500 kränkta värnpliktiga från Enköping

Ja, ursäkta mig för att jag raljerar över det här, för kränkningar är faktiskt inte något roligt, och militärer har sedan många tusen år varit experter på hur sådana ska bita till som värst.

Men det var när jag läste om gnället över den ”vulgära jargongen” som droppen fick bägaren att rinna över.

En vulgär jargong? Verkligen? Bland 500 män (och kvinnor och binära, såklart) i 20-årsåldern? Vem hade kunnat ana…

Tänk den dagen då Ryssen tågar in i landet. Fram rusar vår stolta försvarsmakt, redo att dö för fosterlandet. Men !

Då börjar Ryssen pladdra med rentav gruveligt vulgärt språkbruk genom en megafon, och släpper varje svensk soldat sitt vapen, håller för öronen, bleknar uti skräck, väter sig själv uti skam och rodnar av detsamma. Ty detta hemska är mer än vad en svensk militär klarar av!

Vad i helvete. blir det när värnpliktiga dansar runt genom prideparaden istället för att marschera mil efter mil genom stad och skogar, under regn, snö och blåst. Då känner sig dessa värnpliktiga verkligen kränkta, minsann.

Stackars dem. Tänk om de blir tvungna att sitta timme ut och timme in, kränkta i ett fångläger! Huga. Ja då gäller det att språket inte är vulgärt minsann…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till 500 kränkta värnpliktiga från Enköping

 1. Mr Snaggle skriver:

  ”Då börjar Ryssen pladdra med rentav gruveligt vulgärt språkbruk genom en megafon, och då släpper varje svensk soldat sitt vapen, håller för öronen, bleknar uti skräck, väter sig själv uti skam och rodnar av detsamma. Ty detta hemska är mer än vad en svensk militär klarar av!”

  Sett denna? 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=Qklvh5Cp_Bs

 2. Mr Snaggle skriver:

  De kunde verkligen sina grejer, Monty Python. Denna från Life of Brian är ju fantastisk också:

 3. Mr Snaggle skriver:

  Vulgärt språkbruk när det är som allra bäst 😀

 4. Mr Snaggle skriver:

  Du är inget stort fan av dem, hör jag? 🙂 Men sitta inne, varför då?

  • bergersjo skriver:

   För att de, trots att de är duktiga PK-feminister, gjort TV av att trakassera män sexuellt. Men det är klart, det var ju MÄN. Hade de gjort så mot KVINNOR skulle de fått sitta inne och därefter aldrig göra TV igen.

 5. Mr Snaggle skriver:

  Ja, faktiskt. Då hade det nog blivit så. Aldrig mer fått vara på TV i alla fall. Hade aldrig sett det där förut.

 6. Mr Snaggle skriver:

  Inte sett det heller. Men det är ju ofta så det är: De som spelar de största riddarna i jämställdhetens och feminismens tjänst som egentligen är de värsta. Och mäns värde gentemot kvinnor när det handlar om kränkningar är nästan obefintligt. Även människovärde rent allmänt.

 7. Mr Snaggle skriver:

  Det är där man skulle ha sagt något som ”Själv kan jag bara fokusera på en sak åt gången, tyvärr…Det är väl därför jag är mer av en rumpkille!” 🙂

  Nej, det där skämtet var inte ”förjävligt”. Inte alls. Och återigen: Varför förväntar sig feminister alltid att alla ska hålla med dem? Även alla män?

  • bergersjo skriver:

   Det är väl vad de är vana vid: Antingen håller man med dem eller så är man en högerextremistisk kvinnohatare.

   • Mr Snaggle skriver:

    Det är inte manliga feminister eller vänsterextremistiska manshatare som får kvinnor ändå, som sagt, utan samma typ som alltid har fått det genom alla tider. Som ligger i total kontrast mot feminismen och är precis allt de säger sig hata. Så varför vara en betahanne, sojapojke och allt annat det kallas och både be om ursäkt för sitt kön konstant och försöka göra sig mer feminin då manlighet representerar allt som är fel i världen och samtidigt bli hånad av sitt eget kön för att man är en fjant. Och även bli hånad och utnyttjad av kvinnor. Och sen fortsätta se de allra hårdaste, råaste och dominanta alfahannarna få nya kvinnor hela tiden. Men är man 16 år och inte har upplevt så mycket av världen och bara drömmer om en tjejs kärlek, är det väl lätt att gå på det och låta sig luras. Särskilt eftersom det propageras för feminismen överallt i mainstreammedia. Och intrycket att man skulle få världens belöning av kvinnor om man avsade sig sin manlighet helt.

    Argumentet brukar även vara ”Ynkliga män är rädda för starka kvinnor!”, varje gång någon säger emot eller tar avstånd från en översittare av kvinnligt kön. Då mobbarfasoner och kränkningar mot män alltför ofta är feministers idé om ”starka kvinnor”. Och där passar det bra att angripa ens manlighet igen också, med att ”ynklig” skulle vara något negativt som inte anstår en riktig karl.

   • Mr Snaggle skriver:

    Med allt det där sagt så är det aldrig fel att vara snäll. Det ska man alltid vara. Och alla som inte uppskattar det, eller ännu värre alla som utnyttjar en för det och t.o.m. ser det som svaghet och ett tacksamt offer att ge sig på och vara elak mot, då är det hos de personerna felet ligger.

   • bergersjo skriver:

    Nja. Många förtjänar inte att man är snäll mot dem.

   • Mr Snaggle skriver:

    Initialt, menade jag. Men det bästa är att alltid försöka ge vad man får. Men det har varit omöjligt för mig att vara lika dålig som andra har varit och även att bara bemöta folk på samma sätt. Eftersom jag hatar konflikter och drama, som tidigare sagt. Och aldrig har tyckt att jag ska behöva ta det heller, då jag aldrig har gjort något för att frambringa det själv. Det är alltid andra som ändrar det trevliga läget till något helt annat. Men folk verkar tycka intriger, konflikter, mobbning och lögner om andra bakom deras rygg är spännande. I alla fall när de kan gömma sig bakom någon annan som får ta deras strider åt dem, som fallet har varit med de flesta kvinnor som kränkt och varit elaka.

 8. Mr Snaggle skriver:

  En rolig grej är i alla fall att man aldrig kan fästa blicken på två punkter samtidigt, trots att man har två ögon. Därför kan man aldrig titta någon i ögonen heller, som man säger, då man bara tittar på ett öga. Det är något jag själv har tänkt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s