”Det handlar om baaarn!” (2022)

En sak är klar: Flyktingarna från Ukraina är inte samma typ av personer som MENA-migranterna som tagit sig hit. Oavsett om det varit krig eller inte i de länder MENA-migranterna kommit ifrån, så har majoriteten av dem varit unga män. Men majoriteten av de ukrainska flyktingarna har tvärtom varit kvinnor och barn… Lite märkligt? Vad kan det bero på (Det är ingen seriös fråga)?

Omedelbart är ”högern” nu lika känslosam som ”vänstern” vad gäller barn- riktiga barn. Men inte bara det.

”Högern” är också lika känslosam gällande kvinnor. Det är en självklarhet att vi ska ta hit ”Kvinnor&Barn” som om de höll på att ta sig från det sjunkande Titanic, medan gentlemännen glatt fick stanna.

Japp. Männen får stanna och slåss för sitt land, medan kvinnorna flyr tillsammans med barnen. Inte så mycket genus eller jämställdhet där. Det är inte så märkligt, för Sverige är ju extremt. Att folket i Ukraina inte anser att kvinnorna måste stå upp mot fienden precis som männen är- globalt sett- inte konstigt.

Men att svenskarna inte tycker det, det irriterar mig. En soldat kan skjuta ihjäl sin fiende lika bra oavsett kön, och en människa kan arbeta med civilförsvar om vederbörande inte kan kriga.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Det handlar om baaarn!” (2022)

 1. Mr Snaggle skriver:

  Också en sak att uppmärksamma. I ett jämställt samhälle skulle det gälla alla över 18 år, av bägge könen. Om alla verkligen skulle VARA lika mycket värda, som det ständigt propageras för. Undantaget fysisk eller psykisk sjukdom, läkarintig etc. Men feminismen har ju ofta handlat just om rättigheter utan skyldigheter. Och är full av motsägelser, som sagt.

  Var ligger gränsen uppåt för att kriga aktivt?

  • bergersjo skriver:

   Det är klokt, men inte klokt nog. Efter de senaste decenniernas invandrarpolitik måste vi frysa ALL invandring och börja med hemvandringen, samt dra tillbaka medborgarskap som delats ut som Cornflakesleksaker.

 2. G skriver:

  ”SD krävde totalstopp för flyktingar – nu välkomnas ukrainare”
  https://web.archive.org/web/20220321054216/https://www.dn.se/sverige/sd-kravde-totalstopp-for-flyktingar-nu-valkomnas-ukrainare/

  DN och deras ”kvalitetsjournalister” levererar igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s