Ghosting- internetkulturens största oartighet

Det finns många former av dåligt beteende över internet, såsom näthat och trollande. Men värre än de båda tycker jag det är med ghosting, för det är något människor gör mot personer de känner, personer som kanske rentav tycker om dem och är trevliga mot dem.

Ghostandet är i dagens samhälle ett normbeteende, som utvecklats genom internet. Människor beter sig tyvärr vanligen helt annorlunda mot varandra över sociala medier än ansikte mot ansikte. Så kanske det är lämpligt att börja kalla dessa plattformar för antisociala medier snart istället?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ghosting- internetkulturens största oartighet

 1. Mr Snaggle skriver:

  Jag förstår dig, Sven och håller helt med också. Men folk är betydligt värre än vad du tror. Oartiga är bara förnamnet. Och man kommer aldrig få någon förklaring eller ursäkt för någonting. Så varje gång någon inte ger detsamma tillbaka, plötsligt slutar ge något alls tillbaka utan att något hänt eller t.o.m. börjar bli direkt otrevlig och elak mot en utan att man gjort något själv, är det enda man kan göra att bara bryta och aldrig se tillbaka.

  Ytterst få personer behandlar andra som de själva skulle vilja bli behandlade. Folk kan ofta prata om saker andra gjort mot dem som de aldrig skulle göra själva och tycker är förjävligt. Men samma personer kan alltid göra något ännu värre själva och då inte se något fel eller konstigt i det alls. Eftersom det är DE som gör det. Du anar inte vilka kränkningar jag själv fått uppleva från folk genom livet och då särskilt ifrån kvinnor. Mobbning, hån, förnedring och grovt förtal på en åtalbar nivå…Jag hade varit jättesnäll mot alla själv. Troligen hade de aldrig gjort det om jag inte varit det.

  Tyvärr hatar jag konfrontationer och dramatik också och har mycket sällan tagit dem utan bara flytt från situationen. Min mesighet och konflikträdsla är vad jag hatar allra mest med mig själv. Och så har jag blivit överkörd av folk hela livet också och har en livstid full av kränkningar från folk bakom mig.

  • bergersjo skriver:

   Nej, folk är inte värre än jag tror- så naiv är jag inte. Däremot är personer som jag trott var schyssta värre än jag trott.

   De flesta hatar konfrontationer. Det är en sak att trösta sig med om man ändå måste ta dem, att idioten man trycker upp spegeln i ansiktet på mår sannolikt ännu värre av det…

 2. Mr Snaggle skriver:

  Om de flesta hatade det skulle de ju heller inte starta konflikter hela tiden, brukar jag tänka…Vilket folk gör. Det är ju så enkelt att leva sitt liv utan att kränka andra. Prata om saker för att reda ut det. Och även att be om ursäkt om man har gjort något fel av misstag. Och folk gör ingetdera. Alla som kränker andra ber heller aldrig om ursäkt för något, det går hand i hand. Men när det gällt kvinnor så har de alltid haft någon annan att gömma sig bakom, som får ta deras strider åt dem. I den naiva tron om att de är lika oskyldiga som de låtsas inför dem, bara p.g.a. sitt kön. Trots att det egentligen handlat om riktigt elaka mobbare, som njutit av att kränka och vara elaka mot någon av manligt kön. Och då valt ut de enda som de vågar det med, de snälla. Ungefär som alla dåliga män som kränker snälla kvinnor för att de njuter av maktförskjutningen som det hela tiden pratas om i media. Det är bara det omvända. Då är det helt okej.

  • bergersjo skriver:

   Lätt att leva sitt liv utan att kränka andra? Nej, det är det absolut inte. Det finns alltid NÅGON som blir kränkt, av vad som helst. Det räcker att du säger att du inte tror på gud.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det är åsikter. Det är en helt annan sak och det måste man ju få ha. Men självklart reagerar folk och blir arga på det också, precis som du skriver. Men då får de ju faktiskt bli det för då ligger felet hos de själva, som inte kan respektera att alla är och tycker olika. Vad jag menar är att ingen medvetet skulle behöva kränka någon annan, just med det syftet. Vilket folk också gör hela tiden. Och som har blivit ännu enklare genom internet, när fegisar känner sig skyddade på ett annat sätt bakom sin skärm.

   • bergersjo skriver:

    Det är inte en helt annan sak, de kan gå ihop. Det kan uppfattas som kränkande hur man klär sig och det kan lika gärna uppfattas som kränkande om man inte får klä sig hur man vill.

 3. G skriver:

  Ja. Lika mycket som bigtech är ett rent gift pga inget konsekvent handlade so resulterar i att bestraffningar slår helt olika beroende på vem/vilka det gäller, så är det även en möjlighet.
  Älskar när cancelkulturen får motsatt effekt…

  ‘Let’s Go Brandon’ rapper Bryson Gray boots Adele out of No. 1 spot with banned anti-Biden song
  https://nypost.com/2021/10/27/lets-go-brandon-rapper-bryson-grays-banned-anti-biden-song-is-no-1/

  4 versions of scathing anti-Biden rap ‘Let’s Go Brandon’ now in iTunes Top 10
  https://nypost.com/2021/10/29/4-versions-of-anti-biden-rap-are-now-charting-on-itunes-top-10/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s