Är Annika Strandhäll den nya Mona Sahlin?

Okej, så jag rabblar på lite om den nya skandalministern Annika Strandhäll och hennes nio fall hos kronofogden. Jag råkade säga fel i mitt förslag om avsked och föreslå till Sveriges Första (eller andra?) Kvinnliga Statsminister att sparka ut Strandhäll ur riksdagen- det går ju inte.

Vad jag menade var naturligtvis att hon skulle sparkas ut ur regeringen. Och varför inte även ur Socialdemokraterna? Det vore ju ett lämpligt sätt för Magdalena Andersson att visa upp att med henne som partiledare får det vara slut på tramset.

Men så blir det naturligtvis inte. Politiken trampar vidare i samma spår som tidigare med samma personer som förut. Inga förändringar!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är Annika Strandhäll den nya Mona Sahlin?

 1. G skriver:

  SCB Partisympatiundersökningen november 2021


  Kvinnor Vs. Män…

  …och efter regioner…

  ”PSU i november 2021 genomfördes med ett riksomfattande slumpmässigt urval omfattande 9 190 i riksdagsval röstberättigade personer utan övre åldersgräns. Svar från dessa personer samlas in genom såväl telefonintervjuer som webbenkät. I likhet med tidigare undersökningar används alla tillgängliga telefonnummer, både till mobila och fasta telefoner, för att kontakta de utvalda personerna.

  Av urvalet har 30,9 procent ej anträffats, 2,8 procent har varit förhindrade att medverka och 19,3 procent har inte velat delta i intervjun. Det totala individbortfallet uppgår till 53,0 procent. Det totala antalet svarande är 4 319, vilket motsvarar 47,0 procent. En mer utförlig bortfallsredovisning tillgängliggörs i samband med publiceringen den 8 december.

  Data samlades in under perioden 28 oktober till 25 november.

  Resultaten presenteras i form av punktskattningar ± osäkerhetsmarginaler. Det intervall som bildas av procentskattningen ± osäkerhetsmarginalen blir här ett 95-procentigt osäkerhetsintervall, dvs. ett intervall som med 95 procents sannolikhet innehåller det riktiga populationsvärdet om inga systematiska fel förekommer.

  Den 8 december publiceras uppgifter om partisympatier i november 2021, totalt och i olika demografiska grupper. SCB har valt att dela upp publiceringen av Partisympatiundersökningen dels för att kunna publicera ”Val idag-skattningen” så snart som möjligt efter avslutad datainsamling, dels för att tydliggöra att det rör sig om två olika mått. ”Val idag-skattningen” mäts med frågan ”Vilket parti skulle du rösta på om det vore riksdagsval någon av de närmaste dagarna?”, medan partisympati mäts med frågorna ”Är det något av de politiska partierna som står dig närmare än de andra?” och ”Men vilket parti har du störst sympati för?”.

  Publiceringen den 8 december innehåller även uppgifter om EU- och eurosympatier, totalt och i olika demografiska grupper. ”
  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatiundersokningen-november-2021—-val-idag/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s