Hanif Bali skippar politiken och BLM-aktivister åtalas för upplopp!

Jag tänkte att idag raljerar jag om två nyheter, den ena betraktar jag som dålig och den andra som god.

Det står ju redan i rubriken: Hanif Bali skippar politiken, det vill säga han tänker inte kandidera nästa år. Det var ju dock inte någon oerhörd nyhet: Skvallerkärringarna fick som de ville helt enkelt, det har jag tagit upp tidigare. Även om Bali inte anklagades för något olagligt så spelade det inte någon roll. Detta var en sorglig historia där han som man var dömd att förlora redan från början.

Den andra nyheten var desto godare: Så många som 36 BLM-aktivister kommer att åtalas för våldsamt upplopp, sabotage mot blåsljusverksamhet, skadegörelse, våld mot tjänsteman och misshandel efter en ”demonstration” i Göteborg sommaren 2020.

Det är i sanning glada nyheter! När jag tänker på BLM och svenska myndigheter så ser jag alltid framför mig den där kvinnliga ”polisen” som satte sig på knä och kramade om kravalldeltagarna, höjde en knuten näve och höll en banderoll med det rasistiska påståendet ”white silence is violence” och därefter grät hysteriskt.

Det får en naturligtvis att skämmas som svensk. Men här är alltså tanken att man, som svensk, ska kunna se sig i spegeln igen vad gäller den rasistiska BLM-organisationen. Detta är i sanning en god dag.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hanif Bali skippar politiken och BLM-aktivister åtalas för upplopp!

 1. G skriver:

  Från S till SD (många frågor från reportern)…

  Går från S till SD – efter 25 år: ”Blivit rumsrent”

  Efter två decennier som profilerad kommunpolitiker för S i Nässjö har en besviken Leif Ternstedt hoppat av – för att istället kandidera för Sverigedemokraterna i valet nästa år.
  ”Jag var på mitt första SD-möte häromdagen, och det är ju i stort sett arbetarklassen”, säger han”
  https://archive.md/YSTmT

  Från SD till S…..

  ”Rasisten som lämnade – och blev fackkämpe

  Han tyckte allt var invandrarnas fel, röstade på Sverigedemokraterna – men har gjort en politisk totalomvändning. Så räddade facket Kim Peterson från rasismen: ”Jag insåg att jag hade varit beredd att kasta bort över 100 års kamp – för ingenting.”
  https://archive.ph/Ahd8k

 2. Mr Snaggle skriver:

  1:11: Har han sagt så så tror jag att han undervärderar sitt eget arbete. Skillnaden mellan honom och Kent – bägge två bra politiker och skickliga debattörer – är att han, åtminstone innan detta, var omtyckt av både media, den mesta av allmänheten och etablissemanget. Och kan ha det till sin fördel. Medan Kent, i egenskap av det parti han arbetade för och representerade, inte var det i det PK-samhälle vi har.

 3. G skriver:

  ”Efter skatten: Nu köps fler plastpåsar till handeln igen
  ..[..]..
  Naturvårdsverket, som ansvarar för statistiken, har inga nya siffror för 2021. Men i fjol minskade förbrukningen drastiskt: från 74 kassar per person 2019 till 55 kassar per person.

  – Det minskade innan också, men minskningen mellan 2019 och 2020 var mycket större så skatten har definitivt påverkat, säger Agnes Willén, samordnare för avfallsstatistik på Naturvårdsverket.

  Hon fortsätter:

  – Förra året ökade försäljningen fram till maj, kanske man köpte på sig lager, och sen skedde en drastisk minskning. Vi hoppas och tror att det håller i sig.
  ..[..]..
  Samtidigt som det har rapporterats om att användandet av plastbärkassar minskat har det kommit rapporter om att försäljningen av avfallspåsar och pappåsar har ökat.

  – Vi har slutat använda fossilfria plastpåsar och importerar i stället fossilbaserade påsar från Kina som inte omfattas av plastskatten, sa Lars Eriksson, professor i industridesign vid högskolan i Jönköping, till SVT tidigare i år.

  En av dem som har varit kritisk mot skatten är Lena Lundberg, ansvarig för plastråvarufrågor på Innovations- och kemiindustrierna i Sverige (IKEM).

  Det är hon fortfarande.

  Eftersom skatten lades bara på plastbärkassar varnade vi för att konsekvensen skulle bli att man använder papperspåsar och soppåsar i stället. Och enligt handeln har konsumtionen på pappersbärkassar och soppåsar ökat, så i stället för att använda en påse till både mat och sopor köper man nu två påsar: pappersbärkassar och soppåsar.

  På Naturvårdsverket utreder man just det: om försäljningen av andra typer av bärkassar i butik har förändrats. Det är en pågående studie, där resultat väntas kring årsskiftet.

  – Det är en intressant fråga, vad folk använder i stället för plastbärkassar. Vi vet inte det än, säger Agnes Willén.

  När skatten infördes var det en riktig vattendelare. Medan bland annat IKEM och Svensk handel var kritiska var till exempel Fältbiologerna och Håll Sverige rent positiva.
  Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige rent.

  – Vi är fortfarande positiva, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige rent.

  Hon fortsätter:

  – Skatten verkar ha fungerat för att få ner försäljningen och det tycker vi är positivt. Vad vi än kan göra för att gå mot en hållbar framtid.

  Det är ännu för tidigt att säga om antalet plastpåsar i naturen har minskat, men enligt Johanna Ragnartz är de flesta skräpföremålen, generellt, i plast.

  – Det är ett jättestort problem och vi ser nu fram emot ett nytt engångsplastdirektiv. Vi tycker också att plasten som används i plastbärkassarna kan användas på ett bättre sätt, säger hon.”
  https://www.expressen.se/dinapengar/konsument/efter-skatten-nu-kops-fler-plastpasar-till-handeln-igen/

  Exakt så! Affären>soppåse>Brännbart. Toppensystem.

  Fanns aldrig en risk att just denna påse skulle kunna hamna ute i naturen. Att plast hamnar i djur och inte alls bryts ner ute i det vilda är ett stort problem att ta på allvar. Men inte på detta sätt. Denna skatt är bland det sjukaste som denna regering kommit på.

 4. G skriver:

  Läs hela….

  ”Våldtäktsstudie anmäld – förundersökning inleds”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/valdtaktsstudie-anmald-forundersokning-inleds/

  https://web.archive.org/web/20211028170851/https://www.expressen.se/kvallsposten/valdtaktsstudie-anmald-forundersokning-inleds/

  Lite bakgrund…

  ”Ann-Christine, 67, vill åtala våldtäktsforskare – stoppade utvisning av våldtäktsman”
  https://archive.ph/ndIll

 5. G skriver:

  ”Video: 6th Grader Secretly Records Teacher Peddling Critical Race Theory To Class”
  https://summit.news/2021/10/19/video-6th-grader-secretly-records-teacher-peddling-critical-race-theory-to-class/

  ”Video: Condoleezza Rice Blasts Critical Race Theory: “I Don’t Have To Make White Kids Feel Bad For Being White”
  https://summit.news/2021/10/21/video-condoleezza-rice-blasts-critical-race-theory-i-dont-have-to-make-white-kids-feel-bad-for-being-white/

  ”Former MSNBC Host Labels Condoleezza Rice A “Soldier For White Supremacy” After She Denounced Critical Race Theory”
  https://summit.news/2021/10/27/former-msnbc-host-labels-condoleezza-rice-a-soldier-for-white-supremacy-after-she-denounced-critical-race-theory/

  • bergersjo skriver:

   Snart kommer väl ”kritisk rasteori” även till de svenska högskolorna och universiteten, om det inte redan finns där. Det, genus och koranstudier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s