Sveriges första kvinnliga statsminister- sänkt av feminister…

Alla normfeminister jublade stort i Sverige onsdagen den 24 november 2021, hundra år efter att kvinnor fick börja rösta i konungariket, för nu minsann blev socialdemokraten Magdalena Andersson den första kvinnliga statsministern!

Eller? Den första statsministern som betraktade sig som kvinna? Svårt det där att veta om kön är en social konstruktion eller inte vad gäller genustroende, feminister och vänstertomtar…

Oavsett, så blev de alla väldigt glada över att statsministern var kvinna. Så då kan man ju fråga sig: Varför var det samma personer som strax därpå tog ner henne från tronen?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sveriges första kvinnliga statsminister- sänkt av feminister…

 1. Mr Snaggle skriver:

  Ju fler kvinnor och mindre män överallt, desto mer jämställt. Oavsett kompetens och prestation, det är inte viktigt längre i det här landet. Och inte 50/50 heller, utan så många kvinnor som MÖJLIGT. Och så få män som möjligt, självklart. I alla fall vita, hetero och medelålders sådana. Kön, hudfärg, etnicitet, ursprung, sexualitet osv är det ENDA viktiga. Det är deras syn på jämställdhet, det.

  Jag hoppas att det inte blir hon. Men troligen blir det det, för saker har en förmåga att bli precis som man inte vill.

  Det vore faktiskt rätt kul att se ett matriarkiskt kalifat….Man kunde sitta där på läktaren och skratta åt alla konflikter och hur de över huvud taget hade trott att det skulle funka! 😀

 2. G skriver:

  Troligen har du läst någon artikel med lite citat ur intervjun i veckan, om du vill läsa hela så är det bara att klicka på länken.

  ”Jomshof (SD) vill förbjuda muslimska skolor: ”Islam är en dålig religion”
  ..[..]..
  I slutet av oktober lämnade Richard Jomshof in ett förslag till riksdagen om ett förbud mot muslimska friskolor.

  – Målet är inte att straffa de här barnen, målet är att de ska in i vårt samhälle. Annars är det kört, säger Richard Jomshof.

  Problemen på friskolor som Römosseskolan i Göteborg, har uppmärksammats brett, men medan andra partier vill se hårdare kontroll av konfessionella skolor – oavsett religion – eller förbud mot sådana skolor, riktar SD in sig på just de muslimska skolorna.

  – Det finns en utbredd uppfattning att religionsfriheten innebär att alla har rätt att göra precis samma sak och att alla religioner är ungefär likadana. Men det är bara nonsens, säger Richard Jomshof.

  Han jämför med den politiska friheten. Att du får rösta på vilka partier du vill. Grunda vilka partier du vill. Men att religion, liksom politisk ideologi, måste få ifrågasättas.

  – Islam är inte på något sätt jämförbar med kristendomen som religion.
  Hur menar du?

  – Det är bara att titta på hur det ser ut i den muslimska världen. Hade den varit så bra som vissa hävdar hade den muslimska världen varit ett föredöme när det gäller demokrati, åsiktsfrihet, yttrandefrihet och jämställdhet. Men det är precis tvärtom.

  Flera gånger under intervjun säger Jomshof att han inte har något emot enskilda muslimer, att syftet inte är att kränka en enskild individ.

  Samtidigt sticker han inte under stol med att han tycker att antalet muslimer i Sverige är för många – och att han är rädd för att det hotar demokratin.

  – Jag menar att den stora muslimska invandringen i vår del av världen skulle kunna utgöra ett potentiellt problem, som på sikt skulle kunna innebära att vår demokrati försvinner.
  Vad ser du för tecken på det nu, menar du?

  – Det är bara att följa utvecklingen i vissa delar av Europa. I Frankrike finns vissa städer där det råder småskaliga inbördeskrig mellan polis och viss befolkning. Det är klart att det är ett problem. Vill vi ha det så?

  Du säger att du inte generaliserar, men vad är då problemet med om det blir fler muslimer i Sverige?

  – Problemet är islam. Islam är en dålig religion. Det går inte att argumentera för att den är lika bra som kristendomen. Då har man inte koll. Det är bara att jämföra vår del av världen med den muslimska.

  Hur tror du att vanliga moderata muslimer reagerar på det här?

  – De får tycka vad de vill, jag struntar väl i vad de tycker. Vad tycker moderata kommunister om att jag tycker att kommunismen är dålig? Lever man i en demokrati måste man finna sig i att det finns människor som inte delar ens uppfattningar i vissa frågor.

  Så du jämför …?

  Jomshof avbryter:

  – Det är klart att jag jämför. En religion är också en samling värderingar. Det finns ingen gud. Man får gärna tro att det finns en gud, men det finns ingen gud. Varför ska religion ha ett frikort? Varför ska jag behandla religionen på ett sätt och politiska ideologier på ett annat? (forts)”
  https://archive.ph/jLMnK

  ”Några av Jomshofs senaste motioner till riksdagen

  Under den allmänna motionstiden har Richard Jomshof lagt fram en mängd förslag i riksdagen.

  Här finns sådant som:

  •Avveckla svensk minknäring.
  •Skärpta straff för djurplågeri.
  •Förbud mot halal- och koscherslakt.
  •Nationell djurskyddspolis.
  •Annonskampanj i syfte att minska antalet asylsökande och anhöriginvandrare.
  •Förbud mot icke-medicinsk omskärelse.
  •Stopp för utländsk finansiering av moskéer.

  Richard Jomshof
  Född: 1969 i Helsingborg
  Bor: Sturkö utanför Karlskrona
  Familj: Fru och två barn.
  Gör: Partisekreterare sedan 2015, nygammal utbildningspolitisk talesperson och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan 2010.
  Politisk bakgrund: Gick med i SD 1999. Var tidigare kommunpolitiker i Karlskrona för ett lokalt missnöjesparti och röstade på Moderaterna i riksdagsvalet.
  Varit ansvarig utgivare för SD-kuriren.
  Tidigare jobb: butiksbiträde (tänkte utbilda sig till butikschef, men valde lärare), SO-lärare, klasslärare.
  Utbildning: SO-lärarexamen, Malmö lärarhögskola/Lunds universitet. Fördjupning i geografi och historia, Lunds universitet.
  Kuriosa: Vegetarian sedan 27 år tillbaka, men väljer ofta helt vegansk kost. Har varit medlem i Nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök, och sedan Djurens rätt. Gick ur Djurens rätt 2018 efter att organisationen beslutade att SD-politiker inte får ha förtroendeuppdrag här. Nu stödmedlem i organisationen Djurskyddet.”

  Väldigt ”inkluderande” av Djurens rätt. Och vad hände sedan efter denna intervju? 😉
  Jo, en ung svenska gick plikttroget ut i försvar….

  ”SD är ett hot mot demokratin – inte islam

  Richard Jomshof (SD) sparkades från sina lärarjobb, på grund av sina politiska åsikter. Nu ska han styra SD:s skolpolitik. Han anser att islam utgör ett potentiellt hot mot demokratin, men verkar inte införstådd med att SD genom sina islamofobiska åsikter själva utgör ett potentiellt hot, skriver Amanda Svedberg.

  Sverigedemokraternas partisekreterare, Richard Jomshof, som själv påstår sig vara ateist, berättar för GP om varför han vill förbjuda muslimska friskolor, men inte kristna eller judiska. Han har lämnat in en motion till riksdagen om ett förbud mot muslimska friskolor. I intervjun förklarar han att “Islam är inte på något sätt jämförbart med kristendomen som religion”, “Islam är en dålig religion, som inte alls är lika bra som kristendomen” och att “den stora muslimska invandringen i vår del av världen skulle utgöra ett potentiellt problem”.

  Problemet med Jomshofs uttalanden är hans okunskap om religion och islam. Om han hade läst koranen hade han vetat att judendomen, kristendomen och islam är uppdateringar om olika versioner av Guds budskap till människorna – alltså uppdateringar av Guds ord. Judarna (vars kosherslakt Jomshof för övrigt vill förbjuda) är nöjda med sin version av Guds ord och deras heliga skrift är komplett. Kristna anser att judendomen måste uppdateras med Jesus budskap för att bli komplett, och muslimer anser att Bibeln är en viktig bok, men att den saknar Muhammeds budskap. Därför blir Koranen den sista uppdaterade boken från Gud, enligt islam. Att vilja påstå, trots att Jomshof själv är ateist, att någon religion är sämre än andra är rent och skärt religionsförtryck. Hans påstående om att det finns för många muslimer i Sverige är inte bara islamofobiskt, utan också kulturrasistiskt.

  Den nazistiska ideologin byggde på den “ariska” och germanska rasens påstådda överlägsenhet, där hela tillvaron gick ut på en ständig kamp mot andra raser, men framförallt mot individer och gruppen judar. Jag påstår inte att Sverigedemokraterna och Jomshof i dag är nazister, men partiets historia går inte att glömma bort. I deras valmanifest gör partiet ett “gott” försök att stötta judar och diskutera problematiken med antisemitism, men Jomshof är ett tydligt exempel på hur partiet har bytt retorik. I dag innehåller Jomshofs och andra Sverigedemokraters retorik ett stort inslag av islamofobi, vilket i allra högsta grad är främlingsfientligt. Det tyder på en starkt bristande kunskap om andra kulturer, men framförallt brist på kunskap om religionen islam.

  Det är tydligt att SD:s politik gör invandringen och muslimerna till det största problemet i Sverige, eftersom det handlar om människor som inte passar in i deras etniska och religiösa ramar och därför ska exkluderas från samhället. Exkludering av vissa grupper bidrar till ökad segregation och utanförskap, vilket partiet egentligen påstår sig vilja bryta.

  Han påstår också att islam är ett hot mot demokratin. Islam är den näst största religionen i världen och står för fred och frid. En av islams viktigaste pelare att ge gåvor till de fattiga och att själv ansvara för sin tro och sitt andliga liv. Det visar på att Jomshof är helt oinsatt och opåläst om religionen islam.

  Att han inte tar upp att hans eget parti, som påstår sig “värna om det demokratiska samhället”, samtidigt vill beröva människor sin rätt till religion och kultur är helt odemokratiskt. Om Jomshof hade varit utbildad inom ämnet demokrati, hade han vetat att frihet och minoriteters rättigheter är några av de viktigaste elementen för att ett samhälle ska räknas som demokratiskt.

  Sverigedemokraterna vill däremot få människor att känna sig mindre hemma i Sverige genom “frivillig återvandring” och förbud av vissa religiösa samfund. Partiet tror på ett mer auktoritärt kontrollsamhället där militär ska in och stötta polisen, hemliga avlyssningar, visiteringar och möjligheten att polis ska kunna bära tjänstevapen trots att de inte är i tjänst. Det är bara början på ett icke-demokratisk samhälle. Det är inte muslimerna som utgör ett potentiellt problem för demokratin i Sverige, det är Sverigedemokraterna, deras värderingar och åsikter som utgör ett hot mot demokratin.

  Amanda Svedberg, studerar statsvetenskap vid Göteborgs universitet”
  https://www.gp.se/debatt/sd-är-ett-hot-mot-demokratin-inte-islam-1.59889660

  ”Islam står för fred och frid.”

  Har jag aldrig hört förut! Tack för upplysningen!

  Dessutom får man anta att inkluderande, toleranta fröken Svedberg inte har något problem med hedersförskolorna till exempel: https://bergersjo.wordpress.com/2021/11/06/miljopartiet-om-rostratt-och-straffratt-for-tonaringar/#comment-3197

 3. Mr Snaggle skriver:

  Vi har kommit så långt i jämställdheten i det här landet att om det inte blir hon, så måste det bli en annan kvinna. Eller någon med invandrarbakgrund, eller någon som är gay. För det är ju det man tänker på nu, istället för kompetens och rätt person på rätt plats. Det blir ändå fel om det är fel kön på personen i fråga och att återgå till det mossiga gamla stenålderssamhället och förtryckande patriarkatet igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s