Ebba Buschs bostadstvist harvas igenom än en gång

Man behöver nog inte vara en inbiten foliehatt för att fundera över om Esbjörn Bolin kanske fått en liten slant av Socialdemokraterna för att fortsätta driva sin hustvist med Ebba Busch?

Skämt åsido, det är ingen rolig historia det här, men trots det börjar det kännas skrattretande. De enda som vinner på detta är advokaterna, och sådana ska man aldrig mata.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Ebba Buschs bostadstvist harvas igenom än en gång

 1. G skriver:

  Debatten om svenska företags import av mångfaldsideologin fortsatte i veckan.

  Det började som sagt med PM som kritiserade Investors idiotier: https://bergersjo.wordpress.com/2021/10/30/ssus-nya-forbundsordforande-26-ariga-polisaspiranten-lisa-nabo/#comment-3177

  …sedan svarade två kvinnor från Axel Johnson mot kritiken som PM kom med…

  ”Arbetet för mångfald och inkludering är verksamhetsutveckling – inte politik

  Svenska företag, stora som små, brottas med frågorna kring mångfald och inkludering. Är näringslivet under attack? ”Vi är övertygade om att det finns mycket att göra för att åstadkomma ett näringsliv och en arbetsmarknad som tillvaratar alla människors potential”, skriver näringslivsprofilerna Caroline Berg och Mia Brunell Livfors på Axel Johnson.”
  https://www.di.se/debatt/debatt-arbetet-for-mangfald-och-inkludering-ar-verksamhetsutveckling-inte-politik/

  …och sedan svarade PM mot kvinnorna återigen…

  ”PM: Axel Johnson missuppfattar mångfaldsdebatten

  Om Axel Johnson hade haft Investors mångfaldspolicy skulle bolaget tvingas tänka om helt och hållet. Det är viktigt att förstå grunderna i den amerikanska radikala mångfaldsideologin, annars riskerar man att importera tankegods som kommer att skada svenskt näringsliv.”
  https://www.di.se/debatt/axel-johnson-missuppfattar-mangfaldsdebatten/

  Och därefter, som en positiv överraskning, kom två ytterligare företagskvinnor in i matchen, och deras hållning i frågan är tack och lov motsatt den som Axel Johnson-damerna visade upp i sin text…

  ”Svenskt näringsliv måste stå upp för sin integritet

  Bolagens roll är att skapa varaktig lönsam tillväxt. På så sätt bidrar de till välstånd genom löner, hållbara produkter och etiskt globalt agerande. De måste lyckas i konkurrensen på en världsmarknad som förändras i allt snabbare takt, skriver Marianne Hamilton och Annika Berglund, med bakgrund i Atlas Copcos ledningsgrupp.

  Mångfald och inkludering har just nu kommit i fokus för diskussionen. Men från fel vinkel, grupptänkande i stället för meritokrati. Nu handlar det om kön, sexuell läggning med mera. Fokus är inte på kompetens som för oss två, som suttit i Atlas Copcos ledningsgrupp i sammanlagt 36 år, hade varit en självklarhet. Vi vet att det är medarbetarnas kompetens och inre drive som får saker att hända.

  Bland annat amerikanska investerare kräver att våra välskötta bolag redovisar sin policy för mångfald och inkludering, men framför allt vill de att dessa bolag sätter mål och visar resultaten. Det vill säga, hur de anställda är fördelade på kön med flera variabler. Låt oss för enkelhetens skull hålla oss till kön.

  Genusvetenskapen genomsyrar inte bara den akademiska världen utan mer och mer även näringslivet.

  Konsultbolag tjänar pengar på att sammanställa siffror från bolagens årsredovisningar. Journalister hänger på och vi kan läsa om hur framgångsrika, respektive misslyckade bolag är på att få till en jämn könsfördelning i sina ledningsgrupper och styrelser. Dessa konsultbolag erbjuder sig även att gå in i den operativa verksamheten och medvetandegöra personalen. Utmärkande för dessa konsulter är att de oftast själva saknar erfarenhet från ledande befattningar i näringslivet. Men de har framför allt ett uppifrån och ned-perspektiv. De anser att bolaget ska ändra på strukturer och processer så att kvinnor ges större möjligheter. (forts, läs hela!)”
  https://www.di.se/debatt/debatt-svenskt-naringsliv-maste-sta-upp-for-sin-integritet/

  Hoppas fler företagsledare med ryggrad följer härnäst i denna debatt som inte kan gå förlorad!

 2. G skriver:

  Ja. Man trodde det var över när den s.k överenskommelsen slöts, men icke då. Nu kan jag förstå att Ebba börjar tycka att det hela liknar ett dåligt skämt och att hon rakt ut säger att det är en fars.

  • bergersjo skriver:

   Har hon sagt det? BRA!

   • G skriver:

    Ebba:
    ”Nu har vi en situation där man överklagar sin egen överenskommelse. Jag känner att det är en fars och jag tror att många andra upplever det så också.”

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-om-husaffaren-det-ar-en-fars

   • bergersjo skriver:

    När man ser bilder från huset ser det ju ut som en djävla rivningskåk.

   • G skriver:

    Jo verkligen. Det är nog en hel del som reagerat på det och skicket som huset ser ut att vara i. Kanske ser det värre ut än vad det är om man endast går efter utsidan där det ser ut att vara i behov av en hel del omvårdnad.

   • G skriver:

    Skicket verkar tyvärr inte vara en variant av skenet bedrar, utan det är troligen så dåligt som det verkar och köpet är nog mest för själva tomten. Vilket framgår av den smutsiga historien som fru Uvell berättar i länken jag postade längre ner, extremt smutsig historia och extreeeemt illa rapporterat av media. Som Uvell skriver, att media inte skäms! Helt sjukt så illa och ovärdigt rapporterat sedan dag ett.

   • bergersjo skriver:

    Lägg gärna in text som du brukar göra ibland för länken funkar inte.

  • bergersjo skriver:

   Hahaha! 😀

   • G skriver:

    Skulle inte förvåna om MP ger igen på detta och säger något i stil med:
    ”Men hallå. Ebba vet mycket väl att det finns vindkraftverk på fler ställen i Sverige än bara i Öresund!”

    Men då missar ju MP poängen totalt. Vilket iofs inte skulle komma som en överraskning.

 3. G skriver:

  ”Prisskillnader lär bestå: Flaskhalsar till efter 2030

  Under fredagsmorgonen var en kilowattimme el mer än 13 gånger dyrare i södra Sverige, elområde 4, än i norr, elområde 1. Förklaringen är nedläggningen av två kärnkraftsreaktorer i Ringhals, flaskhalsar i nätet samt samspel med den europeiska elmarknaden, rapporterar SvD Näringsliv.

  Och dynamiken kommer att bestå. Energiexperten Christian Holtz, som jobbar på Merlin & Metis, spår en snittskillnad på 50 procent mellan norr och söder.

  Svenska Kraftnäts driftchef Erik Ek delar bilden och säger till tidningen att problemet med flaskhalsarna inte kommer kunna avhjälpas i närtid.

  – Även om vi planerar för stora investeringar i nya kraftledningar kommer det att dröja till efter 2030 innan alla är på plats, säger han.”
  https://omni.se/prisskillnader-lar-besta-flaskhalsar-till-efter-2030/a/bG4dee

 4. G skriver:

  ”Alf Svensson (KD) saknar medmänsklighet i politiken”
  https://archive.ph/eWvob

  • bergersjo skriver:

   Vilken djävla tomte. FORTFARANDE babblar han på om det där med ”flyr för sitt liv”. Suuuck…

   • G skriver:

    Nä. Fattar inte heller. Framför allt inte vad han och liknande SD-kritiker ser som realistiskt alternativ. Och även att Adaktusson, som till och från varit helvaken och en frän regeringskritiker, verkar fallit ner i samma grop senaste 6 mån. Vad de inte förklarar är hur de tänkt byta ut regeringen som de säger sig inte vilja ha, om de nu inte tänkt liera sig med S-sidan som man från KD:s håll kritiserat sedan regeringen tillträdde, då har klagandet under alla år endast varit ett spel för galleriet.

  • G skriver:

   ”Förre KD-ledaren varnar för samarbete med ”odemokratiska krafter”

   Alf Svensson om SD: Buntar ihop flyktingskaror

   Alf Svensson, som var Kristdemokraternas partiledare i 31 år, vill egentligen inte tycka till för mycket om sitt partis politiska inriktning i dag och hur partiet närmat sig Sverigedemokraterna.

   Men när TV4Nyheternas Jens B Nordström intervjuade honom på KD:s riksting i Norrköping höjde Alf Svensson ändå ett varningens finger för samarbeten med ett parti som kategoriserar människor efter nationalitet och hudfärg.

   Hör förre KD-ledaren Alf Svensson i spelaren ovan: ”Man ska inte släppa fram krafter som inte går demokratins ärende” ”.
   https://www.tv4.se/artikel/2fWPGNtwRVnp99v00R414F/foerre-kd-ledaren-varnar-foer-samarbete-med-odemokratiska-krafter

   • bergersjo skriver:

    Eeeh vänta lite nu, hudfärg? Som BLM och såna, som VÄNSTERN gillar?
    Och nationalitet- är det inte LAG på att stå upp för vår nationalstat?

 5. G skriver:

  ”GP intervjuar fem framträdande ex-politiker om vad som blir de viktigaste frågorna i valet 2022.”

  Svensson (KD) ovan är en av dessa. Och har tidigare postat intervjun med Uffe Adelsohn (M) som bland annat pratade om arvet efter Reinfeldt. De tre resterande intervjuerna är med…

  ”Margot Wallström om Magdalena Andersson: ”Tror oppositionen är rädd”

  I många år var Margot Wallström den partiledare som Socialdemokraterna ville ha men aldrig fick.
  Nu får partiet sin andra kvinnliga partiledare någonsin.
  – Jag tror oppositionen är rädd nu, säger Wallström.
  Samtidigt riktar hon kritik mot att V-ledaren Nooshi Dadgostar på allvar överväger att stoppa Sveriges första kvinnliga statsminister.”
  https://archive.md/7o3sQ

  ”Maud Olofsson varnar för S-samarbete: ”Kostar på”

  Förra C-ledaren Maud Olofsson vill inte lägga sig i vilket vägval Annie Lööf och partikamraterna gör.
  Men hon höjer ett varningens finger för att det brukar ”kosta på” att samarbeta med Socialdemokraterna.
  – Allt som är bra tar de åt sig och allt som är dåligt skyller de på dem de samarbetar med, säger hon.”
  https://archive.md/KTH5z

  ”Gudrun Schyman vill se en bred samling i klimatfrågan

  Gudrun Schyman vill se en klimatallians över politikens höger-vänstergränser. Hon säger att läget är akut och hon är bekymrad över att hennes gamla parti Vänsterpartiet prioriterat ned klimatfrågan.
  – De försöker ta Socialdemokraternas gamla roll och inställningen är att det är industrialismen som ska ta oss ur den här krisen. Det tycker jag är en ohållbar idé, säger hon.”
  https://archive.md/cU5AF

 6. G skriver:

  ”Därför går det så dåligt för Kristdemokraterna
  ..[..]..
  Jon Malmqvist, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Kronoberg, håller med om att partiet måste vara tydligt. Och han tycker att man är allt tydligare – till exempel när det kommer till migrationsfrågan. En fråga som varit känslig inom partiet – men där Ebba Busch tydliggjort att Sverige behöver en restriktiv migrationspolitik under lång tid framöver.

  – Det budskapet har hamrats in, säger han.

  Jon Malmqvist ser det låga opinionsstödet som en ”lite tråkig tradition” där partiet ofta har lägre stöd mellan valen än på valdagen.

  Han tror att det stora uppsving som KD såg strax innan EU-valet 2019 kom ur en trötthet hos väljarna på att politiker hela tiden ville isolera ”vissa partier”.

  – Där tycker jag att vi gjort en insats för svensk politik, och vi har pratat politik med inte bara SD, utan också med V. Har man samma åsikt i en fråga så tycker jag inte något riksdagsparti är så klandervärt att man inte kan diskutera.
  https://web.archive.org/web/20211112054202/https://www.dn.se/sverige/darfor-gar-det-sa-daligt-for-kristdemokraterna/

  Helt rätt inställning.

  ”Ebba svarar om väljartappet: ”Sök bara på Ebba Busch och hus”
  https://www.dn.se/sverige/svarar-om-valjartappet-sok-bara-pa-ebba-busch-och-hus/

  https://web.archive.org/web/20211112231148/https://www.dn.se/sverige/svarar-om-valjartappet-sok-bara-pa-ebba-busch-och-hus/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s