Lars Vilks avliden- islamisterna snuvade på konfekten

Idag sitter tusentals extra lättkränkta, våldsdyrkande, pedofila, kusingifta skojare därute och skriver hånfulla jublande kommentarer på internet. De skriver att deras gud är stor och hurrar över att Lars Vilks och två poliser dött i en trafikolycka.

Men i själva verket känner de sig allihop idag extra små och veka, ynkliga och svaga. Snuvade på konfekten. Här har de smugit omkring i 14 år och planerat det ena mordet efter det andra, rentav försökt mörda men misslyckats.

Lars Vilks levde alltså under dödshot i 14 år innan han plötsligt avled i en trafikolycka! Räkna med att varenda djävla islamist ser detta som ett snopet avslut på historien. Ingen islamist fick ropa att hans gud var stor och sedan spränga sig själv i luften tillsammans med Lars Vilks och som tack för detta hamna i Paradiset och få sina 72 jungfrur och övrigt som gör sagan all.

Måhända är de jublande islamisterna rentav nervösa? Varför har deras gud svikit dem? Varför fick de inte mörda?

Det kan finnas många svar, men inga som islamisterna gillar. Och därför sitter de nu och jublar, och låtsas som om de inte innerst inne undrar… Varför fick Lars Vilks komma undan den avrättning de så länge gått och hoppats på?

Taskigt för er, islamister.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till Lars Vilks avliden- islamisterna snuvade på konfekten

 1. G skriver:

  Täppas Fogelberg, Ilmar Reepalu, Ann Heberlein, Elisabet Höglund, Eric Rosén, Åsa Lindeborg, Leif GW Persson, Ylva Habel:

  ”Återblick: Kulturelitens attacker på Lars Vilks

  Efter Lars Vilks död på söndagen har hyllningarna från kulturprofiler och politiker varit många och i stort sett enhälliga. Men när Lars Vilks levde var kritiken stundtals hätsk. Nyheter Idag listar de hårdaste angreppen på Lars Vilks.

  SR-profilen Täppas Fogelbergs angrepp på Vilks i oktober 2012 hör till de allra grövsta och mest uppmärksammade. I en debattartikel på SVT uppmanade Fogelberg till att ”dra in polisbevakningen och lägg ut stormningen av Lars Vilks hus på Youtube”. Detta då Fogelberg inte längre ville ”avlöna hans livvakter via min skattsedel”.

  Skälet till påhoppet var att Lars Vilks deltagit i en kongress anordnad av organisationen Stop Islamization of Nations, SION, i New York. Eller som Fogelberg kallade det, ”en rasistkongress”.

  ”Lars Vilks får skylla sig själv” menade Fogelberg, som även jämförde upprörda muslimer med ”jordgetingar”. Fogelberg gjorde även en liknande poäng i en kommentar till Aftonbladet.

  – Det är som om jag skulle gå in naken i en favela utanför Rio de Janeiro med en påse kokain runt halsen och bli arg för att jag blev dödad, sade Fogelberg till Aftonbladet.”
  https://web.archive.org/web/20211007035813/https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AUsF82-GpE0AJ%3Ahttps%3A%2F%2Fnyheteridag.se%2Faterblick-kulturelitens-attacker-pa-lars-vilks%2F&client=firefox-b-d&hl=sv&gl=se&strip=1&vwsrc=0

  2012: ”Föreställer mig honom ensam i sitt hem. Utrustad med en sax och tejp klipper han ut varje artikel och notis som handlar om honom själv. Fyller klippbok efter klippbok och behandlar sedan dessa luntor som de viktigaste bland alla urkunder. Jösses vilken liten rädd pojke som måtte sitta där inne någonstans.

  Han borde räddas från sig själv innan han kostar oss ännu mer pengar.

  Måttet på hans omättliga behov av bekräftelse och applåder är bottenlöst. När han reser till en rasistkongress i USA för att bli applåderad och klappad på axeln av crème de la crème bland västvärldens mest trångsynta och främlingsfientliga elit har det gått för långt.

  Det finns PR-byråer som sysslar med uppmärksamhetsträngtan så varför ska Samhället, Vakterna och Medierna hjälpa honom med det? Låt honom betala allt ur egen ficka.

  Lars Vilks får skylla sig själv. Att smäda en religion och dess utövare är rätt billigt, enkelt liksom. Bland denna religiösa skara finns personer lika korkade och humorlösa som konstnären själv. Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.

  Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.

  Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.

  Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt.”
  https://web.archive.org/web/20211005053141/https://www.svt.se/opinion/jag-har-trottnat-pa-att-betala-for-lars-vilks-polisskydd

 2. G skriver:

  SVT/SR ”expert” som syns och hörs här och där skriver en tweet med ett enda syfte som mål…

  …spelar sedan upprörd som om hon inte ville ha reaktioner som ett brev på posten…

 3. G skriver:

  Södertörn…

  2017 med hjälp av skattemedel från MUCF:

  ”I denna video berättar Ylva Habel, forskare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasismen vid Uppsala universitet, om sin forskning kring representationer av svarta kroppar inom kulturen i Sverige samt den historielöshet som präglar den svenska självbilden. Hon kallar denna historielöshet för presentism, det vill säga att vi endast förhåller oss till vår nutid och väljer att inte se Sveriges roll i kolonialismen eller förintelsen. När användningen av rassteroeotyper inom kulturen kritiseras bemöts kritiken ofta med att man inte menar illa. Stereotyperna är en del av nöjeskulturen och förstås av majoritetsbefolkningen – och dem som styr produktionen av kultur – som oförargliga. Men stereotyper skapades för att avhumanisera. Historiskt sett finns det en tydlig koppling mellan stereotyper, nedsättande beteckningar och folkmord. Rasismen handlar inte om intentioner, om någon menar illa eller inte, utan den spelar oftast på den symboliska planen som en närmast fetisch-artad kärlek till vissa typer av representationer och bilder som den (post)koloniala logiken värnar väldigt mycket om och ser som lustiga och underhållande.

  Ylva och Adrián diskuterar också den svenska exceptionalismen, det vill säga att vi förstår Sverige som exceptionellt på två sätt: Dels som det goda undantaget, det land som inte var en kolonialmakt eller involverade i förintelsen. Dels som att Sverige är exceptionellt bra på väldigt många sätt, till och med bäst i världen, en moralisk supermakt. Ylva förklarar att det funnits ett medvetet projekt att polera den svenska historien för att positionera Sverige internationellt som det exceptionellt goda och moraliskt överlägsna landet. Den här exceptionalismen fortsätter och fler och fler nivåer byggs på när vi inte gör upp med vår faktiska historia som inte alls är obefläckad av kolonialismen, rasismen eller nazismen.

  Det är presentism (historielöshet) och exceptionalism (vi är de goda) som gör att till exempel public service (SVT, SR) tror sig vara demokratiska och generösa när de ständigt bjuder in Sverige demokraterna (SD) till debatter. De glömmer att nazisterna kom till makten genom demokratiska val och de tror att ord inte kan få fysiska konsekvenser. I varje debatt tillåts SD att flytta fram sina positioner genom att det imorgon blir möjligt att prata om och debattera det som igår var otänkbart. Rasismen normeras och det är där makten ligger, inte i händerna på de liberala som bjuder in SD i sin generositet och exceptionella godhet.

  Producerad av Antirasistiska Akademin, år 2017, med stöd av MUCF.
  http://www.antirasistiskaakademin.se

  Projektansvarig och intervjuare: Adrián Groglopo – Ordföranden för Antirasistiska Akademin och lektor i socialt arbete vid Göteborgs universitet
  Foto och klipp: Sergio Joselovsky
  Projektassistent: Talía Murillo”

  Därtill var hon en av många andra vänsterhjärnor som skrev under att det var viktigt med en fällande dom mot Ann-Sofie Hermansson i förtalsmålet mot islamisterna
  https://feministisktperspektiv.se/2020/01/23/demokratiska-principer-pa-spel/

  osv osv, hennes lista kan bli hur lång som helst.

 4. G skriver:

  Har ju postat tidigare intervjuer med ungdomsförbundarna, så tar denna också som är med vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänsters ordförande…

  ”Ava Rudberg: ”Det är okej att bryta mot vissa lagar”
  ..[..]..
  Några kvarter från Möllan ligger Vänsterpartiets kontor i Malmö. Efter gymnasiet började Ava Rudberg arbeta här som ombudsman. Det doftar kaffe och böcker i det gamla stenhuset och på andra våningen ligger mötesrummen som inte bytt namn sen 70-talet: ”Luxemburg” – efter den socialistiska pionjären Rosa – och ”Marx/Engels” – efter Karl och Friedrich som tillsammans skrev ”Det kommunistiska manifestet”. Vänsterpartiet – som tidigare hette Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) – släppte ju K:et för gott på när 80-talet blev 90-tal, men ungdomsförbundet som Ava Rudberg frontar har faktiskt på nytt skrivit in kommunismen som mål i sitt principprogram.

  – Jag förstår verkligen att folk har väldigt många känslor om ordet, men det är också teoretiskt bara ett ord. Jag tycker att det viktigaste är om ett förbund agerar på ett sätt som gör samhället bättre, och där tycker jag ju att vi är bra på att organisera unga i deras vardag. Det är alltid där vi kommer ha fokuset.

  Varför ska man slåss för ett ord om många förknippar det med något hemskt? Vad är skillnaden på er och de som slåss för att få använda N-ordet?

  – Jag tycker att det är ganska stor skillnad och en av dem är ju att vi inte ser historien som en guide. Vi strävar ju framåt, vi vill inte ha ett samhälle som har funnits, vi vill ha ett samhälle som är fritt från förtryck. Sedan är ju det här någonting våra medlemmar kommit fram till är ordet de vill ha och jag tycker att det är viktigt att värna om demokratiskt fattade beslut.

  Det låter som att du personligen kanske inte velat ha det ordet?

  – Nej, alltså, jag tycker inte att det spelar roll vad jag tycker, det viktiga är att vi beslutar om de här sakerna tillsammans.

  Kallar du dig själv för kommunist?

  – Jag brukar inte kalla mig för kommunist. Jag brukar säga socialist.

  När femtonåringen Ava sneddade över Möllevången för att måla sitt första plakat valde hon texten ”Tystnad är inte ett ja”. Mäns våld mot kvinnor är fortfarande en av hennes viktigaste politiska frågor. En annan hon inte kan kompromissa kring är klimatet.

  – Läget är absolut akut. Och jag står på en sida av klimatrörelsen som vill ha direkt aktion och civil olydnad. Jag känner att det handlar om livet.

  För två år sedan samlades också cirka 400 klimataktivister i Göteborg. Organisationen ”Folk mot fossilgas” blockerade vägarna från energihamnen i Göteborg. Den aktionen står Ava Rudberg bakom.

  – Jag tycker att det är okej att bryta mot vissa lagar. Jag tycker inte att det är okej att skada människor eller egendom. Men som man gjorde i Göteborg 2019, där man blockerade utfarterna från gashamnen, det tycker jag är okej, även om man tekniskt sett inte få befinna sig där. Men det har gått så långt nu, så för att hindra klimatskadorna, så behövs drastiska åtgärder.

  Men då orsakar ni ju företaget ekonomisk skada?

  – Ja, men det är en annan sak, det är så akut nu. Det är på tiden att vi tar till drastiska åtgärder.

  Finns det fler lagar du tycker att man får bryta mot?

  – Alltså, jag har inte en lista i huvudet på lagar som jag tycker är mindre viktiga.
  ..[..]..

  Då ljög jag:

  Jag flög till ett klimatmöte, men sa att jag hade åkt buss. Det gick inga bussar, så det fanns inga alternativ, men då ljög jag.

  Då tummade jag på mina principer:

  Jag åt kebab häromveckan.”
  https://web.archive.org/web/20211001050108/https://www.dn.se/sverige/ava-rudberg-det-ar-okej-att-bryta-mot-vissa-lagar/

  • bergersjo skriver:

   Vilken vidrig hycklare. Först står hon och snackar om att hon tycker det är viktigt att värna om demokratiskt fattade beslut, sedan erkänner hon att hon inte tänker kompromissa om sitt beslut om klimatet. Hon är inte demokrat för fem öre.

   • G skriver:

    Ja. Lite mysko. Får inte ihop hur hon kan säga…

    1. ”jag tycker att det är viktigt att värna om demokratiskt fattade beslut.”
    2. ”Jag tycker att det är okej att bryta mot vissa lagar”

    Då ”vissa lagar” exempelvis kommer till via ”demokratiskt fattade beslut” i Sveriges Riksdag, vilket kanske är något att värna om.

 5. G skriver:

  Näste ungdomsförbundskvinna till rakning:…

  ”Grön ungdoms Aida Badeli: ”Det är inte värt att regera vidare”

  Hon fick tjata sig in i politiken. Dagarna efter terrordådet på Utöya i juli 2011 bestämde sig femtonåriga Aida Badeli för att engagera sig politiskt, som profilerad antirasist. Så fort hennes ansökan om medlemskap i Grön Ungdom gått iväg mejlade hon lokalavdelningen och frågade vad hon kunde hjälpa till med. Tre dagar gick utan svar. Då mejlade hon på nytt. Ingen reaktion. På tredje mejlet kom äntligen en inbjudan till ett läger som hon genast tackade ja till och sedan dess har Aida Badeli varit miljöpartist.

  Till sin mammas milda besvikelse.

  – Mamma är vänster och flydde diktaturen i Iran. Hon tycker MP är alldeles för höger, säger Aida med ett leende.

  Under Badelis ledarskap har det gröna ungdomsförbundet dock gjort en tydlig vänstersväng och drivit på när också Miljöpartiet tagit ett kliv bort från det nästan totala fokuset på miljö- och klimatpolitiken.

  – Efter valet 2022 kommer fokuset vara att minska klyftorna, säger hon.

  I en tvåa på Vågmästareplatsen på Hisingen växte Grön ungdoms språkrör Aida Badeli upp med sin ensamstående mamma och ärvde hennes syn på fördelningspolitik och migration. Nu vill hon att Miljöpartiet gör en vänstersväng, för hon ser även klimatet som en rättvisefråga. ”Det handlar ju väldigt mycket om att visa solidaritet med framtida generationer.”
  ..[..]..
  – Mamma var ensamstående och hade inte råd att köpa busskort åt oss. Jag räknades som ett utav de barnen som levde i barnfattigdom.

  Hon pekar ut landshövdingehuset längs med trafikleden där hon och mamman bodde i en tvåa fram tills Aida började högstadiet. Nu har båda två gjort en klassresa. Aidas mamma har utbildat sig till gymnasielärare och flyttat till större, och dottern bor som heltidspolitiker i Stockholm och rör sig nära regeringen. Men får hon bestämma är hennes parti inte kvar där länge till och det beror på samarbetspartiernas linje i skogspolitiken.
  ..[..]..
  Nu pågår förhandlingar i regeringskansliet och ett lagförslag om skogspolitiken ska lämnas senast i november. Centern har sagt att partiet inte kommer att rösta för regeringens budget om deras krav inte uppfyllts. Miljöpartiet ser ut att tvingas välja mellan makten och principerna.

  Aida Badeli tvekar inte.

  – Det är ju oerhört viktigt att Miljöpartiet ingår i regering. Miljö- och klimatbudgeten har fyrdubblats och Sverige är världsledande när det kommer till klimatomställningen, och det är ju tack vare oss. Men man måste också ha några röda linjer. När man kompromissar måste man ställa sig frågan ”är det här värt det?” – och det tycker jag inte att det är.

  Men vem ska regera då?

  – Ja, det är väl någonting de andra partierna själva får lösa. En gång i tiden valde Socialdemokraterna att införa allemansrätten och nu vill de avveckla den, det tycker jag är dubbelmoraliskt.

  Att Socialdemokraterna ”vill avveckla allemansrätten” är Grön ungdoms tolkning av planerna på att luckra upp strandskyddet, också det en socialdemokratisk anpassning till Centerpartiet.

  En gång tidigare har Aida Badeli på allvar velat att hennes parti skulle lämna makten i Rosenbad. Det var 2015, när den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd infördes.

  – Migrationsfrågorna har fått mig att tvivla på mitt engagemang i Miljöpartiet, även nu 2021 när lagen har permanentats i många delar. Det gör ont att behöva gå med på en politik där familjer inte får återförenas, säger hon.
  ..[..]..
  De politiska samtalen mellan mor och dotter pågår än i dag.

  – Vi brukar diskutera mycket kring normaliseringen av rasismen, som vi anser att det är. Att allt fler partier problematiserar grupper och målar ut min mamma eller mig själv som en börda för samhället.

  Hon nämner inrikesminister Mikael Damberg (S) som i en intervju med Aftonbladet i höstas sa att ”om man hela tiden fyller på med migranter i vissa områden så växer problemen över tid”. Den typen av uttalanden gör Aida Badeli arg och ledsen.

  – Och jag tror att många andra som har en liknande bakgrund också tolkar det som att vi inte får vara här och att vi är en börda för samhället. Jag tror att det är allvarligt att måla ut en grupp i samhället som en fiende på något sätt.

  Det ungdomsförbund Aida Badeli känner sig närmast besläktad med är Liberalernas. Skulle de unga bilda regering tror hon på LUF, SSU och Grön ungdom i samarbete. Centerns ungdomsförbund är nog ”för höger” och Ung vänster är otänkbara.

  – Nej, dem vill jag inte släppa fram. Vänsterpartiet har tagit avstånd från sin kommunistiska historia på ett sätt som Ung vänster inte alls har gjort, så det är inte ett förbund jag skulle vilja ha ett regeringsunderlag med.
  ..[..]..

  Tre svåra snabba:

  Då tummade jag på mina principer:

  Cementa. Jag stödjer regeringen. Jag tror inte man får med sig människor på en grön omställning genom att väldigt många människor blir arbetslösa.

  Då blev jag impad av en politisk rival:

  Jamen, det är väl Ebba Busch som lyckas engagera så många unga väljare.

  Då blev jag skadeglad: När CUF gör bort sig, vilket är väldigt ofta på sista tiden. ”Britt-Marie” och så vidare.”
  https://web.archive.org/web/20211007061052/https://www.dn.se/sverige/gron-ungdoms-aida-badeli-det-ar-inte-vart-att-regera-vidare/

  Extremt svårt se vad det är för drivande logik bakom som gör att både hon och mamman tolkar in att det är sådana som dem som är del av invandringsbördan i Sverige, båda verkar vara sysselsatta och icke-kriminell, vad fan är problemet, känna sig ”utpekad” bara pga sin utländska bakgrund, räcker logiken bara dit? Och invandrare är inte = ”en grupp i samhället”, där alla beter sig lika, tycker lika och lever likadana liv. Och man kan ju fråga sig, om mamman nu flydde Iran pga dåligt, vad tycker hon då om Sveriges ”utveckling” senaste åren och vart landet är på väg, ser hon inte det? Besviken. Eller egentligen inte, slutsatserna är naturlig pga båda är vänster

  • bergersjo skriver:

   Tjejen är ju uppenbarligen som alla andra miljöpartister en börda för samhället. Så påstår hon att allemansrätten som vi haft sen forntiden är nåt som SOSSARNA hittat på!

   • G skriver:

    Jo på Det sättet 😛 Men på det andra planet så skulle deras börda vad gäller e.g generell utbredd otrygghet, rån, förnedringsrån, skjutningar, våldtäkter och sprängningar vara minimal om man tog bort 100% av de kriminella elementen som nu ligger bakom det.

   • bergersjo skriver:

    Med tanke på att det främst är MP som vill göra motsatsen sååå…

 6. G skriver:

  Ena epitetet är vedertaget begrepp och det andra är att peka finger åt väldigt stora grupper. Det är barnsligt tydligt att vissa typer av epitetsklistrande är ok medans andra inte är lika roliga, då är det att peka finger åt väldigt stora grupper. Själv tycker jag att det är bättre av alla folkvalda att behandla alla folkvalda partier+väljare med samma respekt istället för att bete sig som en idiot so vissa gör. Visar man inte respekt för andra partier och dess partiföreträdare då visar man i förlängningen heller inte respekt för partiets väljare.

  ”Stenevi: Ska fortsätta säga ”blåbrunt” – är vedertaget

  MP:s Märta Stenevi utesluter samarbete med Moderaterna och tänker fortsätta att beskriva deras regeringsalternativ som ”blåbrunt”. Till Expressen säger språkröret att detta är ett ”vedertaget begrepp”.”
  https://omni.se/stenevi-ska-fortsatta-saga-blabrunt-ar-vedertaget/a/v5w19m

  ”C-toppen Martin Ådahls attack mot Vänsterpartiet: ”Extrema”

  Om Socialdemokraterna inte lyckas blidka både Vänsterpartiet och Centerpartiet faller regeringen – igen. Samtidigt utesluter Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson (C) återigen ett samarbete med (V), trots att mätningar visar att partiets väljare är positivt inställda.

  – Vi har samarbetat med Vänsterpartiet i väldigt speciella frågor, men överlag är det för att deras politik inte fungerar. De betraktar skattebetalarna som någon slags bankomat, säger han i en intervju med Politikbyrån.

  Ni beskriver Vänsterpartiet som ett ytterkantsparti, varför?

  – Det är lätt att glömma att det här faktiskt är ett före detta kommunistparti som länge sympatiserat med väldigt extrema regimer som Kuba och Venezuela, säger Martin Ådahl och fortsätter:

  – Det står faktiskt i deras program att de vill förstatliga delar av näringslivet. De har ingen makt nu, bland annat tack vare oss. Så folk kanske inte reflekterar att de är så extrema.

  Vänsterledaren Nooshi Dadgostar anser att Martin Ådahl har en föråldrad syn på hennes parti.

  – Jag tycker att det är onödigt att svartmåla olika partier, vi kan väl ha ett mer respektfullt samtal med varandra istället? Våra förslag är att inte genomföra marknadshyror, att bygga fler hyresrätter, ge mer pengar till välfärden och att höja de lägsta pensionerna, säger hon i Politikbyrån och fortsätter:

  – För mig är det här ordentligt bra politik som har stor uppslutning i Sverige. Att säga som han gör är att peka finger åt väldiga stora grupper.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nooshi-dadgostar-och-martin-adahl-i-ordbrak

  • G skriver:

   Hela intervjun med Märta för den som vill läsa…

   ”Höjda bidrag och höjd skatt på ägande, så vill Miljöpartiet åstadkomma social rättvisa i ett nytt program som ska antas på kongressen i nästa vecka.

   Garantipensionen ska höjas och betalas ut även till personer ”som inte bott i Sverige under hela arbetslivet”, tycker partiet, som också lägger förslag för minskad segregation och brottslighet.

   I en stor intervju med Expressen säger språkröret Märta Stenevi att socialismen och kapitalismen har misslyckats och att den gröna ideologin har svar på dagens stora frågor.

   Till skillnad från partivännerna i Stockholm utesluter hon samarbete med Moderaterna och tänker fortsätta kalla deras regeringsalternativ för ”blåbrunt”.

   – Det är vedertaget begrepp, säger hon.
   ..[..]..
   Märta Stenevi beskriver situationen med gängen som fullständigt ohållbar och tycker att den måste tas på ”väldigt, väldigt stort allvar”.

   – Också för att vi inte ska få en situation som nu, när det ropas på militär. Vi ska inte sätta in militär mot vår egen befolkning, vi måste polisiärt komma åt de här gängen och då behöver polisen få de verktyg som krävs, säger Stenevi.

   – Att slentrianmässigt ropa på längre straff hjälper inte, annars är jag beredd att överväga alla metoder som polisen behöver, förutsatt att de faktiskt ger effekt.

   Men Miljöpartiet har en uppförsbacke när det gäller kampen mot brotten. I partiledardebatten i riksdagen nyligen betonade Märta Stenevi att gängkriminaliteten måste bekämpas men när Johan Pehrson (L) frågade om Miljöpartiet medger att det finns klaner i Sverige, med hänvisning till de stora klanrelaterade slagsmålen på gatorna i Lund, viftade integrationsminister Stenevi bort frågan med en replik om att hon själv tillhör en ”väldigt stark, matriarkalt styrd klan”.

   – Jag borde inte ha uttryckt mig på det sättet, det var dumt, det är en väldigt, väldigt viktig fråga, säger Märta Stenevi och ser sorgsen ut över att ämnet kommer på tal igen.

   – Det jag framför allt ångrar är att jag bidrog till att diskussionen handlat om detta i stället för hur vi ska få bukt med gängkriminaliteten.

   För några år sedan hamnade det tidigare språkröret Åsa Romson i en liknande sits när hon i sitt almedalstal gick till attack mot ”vita, medelålders, heterosexuella män” och dömde ut dem som lata miljöbovar. Ett uttalande hon fick äta upp i flera år.

   Vissa menar att den här typen av lite slängiga uttalanden ligger er i fatet, kan det vara så att ni provocerar på ett sätt som bromsar ert väljarstöd?

   – Visst provocerar vi i att vi är ett progressivt parti som vill ha förändring. I klimatfrågorna har vi starkt motstånd både från grupper i samhället och starka ekonomiska intressen. Det finns nog många exempel även från andra partier på uttalanden som sedan hänger med, och jag kan bara beklaga att jag uttryckte mig som jag gjorde. Det speglar inte min syn på det här, säger Stenevi, utan att någon gång nämna ordet klan.
   ..[..]..
   Ett annat pågående storbråk handlar om nedsättande epitet på de politiska motståndarna. Märta Stenevi kallar högerpartiernas regeringsalternativ för ”det blåbruna” blocket, där blått står för de konservativa och brunt associeras till nazismen. KD-ledaren Ebba Busch är upprörd och vill slippa kallas blåbrun.

   – SD är ju sprungna ur nynazismen, ur Bevara Sverige svenskt, ur den rörelsen, det är inga nyheter på något sätt. När blå partier samarbetar med bruna partier så blir det troligtvis en blåbrun regeringsbildning.

   Kommer du att fortsätta kalla dem det blåbruna blocket?

   – Återigen så hamnar vi – det är intressant – i en stor diskussion om beteckningen, de får väl kalla sig vad de vill, de får vara lila om de vill.

   Men vad kallar du dem?

   – Jag har kallat dem blåbruna men jag är inte superbesjälad av vilken beteckning de vill ha på sin regeringsbildning. Vad jag däremot tycker är förtvivlat sorgligt är att Ebba Busch till skillnad från sin kollega i Tyskland inte har lyckats hålla avståndet till den främlingsfientliga delen av politiken.

   Av någon anledning är det är svårt att få ett rakt svar på den enkla frågan som det uppstått debatt om, hur regeringen benämner oppositionen. Men efter många försök kommer till slut ett entydigt besked på frågan om Märta Stenevi tänker fortsätta kalla Ulf Kristerssons regeringsalternativ för ”blåbrunt”

   – Ja, det kommer jag att göra.

   Någon dag efter vårt möte gör den nya SSU-ordföranden Lisa Nåbo ett utspel på Expressens debattsida där hon kräver att Socialdemokraterna gör upp om begränsad arbetskraftsinvandring med V, M och KD och om höjda pensioner med V och SD. Att MIljöpartiet också sitter i regeringen och behöver stå bakom Socialdemokraternas förslag nämns inte med ett kommatecken.

   Märta Stenevi avböjer att kommentera testballongen från SSU med motiveringen att partiledare sällan kommenterar utspel från ungdomsförbund, men rimligen har förslaget om att göra upp med Sverigedemokraterna skakat om i det rödgröna laget.”
   https://web.archive.org/web/20211004043254/https://www.expressen.se/nyheter/stenevis-vanstergir-hojd-skatt-pa-sommarstugor/

  • bergersjo skriver:

   Själv tycker jag man ska kalla en spade för en spade.

 7. G skriver:

  Ej fakekonto eller skämt av Strandhäll, seriöst menat..

  • G skriver:

   ”Strandhäll: ”Fortfarande det gamla kvinnohatet”

   ”Jag hatar Annie Lööf”, skrev Anna Björklund i en krönika i Fokus i somras, ett uttalande som väckte stor uppmärksamhet.

   – Det handlade om väljarsvek, säger hon i programmet. Jag gillar verkligen inte Annie Lööf, jag gillar inte den typen av förljugenhet, och jag tror att det är ganska många som känner så för henne. Att sen många reagerade på min krönika tror jag beror på att hon är kvinna.

   – Det är fortfarande det där gamla kvinnohatet, kontrar Annika Strandhäll. När kvinnor tar ton riskerar de mycket oftare att drabbas av hat.

   – Vi har också ett klimat på sociala medier som är helt skruvat just nu, tillägger Strandhäll, med en högerkonservativ nationalistisk vind i svensk politik som blåser extremt hårt.

   Annika Strandhäll är sedan många år bekant med Magdalena Andersson, som kallas ”Magda” av alla sina arbetskamrater i politiken.

   – Om hon blev statsminister skulle det betyda enormt mycket för att spräcka glastaket. Sen uppskattar jag Magda väldigt mycket och tror hon kommer göra ett förbaskat bra jobb!

   Anna Björklund har i en annan krönika, i Göteborgs-Posten, sagt sig ”älska” Magdalena Andersson för hennes mod att gå sin egen väg och brist på folklighet, liksom för hennes sätt att visa temperament och dåligt humör.

   – Det är en styrka att hon inte är formad av den här överdrivna medieträningen som gör att man blir något slags konstig docka, säger Björklund.”
   https://www.expressen.se/kultur/film–tv/strandhall-fortfarande-det-gamla-kvinnohatet/

   Och vad Strandhäll gör för att kyla ner det skruvade klimatet i sociala medier syns tydligt ovan. Hon anklagar oliktänkarna på högersidan för att vara radikaliserade.

   • bergersjo skriver:

    Jaja. När Absurdistan blivit ett kalifat på allvar så kan ju de där självskadande kvinnorna snacka om kvinnohat på allvar… Nävisst nej, det kan de ju inte, för då blir de väl stenade.

  • bergersjo skriver:

   Men män är ju ändå så dåliga. Det hade väl bara varit ännu sämre om de där papporna varit hemma under barnens uppväxt… Bäst att låta KVINNOR sköta allt viktigt.

 8. G skriver:

  ”Håkan Boström: Vilks satte fingret på en öm punkt hos Sverige

  Lars Vilks visade med konst hur yttrandefriheten blivit villkorad i Sverige. Den förmenta maktanalys som menar att ”utsatta grupper” ska behandlas annorlunda än majoriteten upprätthåller i praktiken en ojämlikhet.
  ..[..]..
  Den speciella hänsyn till utsatta minoriteter som följer av vänsterns maktanalys, och fortfarande genomsyrar det offentliga Sverige, skapar tabun och vidmakthåller i praktiken förtryck. Den intoleranta islamism som inte tål nidbilder på profeten gynnar inte muslimernas sak. Samma missriktade hänsyn bidrog till att det länge sågs genom fingrarna med hedersförtryck och klanmakt i Sverige, vilket ökat utsattheten för kvinnor och unga i dessa miljöer. Den svenska toleransen mot yrkestiggare från den romska minoriteten på Balkan följer samma mönster.

  Vilks poäng kan sammanfattas med att yttrandefriheten måste gälla alla lika. Såväl rätten att kränka som att bli kränkt. Att vi måste tala öppet om ”känsliga ämnen” om samhället ska förbli liberalt. Rädslan att ”sparka nedåt” utmynnar bara i en speciellt försåtlig form av ojämlikhet och hyckleri.”
  https://www.gp.se/ledare/vilks-satte-fingret-p%C3%A5-en-%C3%B6m-punkt-hos-sverige-1.56364406

 9. G skriver:

  ”Bilan Osman: Jag har ofrivilligt varit en del av Vilks konst i mer än halva mitt liv”
  https://web.archive.org/web/20211007090849/https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AGBV3kaYH0q4J%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.etc.se%2Fopinion%2Fjag-har-ofrivilligt-varit-en-del-av-vilks-konst-i-mer-halva-mitt-liv&client=firefox-b-d&hl=sv&gl=se&strip=1&vwsrc=0

  Scroll nedåt för artikeltexten. Tråkigt att hon inte nämner mer om andra muslimer hat som hon drabbades av på twitter. Och istället backade lite och sade att hon kunnat formulera sig annorlunda: https://threadreaderapp.com/thread/1444799889083408384.html

 10. G skriver:

  ”Massivt Vilks-hat på svensk-arabisk nyhetssajt

  Hat och glädjerop syntes på sociala medier efter Lars Vilks död.

  Redaktionen på Sveriges största arabiska nyhetssajt hann inte med att rensa bort allt hat.

  – Vi raderade närmare tusen kommentarer innan vi stängde ner, säger Mahmoud Agha, chefredaktör och ansvarig utgivare på Alkompis.

  Den största arabiska nyhetssajten Alkompis hann inte med att ta bort alla olämpliga kommentarer på deras sociala kanaler. De fick ligga kvar i flera timmar innan kommentarsfunktionen togs bort.

  – Det är jättetråkigt. Vi accepterar inte kränkande kommentarer, vi arbetar aktivt med att radera kommentarer av den typen, säger Mahmoud Agha.

  Hatiska kommentarer är inget nytt för sajten, men mängden som gick att läsa under artikeln om Vilks död stack ut, enligt Agha. Närmare 1 000 togs bort innan kommentarsfunktionen togs bort. Aftonbladet har tagit del av skärmdumpar på vissa kommentarer. Där står bland annat att olyckan är guds straff eller guds vilja. En annan önskar Vilks en bra vistelse i helvetet.

  Varför tror du att dina läsare skrev så här när Vilks dog?

  – Jag tror vi hamnade mellan två grupper, båda är emot demokrati. En som inte vill integrera sig i samhället, i vissa fall extrema islamister. Den andra gruppen är högerextrema som är emot mångfald och islam. De kan också vara svensk-arabisktalande högerextremister.

  Kunde ni ha rapporterat om Vilks död annorlunda för att undvika detta?

  – Vår nyhetsrapportering är helt saklig, precis som i andra svenska medier. Men vi lär oss hela tiden saker och har lärt oss mycket av det här. Att vårt uppdrag att stärka integration är viktigare än någonsin. Att förklara svenska lagar och synsätt och grundläggande yttrandefrihet.

  Flera användare på Twitter har tagit skärmdumpar på hatiska kommentarer skrivna på arabiska som kommer från Alkompis kanaler. Mahmoud Agha tycker det är tråkigt att sajten uppmärksammas i dessa sammanhang. Han tycker också att vissa som delar skärmdumparna vidare har en agenda med sitt agerande.

  – De vill visa samhället att det finns stort gap mellan invandrare, mellan muslimer och resten av samhället. Tyvärr finns det en del av vår målgrupp som hjälper dem, som hatar på nätet.

  Alkompis har funnits sedan 2012. 2020 fick sajten redaktionsstöd och lokalt stöd från Myndigheten för press, radio och tv. I år får de inget stöd utan finansieras via annonser, enligt Agha.

  Fotnot: Alkompis hör av sig efter publicering och vill förtydliga att de inte fått något ekonomiskt stöd 2021, men att det kan beviljas senare. Redaktionsstöd för 2021 har ännu inte annonserats.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qyj69V/massivt-vilks-hat-pa-svensk-arabisk-nyhetssajt
  https://web.archive.org/web/20211007092234/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qyj69V/massivt-vilks-hat-pa-svensk-arabisk-nyhetssajt

  Låter trovärdigt.

  —————-.
  Mer om Alkompis…

  ”Miljoner i presstöd till arabisk tidning”
  https://uvell.se/2021/05/13/miljoner-i-presstod-till-arabisk-tidning/
  —————.

  ”Fortsatt hat mot Lars Vilks i sociala medier

  I kommentarsfälten till bland annat arabiska och turkiska nyhetsartiklar om händelsen präglas tonen av hat och hån.

  Det mest spridda inlägget om Vilks på arabiskspråkiga sociala medier är en kort bildnotis från den egyptiska nöjessidan Screen Mix. Inlägget har fått över 21 000 reaktioner, varav över 13 000 är ”hjärta”- eller ”haha”-emoji:er.

  ”De som skadar Allahs budbärare kommer att få ett smärtfyllt straff”, lyder den mest gillade kommentaren, som personen bakom också prytt med en hjärtemoji.

  Andra vanliga formuleringar i kommentarsfälten är meningar som ”han brändes ihjäl, och kommer att brännas igen efter döden som ett straff för att han förolämpade profeten”. Andra kommentatorer formulerar det som att Vilks polisskydd ”inte kunde rädda honom från guds straff”.

  Det är dock på turkiska sociala medier som Lars Vilks död uppmärksammats mest, visar DN:s genomgång. Bara under det senaste dygnet har Instagraminlägg på turkiska om Vilks fått över 100 000 gilla-markeringar.

  Hatiska kommentarer som ovan har förekommit även i svenska sociala medier, framför allt i svenska mediers kommentarsfält. I många fall har själva kommentarerna tagits bort. Men de så kallade ”haha”-emojis som Facebookanvändare kan reagera på inlägg med finns kvar.

  Nour Abdulsalam, ordförande för föreningen Tillsammans är vi starka, en ideell verksamhet riktad till arabisktalande medborgare, anser att medvetenhet är den enda lösningen för att minska hat och för att undvika eventuella problem som kan uppstå av det.

  – Vi är inte positiva till publiceringen av Lars Vilks bilder på profeten Muhammed. Men profeten själv skulle inte reagera med hat och övergrepp om han kritiserats. Vissa muslimska opinionsbildare och kommentatorer ignorerar det faktumet, säger hon till DN.

  Nour Abdulsalam påminner om ett inte så gammalt exempel, när en del muslimer agerade våldsamt efter att den danska högerextrema politikern Rasmus Paludan brände koranen i Malmö för ett år sedan.

  – Våra försök sprida medvetenhet fungerade ganska bra. Många har ändrat sina åsikter efter att ha lyssnat på föreläsningar vi hållit i verkligheten och på sociala medier.

  Vad är det som ni skulle vilja göra människor medvetna om, när det till exempel kommer till fallet Lars Vilks?

  – Vi fokuserar på acceptans som ett samhällsvärde och att man måste agera inom lagens ramar. Den här typen av våldsamma och hatiska reaktioner är oacceptabla, vare sig de sker i verkligheten eller på sociala medier.”
  https://www.dn.se/sverige/fortsatt-hat-mot-lars-vilks-i-sociala-medier/
  https://web.archive.org/web/20211007092427/https://www.dn.se/sverige/fortsatt-hat-mot-lars-vilks-i-sociala-medier/

  Det handlar ej om bara extrema islamister som hatar och hotar, eller t.o.m jihadister som SvD ville få läsarna tro att det handlade om när man drog strået ett steg längre än att stanna vid bara ”islamister”. Precis som Hanif påpekat…

  • bergersjo skriver:

   ”Inte ALLA muslimer”… Men kanske majoriteten? Vore intressant med forskning på det.

   • G skriver:

    Minst sagt. Forskningen skulle gärna varit klar helst igår. Framför allt för västvärldens framtids skull. Är det mestadels extremmuslimer eller är detta synsätt/tankesätt utbrett bland s.k ”vanliga” muslimer generellt. En del av svaren går nog att få via olika undersökningar som PEW har gjort genom åren i muslimska länder.

  • G skriver:

   Ännu en arabtidning som fick se en annan sida från sina kommenterande besökare…

   ”Nättidning i Malmö raderar hundratals kommentarer efter Lars Vilks död

   Hundratals personer har lämnat hatkommentarer på den arabiskspråkiga nättidningen Aktarrs sociala medier. Detta efter att tidningen rapporterat om konstnären Lars Vilks död. Flera personer skriver bland annat att han förtjänade att dö och att det var guds vilja.

   Det var den 3 oktober som Lars Vilks och två av hans livvakter omkom i en bilolycka på E4 i Markaryd. Händelsen har väckt stor uppmärksamhet internationellt och när den Malmöbaserade nättidningen Aktarr rapporterade om det blev reaktionerna många.

   Flera personer uttryckte starkt hat mot konstnären i nyhetstjänstens sociala medier där de bland annat skrev att han förtjänade att dö.

   – Det var inte bara elaka kommentarer som ”vi hatar honom”, utan det var hat mot grupper generellt och kommentarer som att ”han borde dött för länge sedan”. Det är inte acceptabelt, säger Kotada Yonus, grundaren bakom Aktarr.

   Hundratals hatkommentarer om Lars Vilks död har nu raderats från Aktarrs sociala medier, men då det endast finns en person som modererar kommentarerna tar det tid att komma åt alla. Nu överväger Aktarr att köpa in en AI-tjänst för att förenkla modereringen av kommentarer.

   – Vi tar det väldigt seriöst. Vi har diskuterat med ett företag som jobbar med AI för att se hur vi kan träna teknologin till att filtrera kommentarer eller meddela när vi behöver granska eller radera kommentarer, säger Kotada Yonus.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nattidning-i-malmo-raderar-hundratals-kommentarer-efter-lars-vilks-dod
   https://web.archive.org/web/20211008081821/https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nattidning-i-malmo-raderar-hundratals-kommentarer-efter-lars-vilks-dod

   Men det var väl ”svensk-arabisktalande högerextremister” denna gången också lol.

   • bergersjo skriver:

    Trivsamt att grundaren själv inte tyckte kommentarerna var acceptabla, men vad samhället behöver förstå är att dessa kommentarer inte kommer från en lite grupp extremister inom islam, utan att det snarare är MAJORITETEN hos islam som är extremister när det handlar om västerländska värderingar. Och den insikten behöver dyka upp SNABBT!

 11. G skriver:


  SSIH står för: saker som inte hänt.
  Ett konto man kan pinga in om man tror att något ej hänt, som en falsk historia för att få uppmärksamhet. Vilket den twittraren alltså misstänker.

 12. G skriver:

  ”Hot tvingade Elisabeth Ohlson stänga utställning

  Elisabeth Ohlsons kontroversiella fotoutställning i Sergelgatans konsthall i Stockholm har stängts efter massiva hot. Åtgärden föregicks av att hon lade ut en bild på Facebook som hon tagit av den framlidne Lars Vilks.

  Utställning ”DEMONtör – med rätt att raljera” stängdes på tisdagseftermiddagen efter hot.

  – Beslutet togs efter att det rullade in hundra och åter hundra hatiska budskap och brinnande eldar på min Facebooksida under min bild på Vilks. Hatet var riktat mot honom, men eftersom jag varit hotad under femton års tid så är jag inte naiv, säger Elisabeth Ohlson till DN.

  – När sådant här händer så låser man dörren, släcker ner och går hem och funderar. Jag har tagit bort inlägget med Lars Vilks nu, men kommer att öppna utställningen igen. Det känns rätt för annars vinner de här krafterna.

  Hon har fått starkt stöd för sitt beslut från människor som besökt konsthallen. Utställningen på Sergelgatan öppnar på torsdag och stängs som planerat på söndag.

  Vad har fått dig att öppna utställningen igen?

  – Att hundratals av de trevliga och varma människor som har kommit till fotoutställningen har fått mig att känna att mina bilder är viktiga.”
  https://web.archive.org/web/20211006125212/https://www.dn.se/kultur/hot-tvingade-elisabeth-ohlson-stanga-utstallning/

  ”Den svenska konsteliten hade kunnat rädda Vilks

  Elisabeth Ohlson önskar att landets konstinstitutioner hade stått upp för Lars Vilks medan han levde.”
  https://web.archive.org/web/20211007135221/https://www.expressen.se/kultur/den-svenska-konsteliten-hade-kunnat-radda-vilks/

  • G skriver:

   ”Efter upprepade hot överväger fotografen Elisabeth Ohlson att sluta skapa sin uppmärksammade och provokativa bildkonst.

   ”Jag har förstått att det inte är lönt att gå till polisen”

   Nu bär hon en skottsäker väst, igen. Ett skydd som hon tidigare bland annat skyddat sig med i Uppsala domkyrka och i Borås.

   På tisdagen stängdes galleriet. I onsdags kontaktade hon polisen, som då föreslog att hon skulle ”ligga lågt”.

   – Jag fick tala med den högre ledningen, men det var som att tala med någon som inte förstår ett dugg av mina bilder och den laddning som de har, säger Ohlson när DN når henne.

   – De kändes som att de var rädda för att säkerheten kommer kosta mycket och då kan jag inte längre fortsätta att jobba med satir och provokation.

   På fredag eftermiddag kom dock polis och stannade utanför galleriets entré en kort stund.

   Ohlson vill att det nu inrättas en enhet inom polisen med fokus på de hot som journalister, konstnärer och författare alltmer återkommande utsätts för i dag.

   – Förr i tiden, som när jag visade ”Ecce homo”-bilderna utifrån olika bibelcitat (1998), så fick jag bombhot via telefon eller brev i förväg. I dag är det ingen som varnar inför skjutningar eller en sprängladdning.

   Vad är det för personer som hotar dig?

   – Efter att fotografiet ”Pizzabuffén” 2013, med bland andra drottning Silvia på bild, hade visats var det enbart högerextrema som hotade mig. De skrev att de visste var jag bor och att jag skulle bli tvungen att ”skaffa så många livvakter så att du inte kan röra dig någonstans”, svarar hon.

   – Nu är det framför allt islamister. Utvecklingen har blivit allt råare. Det finns fler människor i dag som vill offra sina liv för att stoppa konst som min, säger Elisabeth Ohlson.

   Hon har också upptäckt hur delar av hennes vänkrets nu undviker att lajka hennes inlägg på Facebook.

   – Sådant märks direkt. När jag lade ut min bild på Lars Vilks efter hans död och skrev om honom – som var viktigt för mig – så försvann också många människor som själva arbetar inom kulturlivet. De fegade ut, konstaterar hon.

   För egen del fick just Vilks arbete henne att ompröva sin starkt kritiska syn på hans konst.

   – Jag lärde mig vad satir är av honom och jag lärde mig skillnaden på att slå uppåt och neråt. Det var väldigt omskakande att förstå att det är just det som är yttrandefrihet.

   När utställningen ”DEMONtör – med rätt att raljera” stängs ner på söndag ska hon fundera på framtiden och de hot hon återigen har mottagit.

   – Det kostar att vara modig och jag måste tänka igenom det jag gör nu. Jag vill ju fortsätta att skapa bilder som inte funnits tidigare, men det kanske helt enkelt inte är värt att visa dem. Just nu känner jag mig bara väldigt trött. Jag har förstått att det inte är lönt att gå till polisen.”
   https://web.archive.org/web/20211008152941/https://www.dn.se/kultur/elisabeth-ohlson-om-hoten-jag-har-forstatt-att-det-inte-ar-lont-att-ga-till-polisen/

   • bergersjo skriver:

    Jaha, det var hon som gjorde de där homobilderna med Jesus och pizzabilden med kungaparet. Dem kommer jag ihåg. Hade varit kul om hon gjorde såna bilder om Muhammed. 😉

  • bergersjo skriver:

   Hon kallar honom ”väninna”? Är det nån sorts försök till ”konst”? KONSTIGT är det iallafall… 😉

   • G skriver:

    Haha. Ja, hon skojar kanske till det lite med ordet vän också, han var ju en vän till henne. Men jag kan se mig som din väninna här i kommentarsfältet som tittar in titt som tätt 😉 😛

   • bergersjo skriver:

    Antagligen var det väl det hon gjorde och som ett personligt skämt dem emellan var det säkert muntert, men i en krönika funkar det mindre bra eftersom det inte är han som känner henne som läser, utan främst människor som varken kände honom eller känner henne. Då står man bara där med ett frågetecken.

    Hehe ja med enbart ”G” som signatur skulle du kunna vara vem eller vad som helst, jag har ju ingen aning. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s