En normbrytande rondellhund

Det är mycket prat om tecknade bordellhundar… förlåt, rondellhundar just nu där ute på internet. Så när jag fick höra om det här med att ”fira inktober” genom att rita i bläck och sedan visa sitt konstverk på internet, visste jag ju genast vad jag skulle rita!

Min rondellhund känner sig som en man, men är i själva verket född som en rondellhund (daah, det kan ju vem som helst se! Men jag tycker vi ska visa hen respekt och betrakta hen som en man iallafall!). Rondellhunden heter Ludde, men är en normbrytare, så hen brukar mest kalla sig för Luddis… Eftersom det är ett mindre könsstereotypt namn.

Luddis tycker, som den normbrytare hen är, mycket om att klä sig i vanligtvis kvinnostereotypa kläder.

Nåja. Jag har aldrig påstått mig vara en jätteduktig tecknare, men jag hoppas att det kanske ändå finns någon därute i cyberrymden som tycker om min teckning av Luddis.

Kanske kan vi dra igång en grej av det här? Att inte bara jag, utan många ritar en rondellhund och lägger upp, för att fira inktober, hylla Lars Vilks och visa kärlek till rondellhundar?

Handhjärtan!!!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En normbrytande rondellhund

 1. G skriver:

  ”Spred hatbudskap – Lena Ferm kan ta en riksdagsplats för SD”
  https://archive.is/Ir8Kz

  • bergersjo skriver:

   Hahaha! Det är rätt. Lite hatbudskap har ingen tagit skada av. Jag tycker Ferm ska säga att hon har rätt till åsiktsfrihet, yttrandefrihet och pressfrihet.

 2. G skriver:

  En verklighetsfrånvänd socialliberal folkpartist som blivit vilsen och inte hittar nåt nytt hem på partimarknaden efter att hans eget parti börjat tröttna på verkligheten och delvis ändrat uppfattning…

  ””Vad ska jag rösta på nu när Liberalerna svikit?

  Robert Weil: Jag menar att humanismen måste få betydligt mer framträdande plats i politiken.

  Det stora sveket var för mig att Liberalerna lämnade den oberoende mittenpositionen och samarbetet med Centern, Socialdemokraterna, och Miljöpartiet för Sverigedemokraterna. Där förlorade jag mitt parti. Vem ska jag nu ge mitt stöd?
  ..[..]..
  Vänsterpartiet kanske skulle kunna bli mitt parti, men jag gillar inte deras partiprogram. Varför har de inte gjort sig av med det? Partiprogrammet tycks inte stämma överens med vad partiet säger sig stå för i dag. Vad är det för vits med att förstatliga företag eller banker när alla partier ändå har accepterat att ta fullt ansvar för bankerna när de hamnar i kris på grund av överspekulation. Vänsterpartiet behöver inte driva frågan om att ta över och förstatliga dem.

  Varför ska vänstern använda en kommunistisk idé om att förstatliga företag som vi alla vet aldrig har fungerat? Att fördela vår gemensamma tillväxt på ett mer rättvist sätt är den stora frågan. Det är inte lätt att förstå att skatt på arbete är flera gånger större än på kapital. Andelen skatt på kapital har minskat under lång tid, men inte på arbete. Ja – vänstern har sin viktiga roll vad gäller fördelningen av kapital och arbete att kämpa med, och det är stort nog. Mycket större än att förstatliga och slå sönder en modell av fungerande privat affärsverksamhet.

  Men vad har hänt med socialdemokratin? Har de glömt sin historia av solidaritet och rättvis fördelning, att bygga ett samhälle för alla, svag som stark? En gång i tiden användes tillväxten för bland annat att bygga en bra skola, sjukvård och bostadspolitik. Och den var rättvis, vad nu rättvist är.

  Vi har fortfarande en god samhällsekonomi och en tillväxt som uppenbarligen inte räcker för att förändra en problemfylld skola, sjukvård och bostadspolitik. Vad är det egentligen som händer?
  ..[..]..
  Det gröna Miljöpartiet, kan vi verkligen lita på dem? Det bästa med Miljöpartiet är att många av deras frågor passar in i ett samhälle där respekten för individen är en av de viktiga hållbarhetsfrågor som bygger vår gemensamma tillvaro. Men är de inte alldeles för mycket ett enfrågeparti?

  Tänk om Moderaterna kunde göra ett nytt försök, som Reinfeldtpartiet en gång gjorde, med sitt tydliga motstånd mot SD och deras rigida syn på invandring. Men av den ambitionen syns intet mer än en naiv förhoppning om att det ska gå att tämja Sverigedemokraterna. Har Moderaterna blivit ett tvåfrågeparti, kriminalitet och invandring?

  Att KD, ett parti med en religiös humanistisk tradition, gick förlorat är för mig en gåta.

  Centern skulle kunna vara mitt parti, de har verkligen tydligt visat sitt motstånd mot SD:s högerkrafter. Tänk om de kunde bli vårt nya socialliberala alternativ. Alla förlorade själar från Liberalerna skulle behöva ett parti som de kan känna sig hemma i, inte minst de unga. Socialdemokraterna har verkligen visat sin respekt för Centerns byte av sida från alliansen med de borgliga och anpassat sin politik för att passa dem, nu borde kanske Centern kunna närma sig gamla socialdemokratiska tankar om samhällsbygget i modern tappning.

  Ja, var finns mitt parti? Humanismen måste få betydligt mer framträdande plats i politiken. Jag bär med mig Pessoas tankar om uppror mot konventioner. Naturens orättvisor kommer vi kanske inte undan, men de som vi själva skapat kan vi också förändra.

  Ja, jag behöver hjälp. Kom med förslag på en lösning, jag hjälper gärna till.”
  https://www.dn.se/debatt/vad-ska-jag-rosta-pa-nu-nar-liberalerna-svikit/
  https://web.archive.org/web/20210927210513/https://www.dn.se/debatt/vad-ska-jag-rosta-pa-nu-nar-liberalerna-svikit/

  Ja vet inte vad man ens sak kalla detta efter att ha läst igenom hela. Han vet mycket väl vilken politik som skapat det extremdestruktiva humanistiska Sverige som han verkar stortrivas i, så då är det ju bara att rösta på det parti som vill fortsätta på den inslagna vägen. Men han kan ge sitt stöd till Soffan, den som alla vilsna och osäkra väljare sitter i, kanske tills verkligheten knackar på.

  • bergersjo skriver:

   Han har ju uppenbarligen legat under en sten de senaste 15 år sedan. En människa som ser något positivt i REINFELDT är ju spritt galen.

 3. G skriver:

  ”AC Marteus: Jerzy Sarneckis svar övertygar inte

  I onsdags gästade Jerzy Sarnecki SVT:s intervjuprogram 30 minuter. Allra först fick han frågan, av Anders Holmberg, om varför han väcker så starka reaktioner. Sarnecki svarade:

  ”För att jag ger raka svar på raka frågor.”

  Um, well… Efter att ha ägnat timmar åt att försöka bena upp hur Sarnecki tog sig från A till Ö i sitt resonemang, är jag böjd att inte hålla med ett dugg.

  När de två väl bänkat sig i studion, visade Holmberg klipp med Stefan Löfven och Ulf Kristersson. De två partiledarna hävdar att den stora invandringen till Sverige under de senaste decennierna har lett till en segregation som har gött gängkriminaliteten, sammanfattade han. Höll Sarnecki med om det?

  Efter en lång utsvävning svarade kriminologen: ”Det här är något vi forskar på. Mitt preliminära svar är att det inte är på det viset.”

  Visst, sade han, invandrare är ordentligt överrepresenterade inom vissa brottskategorier, som sexuellt och dödligt våld. ”Så har det varit länge.” När en sådan grupp växer, borde ju den totala grova våldsbrottsligheten öka. Det har den inte gjort – och den logiska förklaringen är att infödda svenskars brottslighet samtidigt har minskat.

  Här verkar Jerzy Sarnecki ge Löfven och Kristersson rätt, ändå. Han säger att de senaste decenniernas stora invandring har ett samband med ökad kriminalitet. Att det vägs upp av minskad brottslighet i andra grupper är rimligen en annan sak.

  Nej, det är inte en annan sak, enligt Sarnecki. Hans ”grundhypotes” är att dessa två trender är beroende av varandra:

  Om den stora invandringen inte hade inträffat, skulle underklassen i stället ha utgjorts av gamla arbetskraftsinvandrare och landsortssvenskar som flyttat till städerna. Nu har invandrare ersatt dem längst ner på den sociala stegen och ”tagit över” de sämsta bostäderna och jobben, liksom den höga brottsligheten.

  Den forna underklassen har samtidigt lyfts och blivit lägre medelklass. Om invandringen minskade skulle ändå nivån på det dödliga våldet bestå, hävdade Sarnecki. Brotten skulle bara utföras av en annorlunda sammansatt underklass.

  Våldsnivån i Sverige är liksom förutbestämd, om jag förstår Sarnecki rätt.

  Men menade Sarnecki på allvar att samma utsatta områden, med samma mångfasetterade problem som i dag, skulle finnas, oavsett? Med samma explosiva mängd unga män som misslyckats i skolan och lockas in i gängkriminalitet för att de inte tror att de har en ärlig chans i Sverige-bortom-förorten?

  Nej, säger Sarnecki plötsligt, det skulle nog inte finnas utanförskapsområden och gängkriminalitet. Det dödliga våldet skulle vara lika omfattande, det var hans poäng. Sedan kanske den grek-turk-landsortsfödda (?) underklassen skulle döda på samma sätt som förr: sticka ihjäl varandra i fyllan och döda sina fruar.

  Tyvärr utvecklade inte Jerzy Sarnecki varför just detta är hans grundhypotes.(forts)”
  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/jerzy-sarneckis-svar-overtygar-inte/

  https://www.svtplay.se/video/32760559/30-minuter/30-minuter-sasong-2-jerzy-sarnecki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s