Avhumanisering

Tänkte att jag skulle förtydliga lite av snacket från mitt förra inlägg om så kallade ”incels”, men det landade mest i lite mer djupa filosofiska funderingar. Och då har jag varken druckit konjak, whisky eller punsch- ja inte ens ett glas öl. Och knarkar det gör jag inte heller, så det så. Men än sen? Måste alla filosofer vara nerdrogade innan de klokaste tankarna når ytan?

Jag hävdar att så inte är fallet.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Avhumanisering

 1. G skriver:

  Ja så måste det ju vara. Om man gör en grov generalisering så glöms och försvinner alla eventuella nackdelar.

  ”The Daily Show just eviscerated Brexit in less than 60 seconds”
  https://www.indy100.com/politics/daily-show-brexit-trevor-noah-b1931725

  Ytterligare ett exempel på varför talk shows generellt inte längre är vad de en gång var.

 2. Mr Snaggle skriver:

  De för fram de mest extrema personerna och hatarna man kan hitta, just för att spä på det ännu mer. Då de har en tydlig agenda med vilket budskap och fördomar de vill föra fram. Det finns inget medialt eller politiskt intresse i att föra fram alla vanliga ensamma män på landsbygden som lever hela sina liv i ensamhet och skulle göra allt för en kvinnas kärlek. Eller vända på det och göra reportage om alla kvinnor som väljer grovt kriminella just p.g.a. fascinationen för dem, för då framstår kvinnor i en dålig dager istället. Och det skulle de aldrig bidra till.

  Men en väldigt klok vlogg igen i alla fall, med bra insikter och analyser! Du är lite som den där logiske och vise storebrodern man aldrig fick, som man visste hade rätt bra syn på saker och man troligen skulle vänt sig till för råd och stöd om saker. 🙂

 3. Mr Snaggle skriver:

  Tror min börjar inse det om mig i alla fall…:) Hon är ensamstående med barn så jag hjälper henne rätt mycket nu.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Incels borde ju egentligen vara idealet då för alla kvinnor som dras till farliga män för att de är mer spännande, som det alltid har sagts.

  Det är bara varje gång någon inte uppfyller deras utseendemässiga ideal som det känns ”creepy” och obehagligt för kvinnor också när någon tar kontakt med dem. Och de som gör det, kan istället gärna få bete sig hur svinigt och sexistiskt som helst. Oftast är idealet att just se så farlig och aggressiv ut som möjligt också, med helkroppstatueringar, svällande muskler osv. Ungefär som om man kommer direkt från Kumlabunkern. Det är det som känns rätt.

  • bergersjo skriver:

   Jag tror inte det handlar så mycket om utseende för kvinnor. Jag vet många exempel på män som sett ut som helt nergångna knarkare men som naturligtvis drog till sig kvinnor hur lätt som helst. Nergångna knarkare har sällan svällande muskler, och de ser absolut ”creepy” ut. Farliga och aggressiva, ja.

 5. Mr Snaggle skriver:

  Mansnormen ändras från tid till tid. Det råkar bara vara trenden just nu. Stilval säger ju egentligen inget om hur man är som person heller och man ska aldrig döma en bok efter omslaget. Men ”bad boys” har gått hem genom alla tider. Annars skulle de riktiga ”incelsen” vara samtliga män som sitter i fängelse dömda för grova våldsbrott. Det är precis motsatsen. Utseendemässigt tycks incels vara helt vanliga män med ett normalutseende som inte bryr sig särskilt mycket om kläder och mode, möjligen har lite ”nördiga” intressen och som är blyga i kontakten med kvinnor.

  Men det är exakt mina erfarenheter också, det du skrev där. Personer som de flesta normala människor inte vill ha något att göra med.

 6. Mr Snaggle skriver:

  Jag är inte så förtjust i andra ytterligheter heller såsom överklass-wannabes som ser ned på arbetarklassen eller folk som har det sämre ställt och går runt i svindyra märkeskostymer och hänger på Stureplanskrogarna varje natt och gör allt för att skylta med hur mycket pengar de har. De får ju också massor av kvinnor, förstås, oavsett ålder och hur de ser ut. Men då handlar det ju helt om pengar och allt de kan köpa henne sen. Men det är ändå värre med alla som väljer de som begått grova våldsbrott och tycker de är häftiga och coola därför, eftersom varje brott har ett offer eller flera. Det är väldigt tyst om det fenomenet i media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s