Könsnormativa dejtingregler

Dejting har aldrig varit något för mig. Det finns flera orsaker till det, men den kanske viktigaste anledningen är alla de där högst anti-jämställda ”reglerna” från stenåldern, som idag känns högst absurda. Som man ska jag uppvakta kvinnan som nån djävla tupp i en hönsgård. Det känns rent självförringande att hålla på och krypa sådär. Det är verkligen det största exemplet på att vi människor inte är något annat än djur och att vi fortfarande är precis likadana som för 30 tusen år sedan.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Könsnormativa dejtingregler

 1. SasjaL skriver:

  Som tupp sätter man på hönorna (hens) efter behag, så det är inte så mycket uppvaktning där … 😉

  Som du är inne på, så har varken de nästan utrotade feministerna eller nyfemisterna något intresse av att driva på förändringar i sammanhanget. Dvs jämlikhet duger när det passar. Det underhåller troligtvis inte det allt för stora egot …

 2. Mr Snaggle skriver:

  4.32 – Matadoren i Tjuren Ferdinand. 😀

  Men jävligt bra artikel igen. Håller med i allt. Och som personen ovan säger; jämlikhet duger när det passar.

  Det är ju inget som kan upplevas som kränkande för kvinnor att få fördelar i livet, kunna bli försörjda om de saknar egna medel, bli inkvoterade p.g.a. kön, få gå före i köer, gratis drinkar på krogen, bli betrodda per defination varje gång ord står mot ord med någon av manligt kön, få bärhjälp, bli hjälpta med det mesta annat etc…Särskilt om de spelar små och svaga och anspelar på det, även fast de i vissa fall har större muskelmassa än män och psyke inte har något med kön att göra heller. De flesta (heterosexuella) män gör allt en kvinna ber dem om. Och gör ofta ned andra män också och säger sig skämmas över sitt eget kön, för att på så vis visa hur mycket bättre de själva är. Men det finns även ett ord för män av denna sort: Simps. Vilket nog ingen direkt skulle uppskatta betydelsen av.

  Sen handlar det även, för de allra flesta vanliga män utan hög status, framgång, pengar eller modellutseende, endast om att hitta en KVINNA – helt enkelt någon som inte ratar dem. Och de går igenom kvinna efter kvinna tills någon väl säger ja och gör då allt för att behålla hennes uppmärksamhet, vanligen med komplimanger och presenter. Medan det för de flesta kvinnor med likvärdigt utseende handlar om att hitta Den RÄTTA. Och de går igenom villig man efter man tills de väl hittar någon som de anser duger åt dem. Och klagar samtidigt ofta på varför de aldrig träffar någon och alltid förblir singel. Och varför ”alla män är svin”, vilket beror på att de valt just efter samma kriterier som kvinnor oftast alltid gjort. Det finns alltså inget ”finna kärleken” för de flesta vanliga män, då detta bara innebär att bli jätteglad över den första som väl säger ja.

  Det har varit en förnedring rakt igenom, så skulle jag själv beskriva det. Jag har även blivit lurad av kvinnor att de haft intresse för mig, med avsikt att just lura mig från starten och sen skratta åt hur naiv jag var. Och då har jag varit jättesnäll mot alla själv och ser rätt bra ut också.

  Jag har ofta märkt att det är två extremer som är intressanta; Män med framgång, pengar och status, toppjobb, kändisar etc. Självklart. Men sen också tungt kriminella, som istället ligger längst ned på samhällsbotten, då dessa anses spännande istället just för att det är tuffa, hårda och bidrar till spänning och fara i deras liv. Vanliga medelsvenssons är sällan attraktiva och det är just de som förblir singlar också, just för att ingen valde de och de till slut inte orkade smöra längre. För det är ju vad allt kommer ned till, utan andra medel. Och ”alfamän” och ”betamän”, vilket det är upp till kvinnor att avgöra vilka som är vad och behandla de därefter.

  Sett denna? Ett rätt roligt experiment… (Fanns en bättre version någonstans, utan kommentarer.) Samme kille hade gjort flera liknande experiment med andra dyra bilar, med samma resultat.

  • bergersjo skriver:

   Den där filmen är ett så kallat ”social experiment”, den går ut på att få så många klick som möjligt. Minns massor av såna framförallt på Facebook. Den är fake.

   • Mr Snaggle skriver:

    Så det var uppgjort, både tjejen och killen var bara skådespelare? Vad var det då för poäng… Experimentet om hur folk skulle reagera som trodde att den var äkta då, möjligen.

   • bergersjo skriver:

    Nej poängen var PENGAR. Clickbait heter det väl, tror jag.

   • Mr Snaggle skriver:

    Jag trodde poängen med sociala experiment var just att utsätta allmänheten för ovanliga situationer och filma deras reaktioner. Annars förstår jag det inte.

    Främsta grejen med att mannen förväntas tjäna pengar, bjuda och betala, är väl även det ur ren biologisk synpunkt och direkt från naturen – för att vara säker på att kunna försörja avkomman. I ett jämställt samhälle vore det lika viktigt för kvinnan. Men om man ändå inte vill ha barn och gör klart detta redan i starten, så borde ju inte det spela någon roll heller. Då blir det bara för att kunna köpa presenter till och stilla shoppingintresset som de flesta kvinnor tycks ha, med smycken, smink, skor och allt. Vilket hon borde kunna lika bra själv om man strävar efter jämställdhet mellan könen, som återigen sagt…Och vad får man i gengäld om man gör det? Sex? Om det är något den ena bara ”ger” och den andre ”får” är ju det helt absurt också. Det är väl ändå inte kärlek.

   • bergersjo skriver:

    ”Sociala experiment” är bara påhitt. De går BARA ut på clickbait. Inget annat.

    Jämställdhet är ju ett nytt påhitt. Det är inte biologiskt. Människan är fortfarande samma som för 30 tusen år sedan och alla instinkter är därför samma som då. Det vill säga, mannen ska kunna försörja kvinnan, hennes 15 barn och ytterligare 15 kvinnor och deras lika många barn. Allting handlar om instinkt. Antagligen är kärlek bara en känsla som dyker upp på grund av hormoner. Inget äkta.

   • G skriver:

    ”Sociala experiment” är bara påhitt”

    Hahaha. Ja, denna typ, men inte bara denna typ. Skrattar då det fick mig tänka på något annat som brukar kallas det, då vi ibland talar om dagens Sverige som en del av ett socialt experiment. Som startats av medvetna politiska beslut av olika partier över en tid, och hur experimentet ”utvecklar sig” kan alla som är med i experimentet frivilligt/ofrivilligt följa för varje dag som går. Hmm.

   • bergersjo skriver:

    Hmmm… Nu snackar vi mörk humor…

 3. G skriver:

  ”Alaska Airlines Introduces Gender Neutral Uniforms In Airports & Planes”
  https://simpleflying.com/alaska-airlines-gender-neutral-uniforms/

  ”From our employees: What more inclusive gender-neutral uniforms and policies mean for bringing our best selves to work ”
  https://news.alaskaair.com/diversity-equity-and-inclusion/alaska-airlines-gender-neutral-uniforms-pronouns/

  Saker man helst vill ska vara ett aprilskämt är det inte.

  • bergersjo skriver:

   Urk. Den västerländska kulturen begår självmord…

  • G skriver:

   Då Twitter börjat med att visa en ”skylt” om att logga in efter att man scrollat ner under ett inlägg efter ett tag så är det svårt att läsa utan konto, vilket jag inte har. Som tur är finns alternativ. Använd nedan länk för att se Alaska Airs inlägg på Twitter ang ovan, vissa positiva andra inte så värst, och klicka bara på ”load more” för att tråden ska ladda vidare.

   https://nitter.net/AlaskaAir/status/1508520571478368263

   ”YAAAAAY!!!! Thank you for this!!” (she/her)

   ”This is how you attract and keep employees. Love it”

   ”I love this! This gives me another reason to keep flying Alaska.”

   ”This is very cool. It takes courage to be a leader and this is a great example of that. Don’t listen to the haters. You’re on the right side of history.”

   ”This feels inauthentic. There’s no reason for anyone to wear this unless they feel they’ll be misgendered:.. or they are political activist”

   ”you know I love you… But you should also know that I read the PDC reports and as much as this is amazing for the staff let’s not put the staff in a position where the corporate contributions to those who wouldn’t support such things becomes evident.”

   ”I’d feel uncomfortably to be served coffee by a person who looks like a man, dresses like a woman and having a badge with ”something” on it. Is the world gone completely mad? Let them be themselves in their free time just by being silent.”

  • Mr Snaggle skriver:

   Som sagt, det är lika bra att inse att världen redan har gått åt helvete…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s