Hårdare tag mot kriminella- en höger eller vänsterfråga?

I rask takt vandrar jag vidare på resan igenom mina politiska åsikter för att ta reda på huruvida jag är ”högervriden” eller ”vänstervriden”. Den här gången handlar det om behandlingen av kriminella. Ska de gullas med? Ska de släppas ut ur fängelset eftersom det är vår? Eller bör de sändas till Sibirien?

Är synen på hur samhället ska behandla skurkar och banditer verkligen en så kallad höger eller vänsterfråga?

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hårdare tag mot kriminella- en höger eller vänsterfråga?

 1. Mr Snaggle skriver:

  Det kanske inte är en höger/vänsterfråga. Även om jag tycker högern brukar vilja ha både hårdare tag och längre straff än vänstern, som tycks gå i tron om att alla kan omvändas med tillräckligt mycket gullande och att ingen är ond i grund och botten. Vilken jag anser är en ytterst naiv syn och särskilt då jag själv har sett motsatsen i ett flertal personer genom livet.

  Men det är nog olika från person till person hur man ser på det. Särskilt kvinnor har en tendens att både känna sympati för och attraheras av kriminella, enligt mina egna erfarenheter. Som ofta begått grova våldsbrott. Alla som hellre gör det sviker offren. Och det finns personer som aldrig bör släppas ut i samhället igen för att de helt enkelt är för farliga. Även om det kostar att hålla de inlåsta. Ett otal exempel skulle kunna ges på dessa. Det finns riktiga monster därute, till skillnad mot för vad man brukar säga till barn. Men dessa ser ut precis som alla oss andra och kommer i mänsklig form…

  Min erfarenhet är att det endast är rädslan för konsekvenserna som hindrar folk från att inte göra precis vad som helst mot andra. Folk måste känna att det kan slå tillbaka på de själva. En sänkning eller helst borttagning av straffmyndighetsåldern och alltid någon åtgärd beroende på brott, skulle självklart sänka ungdomsbrottsligheten avsevärt också.

  • bergersjo skriver:

   Bra analys. Alltså här i Sverige så är ju ”vänster” samma sak som flumvänster, så då BLIR det ju en höger och vänsterfråga. Det är när vänster är samma som Sovjet, Kuba, Kina osv som kriminella inte gullas med av vänstern.

 2. Mr Snaggle skriver:

  Vi är betydligt längre ut åt vänster än åt höger i det här landet. Extremt på vissa sätt. Ändå är det högern som skrämmer de flesta/etablissemanget. Och då rör det sig inte ens om extremhögern.

 3. Mr Snaggle skriver:

  Feminism, som det mesta genomsyras av, är väl att betrakta som extremvänster.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Eftersom det finns folk med högeråsikter som vi som är emot monarkin, så borde det ju egentligen finnas folk med vänsteråsikter som är emot feminismen också? Kanske bara är i detta land som det hänger ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s