Är Infrastrukturminister Tomas Eneroth en ynklig liten man som tafsar och kladdar?

Vi minns väl alla hur det gick under metoo? De flesta män som pekades ut, var själva PK-feminister av det rätta virket…

Nu är samma historia uppe igen: En förundersökning om sexuellt ofredande är inledd mot en man som så sent som i april skrev en lång text på facebook där han undrade var alla små ynkliga män som tafsar och kladdar kommer ifrån.

Och som om inte detta vore nog, är mannen en minister i världens endaste bästaste feministiska regering med Sveriges första (och andra) kvinnliga statsminister!

Jodå. Om infrastrukturminister Tomas Eneroth döms för rumptafs i rätten blir han säkerligen utsparkad ur regeringen, det tvivlar jag inte på. Kanske blir han tillochmed utsparkad ur Socialdemokraterna (men det tvivlar jag på).

Men annars sitter han gott där bland övriga feminister i Anderssons knä…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Är Infrastrukturminister Tomas Eneroth en ynklig liten man som tafsar och kladdar?

 1. G skriver:

  Denna sossesoppa är så märklig. Det jag känner allmänt är att detta börjar låta som det är mer och annat bakom än bara en ”kram som uppfattas fel”. Och om han nu anser sig vara oskyldig så ska han ju absolut inte be om ursäkt, som han har gjort, finns inget värre än människor som ber om ursäkt för något som de inte gjort! Om han nu _verkligen_ inte har gjort något fel?

  Och att han skulle gjort något på den platsen, vid S-kongresstillfället fullt bland kollegor och att han efter ”hälsningen” sades var på väg bort mot sin flickvän som också var där. Verkar så märkligt. Det började enligt Eneroth själv alltså med….

  ”På väg bort till min flickvän som satt någon meter därifrån hälsade jag på en kvinna med att, som jag menade och uppfattade det, lägga handen på ryggen på henne. Det hela gick på några sekunder och jag tänkte inte vidare på det”, skriver Tomas Eneroth och fortsätter:

  ”När jag dagen därpå fick höra att jag rört henne på ett sätt som uppfattades som opassande träffades vi och pratade om vad som hänt”.”
  https://web.archive.org/web/20211118115439/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Gr1bM/tomas-eneroth-anklagas-for-att-ha-tafsat-pa-kvinna-pa-partikongressen

  Vilket utreddes internt men inte ledde till något för hans del…..

  Tafsanklagelse mot Eneroth utredd – utan åtgärd
  https://tt.omni.se/tafsanklagelse-mot-eneroth-utredd-utan-atgard/a/KzbwVG

  Och sedan släpptes det anonyma brevet för ett par dagar sedan (varför stå för sin åsikt med namn när man kan kasta paj anonymt, och samtidigt klaga på tystnadskultur) där S-kvinnor säger att det Eneroth anklagas ha gjort är ett ”allvarligt brott” mot kvinnan:

  ”Var är alla som höjer rösten nu när det sker inom våra egna kölvatten? Det är tyst från toppen, men liksom 2017 så vägrar vi visa fortsatt acceptans mot män som begår allvarliga brott mot kvinnor.”

  Ett ”allvarligt brott” mot kvinnan alltså.
  Och att den ”utsatta” kvinnan på något sätt skulle kunna må extremt psykiskt dåligt pga detta när S-kvinnorna utan att skämmas utbrister:

  ”Jag tänker på hon som blivit utsatt, och hur hon måste må av det här”

  Ja hur hon måste må av det här! Och om det han anklagas för i S-feministers värld är ett ”allvarligt brott”, var på deras skala ligger då våldtäkt, mord osv? Jösses….

  ”Anonyma brevet från socialdemokratiska kvinnor: ”Tolererar inte Eneroth”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/socialdemokratiska-kvinnor-radda-for-repressalier-efter-kritiskt-brev-om-eneroth

  Och utöver detta så säger ovan S-kvinnor att det överhuvudtaget inte spelar roll om det var med uppsåt eller inte. Va?…..

  ”Det spelar ingen roll om det inte var uppsåt eller ‘bara var ett misstag'”
  https://www.smp.se/vaxjo/kvinnor-inom-socialdemokraterna-man-som-begar-sexuella-overgrepp-och-ofredanden-har-ingen-plats-i-var-regering/

  Och samtidigt som man är anonym så klagar man på tystnadskulturen, som man genom sitt fega anonyma agerande direkt bidrar till! Oxymoronpartiet…..

  ”…säger en kvinnlig politiker i distriktet, som också reagerat på den utbredda tystnaden i Socialdemokraterna.”
  https://web.archive.org/web/20211202201333/https://www.expressen.se/nyheter/ilskan-i-hemlanet-efter-anderssons-beslut-om-eneroth/

  Och vad jag menar med om det ligger mer bakom. Det verkar ju definitivt finnas grogrund för att någon slags maktstrid kanske finns med, dels efter det anonyma brevet och det som verkar pågå internt, därtill att Eneroths flickvän är partikollega med den s.k utsatta kvinnan och verkar vara lika stor feminist som han själv och byggt politikerkarriär på det……

  ”Beskedet att Tomas Eneroth inte tas ur tjänst utan får fortsätta i regeringen har väckt vrede i hans hemmadistrikt Kronoberg, där händelsen nu fräter på relationerna och på det politiska arbetet i Socialdemokraterna lokalt och regionalt.

  Möjligheten att reda ut och komma över krisen försvåras av intrikata personkopplingar. Kvinnan var ombud för Kronoberg på S-kongressen, hon är lokalpolitiker med flera tunga uppdrag och mycket betrodd i partidistriktet

  Eneroths partner Malin Lauber är hennes kollega, även hon ett tungt namn i distriktet, hon är oppositionsråd i residensstaden Växjö och har enligt partivänner byggt sin politiska karriär på feministiska frågor som just kampen mot övergrepp.

  Lauber sitter i förbundsstyrelsen för S-kvinnor och är god vän med dess nyvalda ordförande Annika Strandhäll, nyss även utnämnd till miljöminister.

  Malin Lauber har inte återkommit när Expressen sökt henne. Detsamma gäller S-kvinnor där varken Strandhäll eller förbundssekreteraren Nina Ünesi hittills kommenterat anklagelserna mot Eneroth om sexuellt ofredande av en partikollega.

  – Det har varit så rörigt och vi har varit utspriddda på olika håll, säger Maria Granström, pressansvarig på S-kvinnor.

  Men att kvinnoförbundet inte kommenterat händelsen över huvud taget har eldat på vreden i Kronobergsdistriktet, inte minst bland den berördas kvinnliga partikollegor.”
  https://web.archive.org/web/20211202201333/https://www.expressen.se/nyheter/ilskan-i-hemlanet-efter-anderssons-beslut-om-eneroth/

  Sedan så var det inte bra (säger jag som om jag bryr mig om detta parti lol) att nytillträdda Magda föregick eventuell brottsutredningen och sade att saken redan är utredd, vilket den inte vara. Och inte bra att polisanmälan inte gjordes, så bra att Jan Emanuel polisanmälde honom så att detta utreds på korrekt sätt och inte bara intern av partiet. Man måste trots allt ha rätt att kunna försvara sig. Men om den ”utsatta” kvinnan på riktigt anser sig utsatt för brott så var det ju hon själv som borde polisanmält honom kort efter det hände, men av någon anledning så gjorde hon inte det. Det är som vanligt när det gäller dessa IMO extrema tramsanklagelser där man mer eller mindre medvetet gör en höna av en fjäder, iaf baserat på det vi vet hittills.

  • bergersjo skriver:

   Ja så är det, kan man bygga hela sin politiska karriär på feminism kan man också rasera den på samma. Jag hade önskat att Eneroth hånskrattat när Expressen sökt honom för en kommentar och svarat ”Grab her by dah pussy!”
   Hahahah

 2. G skriver:

  ”Furious Muslim mob of hundreds LYNCH Sri Lankan factory manager in Pakistan, publicly burning his body after he was accused of blasphemy”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10274473/Mob-hundreds-LYNCH-Sri-Lankan-factory-manager-Pakistan-accused-blasphemy.html

 3. G skriver:

  Läste först insändaren och undrade vad fan det handlade om…

  ”Lärare måste kunna undervisa för att sätta betyg

  Man får som lärare inte skrika på, förolämpa eller svära åt skolelever, det är givet. Det har väckt uppmärksamhet att en lärare på Neptuniskolan i Malmö kallat en stökig klass för ”fucking djävla femåringar”. Så får man givetvis inte uttrycka sig.

  Läraren har sagt upp sig efter att klippet lagts upp i sociala medier. Huruvida det är lämpligt kan diskuteras. Det finns en fara i att använda uthängning på sociala medier som en utpressningsmetod för att styra lärare i den riktning man vill. Det är lite förvånande att föräldrarna inte ser problemet med det, även om det är begripligt att de inte tyckte om att någon svor åt deras barn.

  Det framgår av historien att klassen bytt lärare i ämnet ett antal gånger och eleverna riskerar att bli utan betyg. Klassen ska enligt föräldrar vara ”störig”. Man kan undra hur ”störiga” elever har varit för att läraren ska bli så frustrerad att hen kallar dem femåringar. Att elever stör sönder lektioner handlar inte bara om att det är synd om de elever som vill lära sig något utan också att det blir svårt för läraren att sätta rättvisande betyg. Om elever skriker och kastar suddgummin istället för att göra något, vad ska läraren betygsätta? Det kan bli ett enormt stressmoment, eftersom föräldrarna då istället kan bli missnöjda för att barnet inte får betyg, eller får ett dåligt betyg. Hamnar underbetyget också på Facebook, knutet till lärarens namn?

  Alla som jobbat inom skolvärlden vet att föräldrar kan ha så höga krav på deras barns trivsel i skolan att det inverkar menligt på undervisningen. Krav på specialkost, att barnet kan få vara sen eller utebli från lektioner utan konsekvens eller att barnet inte ens vid extremt dåligt beteende ska bli tillrättavisad.

  Lärarens beteende var förkastligt, men att hänga ut skolpersonal är ingen bra lösning på missnöje med undervisning. Man kan förvånas över att föräldrarnas oro inte handlar om att barnen skrämmer bort lärare och riskerar underbetyg. Det är ett lika påtagligt problem som ohyfsade lärare.”
  https://web.archive.org/web/20211205042340/https://www.skd.se/2021/12/04/larare-maste-kunna-undervisa-for-att-satta-betyg/

  Hittade sedan mer om ärendet…

  ”Lärare i Malmö skrek ”fucking jävla 5-åringar” – filmen spreds

  En lärare på Neptuniskolan i Malmö fick ett utbrott på en niondeklass, och kallade eleverna för ”fucking jävla 5-åringar”. Utbrottet, som spelades in, spreds på sociala medier av en förälder. Nu har läraren sagt upp sig och ett antal elever har fått en varning.

  – Jag står för att jag spred klippet på sociala medier, säger Margareta Gutowska som är förälder till ett av barnen i niondeklassen.

  Enligt henne var lärarens beteende oförlåtligt.

  – Jag tar elevernas parti för att ingen annan gör det. De har bett om hjälp från rektorn, men nu säger han att det är mitt fel att en lärare har sagt upp sig, säger hon.

  Hör föräldern Margareta Gutowska i klippet ovan.

  Lärarens utbrott kom med på film när en elev spelade in en genomgång på en skoldator. Flera ur klassen kände sig illa behandlade på grund av lärarens språkbruk och därför fick Margareta Gutowska vetskap om inspelningen.

  – Jag blev jättearg, frustrerad och besviken. Oavsett hur eleverna har betett sig ska en lärare inte säga så, säger Margareta Gutowska.

  Ett antal elever i klassen har fått en varning för att de filmade. Enligt rektorerna har de brutit mot skolans regler, som anger att man måste få ett tydligt ja från parterna som spelas in.

  Niondeklassen har bytt lärare inom det specifika ämnet flera gånger under en kort period. Enligt uppgifter är det flera elever i klassen som riskerar att inte få betyg inom ämnet.

  – Ja, de är väl lite störiga. Det kastas sudd och snackas på lektionerna. Som vilka 15-åringar som helst, säger Margareta Gutowska.

  I samband med att klippet spreds på sociala medier valde läraren att säga upp sig. SVT Nyheter Skåne har varit i kontakt med läraren, som inte vill medverka.

  Neptuniskolans rektor, Pär Jonsson, vill inte kommentera det enskilda ärendet och ställer inte upp på intervju. I ett sms skriver han: ”Vi har nolltolerans mot kränkningar och olämpligt beteende. Detta gäller både medarbetare och elever”.

  Enligt utbildningschefen Helena Kindh har rektorn vidtagit de åtgärder som var lämpliga för att hjälpa både elever och lärare innan utbrottet.

  – Jag tycker att våra rektorer gör ett väldigt bra arbete med att guida och stötta när den här typen av stöd behövs, säger hon.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/larare-i-malmo-skrek-fucking-javla-5-aringar-till-klass-filmades-och-spreds

  ”Lärarfacket: ”Saknas respekt för lärarnas arbete”

  Enligt Lärarnas riksförbund i Malmö känner uppemot en fjärdedel av medlemmarna som undervisar på högstadienivå sig pressade av föräldrar och elever.

  – Synpunkter kring undervisning och betygsättning blir allt vanligare, och respekten saknas, säger Johan Åström, förbundsordförande i Malmö.

  Under en lektion på Neptuniskolan fick en lärare ett utbrott, som spelades in av elever och spreds på sociala medier av en förälder. Läraren i fråga har valt att säga upp sig och vill inte kommentera händelsen, men hänvisar till Lärarnas riksförbund för frågor om arbetsmiljön.

  Utan att förbundet är insatt kring omständigheterna som föranledde händelsen menar förbundsordförande att det var fullständigt oacceptabelt av eleverna att filma.

  – Varken lärare eller elever ska behöva vara med om det. Om det finns ett starkt behov av att göra det så borde materialet sedan stanna inom skolan, säger Johan Åström, ordförande Lärarnas riksförbund Malmö.

  I en internundersökning har Lärarnas riksförbund fått signaler från medlemmar att det har blivit vanligare med synpunkter om undervisning och betygsättning från både föräldrar och elever.

  – Sista tiden har vi sett att uppemot 25 procent av våra högstadielärare känner sig pressade från olika håll. Främst är det föräldrar som hör av sig och önskar högre betyg för deras barn. Det saknas förtroende och respekt för lärarnas arbete, säger Johan Åström.

  Han hävdar att incidenten på Neptuniskolan, som filmades och spreds, oroar andra lärare.

  – För varje sådan här händelse blir det svårare och svårare att ingripa under våld och kränkningar på skolan. Av rädsla för att anmälas till Skolinspektionen finns det lärare som inte vågar agera när något händer.

  Föräldern som spred klippet, Margareta Gutowska, menar att oavsett vad eleverna gjorde så är sådant språkbruk aldrig acceptabelt. Lärarnas riksförbund försvarar inte lärarens utbrott.

  – Men kommunens lärare måste värnas om, säger Johan Åström.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lararnas-riksforbund-larare-i-malmo-kanner-sig-handlingsforlamade

  Med sådana barn och sådana föräldrar. Fy fan för att vara lärare i dessa saft och bulle-tider.

  • G skriver:

   Läste också igenom chatten med runt 100-200 kommentarer som finns i slutet av första länken ovan med lärare, f.d lärare, elever och många andra som säger sitt: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/larare-i-malmo-skrek-fucking-javla-5-aringar-till-klass-filmades-och-spreds

   Det är iaf glädjande att 95% av alla som skrev en kommentar där tycks vara på lärarens sida!

  • bergersjo skriver:

   Jag tycker inte alls att det är fel att skrika på, förolämpa eller svära åt elever, eller kalla dem fucking djävla femåringar, eller ens använda våld, beroende på vad det handlar om. Om vi tar Anton Lundin Pettersson i Trollhättan till exempel som gick till skolan med svärd och kniv och mördade tre personer innan han sköts ihjäl av polis. Var det oacceptabelt att han sköts ihjäl? Hade det varit oacceptabelt om det istället varit en lärare som slagit ihjäl honom? Var det oacceptabelt om någon skrek, svor eller rentav förolämpade honom när han sprang omkring där och mördade? Hade det varit oacceptabelt att kalla honom en fucking djävla femåring?

   Margareta Gutowska är en fucking djävla femåring.

 4. G skriver:

  Kvällsposten har också pratat med mamman. Hon verkar bara vara för mycket…..

  ”En lärare skrek ”fucking jävla femåringar” till en niondeklass på Neptuniskolan i Malmö, något som fångades på film och sedan spreds i en Facebookgrupp på av föräldern Margareta Gutowska.

  – Det språket är oacceptabelt, säger hon.

  Läraren har nu sagt upp sig och några av eleverna har fått en varning.

  – Det var hennes ord jag reagerade på. Sådant språk använder jag inte hemma, oavsett vad som händer. Det ska man inte göra, speciellt inte om man är lärare, säger hon.

  – Jag förstår att lärarna har det är tufft, men just det språket – det är oacceptabelt.

  Efter incidenten sa läraren upp sig. Rektorn Pär Johansson har varit i kontakt med Margareta Gutowska efter hennes publicering. Han vill dock inte kommentera händelsen.

  Malmö stads utbildningschef Helena Kindh menar att skolan skött händelsen på ett bra sätt, men tycker att man som förälder hade gå till väga på ett annat sätt.

  – Vi uppmanar vårdnadshavare att vända sig till skolan – mentor eller rektorn. Det finns väldigt många man kan föra en konstruktiv dialog med.

  Tycker du att det är ditt ansvar att lägga ut det här på sociala medier?

  – I den här Facebookgruppen är det många föräldrar som har barnen i den skolan och jag ville visa för dem. Jag tog inte med lärarens namn, inte heller bild på – då hade det ju varit en annan grej, förklarar Margareta Gutowska.

  Flera i klassen ska ha känt sig illa berörda och Margareta uppmanade då sitt barn att gå till rektorn och berätta om händelsen. Trots det fick de inte tillräckligt med gehör, menar Margareta Gutowska. Istället ska några elever i klassen ha fått en varning för att de filmade, något som SVT Nyheter Skåne också rapporterat om tidigare.

  – Skolan har hanterat detta ypperligt bra, säger utbildningschef Helena Kindh.

  Samtidigt som hon inte vill gå in för mycket på den enskilda händelsen berättar hon att det finns tydliga rutiner vid konflikter internt på skolan.

  – Rent generellt sätt så pratar man med de berörda och försöker hitta en väg framåt. Om man känner att man hamnat i en situation där man behöver ventilera har lärarna diskussionsforum. Man kan exempelvis be om stöd av en annan kollega, säger Helena Kindh.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/film-spreds-nar-larare-skrek-fucking-javla-femaringar/

  Bara att lärare sätter upp en kamera riktad ut mot klassen och så kan läraren vid ”stök” lägga upp klipp till ”engagerade” föräldrar i dessa s.k Facebook-grupper så får de se när deras barn kanske går över gränsen, så kan läraren bara säga ”jag ville visa för dem”. Troligen är intresset från problembarnens föräldrar inte lika hett då.

 5. Mr Snaggle skriver:

  Jag hoppas att S försvinner i nästa val. Det räcker med deras låtsaschocker över mäns beteende mot kvinnor nu och skygglappar inför de värsta brotten och förtrycket i religionens namn. Varför reagerar aldrig kvinnor som verkligen blivit utsatta för ”allvarliga brott” på riktigt efter såna kommentarer? Vad ska man då kalla det, som sagt?

  • bergersjo skriver:

   Ja det vore ju en våt dröm. Men så blir det knappast för sossarna är ju galet nog fortfarande störst parti oftast i alla mätningarna. 😦

 6. Mr Snaggle skriver:

  Kallar man det allvarliga brott, så kan jag säga att jag själv har blivit utsatt för extrema och helt oprovocerade kränkningar från kvinnor genom livet. Åtalbara saker om det funnits bevis och med rent ont uppsåt. Vilket ingen brytt sig om och ännu mindre kommer göra i ett feministiskt samhälle. Där håller alla kvinnor ihop, mot alla män. För där är kvinnor alltid de goda och män de onda.

 7. Mr Snaggle skriver:

  Det är otroligt att det fortfarande framställs som jämställdhet. Jättesynd att PK-media fortsätter presentera det så. Vi har redan ett ord för det och det är just: Jämställdhet! Feminism gagnar endast manshatare och allehanda mobbare och översittare av kvinnligt kön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s