Dan Eliassons nya välbetalda toppjobb- generaldirektör på Regeringskansliet

Ibland undrar man ju: Vad är det Dan Eliasson har att pressa politikerna med egentligen? Han har haft det ena toppjobbet efter det andra där han fått gå, efter att ha klantat sig och mer eller mindre saboterat hela myndigheter. Han har varit chef på SÄPO, generaldirektör på Migrationsverket och Försäkringskassan, rikspolischef och slutligen generaldirektör på MSB där han fick gå helt nyligen efter att ha blivit påkommen som festare på Kanarieöarna under pandemin, bara för att nämna några. Aldrig har han behövt stå med mössan i hand på Arbetsförmedlingen. Vilka skandaler han än haft så har de bara runnit av honom som vatten på en gås, och han har fått en ny chefsposition att klanta sig på. Så även nu: Från MSB gick han snabbt vidare till att bli generaldirektör på Regeringskansliet.

Med hans karriär att döma kan man ju tro att han är en rysk spion, vars uppdrag är att förstöra svenska myndigheter. En spion som har vetskap om massor av skelett i garderoben hos politikerna, och därför har möjlighet till starka påtryckningar.

Men så är det nog inte- svaret är nog inte svårare än att han är socialdemokrat. Även då beter han sig som den där ryska spionen skulle ha gjort, dvs. glider runt på chefspositioner och skandaliserar och saboterar utan att politikerna någonsin säger stopp. Enda skillnaden är att som sosse gör han det på grund av att han är en idiot, och politikerna behöver inte pressas för att låta honom fortsätta…

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s