Det Blåbruna Blocket…

Har man inga sakliga argument, får man använda sig av en fulare retorik. Och har man en så dålig politik att man inte ens tror på den själv, så fungerar det bra med brunmålning!

Det är en sak hela Sjuklövern har använt sig av sedan det verkade som om Sverigedemokraterna eventuellt började närma sig Riksdagen. Men nu när Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet börjat skaka hand med Jimmie & co., så blir ju även dessa partier brunmålade av resten av Sjuklövern, med det fula tillmälet ”Det Blåbruna Blocket”.

Men hur är det med De Bruna egentligen? Vilka är brunast i riksdagen?

Att vara brun politiskt innebär ju, precis som Jimmie Åkesson nyligen förklarade för Per Bolund, att man är nazist. Och mest typiskt för nazismen var väl ändå att de hatade judar? Hur är det med den saken i Riksdagen, eller för den delen i hela vårt avlånga land?

Faktum är tyvärr att det är ganska mycket judehat här i Sverige just nu, även inom politiska partier. Dock är Sverigedemokraterna det politiska parti där man finner minst av detta. Lite märkligt, om det nu är Sverigedemokraterna som är bruna? Eller?

Kanske är det Bolund och gänget som borde anklagas för att vara nazister? De fraterniserar nämligen glatt med antisemitiska islamister- precis som Adolf Hitler och de äkta nazisterna gjorde på den tiden.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Det Blåbruna Blocket…

 1. Mr Snaggle skriver:

  4:46- Snuff!? 😀 Nej du, det är något helt annat det…

 2. Mr Snaggle skriver:

  Undrar om Al Gore inser att hans efternamn kan syfta på något annat också, apropå det…:)

  Ord är roliga. Vissa blir t.o.m. samma obscenitet på två språk, fast i olika delar av ordet! I alla fall Cockpit – cock på engelska och pit på svenska. 🙂

  • bergersjo skriver:

   ”Vem är brun här?”
   ”Eeeeh det är väl Sabuni?”
   ”Men vem är blå då?”
   ”Eeeh det är väl också hon, hon har väl rötterna i ”Blåland”?”
   ”Så det blåbruna blocket är alltså Folkpartiet?”
   ”Aaaaa…”
   ”Jag såg det inte komma.”

 3. Mr Snaggle skriver:

  Ibland har jag kommit på roliga saker själv och googlat det, bara för att se att andra redan kommit på samma…Pack i stan, t.ex…(Pakistan), Just a beaver (Justin Bieber), Och Sexual her ass meant (Sexual harassment). Det sistnämnda var t.o.m. en porrfilm, med tillägget ”everything to me”. 🙂

 4. Mr Snaggle skriver:

  Ordvitsar är bra. Men bra vitsord är bättre, höhö. 😉

 5. G skriver:

  ”Ahad fick hat för slöjan på tåget – ingen ingrep

  Det var en vanlig dag i slutet på november förra året som tågvärden Ahad Almosawi från Åstorp skulle jobba i bistron på ett SJ-tåg mellan Göteborg och Malmö.

  Ahad hade inga kunder vid ett tillfälle och då började en resenär i bistron prata med henne om att hon hade slöja på sig. Mannen frågade vad hon hette, var hon kom i från och började sedan ifrågasätta hennes huvudbonad och dess innerbörd, berättar hon.

  Enligt Ahads första polisanmälan några dagar efter händelsen sa han bland annat: ”Ta av slöjan och visa att du är en riktig kvinna”.

  – Jag berättade för honom att jag inte ville prata politik och religion på mitt jobb, säger Ahad Almosawi.

  Hennes försök att få honom att sluta hjälpte inte. Ahad har i förhör med polisen berättat att han skrek att hon var förtryckt av muslimska män och att hon var mindre värd än männen.

  Då kunde hon inte hålla ihop det längre – tårarna kom.

  – Jag sa till honom att jag tycker synd om hans döttrar för att han är en kvinnoförtryckare. Under tiden grät jag framför honom som en idiot. Sen bad jag honom lämna bistron.

  Efter händelsen var hon i chocktillstånd. Hon blev tagen ur tjänst i två veckor. Trots att snart ett år nu har gått mår hon fortfarande dåligt över det.

  – Jag ville jobba, men det gick inte. Jag har bara mått dåligt, men jag vet inte varför min kropp reagerar så här. Jag skulle kunna börja gråta nu när jag tänker på det, säger hon.

  Senast för några dagar sedan hände det igen att någon på tåget bad henne ta av sig slöjan, berättar hon.

  Förr älskade hon att gå till jobbet, men nu vill hon söka sig till något annat.

  – Jag försöker hitta ett nytt jobb, men samtidigt vill jag vara stolt över det jag bär och kunna fortsätta, säger hon.

  Flera vittnen som befann sig i bistron vid tillfället har styrkt Ahads berättelse.

  Mannen har nu åtalats för ofredande i första hand samt förolämpning och ofredande i andra hand.

  ”Det hänsynslösa beteende har bestått i att han vid ett flertal tillfällen, med hög röst, uttryckt kränkande åsikter om Ahad Almozawis person, trosbekännelse och att hon bar huvudduk”, skriver åklagaren Sonja Seligmann i stämningsansökan.

  Mannen själv har nekat till alla anklagelser om brott och menar att han inte skulle göra något som kan uppfattas som kränkande eller brottsligt. Han ska inte ha sagt åt henne att ta av slöjan, menar han.

  – Vi diskuterade klädesattiraljer gällande uniformsregler. Hon tolkade det som jag hade synpunkter på hennes slöja. Det var inte min avsikt, det får stå för henne, har mannen sagt i förhör.

  När Ahad Almosawi tänker tillbaka på händelsen finns det ytterligare en faktor som gör henne extra provocerad: Att ingen sa ifrån.

  – Först när männen lämnat bistron kom folk fram och frågade hur jag mådde. Alla såg att jag grät, men ingen gjorde något, säger Ahad Almosawi.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/ahad-fick-hat-for-slojan-pa-taget-ingen-ingrep/

 6. G skriver:

  ”Tjej misshandlades på studenten – förövarna ville bli kända

  Det var den 5 juni i år som en då 15-årig flicka hade bestämt träff med en 21-årig tjej vid centralstationen i Malmö. De båda hade haft en långvarig konflikt och nu skulle den lösas.

  Offret skulle fira sin student när hon mötte upp 15-åringen – som dök upp med två vänner, 19 och 21 år gamla. Stämningen blev snart aggressiv, och kvinnan beordrades ner på knä med orden ”sätt dig som en hund”.

  Sedan följde en grov misshandel där 21-åringen blev slagen, sparkad och stampad i ansiktet. Enligt åtalet har minst tio knytnävsslag riktats mot hennes huvud och efteråt hon hade ett tre centimeter stort jack i bakhuvudet.”
  https://nyheter24.se/nyheter/aktuella-brott/972378-tre-unga-tjejer-misshandlade-ung-kvinna-for-att-bli-kanda
  https://web.archive.org/web/20211014214418/https://nyheter24.se/nyheter/aktuella-brott/972378-tre-unga-tjejer-misshandlade-ung-kvinna-for-att-bli-kanda

  Arkiveras under rubriken: Kvinnor kan…

 7. G skriver:

  Ang dådet i Norge…

  ”Förvandlingen före massmordet: ”Han skulle förmedla något”
  ..[..]..
  Under torsdagen bekräftade polisen tidigare mediauppgifter om att Espen Andersen Bråthen konverterat till islam och förekommit i radikala miljöer. Säkerhetstjänsten uppgav också att dådet utreds som en terrorhandling.

  En som tidigare stött på Espen Andersen Bråthen är Oussama Tlili, ordförande vid Kongsberg Islamsk kultursenter.

  – Detta var för fyra-fem år sedan. Det var en period, en månad, jag minns inte exakt, så kom han tre gånger, säger han.

  Vi ses inne i moskén i centrala delarna av Kongsberg. Enligt Oussama Tlili var mötena med Espen Andersen Bråthen speciella.

  – Den misstänkte hade en annan approach. Han kom för att prata med mig som ledare. Och första intrycket var att han inte kom hit för att be som alla andra, och prata om islam eller andra saker. När vi pratade lite om islam fanns det ingen kunskap, om profeten, Koranen, eller vad islam är. Ingenting, säger han.

  – Det var inget intresse för bön heller. Han kunde inte be ens.

  Den nu misstänkte mördarens mål var att Oussama Tlili som ledare skulle hjälpa honom förmedla ett budskap från ovan, till hela jorden.

  – Han hade ett mål, att jag som ledare skulle hjälpa honom förmedla ett budskap. Vad budskapet var var inte klart, han ville gärna att vi skulle vänta med att höra vad budskapet var. Men budskapet var att han skulle förmedla något från ovan, till hela jorden. Alla människor skulle höra detta. Nästa gång satt han här, samma tema. Men jag kände ganska fort att personen behövde hjälp, man kunde inte ha ett sammanhängande samtal med honom.

  Vilka andra intryck fick du av honom?

  – Det är viktigt att säga att i samtalen kom han inte med några våldsamma tankar eller planer om att utföra något sådant som på onsdagen.

  Polisen har gett information om att Espen Andersen Bråthen haft bekymmer relaterade till radikalisering. Det känner inte Oussama Tlili igen från deras möten.

  – Nej. Som sagt, jag uppfattade honom som att han inte hade någon kunskap om islam. Då säger det sig självt att jag inte kan kalla honom extrem muslim, du måste först bli muslim.

  – Men jag vet inte vad som skedde efter det. Jag hoppas att polisen kan berätta hur han blev radikaliserad och vilken typ av radikalisering han sitter med.”
  https://www.expressen.se/nyheter/forvandlingen-fore-massmordet-han-skulle-formedla-nagot/
  https://web.archive.org/web/20211014215640/https://www.expressen.se/nyheter/forvandlingen-fore-massmordet-han-skulle-formedla-nagot/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s