Jimmie Åkesson gör en ”Hermansson”- mot ”Kakan” Hermansson…

Vanligen är det ganska tramsigt med så kallad ”cancel culture”- att mobba ut människor ur samhället på grund av deras åsikter. Att tysta yttrandefriheten. Men i det här fallet så tycker jag faktiskt att det finns en poäng bakom, för det är inte rimligt att en extremistisk polishatare (och manshatare, icke att förglömma!) ska styra den svenska politiska debatten.

Jag förstår verkligen inte hur ”Kakan” Hermansson kan dyka upp som gubben i lådan på än det ena, än det andra. Hon har verkligen spytt ur sig de allra vidrigaste hatfulla kommentarerna, värre än Zara Larsson när hon var som värst. Och då var Larsson ändå bara en liten omogen tonåring medan Hermansson var en vuxen kvinna.

Men Hermansson är som Dan Eliasson- hon petas inte bort i första taget. Och är hon borta ett tag, så kommer hon snart tillbaka. Men varför? Har hon överhuvudtaget något att bidra med? Har hon någonsin varit något annat än endast en stor hatare?

Att Elle-galan portar Ebba Busch för att hon sagt något så självklart som att polisen borde försvarat sig själva och samhället mot terroristerna som överföll dem, är inte det skamligaste. Det skamligaste är att de använder hataren Hermansson som värd. Det gör Elle i sin helhet till polishatare och manshatare.

Nu är det samma sak med Järvaveckan. Därför finns det flera bra argument för att Åkesson ska säga stopp. Dels för att låta Hermansson smaka på sin egen kaka, men framförallt, och viktigast, att ge Järvaveckan chansen att inte göra som Elle och aktivt stödja polis- och manshat.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Jimmie Åkesson gör en ”Hermansson”- mot ”Kakan” Hermansson…

 1. G skriver:

  Det är en jävla tur att det finns folk som du och andra som kan sätta ord på tankar. Herr Murrays senaste bok låter väldigt viktig och väldigt aktuell…

  • G skriver:

   Bland det värsta jag sett hittills. Hänger extremt mycket ihop med det som Murray skriver om i sin nya bok. Själv har jag inte sett en enda video som kontot publicerat, visste inte att det existerade innan jag läste igenom denna soppa*, men kan utan att tänka länge förstå varför det blivit extremt viktigt med många följare, framför allt bland föräldrar, och varför det delvis lade grund för den nya ”kontroversiella” lagen i Florida som exempelvis förbjuder det som syns som exempel i videon nedan från personal som jobbar med barn. För lite bakgrund, 1. se video…

   2. Läs sen detta:

   Taylor Lorenz slammed as ‘hypocrite’ for ‘doxxing’ ‘Libs of TikTok’ creator
   https://nypost.com/2022/04/19/taylor-lorenz-blasted-for-doxxing-libs-of-tiktok-creator/

   Ja, vad fan ska man säga…

   Och 3. ännu sjukare, detta försvaras alltså, och påstås inte alls vara doxxing utan ”accountability”, alltså likt en makthavare som ska stå till svars för sina handlingar!

   ”There’s a proper term for what happened to the ‘Libs of TikTok’ creator. It’s not ‘doxxing.’

   The correct word is ”accountability.” And someone targeting others in a hateful way while cowering behind a screen shouldn’t be allowed to avoid it.”
   https://www.nbcnews.com/think/opinion/doxxing-libs-tiktok-creator-justified-rcna25280

   Denna solklara doxxing hade aldrig försvarats likt ovan om det exempelvis hade handlat om en kvinna som, låt oss säga, postade klipp från skolor där lärare beter sig illa mot icke-vita elever eller liknande. Helt otroligt att se hur nu s.k journalister på ”riktiga” tidningar börjat arbeta och vilka som är måltavlorna.

   *: Soppan som jag först hördes talas om här och sedan kände att jag behövde veta mer om historien och då både tittade och läste igenom ovan för att få en bättre bild av det hela.

  • bergersjo skriver:

   Åhå, tackar! 🙂
   Synd bara att det är så få som lyssnar eller läser… (På mig, alltså) 😉

   • G skriver:

    Det som skämtsamt brukar sägas då är väl nåt i stil med att om man ser det från den ljusa sidan så kan besökarantalet endast gå upp och bli bättre på sikt, med lite tur 😛

   • bergersjo skriver:

    Fast fullt så illa är det ju inte, och då kan det med andra ord gå ner… 😉

 2. G skriver:

  Även om jag sett en del från rättegången så har jag inte valt sida. Men det låter som om Heard-sidan är väldans desperat och tror man inte mest på hennes sida av myntet så är man alltså en massa dåliga kvinnohatande saker….

  ”Irena Pozar: Stödet till Depp är sexistisk propaganda”
  https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/stodet-till-depp-ar–sexistisk-propaganda/

 3. G skriver:

  Ärligt talat så säger jag inget utan kvinnorna Elsa och Irena säger mer än tillräckligt själva…

  ”Parallellt med förtalsrättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard har en folkdomstol bildats på sociala medier. Där är det tydligt vem som är den skyldiga.

  – Det är en extremt omfattande kampanj mot Amber Heard, säger Irena Požar, chefredaktör på Veckorevyn.

  Det är upp till domstolen i Virginia, USA, att avgöra om Amber Heard är skyldig till förtal av sin före detta make Johnny Depp. Men redan från start följde många människor rättegången, som livesänds via Youtube, och tog ställning för målsägande Depp.

  – Det är ju väldigt intressant att det kan vara så offentligt, att man får se hela processen och så många kan uttrycka vad de tänker om det de ser. Det är relativt nytt, förklarar Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete och som bland annat forskar om nätkulturer.

  Rättegången är nu inne på fjärde veckan och på många sociala medier följs, diskuteras och kommenteras det som sker i långa trådar. Irena Požar har följt rättegången och anser att det är oroande vilka proportioner samtalet utanför rättssalen tagit.

  – Det som är obehagligt är att det livesänds okommenterat, så att även de som inte har koll på hur rättssystemet fungerar i USA drar egna slutsatser. Det här blir ju som en lägereld för hela världen att samlas kring, säger hon.

  Att så många engagerat sig i frågan och tagit ställning för Johnny Depp kan delvis bero på hans stjärnstatus och att han spelat många folkkära rollfigurer som kapten Jack Sparrow, Edward Scissorhands, Willy Wonka och Gellert Grindelwald. Men det handlar också om ett tuffare och skarpare tonläge i kölvattnet efter metoo.

  – Det är ju strukturer som samhället är uppbyggt av; män är alltid viktigare än kvinnor. Det är inget vi tänker på utan vi har fostrats in i det, säger Elza Dunkels.

  Även Irena Požar gör kopplingen till metoo.

  – Det är en extremt omfattande kampanj mot Amber Heard och det finns en väldigt kvinnohatisk underton. Jag ser samma mekanismer som i desinformations- och påverkanskampanjerna under det pågående Ukrainakriget eller i samband med val, säger Irena Požar.

  Požar tror att Amber Heard redan är förloraren i den här situationen och att det inte bara kommer att få konsekvenser för henne, utan följdverkningar i hela samhället. Smutskastningskampanjen kan avskräcka andra som har utsatts för sexuellt våld.

  – Jag trodde det skulle vara mer balanserat och är förvånad över hur rått och omfattande det blivit. Oavsett vad domen blir så kommer hon ha svårt att hämta sig från smutskastningskampanjen. Det hon går igenom nu är många kvinnors mardröm och det bidrar till ett nedtystande, säger hon.”
  https://tt.omni.se/tydligt-parti-for-depp-i-sociala-medier/a/Jxepvm

  • G skriver:

   Haha, säkert. Måste vara därför hon drar in en av de allra värsta i sin krönika, Harvey Weinstein. Jösses.

 4. Mr Snaggle skriver:

  ”Och är hon borta ett tag, så kommer hon snart tillbaka. Men varför? Har hon överhuvudtaget något att bidra med? Har hon någonsin varit något annat än endast en stor hatare?” Hat är bara fel när det går ut över ”fel” personer, som återigen sagt. Högst människovärde och trovärdighet inom feministisk PK-norm: barn, kvinnor, invandrare, folk som är gay/transpersoner m.f. Lägst: Män, vita, hetero, medelålders eller äldre ”gubbslem” som borde avsäga sig alla patriarkala förmåner till förmån för unga, arga, manshatande kvinnor. Det är ytterst få som vill ha en värld där alla verkligen är lika mycket värda, de vill bara byta maktfördelningen.

  Det är väldigt synd att man ger utrymme och popularitet till folk vars mål tycks vara att vara så provokativa som möjligt. Sen tycker jag heller inte att framgång alltid är något att se upp till per defination – bara beroende på hur den uppnåddes. Det finns oändligt många personer som inte borde vara där de är och har blivit oförtjänt upphöjda. Och tvärtom, många som borde höjas upp istället men ändå ligger kvar nere på botten.

  • bergersjo skriver:

   Jovisst, det är inget FEL i Hermanssons hat för PK-eliten, men vad har hon för skills att lysa med? De kan väl hur lätt som helst hitta många miljontals kvinnor och barn och transpersoner och icke-vita och invandrare och fan vet vad bara här i Sverige som kan sköta hennes ”arbete” skickligare än hon?

 5. Mr Snaggle skriver:

  Troligen som med anställningar, svårt att avskeda någon som redan sitter där. Då ska det till mycket. Och här räcker det inte, eftersom det ändå är ”rätt” åsikter hon förmedlar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s