Hanif Bali oskyldig till brott- karriären förstörd ändå

Att politikers karriärer förstörs genom sexskandaler är inte något nytt fenomen. Vad gäller Hanif Bali tycker jag dock att hela historien är minst sagt barock. Att han själv förnekar att han ska ha gjort vad han anklagats för är väl inte så märkligt, men han hävdar ju att han faktiskt har bevis för det.

Men nu har ju åklagaren dessutom kommit fram till att inget av det han anklagats för hade varit olagligt iallafall. Trots detta är karriären förstörd. mäktigt är det att komma med sexuella anklagelser: Det räcker med falskt skvaller om saker som inte ens är olagliga.

Jag förstår inte varför Hanif Bali inte tackar för backstabbingen nu med samma mynt. Han har ju en stark ”svans” och flera plattformar att nyttja. Han skulle kunna skada såväl Moderaterna som tonåringen som förstört för honom.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Hanif Bali oskyldig till brott- karriären förstörd ändå

 1. Mr Snaggle skriver:

  Jag skulle blivit väldigt förvånad om han hade bevisats skyldig och dömts för något. Förutom karaktär just för att han skulle haft alldeles för mycket att förlora på det, som sagt. Men nu blev det ju så ändå. Huvudsaken nu är att hans sambo/fru inte lämnade honom i alla fall, som ju vissa också verkade ifrågasätta och tycka att hon borde ha gjort. Då hade han förlorat allt.

  Alla kvinnor vet att de kan förstöra en mans liv bara genom att ljuga och spela offer, anspela på sympati och få alla med sig. Särskilt i ett land där vi värderar feminismen före allt, ”JÄMSTÄLLDHET”, metoo och tron om att män står för allt ont. Det ger kvinnor gränslös makt, särskilt om de är unga och vackra och det är de väl medvetna om. Och alla med makt, använder den inte till goda syften.

 2. G skriver:

  Ja. En väldans hemskt historia för Hanif som skadar oavsett om man är skyldig eller oskyldig.

  Något som stört mig mest sedan denna soppa började rullas ut av media är dessa inom (M) som 1. klagar på en tystnadskultur inom moderaterna och samtidigt 2. anonymt i media kritiserar Hanif och dels tycker partiet varit för snäll mot honom genom åren, för lite repressalier, varför ej ha ryggrad och stå för det som man som förtroendevald säger om sin s.k kollega. Istället bidrar dessa idioter till tystnadskulturen man säger sig kritisera när man pissar på andra i det tysta. Och det är som Cwejman sade häromveckan:

  ”– Bara att bli misstänkliggjord fungerar i vår samtid som en fällande dom. Han framstår som skyldig i mångas ögon. Ryktet solkas oavsett hur det blir.”
  https://omni.se/ledarskribenter-om-bali-ryktet-solkas-drabbar-alla/a/y48paK

  Förövrigt så har jag berörts och följt detta precis som alla andra, även om jag inte skrivit längre om Hanifs ärende i kommentar här. Men man kan ju dra liknelser med det jag skrev och tycker ang sådana som våldtäktsanklagar, det finns stora likheter med hur tänket går från sidan som börjar anklaga. Och precis som där så lär väl flickan (och andra inblandade) inte inse allvaret, lära sig något och avstå liknande i framtiden pga att någon konsekvens värd namnet inte lär drabba anklagarsidan, likt detta drabbade Hanif.

  • bergersjo skriver:

   Och så den där Lisa Pelling som dömer honom för att ha ”tveksamma kontakter” är ju uppenbarligen en riktig bitch som bär svansen alldeles för högt.

  • Mr Snaggle skriver:

   Jag önskar att kvinnor tog avstånd från den sortens tjejer och kvinnor i mycket högre utsträckning, då de gör det svårare för alla som verkligen blivit utsatta. Istället för att alltid ta parti för kön istället för gott och ont, som jag upplevt att det nästan alltid har varit. I en feministisk utopi så blir det så i kvadrat.

   Och jag önskar även att män tog avstånd från den sortens kvinnor som gjort liknande grejer mot andra män, då det säger allt om deras moral och lika gärna kunde drabbat dem. Det gör de inte heller. De hjälper och skyddar såna kvinnor de också, mot de män som de har kränkt, mobbat, förtalat eller falskanklagat etc. Och får på så vis ”bevisa” sig själva som bra och starka alfahannar som kan ”beskydda” en hona och på så vis kanske få belöningen att så småningom ”vinna” henne själva.

   Min erfarenhet är att dessa kvinnor är väldigt bra på att manipulera sin omgivning, vet att andra kvinnor alltid kommer ta deras parti bara p.g.a. kön. Och använder män som sköldar, att ställa sig bakom så att de kan skydda dem sen varje gång deras lögner och elakhet kommer upp till ytan. Så att de aldrig behöver ta konsekvenserna för det. Jag har själv erfarenhet av det.

 3. G skriver:

  Som ett brev på posten så ser man hur Sveriges godaste människor delar sina varma kondoleanser efter att Lars Vilks och två livvaktspoliser extremt tragiskt dog i en bilolyckan…

 4. G skriver:

  Vill man läsa om hur Lars levt sedan många, många år pga hotbilden från goda människor så kan man läsa denna intervju med hans fästmö från tidigare i år.

  ”Fästmön lever under hoten mot Lars Vilks”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/fastmon-lever-under-hoten-mot-lars-vilks/
  https://web.archive.org/web/20210412141116/https://www.expressen.se/kvallsposten/fastmon-lever-under-hoten-mot-lars-vilks/

  Om det funnits något som jag med stolthet sett att skattepengar gått till så är det livskyddet av Lars. Men trots livskyddet så var det långt ifrån ett fritt liv som han levde, inklusive hans närstående. Extremt oväntat och extremt sorgligt hur denna långa historia slutade. 😦

 5. G skriver:

  Ja så här ser det nog ut på många håll runtom Europa. Om unga under 30 fick bestämma, framför allt kvinnor, så skulle länder må bra av att ha en stor stat som löser alla problem och gärna att ingen får tjäna bra med pengar utan att alla ska ha en lagom stor inkomst AKA minska sociala och ekonomiska klyftor och betala mycket skatt som politikerna kan satsa på fel häst.

  ”De gröna fick flest röster från tyskar under 30 år

  När förhandlingarna om en ny regering i Tyskland drar igång kommer trycket från unga väljare och politiker att ha betydelse.

  De gröna och Liberalerna fick flest röster av väljare under 30 år. Den avgörande frågan för de flesta var klimatet.

  I parlamentet har De gröna och Socialdemokraterna många nya unga ledamöter som vill driva på en radikalare klimatpolitik och åtgärder för att minska sociala och ekonomiska klyftor.

  22-åriga lärarstudenten Jana: ”jag är nöjd med resultatet med hade gärna sett att de gröna blivit ännu starkare.”
  https://sverigesradio.se/artikel/de-grona-fick-flest-roster-fran-tyskar-under-30-ar

  Och parlamentet sägs få fler yngre, fler kvinnor och större variation i bakgrund och erfarenheter.

  Vad gäller ålder bland makthavare så kommer jag alltid tänka på denna ledare från 2017…

  ”Naomi Abramowicz: Ung och oerfaren ingen styrka i politiken.”
  https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/ung-och-oerfaren-ingen-styrka-i-politiken-/

  Elons halv-ex kan ju satsa på politiken efter musiken, relativt ung, kvinna, mamma, och läser om fräscha ideer…

  ”Grimes seen reading Karl Marx following split with world’s richest man Elon Musk”
  https://nypost.com/2021/10/02/grimes-reads-karl-marx-after-split-with-worlds-richest-man-elon-musk/

 6. G skriver:

  ”Lars Vilks har tystnat. Kulturens kanariefågel finns inte längre med oss
  ..[..]..
  Vi träffades så sent som för en vecka sedan i Stockholm då jag fick hans senaste bok, boken om Nimis. Konstverket som nu får leva vidare när Lars Vilks till slut blev fri.

  Lars Vilks var för mig en vän och vägledare och förlusten är stor. Bottenlös.

  Men förlusten för alla andra, som inte kände Lars, är faktiskt större.

  Lars Vilks var kanariefågeln som varnade för fara. Kanariefågeln i sin bur. Som gruvarbetarna och gruvgasen hade en kanariefågel med sig ner som kunde varna för den dödliga gruvgasen hade Lars Vilks samma roll för oss alla. Han varnade för att det fria ordet och den fria kulturen var hotad.

  Och han var beredd att betala priset för detta. I sin bur.

  Nu är han inte här för oss längre. Att varna. För en kultur och ett kulturbegrepp som är i fara.”
  https://ledarsidorna.se/2021/10/lars-vilks-har-tystnat-kulturens-kanariefagel-finns-inte-langre-med-oss/

 7. G skriver:

  https://bulletin.nu/karrholm-till-riksdagen-2022-kandiderar-for-moderaterna

  Starkt och tydligt budskap, som vanligt från Kärrholm. Önskar honom och andra vettiga som ställer upp lycka till. Och att M KD håller fast vid att SD stöd är möjligt för att få igenom sakpolitiken och inte bryr sig ett skvatt om Märta Stenevi och c/o blåbruna epitetsklistrande, annars har landet inte en chans. Låt smutskastarna hålla på bäst de vill, oavsett vilken kanal skiten kommer i.

 8. G skriver:

  Är det något som hon inte fick med? Detta var mig en fulladdad debattartikel som heter duga från den tidigare läraren.

  ”Berit Bernelycke: Ta ifrån kriminella deras svenska medborgarskap”
  https://bulletin.nu/debatt-ta-ifran-kriminella-deras-svenska-medborgarskap

  • bergersjo skriver:

   Lite lång kanske.

   • G skriver:

    Hahaha. Nåväl, kanske lite. Men hellre detta där den som skriver har möjlighet att få med allt än att den som skickar in debattartikel till valfri tidning ska hålla sig under ett maxtak av tecken och skribenten då måste välja och vraka mellan vilka argument som ska tas med och även sålla bort relevanta delar, det slapp nog hon tack och lov.

   • bergersjo skriver:

    Det värsta är väl när delar sållas bort av andra än skribenten! Det drabbade mig ofta under 80 och 90-talen när jag var en flitig insändarskribent till GP.

 9. Mr Snaggle skriver:

  Minns någon Kent Ekeroth från SD? Undrar vad som hände med honom. Han var mycket inne på krafttag mot kriminella han också, hårdare straff och var en rätt bra talare. Såg en debatt med honom när jag var i riksdagen hösten 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s