av två kvinnliga muslimska debattörer.

  De två debattörerna ska betala Hermanssons rättegångskostnader i hovrätten med 376 300 kronor. Men deras samlade juristnota för hela processen ligger dock nu på drygt en miljon.

  Samtidigt meddelar de att de hoppas på en prövning i Högsta domstolen.
  ..[..]..
  Kvinnornas juridiska ombud Silas Aliki Quezada skriver i en kommentar:

  ”Hovrättens dom öppnar upp för att vem som helst som engagerar sig i en offentlig debatt för mänskliga rättigheter ska behöva tåla att utsättas för den här typen av grova angrepp. Enligt hovrätten är allt som sägs i en politisk debatt ett värdeomdöme, och det innebär att det blir omöjligt för staten att skydda enskilda mot den här sortens personangrepp, oavsett om det skulle gå att bedöma sanningshalten i det som sägs eller inte.”

  Aliki Quezada menar också att hovrätten precis som tingsrätten avstått från att bedöma påståendena i det sammanhang som de gavs: ”Det vill säga med referenser till våldsamma terrorrörelser. Budskapet blir att man kan säga vad som helst om muslimer i den offentliga debatten. Just nu är det muslimer som görs sårbara för den här typen av angrepp, men i förlängningen kan vem som helst drabbas.”

  Vid en presskonferens senare under torsdagen sa målsägaren Fatima Doubakil att de vill försöka få upp målet till Högsta domstolen.

  – Inte bara för vår egen del utan för svenska muslimer och andra minoritetsgrupper som riskerar att utsättas för liknande demonisering, sa Doubakil under ett möte med media.

  En av de första som ringde och gratulerade Hermansson till den friande domen var Liberalernas kommunalråd i Göteborg Axel Darvik.

  – Det var ett tydligt stöd som han och Liberalerna gav. Man får vara tacksam för det stöd man får, säger Hermansson till DN.

  Vilket stöd har du fått från ditt parti Socialdemokraterna?

  – Vad ska jag säga om det? Det är tyst, mer vill jag inte säga. Det är därför det är roligt med Axel Darviks uttalanden.

  Men helt tyst från S-företrädare har det inte varit. Hennes efterträdare som gruppledare i Göteborgs stad, kommunalrådet Jonas Attenius, skrev efter tingsrättsdomen på Facebook att ”frikännandet är ett styrkebesked för demokratin. Alla former av förtryck och extremism är oacceptabla och jag välkomnar Ann-Sofies starka engagemang i frågorna.”

  På torsdagen skrev Attenius att han den friande hovrättsdomen ”är ett viktigt besked för yttrandefriheten”.

  – I dag har vi framfört ett grattis på sms för att det gick bra och en av våra företrädare närvarade också en dag vid hovrätten, kommunikationsombudsman i Göteborg Anton Åvall.

  Ann-Sofie Hermansson tog emot domen under en paus i sophämtningen på Hisingen. Efter att även hört bekräftelsen på friandet från sin advokat Allan Stutzinsky säger hon:

  – Jag ser det här som en seger för yttrandefriheten. Sen är det förstås skönt för mig som person. Ett fällande hade varit ett hårt slag för yttrandefriheten. Hur många skulle inte Jimmie Åkesson kunnat stämma annars?”
  https://web.archive.org/web/20210930191849/https://www.dn.se/sverige/ann-sofie-hermansson-frias-aven-av-hovratten-fran-grovt-fortal/

  • G skriver:

   ”Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil överklagade domen och i Hovrätten för västra Sverige valde de att lägga stort fokus på just ”extremist”-begreppet. Bland annat kallades idéhistorikern Sven-Eric Liedman för att ge sin syn på formuleringen.

   Hovrätten valde dock att gå tingsrättens linje och fastställde beslutet att fria Ann-Sofie Hermansson.

   ”Att i en offentlig debatt uttrycka att någon har extrema åsikter, att denne är extremist eller är icke-demokrat är tydliga exempel på omdömen som inte är straffbara som förtal. På samma sätt förhåller det sig med uttryck ”som likställer någon med att vara fascist eller nazist”, skriver de i sitt beslut.”
   https://archive.is/lK89r

   Hehe. Annars hade självaste Löfven och många andra vänsterriksdagsledamöter legat något pyrt.

   Och denne herr Liedman framstod som ett stort skämt när han själv argumenterade men istället fick svar på tal pga hur han själv tidigare uttryckt sig om politiska motståndare…

   9 Sep…

   ”Det blev en hisnande ordväxling när Sven-Eric Liedman skulle ge sin syn på begreppet ”extremist” i hovrätten. Ann-Sofie Hermanssons advokat Allan Stutzinsky pressade den uppburne idéhistorikern hårt när denne vittnade i rättegången mot Ann-Sofie Hermansson.
   ..[…]…
   Sven-Eric Liedman var där för att ge sin syn på begreppet ”extremist”. Det är målsägandesidan, Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, som bett honom att komma. De anklagar Ann-Sofie Hermansson för grovt förtal eftersom hon på sin blogg kallat dem för bland annat ”extrema röster” och ”favoritextremister”.

   I tingsrätten friades hon, delvis för att rätten ansåg att ”extremist” är ett värdeord, alltså ungefär som ”dum” eller ”ful”. Därför kan man inte pröva det sakligt och då kan det inte ligga till grund för förtal.

   Idéhistorikern delar inte bedömningen. I hovrätten ger han en snabb historisk genomgång över begreppet:

   – Själva begreppet extremism har inte någon lång historia i de här sammanhangen. Det stod länge i skuggan av ordet fanatism som blev vanligt i början av 1700-talet, säger han.

   Han förklarar att ”extremism” genom åren kommit att tolkas på nya sätt när sammanhangen ändrats. På 1970-talet, när Baader-Meinhof-ligan utförde terroraktioner, blev begreppet ”vänsterextrem” vanligt. Senare kom ”högerextrem” att bli allt mer etablerat och sedan 9/11 är ”islamistisk extremism” ett välkänt begrepp.

   Han menar att ordet absolut kan vara ett värdeord men att det i sin kontext även kan få en bestämd mening. Något han tycker sig se i de blogginlägg som Ann-Sofie Hermansson står anklagad för.

   – Det är väldigt tydliga sakliga påståenden, sade han till rätten.

   Ann-Sofie Hermanssons försvarare Allan Stutzinsky, som gärna vill att ”extremism” ska ses som just ett värdeord, satt inte still. Han bjöd upp på Sven-Eric Liedman på en semantisk dans.

   De båda debatterade fram och tillbaka. Stutzinsky med viljan att hitta logiska luckor i Liedmans resonemang. Det visade sig att han hade gillrat ett antal fällor. Mitt i förhöret plockade han nämligen fram en tweet där idéhistorikern kritiserade Centerpartiet med hjälp av ett i sammanhanget känsligt ord:

   ”Nyliberalerna är renodlade extremister.”

   Sven-Eric Liedman svarade muntert att det förstås var menat skämtsamt och inte kunde jämföras med det man talade om i den här rättegången. Han vidhöll att begreppet går att fastställa och är något en domstol har full möjlighet att göra.

   – Det är något annat än att man i ett samtal kanske kan vara lite olämplig eller skämta, påpekade han.

   Allan Stutzinsky såg sin öppning:

   – Som en personlig blogg där man uttrycker sina egna åsikter?

   – Det är något helt annat, svarade Sven-Eric Liedman och Stutzinsky hade inga fler frågor.

   När GP pratar med Sven-Eric Liedman efter förhöret är han nöjd. Han tycker att han lyckats hänga med i advokatens dans och fått fram sina poänger, bland annat att bloggen inte är så väsentlig i sig, men i relation till personen bakom och de beslut hon fattat.

   – Det viktiga är skillnaden mellan myndighetsbeslut och fria opinioner. Då kan man använda begrepp lite slarvigt.

   Var det förvånande att det blev en så hård diskussion?

   – Det var inte alls förvånande. Jag var egentligen förberedd på något värre, men han gjorde ett allmänt gemytligt intryck, säger Sven-Eric Liedman och fortsätter:

   – Han följer mig tydligen på Twitter – man får vara försiktig där, avslutar han och fnissar.

   Förhandlingarna i hovrätten avslutades under torsdagen. Domen väntas 30 september. Abdullahi och Doubakil yrkar på 9 000 kronor vardera i skadestånd. Den förlorande parten betalar rättegångskostnaderna.”
   https://www.gp.se/kultur/kultur/rafflande-n%C3%A4r-ordet-extremist-pr%C3%B6vades-i-hovr%C3%A4tten-1.54531287

   Hans argumentering är lika kass som islamisternas. Jösses Amalia. Inte för att jag nödvändigtvis anser att hans extremklistrande på centern är fel då de absolut är extrema.

  • bergersjo skriver:

   Hehehe. Ja SKÅL för dagens goda nyhet! 🙂

 5. Mr Snaggle skriver:

  Det är ju bra att hon kan tala för alla kvinnor globalt. Enligt mina erfarenheter är kvinnor mycket väl medvetna om sin makt att just kunna ljuga och spela offer och anspela på sympati om de vill sätta dit någon. Och att alla då överöser henne med stöd och mannen i fråga med hat, men däremot inte ändrar sig alls när det framkommer och bevisas att hon ljög. Eftersom könet är det enda viktiga och inte rätt och fel. Och i detta land och med detta styre, har varje man som blivit falskt anklagad av rent ont uppsåt, knappt någon chans att vinna. Eftersom vi står helt på kvinnors sida här och tror att de representerar det goda i allt. Och män motsatsen. Helt i SVT´s stil att hoppa på det också. Liksom allt annat där om hur oskyldiga, duktiga, starka och fantastiska kvinnor är och hur mycket offer de är. Och män motsatsen.

 6. Mr Snaggle skriver:

  Den värld som eftersöks och förväntas, är att män får tassa runt på äggskal och tänka på precis allt de säger och gör så att det inte kan uppfattas som stötande på något vis, eller bättre vara helt tysta. Få hatstormar i PK-media så fort feministerna reagerat på något som inte passade med deras ideal. Medan kvinnor uppmuntras till att gå fram som ångvältar och köra över män totalt, för att visa att de ”minsann också kan vara lika hårda och tuffa och slå sig fram som män!”

  Utom de riktigt vidriga ”alfamännen” som ofta är tungt kriminellt belastade och fortsätter visa vem som bestämmer och dominera sina kvinnor. De fortsätter att väljas. Och kvinnor gör ju aldrig fel heller.

 7. Mr Snaggle skriver:

  En polis sa en gång att ”Det första man bör lära sig i det här yrket är att alla är kapabla till allt.” Med andra ord, att aldrig ha en förutfattad mening när historierna går isär och ord står mot ord. Och att allt kanske inte är som det först verkar. Det finns många dokumenterade fall värden över där både kvinnor och barn har ljugit om övergrepp och misshandel i förhör och i rätten.

 8. Mr Snaggle skriver:

  Antar att du redan sett det, men Bali är friad. En sak är säker; ingen mer läxhjälp åt den där bruden i alla fall…

 9. Mr Snaggle skriver:

  Frågan är om det var syftet redan från starten, när hon bad honom om hjälp. Och vem eller vilka som i så fall stod bakom det hela. Personer från det egna partiet, andra som inte gillade honom eller meningsmotståndare. Och vad de gav henne i gengäld, om så var fallet.

  • bergersjo skriver:

   Nä, jag tror att hon helt enkelt var en ung tjej som kärade ner sig i honom och som sedan började snacka skit om honom för att han inte var intresserad. Och DÅ passade hans fiender från det egna partiet på att plocka upp det lagom till kandideringen och sumpa hans politiska karriär. Det är mycket möjligt att den där unga tjejen inte fattat än vad hon ställt till med.

 10. Mr Snaggle skriver:

  Den enklare förklaringen är ju att hon blev kär i honom och ville hämnas när hon fick nobben, så att inga andra var inblandade. Men det kanske inte var så enkelt.

  • bergersjo skriver:

   Det var ju inte hon som polisanmälde honom (åtminstone inte först). Hon snackade bara en massa skit om honom som ledde till att ANDRA polisanmälde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s