Centerpartiet måste bekämpas med full kraft

Det är välkänt att psykopater ofta har yrken inom chefspositioner. Jag tror att det finns flera exempel på sådana inom politiken. Alla psykopater behöver inte vara farliga, många kan tvärtom vara samhället till gagn.

Men så är det inte med Annie Lööf. Nu ska ärligt sägas att jag inte vet ifall hon är någon psykopat, men jag tror att det är så. Oavsett beter hon sig som en sådan, och som en mycket farlig och skadlig.

Hela Centerpartiet är naturligtvis mycket farligt och skadligt, men hon är ju ändå chefen, på vilkens axlar allt ansvaret vilar.

Här visar Annie Lööf att hon är väl medveten om att hon har många radikala islamister till väljare, vilka hon absolut inte vill förlora till något av de många andra partier islamisterna rotat sig gott de senaste 25 åren.

En skrämmande inblick i en politikers sanna tankar!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Centerpartiet måste bekämpas med full kraft

  1. G skriver:

    God kväll. Detta om Bulletin var intressant. Är ej betalande prenum på Bullen, men om jag hade varit det och framtiden blir så som det låter så finns det andra som definitivt skulle vara mer aktuella för en prenum. Läs gärna hela artikeln. Tråkigt att det blev som det blev av detta projekt som ingav förhoppning innan det drogs igång, men väl igång så blev det ju allt annat än bra för de inblandade.

    ”Chefredaktörens superlön på krisande Bulletin
    ..[…]..
    Planen var från början att fylla en nisch på mediemarknaden där det saknades en röst. Bulletin skulle återta ett medialt narrativ för borgerligheten där man gjort analysen att Dagens Nyheter, ja till och med Svenska Dagbladet, drog allt mer åt vänster.

    Den nya nättidningen skulle hitta och behålla den konservativa publiken som man ansåg att ingen skriver för. Utspelet att vänsterliberala New York Times skulle bli målbilden för projektet skevade därför hos många, men Neuding och Sanandaji drev perspektivet hårt. Jämförelsen med jätten New York Times blev problematisk av flera skäl, världens mest framgångsrika digitala nyhetstjänst med 5 000 anställda kunde knappast vara en rimlig självbild för den lilla startupen.

    Interna kritiker Expressen talat med beskriver det som ”en sorts kommunikativ naivitet”. Och den upplevda dissonansen anses klinga än falskare i ljuset av de nya sparkraven när nästan ett år gått sedan starten.

    – Vi behåller små gubbar runtom i världen samtidigt som vi skär ner på journalister, som är kärnan till framgång, säger en medarbetare dystert.

    ”Små gubbar” – en av dem sitter på USA:s östkust: Andrew ”Andy” Rosenthal.

    Som en trojansk häst för wokeness klev Rosenthal in via Teams en aprilafton och skakade om den liberalkonservativa redaktionen i centrala Stockholm.

    Rakt från sin 19-rumsvilla i den välbärgade förorten i norra New Jersey, en kort bilresa från Manhattan. Den inkallade stjärnan från New York hade inledningsvis ett uppdrag på tre månader, men har enligt uppgift fått förlängt i ett år.

    Frustande av entusiasm gick Rosenthal in för uppdraget. Han vet att Sverige haft en hög invandring på kort tid, och han vill få in de nyanländas perspektiv, arabisktalande, somaliska, och det ska ske bland annat genom praktikplatser på Bulletin. Sveriges ”en miljon marginaliserade människor” kommer inte bli Bulletins läsare, slår han fast, men en tidning ”ska finnas där för samhällets svaga”.

    Han kallar sig så liberal det går, men inte jämfört med Sverige förstås. Inget liberalare finns i hans värld, och det är något som lockar honom snarare än att det upplevs som problematiskt.

    ”Jag är en kalla kriget-liberal som är progressiv och tror på social välfärd, beskattning, sociala skyddsnät, jämställdhet för både kvinnor och pocs, men samtidigt ett starkt försvar” säger han i en intervju med Bulletins färske poddredaktör Jannik Svensson, som några månader senare blir utsedd till vd av Tino Sanandaji.

    Poddsamtalet blir en kalldusch för alla som hoppats återta det borgerliga narrativet.

    Rosenthal slår fast att både cancelkulturen och identitetspolitiken, käpphästar för Bulletin, inte är vänsterfrågor, utan tvärtom uppfanns av högern, och att snacket om ”alla dessa hemska vänstermänniskor bara är nonsens”.

    Under den mer än timslånga intervjun säger han att ”det svenska systemet är rasistiskt” och att man inte kan ”hålla människor permanent förtryckta, som Israel”.

    En allt mer häpen Svensson söker frågor där de tycker lika.

    En timme in i samtalet får Rosenthal en fråga om USA:s ”illegal aliens” (”illegala invandrare”).

    Han replikerar snabbt: ”Det är rasism!”

    Svensson tappar fattningen en sekund, och Rosenthal förtydligar: det är rasism att kalla dem ”illegal aliens”. Det är begreppet som rasister använder, inte upplysta människor.

    Eftersom: ”ingen människa är illegal”.

    Enligt en källa ligger lönen på över 200 000 kronor i månaden för att vara vänsterliberal chefredaktör via Teams och Google Translate för tiotalet bulletinare, det vill säga en personalstyrka motsvarande en mycket liten landsortstidning. Lönen är en i sammanhanget astronomisk summa, som ger Rosenthal långt mer i betalt än de högsta cheferna för Sveriges största nyhetsredaktioner med hundratals journalister, mer än både Ekochefen och SVT Riksnyheters chef.

    Men lika mycket av ett problem som lönen är chefredaktörens politiska syn. Den ligger tämligen långt ifrån den som Bulletin visat från start. Snarare har den senare hånat wokeness och vänsterliberalism.

    – Väldigt många har svårt att få ihop hans ideologiska inriktning med tidningen, säger medarbetaren.

    Men budskapet att Bulletin ska bli Sveriges New York Times har närmast blivit till en besatthet att uppnå, samtidigt som det är uppenbart för alla att det är omöjligt.(forts)”
    https://web.archive.org/web/20211014050239/https://www.expressen.se/nyheter/chefredaktorens-superlon-pa-krisande-bulletin/

    Alltså…

    • G skriver:

      ”Blåbruna flaggskeppet Bulletin är som en trafikolycka i slow motion

      Jonas Sjöstedt skriver om de senaste turerna kring Bulletin.
      ..[..]..
      Jag vet inte vad vi som är på vänsterkanten hade förväntat oss, men inte riktigt det här. Många trodde nog att Bulletin ändå skulle försöka formulera en intellektuell överbyggnad till det blåbruna projektet.

      Där skulle sammansmältningen mellan konservativa och rasister berättigas och utvecklas. Kanske skulle det bli en kvalificerad politisk motståndare där sverigedemokrater, moderater och kristdemokrater kunde hämta gemensamma argument inför valet 2022? Istället fick vi journalistikens motsvarighet till en dokusåpa som går över styr.”
      https://web.archive.org/web/20211019052127/https://arbetet.se/2021/10/19/blabruna-flaggskeppet-bulletin-ar-som-en-trafikolycka-i-slow-motion/

      • bergersjo skriver:

        Tyvärr har han ju rätt för en gångs skull. Journalistikens motsvarighet till en dokusåpa som går över styr- en riktigt bra beskrivning av Bulletin tycker jag. Tyvärr!

  2. G skriver:

    Jösses Amalia!

  3. G skriver:

    Detta är en del av UR!
    Du, jag och alla andra betalar för detta via skatten som går till public service…

    Som alltid lika kul att det är folk med olika åsikt, inte. Herrejösses alltså! Vilken jävla tur att man inte redan kände sig nere innan man såg på detta, då hade man fan slagit igenom golvet. Och kommentarsfältet under videon var ju också som förväntat. Postar videon såhär också om det är lättare så…

  4. G skriver:

    Har ej läst pga betalvägg, men inledningen räcker nästan så det blir över…

    ”Miljöpartiet – PK-samhällets sista fäste?

    I Miljöpartiet blomstrar fortfarande identitetspolitiken. Men andra partier har ersatt genus och antirasism med invandringskritik, anser Grön Ungdoms språkrör Aida Badeli. ”Inte bra för det PK-samhälle jag vill leva i”, säger hon.”
    https://www.svd.se/miljopartiet–pk-samhallets-sista-faste

    • G skriver:

      ”Grön Ungdoms språkrör Aida Badeli anser att andra partiers ungdomsförbund inte driver tillräckligt antirasistisk politik. I en intervju med SvD säger Badeli att utvecklingen ”inte är bra för det PK-samhälle jag vill leva i”.

      Under Miljöpartiets kongress, som pågår 15–17 oktober, har hon skrivit en motion på temat antirasism där hon bland annat föreslår att Diskrimineringsombudsmannens mandat ska stärkas och att pengar ska öronmärkas för att hantera afrofobiska hatbrott.

      Badeli säger till SvD att hon ser en positiv laddning i det omdebatterade begreppet PK, politiskt korrekt:

      – Ofta kopplas det ihop med något negativt, att man är lättkränkt. Men jag är PK om det betyder att man står upp för alla människors lika värde, och då är jag stolt PK.”
      https://omni.se/kritiken-andra-ar-inte-tillrackligt-antirasistiska/a/dnqpAz

      • bergersjo skriver:

        Det är bra att miljöpartisterna gör sitt bästa för att visa hur galna de är. Då KANSKE de ändå ryker ut nästa år.

  5. G skriver:

    God morgon. En intervju med herr Adelsohn (M) om herr Bergersjö kanske vill läsa. Inte för att jag alls egentligen bryr mig om situationen som M självmant försatt sig i, men intervjuer kan ändock vara intressanta. Om det som varit och om det som är. I artikeln i AB utvecklar han lite ytterligare, mest älskar jag att han medvetet kallar Liberalerna för Folkpartiet lol!

    ”Från Forsmarks kylvatten till Käringön – Adelsohn är van vid blåsväder”
    https://archive.md/VTmGK

    ”Ulf Adelsohn om Moderaternas situation: Har ett ”helvete””
    https://web.archive.org/web/20211020235909/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qWmgKm/ulf-adelsohn-om-moderaternas-situation-har-ett-helvete

    • bergersjo skriver:

      Jag kallar också alltid Fp för Folkpartiet, även om det inte är mycket folk i dem. Men det är iallafall mer folk än liberalism, så ”liberalerna” går det ju INTE att kalla dem.

  6. G skriver:

    DN gör intervjuer med politikfolk på löpande band. Ännu en intervju med nya SSU-basen Lisa om herr Bergersjö vill läsa.

    ”Lisa Nåbo: ”Jag har inga problem med begreppet blåbrun
    ..[..]..
    Att prata om Sverigedemokraterna är Lisa Nåbo dock trött på nu. Eller rättare sagt: Hon är trött på att beskrivas som SD-vänlig.

    – Jag tycker att de är farliga. De förespråkar en människosyn som jag inte håller med om där man har olika rättigheter i världen beroende på var man kommer ifrån.

    Blåbrun är ju ett begrepp som använts om SD och de som vill bilda regering med deras stöd, är det en bra sak att säga?

    – Ja, jag har inget problem med att säga att jag tycker att Sverigedemokraternas nazistiska historia är ett extremt stort problem. Under min – korta – livstid har de marscherat i uniform och skanderat ”Sverige åt svenskarna”. Vill man använda sig av begreppet blåbrun förstår jag vad man menar. Jag har inga problem med det.”
    https://web.archive.org/web/20211018044423/https://www.dn.se/sverige/lisa-nabo-jag-har-inga-problem-med-begreppet-blabrun/

    • bergersjo skriver:

      *kräks lite grann i munnen* orkar inte läsa den där karriärpolitikern nu. Ska göra en vlogg om henne senare, det får räcka. Men att HON inte har något problem om att kalla ANDRA för nazister är inte så märkligt.

  7. G skriver:

    ”Löfven kritisk mot SD-politiker som inte vaccinerar sig
    ..[..]..
    Statsminister Stefan Löfven är mycket kritisk till att Sverigedemokrater i riksdagen inte vaccinerat sig.

    – Nu har de en som kan ligga i vårdsängen och uppta en plats för att han inte har vaccinerat sig, Mattias Karlsson. I inget annat parti hade någon företrädare kunnat ligga där och säga att ”jag valde att inte vaccinera mig, jag hade inte tid att vaccinera mig”. Det är faktiskt struntprat. Jag tror inte på att han kan vara Sveriges mest upptagna politiker, säger Stefan Löfven.

    Han menar att omgivningen nästan blivit immun mot hur sverigedemokrater beter sig.

    – Hade vi haft en kommunstyrelseordförande någonstans som valde att inte vaccinera sig så hade det blivit ett jävla liv. Då hade det varit drev efter den personen. Men här kan han ligga och det händer ingenting. Det är märkligt, säger Stefan Löfven.”
    https://web.archive.org/web/20211020110140/https://www.dn.se/sverige/lofven-kritisk-mot-sd-politiker-som-inte-vaccinerar-sig/

    • bergersjo skriver:

      Karlssons body, Karlssons choise. Det är upp till VAR OCH EN att bestämma SJÄLV om vederbörande vill vaxxinera sig eller inte! Det angår inte Löfven!

  8. G skriver:

    Stor intervju med avgående Löfven, som inte ångrar nånting…

    ”Löfven lämnar makten – ångrar ingenting
    ..[..]..
    Vad kommer du att minnas mest från din tid som statsminister?

    – Till exempel sådana här dagar. Jag har alltid tyckt att det har varit så stimulerande och givande att åka ut och ta del av allt fantastiskt som görs i vårt land. Jag märker ute i världen att det finns ett stort intresse för Sverige. Det intresset beror inte på statsministern, regeringen eller riksdagen, det beror på att så mycket bra görs i vårt land.

    Men är det någon enskild händelse som är ett starkt minne? Det har varit händelserika år med terrordåd, flyktingkris och återkommande regeringskriser?

    – Terrordådet på Drottninggatan är ett sådant. Det kom som en blixt från klar himmel. När man ser offer och läser om offrens nära och kära och träffar några av dem som blev allvarligt skadade – det tog hårt.

    S har krympt i opinionen under din tid som partiledare, vad är din analys av att det har blivit så?

    – Vi har stora utmaningar i vårt samhälle. Jag tänker exempelvis på gängbrottsligheten. Det har vi jobbat med sedan vi tillträdde. Vi har aldrig haft så många poliser som nu, vi har höjt 70 straff och satt upp övervakningskameror. Men det tar sin tid innan det verkar, och vi måste också se till att få den andra delen på plats, nämligen den förebyggande. Det som är kommunernas ansvar med socialtjänst, arbetsförmedling och allt detta.

    – Jag tror att den här utvecklingen har skapat en rädsla i samhället, i kombination med en ökad populism och ett populistiskt högerextremt parti som alltid kan hitta de enkla lösningarna. Det är såklart alltid ”de där” som är ett problem och om bara ”de där” inte vore här så har vi inga problem.

    – Det bästa vi kan göra både för landet och för vårt parti är att visa att det är den samhällsutveckling som vi står för som är den rätta. Det görs inte i en handvändning. Det tar några år innan du har vänt på skutan. Under den tiden är folk med rätta och fullt förståeligt desperata över att skjutningarna fortsätter.

    Vad är din förklaring till att så många S- och LO-väljare har gått till SD?

    – Samma som vi var inne på tidigare, att man känner otrygghet. Men det är också överraskande eftersom SD är ett löntagarfientligt parti. De vill inte löntagarna väl utan har en annan dagordning. Men populismen fungerar så. Har man ett enkelt svar så fungerar det kanske ett tag men i längden är det att bygga ett starkare samhälle som gäller.

    Men det här är en utveckling som pågått under många år, varför har ni inte kunnat möta den?

    – Titta runtom i världen så ser det likadant ut. Vi ser hur det ser ut i Östeuropa, USA, Filippinerna och Brasilien. Men det som händer nu är något annat. Nu bildar Jonas Gahr Støre regering i Norge, snart kommer troligen Olaf Scholz bilda i Tyskland. Vi har en i Portugal, en i Spanien, en i Danmark, en i Finland. Nu tror jag att vi kommit till en tid när det här svänger tillbaks och vi kommer att få en starkare socialdemokrati. Det samma gäller för vårt parti.

    Du har strävat efter att bryta blockpolitiken och har delvis lyckats med det. Hur ser du på att det nu växer fram ett nytt block på högerkanten?

    – Att bryta de gamla blocken var inte för att det skulle bli två nya. Det som är överraskande är att Moderaterna, som tidigare varit lika tydliga som vi om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna, helt plötsligt svängt och hittat argument för att det nu är helt naturligt. Det är ett högerkonservativt block som skulle vara det mest löntagarfientliga som landet har sett sedan början på demokratin.

    Varför skulle det vara farligt att samarbeta med ett parti om man tycker lika i en massa frågor?

    – Det här handlar om ett parti som har värderingar där alla människor inte har samma värde. Man kan säga att om man är jude eller same så kan man nog inte vara svensk. Det är också ett parti där man varenda dag hör något om någon som gjort nånting.

    Vad tycker du har förändrats mest i politiken under dina år?

    – Blockpolitiken har åtminstone tillfälligt brutits upp. Jag har hela tiden sagt att det är fördummande för parlamentarismen och demokratin, att när det finns åtta partier i riksdagen så finns det bara två sätt att bilda regering – antingen det ena eller andra blocket. Det är inte värdigt gentemot väljarna. Nu får vi se upp så att det inte bildas två nya block för det var aldrig tanken. När väljarna sagt sitt så måste vi kunna hantera det, det är vår förbannade skyldighet som förtroendevalda.

    – Allmänt sett är klimatet också tuffare nu och sociala medier bidrar till detta. Det är hårdare och jag hoppas att det ska fortsätta att diskuteras. Det där bär inte landet framåt, vi måste förstå att vi måste ha ett annat klimat.

    Har du något konkret exempel?

    – Allting ska gå så mycket snabbare nu. Det ska vara snabba rubriker och det ska vara tre utropstecken för att man ska bli hörd i det här bruset. Om jag ska bli uppmärksammad måste jag säga några hårda ord. Ska jag kritisera måste jag dra till med något väldigt hårt. Ingen eftertanke, bara smasha hela tiden. Det där kommer vi inte att fara väl av.
    ..[..]..
    Vad ska du och Ulla göra under din första riktigt lediga helg?

    – Ha ha, jag vet inte. Det beror på om det går bra i riksdagen. Då blir det i mitten av november nån gång. Vi har ingen exakt plan men vi kommer att må gott i alla fall. Det kommer vi att göra.”
    https://web.archive.org/web/20211021043430/https://www.dn.se/sverige/lofven-lamnar-makten-angrar-ingenting/

    Herre jösses alltså. Men att kalla massor av exempelvis f.d S-väljare för högerextrema och blåbruna utan vidare kommer vi tydligen att fara väl av!…
    Och kul att han och frun kommer ”må gott i alla fall.”!

    Och att öht jämföra dagens danska S med hans eget sosseparti, att han inte skäms. Som Löfven ser på SD så torde ju Löfven se sina s.k S-vänner i Danmark som högerextrema och blåbrun. Alla människors lika värde tänker han, och kanske alla S-partiers lika politik oavsett land? Svar nej. Läs gärna hela intervjun från augusti….

    ”Den danske integrationsministern: ”Min dröm är noll asylsökande i Danmark””
    https://web.archive.org/web/20210828164622/https://bulletin.nu/den-danske-integrationsministern-min-drom-ar-noll-asylsokande-i-danmark

    Nu är han ju enligt vänsterns pigmentexperter s.k icke-vit, som om det öht spelar roll för oss andra, men att anklaga honom för att vara rasist, blåbrun osv blir ju direkt väldigt mycket svårare då.

  9. G skriver:

    ”Avhopparen efter Ulf Kristerssons besked om Sverigedemokraterna: ”M är SD-light”

    Nu anklagar den avhoppade Lundapolitikern Edith Escobar sitt parti för att ha blivit ”SD i lightversion”.
    ..[..]..
    Edith Escobar var tidigare moderat politiker i Lund men lämnade alla sina politiska uppdrag i november 2018 på grund av att Moderaterna i flera skånska kommuner valt att samarbeta med SD. I samma veva sparkades hon också från rollen som vice riksordförande för partiets hbtq-förbund Öppna moderater.

    Hon är mycket kritisk till den nya hållningen från Moderaterna:

    – Kristersson förstår inte att han normaliserar rasism för att kunna genomföra sin egen politik till vilket pris som helst. Det är inte att vara ”den vuxna i rummet”, säger Edith Escobar i Politikbyrån.

    Du lämnade för snart tre år sedan, vad var droppen som fick bägaren att rinna över?

    – Efter valet var det många moderata politiker i Skånska kommuner som gick in i någon slags allians med Sverigedemokraterna. Då kände jag att det får vara nog. Dessa politiker uttalade sig dessutom ganska rasistiskt.

    Hur kände du inför det?

    – Att jag som lesbisk och invandrare inte längre kan vara med i ett parti där jag måste försvara vissa uttalanden. Jag kunde inte gå ut och möta väljarna längre, det gick emot mina principer.

    Var det här ett beslut som växte fram?

    – Ja, efter förra valet insåg jag att det bara skulle bli värre. Tittar man på var vi är i dag så var det ett jättebra beslut.

    Reaktionerna på hennes avhopp blev blandade.

    – Jag fick stöd av många som senare lämnade. Sedan var det några som direkt plockade bort mig från sociala medier. Jag blev utslängd från flera ställen. Det gjorde mig ledsen så klart.

    Att Moderaterna på riksplanet nu är redo att samarbeta med SD kring budgeten tycker Edith Escobar visar på att partiet har normaliserat ”SD:s sätt att uttala sig”.

    – Det känns inte bra. För mig är Moderaterna de nya Sverigedemokraterna i lightversion. Som väljare ska man tänka på vad man röstar på i nästa val.

    Vad skulle du säga till Ulf Kristersson i dag?

    – Ta inte makten till vilket pris som helst.

    Moderaterna har avböjt att kommentera kritiken.”
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/avhopparen-efter-ulf-kristerssons-besked-om-sverigedemokraterna-m-ar-sd-light

    ”Sonesson (M) fick hård kritik för SD-samarbete – nu är det ingen från ledningen som hör av sig”
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sonesson-m-fick-hard-kritik-for-sd-samarbete-nu-ar-det-ingen-som-hor-av-sig

    https://www.svtplay.se/video/32919395/politikbyran/politikbyran-sjal-till-salu

  10. G skriver:

    ”Elisabeth Svantesson (M) ångrar uttalande att SD är rasistiskt parti
    ..[..]..
    Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl vänder sig emot Elisabeth Svantessons kovändning om Sverigedemokraterna och menar att Sverigedemokraterna är lika rasistiska nu som för fem år sedan.

    – Jag önskar att det var mera fokus på statsbärande i M och mindre på att försvara SD i olika lägen. Det är ju samma SD nu som det var då när man hade en klar och tydlig bild av att SD står för vi och dem och att det finns en rasism där. Det är samma parti i dag fast med om möjligt än värre uttalanden i dag än det var då. Jag har väldigt svårt att se varför man skulle byta fot i den frågan.

    – Man måste vara väldigt tydlig med att det inte är acceptabelt när rasistiska idéer tar sig in i maktens korridorer, säger Martin Ådahl.”
    https://web.archive.org/web/20211021053127/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7dROGo/elisabeth-svantesson-m-angrar-uttalande-att-sd-ar-rasistiskt-parti

  11. G skriver:

    ”Jonna Sima: Barnen som mördas är också människor

    ”Dom! Sörjer! Inte! Våra! Barn!”, skriker en av de fyra mammorna av smärta på Riksteaterns scen i Hallunda. Fyra kvinnliga skådespelare gestaltar fyra verkliga kvinnor som förlorat sina söner i brutala mord. Pjäsen ”Mammorna”, som baseras på Alexandra Pascalidous intervjubok med samma namn, har premiär i Umeå i kväll och kommer att turnera runt om i Sverige.

    På den förhandsvisning som jag var och såg i fredags kväll bestod publiken av press, lite kändisar men också av specialinbjudna, däribland anhöriga och några av de riktiga mammorna bakom karaktärerna på scen. Kanske bidrog det till den laddade stämningen i salongen.
    Alla snyftade och grät.
    ..[..]..
    De senaste åren har drygt 50 personer skjutits ihjäl årligen i Sverige. De flesta är unga män mellan 20-29 år och åtta av tio dödsskjutningar sker i kriminella gäng. Självklart är det för jävligt, självklart måste man jaga förövarna – men lika självklart kan man inte vara blind för orsakerna.

    Regeringen har genomfört ett 34-punktsprogram med flera nya lagar och lagskärpningar för att sätta press på gängen. Från den politiska oppositionen hörs ändå krav på hårdare tag.

    Ulf Kristerssons kallar de kriminella unga killarna för inhemska terrorister som ska krossas. Genom ordvalen bidrar han till en obehaglig avhumanisering av dessa människor. Syftet verkar vara att vi ska sluta diskutera sociala orsaker bakom kriminaliteten.

    Polisen säger själva gång på gång att de ensamma inte kan lösa problemen med gängkriminaliteten, skjutningarna och nyrekryteringen. Hela samhället måste sluta upp, från skolan och socialtjänsten till civilsamhället och näringslivet.

    Ser man unga människor som förlorade terrorister så kommer de att bete sig som just det.

    Gemensamt för de mammor som Alexandra Pascalidou har intervjuat är att de står på samhällets botten. De är ofta ensamstående, dubbelarbetande, bor i miljonprogrammen, har stora skuldkänslor mot sina barn och de har brist på pengar och utbildning. Det handlar om det svenska klassamhället.

    Och visst bör vi krossa klassamhället, men ingen kan på allvar tro att det är möjligt genom hårdare straff.

    ”Vem som helst kan råka illa ut”, varnar mödrarna på scenen.

    Efter pjäsen stöter jag på en bekant. Han berättar att han är uppväxt i närheten, i samma hus som Adriana. Flickan som sköts ihjäl av en förlupen kula vid en skjutning utanför McDonalds för ett drygt år sedan.

    Adriana blev bara 12 år.”
    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/g6p1dL/barnen-som-mordas-ar-ocksa-manniskor

  12. G skriver:

    Efter att ha läst hela dagens ledare av Anders Lindberg, för att ge honom en chans, undrar jag vad man egentligen ska kalla den här typen av ledare? Det behövs ett ord.

    ”I Ulf Kristerssons Sverige ska cancersjuka återigen gå till jobbet”
    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/nWmxba/moderaterna-driver-klasskamp-uppifran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s