Özz Nûjen flippar: ”Ni är onda AS! Tvi er!”

Den kurdiske skämtaren Özz Nûjen, som kanske främst är känd från intervjun med Janne Josefsson i Uppdrag Granskning, har flippat igen.

Efter att det blev känt att terroristen Rakhmat Akilov som mördade fem personer på Drottninggatan 2017 tidigare arbetat svart med två hus som Nûjen äger ihop med sin syster, medan Akilov inte ens hade rätt att befinna sig i landet, tog ju Josefsson upp skandalen. Och Özz Nûjen flippade totalt, skyllde allting på sin svåger och kallade Josefsson för en creepy gubbe.

Men inte dömdes han för något och vad jag vet varken hans syster eller svåger heller…

Men nu har han flippat igen! Närmare bestämt i Twitter, där han skrivit en snyfthistoria om hybridattacken från Belarus och kallar migranterna för ”flyende, livrädda och utnyttjade flyktingar”. Det han flippat över, är det faktum att man har mage att kalla männen för migranter.

En spade är en spade, Özz Nûjen! Man är inget ”AS” (ja, det är som det han betraktar alla som kallar männen för migranter) för att man kallar en migrant för en migrant. Och själv är du den sista att uttala dig i sådana här frågor efter din tidigare historia, så håll fucking käft!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Özz Nûjen flippar: ”Ni är onda AS! Tvi er!”

 1. G skriver:

  ”Gängvåldet skapades av högerns politik”

  Kajsa Ekis Ekman intervjuar Kartellens grundare Leo Carmona om gängkriminaliteten och politikens konsekvenser
  ..[..]..
  Nu står han i centrala Stockholm, i köket på sin 280 kvadratmeter stora studio som går helt i sammet och guld, gör en espresso och sågar Magdalena Anderssons senaste förslag.

  – Är hon höger eller vänster? Hon har precis blivit vald och det första hon kräver är att villkora försörjningsstödet! Det skulle kunna funka i ett samhälle utan arbetslöshet, men är det något land som inte har det förutom oljeländer och skatteparadis?

  Det är svårt att tänka sig att det bara gått ett halvår sen Carmona blev frigiven. Sedan april har han producerat rappare, internationella artister, köpt vitaminfabriker i Baltikum och debatterat mot moderata politiker. Under tiden Carmona satt inne startade han Kartellen, Sveriges första stora gangstarap-grupp, nominerades till en grammis och publicerade romanen Spelet är spelet tillsammans med Cyril Hellman, en självbiografisk berättelse om klassamhället. För Arlandarånet, den största kuppen i Sveriges historia, blev han aldrig dömd.

  Hur ser Sverige 2021 ut för en som har suttit inne 17 år?

  – Det som sticker ut mest är de stora kontrasterna mellan de som har och inte har. På min tid var skillnaden mellan rik och fattig 500 kronor, det var den som hade en Champion-tröja och den som inte hade. Visst kunde vi gå hungriga nån dag eller ha tröjor från loppis, men i dag har fattigdomen gått så djupt att det påverkar hela uppväxten, samtidigt som du ser influencers ha tröjor för 10 000. Och attityderna! Gemenskapen är borta, allt är väldigt jag-centrerat. Även hos underklassen. Det är nyliberalismen som slagit igenom skulle jag säga.

  En sak jag inte förstår är detta. På din tid, då begick ni brott för att tjäna pengar. Våldet verkar ha varit en sidoeffekt av att ni ville kontrollera marknaden. Men det här våldet som sker nu, vad är ens meningen? De verkar inte tjäna pengar på det?

  – De unga, menar du? De är inte gangsters. De är gangbangers. De är inga riktiga kriminella. De som är kriminella, de vill någonstans. Vi hade en önskan att göra miljoner, visst, man riskerar år, men en dag köper vi ett kafé eller byggfirma och drar oss tillbaka. Sen blir det aldrig så, men det finns i alla fall en plan. Nu finns ingen plan, eftersom alla är för ego. Förr kunde man ha ett crew som höll ihop i vått och torrt. I dag säger de unga: jag vill inte hamna med de här, jag hoppar över till ett annat gäng.

  Är det därför det finns så många gäng nu?

  – Exakt! Ingen kan hålla ihop så de bildar nya hela tiden. Konflikterna har ingen mening, det är bara egon. Jag märkte det på de som kom in på kåken efter mig, de blev helt vansinniga för skitgrejer. De har ingen framtid, det enda de har kvar är den så kallade hedern. Därför hamnar de i idiotiska konflikter. Det här är den förlorade generationen, det finns inget hopp för dem. Jag är mån om nästa, de som ska börja lågstadiet nu. De här, de får vi stå ut med.

  Men vad har rapparna med det här att göra?

  – De vill leva upp till en image för det är det som säljer. Såhär: en rappare tillhör en ort. Har han inte sin ort bakom sig, då får han ingen cred – om han ska köra hardcore gangstarap. Problemet är att om orten hamnar i konflikt, då landar det på honom som måste reppa orten, han är ansiktet utåt. Einár, han hade inte en ort. Söderförorten gav honom kärlek, men han vände ryggen åt dem så han blev herrelös. Einár älskade hiphop, han var en stor talang, men runt honom fanns bara industrigamar som lät honom löpa amok och för att bevisa att han var gata tog han sina texter till en hårdare nivå. ”Sjuan och åttan, bror, jag var shotta” – hur kunde de låta honom säga så? En riktig gangster skulle aldrig säga det! Och sen fortsatte andra rappare på samma bana, för det sålde, men de kunde inte leva upp till sina texter så de blev tvungna att visa att de var gata genom att göra vad de rappade om.

  Efter mordet på Einár har det varit debatt om gangstarappen, musikrecensenter har ångrat sig och sagt att de inte borde hyllat den och att Yasin inte borde fått pris.

  – De har gjort bort sig och nu skäms de. Dock har vissa rappare varit värda att hylla, Yasin till exempel. De måste göra research om gangstarap, det finns ingen kunskap för att döma musiken, de måste lyssna på texterna också. Folk var arga på Kartellen också. Men här har du skillnaden. Sebbe Staxx hade aldrig klarat sig om han hade hetat Sebbe Stakset och rappat de här texterna själv. Jag döpte gruppen till Kartellen, för han kunde inte bära dem själv.

  Varför tog du honom då?

  – Det var han som fanns då. Rappare växte inte på träd.

  Enligt undersökningar är brott den viktigaste valfrågan. Moderaternas slogan är: ”Fördubbla straffen, då blir gängkriminalitet hälften så lockande.” Vad tror du om det?

  – Äh! Det där hjälper inte. Om man ser på historia och andra länder så är det alltid likadant: där det finns stora skillnader mellan rika och fattiga så finns det kriminalitet.

  Så du tror inte någon tänker: jag gör det om jag får nio år, men om jag får 18, nej då låter jag bli.

  – Nej, det funkar inte så. Killarna som växer upp i de här områdena är så indoktrinerade i det destruktiva mönstret att de inte har något konsekvenstänk. Äran i deras värld är viktigare än fängelset. ”Åker jag in, så åker jag in som en kung” tänker de. Sen tar de Tramadol och blir känslokalla.

  Vad ska man göra då?

  – Först är det en polisiär fråga. Lägg lika mycket resurser på alla mord som på Einár. Ingen vill erkänna det i dag, men från början av den här brottsepidemin brydde sig inte polisen. Folk kunde smattra ner ett helt loft i Fittja med en kalasjnikov utan att polisen visade sig. Vid mord knackade polisen lite dörrar, sen drog de. Tanken var att de skulle skjuta ut varandra. Staten gav upp 2006, vi skulle sköta oss själva, det fanns bara individer. Och apropå individer: majoriteten av grabbar som hamnar i det här är barn till ensamstående mammor.

  Så nu är det vårt fel?

  – Vänta här. Det jag säger är att ekvationen inte går ihop när politiker från högern menar att mammor ska ta sitt ansvar. Mamman måste gå till jobbet. Ofta har hon två jobb, kanske långt hemifrån och måste pendla till andra sidan av stan. Vem har ansvar för barnet under tiden? Skolan, fritids, och där har samhället gett upp. Sen säger de att mamman har ett ansvar och att barnet har ett eget val.

  Nu menar många att allt är invandringens fel?

  – Vilka är det som begår brott? Det är svenskfödda grabbar. Det är inte deras föräldrar, det är inte första generationen. Så vad det än är som har gått snett, så har det skett här. Man har lämnat orten i sticket. Det finns tre saker att göra nu. Ett, se till att skolan är bra. Inga friskolor som mjölkar pengar. Två, bra fritidsgård med resurser: musik, DJ, teater eller whatever. De resurserna finns inte idag. Tre, när barnet kommer hem från skolan ska centrum vara säkert. Folk ska inte stå där och punda och sälja knark. Det är en bra början, men det görs inte.

  En annan debatt som finns nu är om droger, vissa menar att de som tar droger är skyldiga till våldet och andra vill legalisera droger för att slå undan benen på organiserad brottslighet?

  – Man kan inte skylla på knarket. Kriminaliteten är som kapitalismen, den förflyttar sig. Om folk slutar knarka skulle säljarna bara gå över till något annat. Mellan 1998 och 2010 skulle alla bli rånare, sen höjdes säkerheten såpass mycket och då gick de över till bedrägerier och utpressning. Drogmarknaden är redan mättad i dag, det är tio langare på en kund. Folk skyller på invandring och droger för att de inte vill se att brottsligheten har socioekonomisk grund.

  Hur är det att sitta i fängelse i Sverige?

  – Vi har de sämsta fängelserna i hela Norden. Folk går hungriga! Jag har suttit i Finland och Sverige, och det är en stor skillnad. I Finland finns dusch och toa i cellerna. I Sverige har vissa fängelser inte ens handfat. Personalen går på knäna, de har tolvtimmarspass och måste ägna all tid åt administration, glöm att ha tid för vård. Det finns väldigt lite sysselsättning, om man inte räknar att stoppa in skruvar i en låda, hur ska man motivera människor tillbaka till arbetslivet med det? Det är ganska svårt att få arbetsmarknadsutbildning, och är du klassad som tung kriminell är flera utbildningar stängda. Men även om man skaffar bättre lokaler och vård, så kvarstår ett problem. Det är när den motiverade fången kommer ut. Han har gått ett program, han har kontakt med en stödorganisation, han är vaccinerad och klar. Då sätter samhället stopp! För efter arbetsintervjun slår chefen upp hans namn på lexbase. Få vågar ta emot ex-kriminella, förutom byggbranschen som alltid tar emot busar, men sanningen är att det inte finns någon andra chans i dag och samhället betalar priset.”
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/8QXWlW/gangvaldet-skapades-av-hogerns-politik

  ”Vad vore Aftonbladet utan ”nyliberalismen”?

  Leo ”Kinesen” Carmona skyller samtidens grova våld på nyliberalismen.
  Jösses, så slappt.

  I september skrev Åsa Linderborg en krönika om gängkriminalitet och skjutningar i Aftonbladet. Hon konstaterade att ”allt kan ändå inte skyllas på nyliberalismen.”

  Ett sådant påstående får inte stå oemotsagt av den röda kultursidan. I en lång intervju med Kajsa Ekis Ekman lägger den tidigare livstidsdömde musikproducenten Leo ”Kinesen” Carmona ut texten om varför kriminaliteten ändrats under de 16 år han suttit i fängelse. Han släpptes i våras.”
  https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/vad-vore-aftonbladet-utan-nyliberalismen/

 2. G skriver:

  ”17-åringens mamma: ”Ledsen över att polisen som skyddat oss blev mördad”
  https://web.archive.org/web/20211118173311/https://www.dn.se/sverige/17-aringens-mamma-ledsen-over-att-polisen-som-skyddat-oss-blev-mordad/

  Synd att planen om att skicka hem honom till Somalia och bokandet av flygbiljetten inte gjordes långt tidigare.

 3. G skriver:

  Haha. Är det inte Alf (KD) så är det Bengan (FP).

  ”Valvakan behöver inte bli en gravöl för Liberalerna

  Mycket ser mörkt ut, opinionssiffrorna är fortfarande en bra bit under spärren, och den före detta partiledaren Bengt Westerberg har deklarerat att han inte ens tänker rösta på L. Men det går ändå att ana ett gryende hopp.

  Striden om vilket lag L ska tillhöra är trots allt över. Bengt Westerbergarna är dåliga förlorare som smäller i dörren på vägen ut. Good riddance! Avdankade partiledare som försöker baksätesstyra sina efterträdare är det sista ett parti i svårigheter behöver.”
  https://www.expressen.se/ledare/valvakan-behover-inte-bli-en-gravol-for-liberalerna/

  ”Bengt Westerberg: Därför kommer jag inte att rösta på L
  ..[..]..
  Trots Ny Demokratis vågmästarroll i riksdagen efter valet valde Bengt Westerberg att ingå i den borgerliga regeringen, men detta var under förutsättning att inga förhandlingar eller samarbeten skulle ske med Ny Demokrati.

  – Långt senare, när jag läste Lars Leijonborgs memoarer fick jag veta att han utan att berätta för mig hade fört diskussioner med Ian Wachtmeister. Han har länge haft inställningen att man gott och väl kan samarbeta med partier som Ny Demokrati och Sverigedemokraterna.

  Bengt Westerberg menar att det trots allt är en stor skillnad mellan Ny Demokrati och Sverigedemokraterna.

  – De är bägge missnöjespartier men till skillnad från Ny Demokrati är Sverigedemokraterna ett ideologiskt medvetet parti, vilket är en betydelsefull skillnad som gör Sverigedemokraterna mycket farligare.

  – De som driver den nya linjen inom Liberalerna tycker att regeringsskifte är så otroligt viktigt att de nog är villiga att betala ett ganska högt pris för att få ett till stånd. Det var en inställning jag kunde förstå på 1970-talet efter ett 44-årigt socialdemokratiskt maktinnehav, men inte idag. Andra inom Liberalerna ser mer till värderingar och sakpolitik.

  Bengt Westerberg menar att det är synen och bedömningen av Sverigedemokraterna som skiljer sig:

  – Om du skulle fråga Lars Leijonborg eller Nyamko Sabuni så tycker de nog nästan lika illa om Sverigedemokraterna som jag gör, men de tycker inte att det är så farligt att ge SD inflytande, vilket jag gör.

  – De tror att man kan hålla tillbaka Sverigedemokraternas krav. Om du frågade Nyamko Sabuni skulle hon säga att hon är garantin för att Sverigedemokraterna inte kommer att få igenom en rad av sina krav. Men jag fruktar att Sverigedemokraterna kommer att sätta ett högt pris på sitt stöd, precis som Liberalerna och Centerpartiet gjorde för att stödja Stefan Löfven (S).

  Bengt Westerberg ger besked:

  – Jag kommer inte att rösta på Liberalerna om man håller fast vid att vilja bilda en regering med stöd av Sverigedemokraterna. Och det är dessvärre osannolikt att partiet lämnar den inriktningen.”
  https://web.archive.org/web/20211121034112/https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3A2kvHtNGTnQwJ%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.etc.se%2Finrikes%2Fbudskapet-till-nyamko-sabuni-sd-kommer-satta-ett-hogt-pris-pa-sitt-stod&client=firefox-b-d&hl=sv&gl=se&strip=1&vwsrc=0

  Det är inte fel när C & L ställer krav för att stödja nåt.
  Men det är fel när SD och V ställer liknande sorts krav från deras respektive positioner för att stödja nåt. Wow!

  • bergersjo skriver:

   Suck. Så djävla tramsigt när partier som förhoppningsvis inte ens kommer in i riksdagen nästa gång anser sig ha minsta rätt att bestämma något.

 4. G skriver:

  ”Ingen katt ska vara papperslös i det svenska skuggsamhället

  Men kontrasten till hur slapphänt det mänskliga skuggsamhället hanteras blir faktiskt parodisk.”
  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ingen-katt-ska-vara-papperslos–i-det-svenska-skuggsamhallet/

  Wow. De ständiga bevis om hur makten ”prioriterar” fel visar nog att det måste sägas vara en underdrift att kalla detta för parodiskt. Extrema och medvetna felprioriteringar inom alla områden. Men folket verkar inte bryr sig då det röstar som det gör, många reagerar först när något händer mot närstående eller mot egen egendom, s.k NIMBYS (not in my back yard), så länge ”bara” andra drabbas så bryr man sig inte så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s