Utrikesminister Ann Linde om upploppen i Kazakstan: ”Fredliga demonstranter!”

I den tidigare Sovjetstaten Kazakstan har det sedan nyår pågått ”oroligheter”, som bland annat inneburit att stadshuset i landets största stad Almaty stormats, att minst 18 poliser och 26 demonstranter hittills dött, att regeringen upplösts och att ryska fallskärmsjägare flugit in i landet för att ”stabilisera och normalisera situationen”.

FN och EU uttryckte stor oro för denna utveckling i torsdags.

President Kasym-Zjomart Tokajev är knappast att betrakta som en demokratisk statschef och styret är högst auktoritärt. Måhända är det därför som Sveriges utrikesminister Ann Linde står på upploppsmakarnas sida. Jag säger inte att den saken är fel.

Däremot går utrikesministern på tok för långt när hon i SVT:s nyhetsprogram Rapport kallar upploppsmakarna för ”fredliga demonstranter”. Vad de än är, så är de allt annat än fredliga. Stormningar av myndighetsbyggnader och mord på poliser är inte ”fredliga demonstrationer”, oavsett om det är Trump-anhängare, BLM-aktivister eller kazakstanska rebeller som begår dem.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s