Rasmus Paludan på ny Sverige-turné

Nu är den modige Rasmus Paludan på gång igen med en ny resa genom Sverige! Trots att de flesta som besöker hans valmöten inte verkar uppskatta hans politik…

Hans brännande av koraner väcker ”starka känslor”, vilket naturligtvis är själva vitsen med dem. Tanken är ju att visa att här i landet finns människor som tycker att deras egen religion är mycket viktigare än den grundlagsskyddade yttrandefriheten. Människor som kräver respekt, men som inte själva respekterar någonting av det svenska moderna samhället.

Två av dessa människor intervjuades av SVT igår i Trollhättan, där de var för att ”motdemonstrera” Paludans valmöte:

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

75 kommentarer till Rasmus Paludan på ny Sverige-turné

 1. G skriver:

  ”Widar: När normen blir att alla måste fuska för att överleva

  Begrepp som arbetslivskriminalitet och välfärdskriminalitet har trängt sig in i samhällsmedvetandet. Nu knackar den politiska kriminaliteten på dörren på allvar. Längst fram i ledet står partiet Nyans.

  Falukurirens politiske redaktör Gabriel Ehrling Perers kommenterar tidningens avslöjande (13maj) om att Nyans sätter upp personer som inte är valbara på sina valsedlar i kommunvalen i Borlänge och Falun. För att kunna väljas in i kommunfullmäktige krävs att man är skriven i den kommunen där man vill väljas. Av de 32 namnen på valsedlarna är det emellertid endast tre personer som är folkbokförda i den kommun där de kandiderar. Partiledaren Mikail Yüksel står på valsedeln i Borlänge men står samtidigt som nummer ett i Stockholms kommun. Länsstyrelsen i Dalarna ställde frågor om de icke valbara namnen på valsedlarna. Enligt Gabriel Ehrling Perers svarade partiledaren Yüksel: ”Det här är en strategi som vi använder för att maximera våra röster. (–) Vi har kollat upp det med Valmyndigheten.” Förfarandet visar på ett förakt för den lokala demokratin. ”Det handlar om en bluff”, skriver Gabriel Ehrling Perers. Helt rätt.

  I rapporten Välfärdsbrott och otillåten påverkan, skriver Sveriges kommuner och regioner SKR: ”Ibland är påverkansförsöken kopplade till välfärdsbrott, ibland till andra beslut som kommunala tjänstemän och politiker fattar. Intervjuerna från tjänstepersoner som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden visar att otillåten påverkan från kriminella kan vara närvarande i det dagliga arbetet och leda till självcensur och tystnadskultur” (2021)

  I en intervju om arbetslivskriminalitet med Målartidningen (augusti 2021) berättar Lennart Weiss som är kommersiell direktör på fastighetsföretaget Veidekke att man har granskat närmare 30 östeuropeiska bolag i byggbranschen med verksamhet i Sverige. Resultatet: Alla fuskade med sådant som löner och sociala avgifter. ”Det blir väldigt svårt för seriösa företag att kunna konkurrera med de som fuskar. I slutändan får det enorma konsekvenser för den svenska byggbranschen. Alla måste fuska för att överleva”, säger Weiss till Målartidningen.

  I botten av eländesgrytan ligger gangsterkriminaliteten där och puttrar och påverkar de sammansatta vindlingar och relationer som utgör ett samhälle. Det brukar sägas lite nedlåtande att vi har varit ”naiva.” Jag skulle vilja säga att Sverige har byggts för hederlighet och skötsamhet. Och det tycker jag vi ska fortsätta göra med kraft och klar blick. När normen blir att ”alla måste fuska för att överleva” är det redan kört.”
  https://folkbladet.se/ledare/kronika/artikel/langst-ner-i-elandesgrytan-ligger-gangsterkriminaliteten-och-puttrar-och-tranger-sig-upp-och-in-i-samhallet/jd958e1l

 2. G skriver:

  Ang Nyans, vet ej om du läst tidigare pga tiggarvägg på artiklarna men om du vill läsa så kan man läsa dessa från senare tid. Tar med litet citat från Johansson, men läsa intervjuerna i sin helhet via länkarna. Första är från 28 april med islamistpartiledaren själv. Andra är från 4 maj med Morgan Johansson.

  ”Nyans ”markerar mot islamofobi” – utmanar S”
  https://web.archive.org/web/20220428160605/https://www.expressen.se/nyheter/nyans-markerar-mot-islamofobi-utmanar-s/

  ”Socialdemokraterna har traditionellt haft ett mycket starkt stöd i många av de socialt utsatta områdena och bland många invandrargrupper. Men inför valet utmanas man nu av det nybildade partiet Nyans, som framför allt vänder sig till muslimer.

  Partiledaren Mikail Yüksel har ett högt tonläge och beskriver Sverige som ett islamofobiskt samhälle och har krävt att alla polischefer som var med och beviljade tillstånd till Rasmus Paludan ska få sparken.

  Morgan Johansson känner väl till partiet, och beskriver det som ett hot mot det öppna samhället.

  – Det verkar vara ett parti som vill splittra och slå in en kil mellan muslimer och övriga samhället, och det tror jag är extremt farligt. Vi har totalt motsatt uppfattning. Vi måste ha en politik som håller samman oavsett vilken religion du tror på, säger han.

  Vad är du orolig för?

  – Alla partier som syftar till att splittra samhället ska man vara oroade för. Sverigedemokraterna är ett annat parti som försöker slå in en kil mellan muslimer och resten av samhället, och det här partiet försöker med det fast från andra hållet.

  Morgan Johansson avfärdar också bestämt bilden som Nyans ledare Mikail Yüksel ger av Sverige, som rasistiskt och islamofobiskt.

  – Det är totalt fel, påstår jag. Men jag vet att de försöker sätta den bilden med hjälp av influensers utomlands. Vi hade ju den här kampanjen mot socialtjänsten för några månader sedan. Men jag tycker det är totalt fel att påstå att Sverige som land är rasistiskt och islamofobiskt. Sedan finns det naturligtvis enskilda individer som ser ner på människor som kommer från andra länder, men som land är vi absolut inte det.
  ..[..]..
  Morgan Johansson tror inte att Moderaterna och Ulf Kristersson har en chans att utmana om makten i september.

  – Man kan knappt skilja på de här partierna till höger längre. M, KD och SD flyter ihop i en enda röra. Det är en radikaliserad höger som vi har att göra med, säger han.

  – Vi kommer ta hem det här.”
  https://web.archive.org/web/20220504042417/https://www.expressen.se/nyheter/johansson-varnar-for-nytt-parti-extremt-farligt/

  • G skriver:

   Blev lite fel, första är inte en intervju med islamistpartiledaren, men likväl en bra genomgång. Andra är dock en intervju med Johansson.

  • bergersjo skriver:

   Om Nyans kommer in i Riksdagen skulle det kunna leda till något bra- OM det skrämmer övriga partier så mycket att det blir de nya Sverigedemokraterna, dvs. ett parti som ingen annan vågar samarbeta med. Men faran ligger i att vänstern och framförallt sossarna mycket väl kan tänkas samarbeta med dem för att få fortsätta behålla makten. Isåfall är det mycket skrämmande.

 3. G skriver:

  En artikel full med goja då han med lätthet hade kunnat hitta ”skit” i alla andra partier, men endast SD verkar vara intressant.

  ”Kurdo Baksi: Paludans Stram kurs, SD och Nyans är lika som bär

  Lika som bär. Utan Stram kurs och SD, inget Nyans.”
  https://www.expressen.se/debatt/paludans-stram-kurs-sd–och-nyans-ar-lika-som-bar/

  Snarare: Utan massiv utomeuropeisk invandring: inget Nyans, inget Stram kurs, och troligen inte ens ett stort SD. Dvs om de andra partierna skött sig någorlunda normalt med sunt förnuft.

  Där till så ”förstår” visst muslimer den svenska definitionen av yttrandefrihet, de är väl för fan inte helt dumma i huvudet. Men de vill inte ha med den att göra och respekterar den således inte alls pga att den ingår inte är deras drömsamhälle.

  • bergersjo skriver:

   Det är synd att Stram Kurs och AFS och MED plockar åt sig en massa väljare nu för allt det innebär är att sossarna får ett högre mandat. Inga av dem kommer in i Riksdagen.

   • G skriver:

    Precis, lite så känns det. Enda positiva är väl att eventuella röster som går till Nyans förhoppningsvis även blir förlorade röster för S och andra partier på vänsterkanten.

   • bergersjo skriver:

    Så har det ju varit sen länge att kommunisterna brutit ner sig själva i småpartier som KPML(r) och allt vad de heter. Även F! drog nog åt sig en del av de värsta galningarna.

 4. G skriver:

  ”Studenterna väljer klimatet som viktigast valfråga

  Sveriges studenter är den enda väljargrupp som ser klimatfrågan som den viktigaste inför valet 2022, rapporterar SVT Aktuellt. En av dem som tycker att klimatet är viktigast är studenten Malin Isaksson Lidén, som läser vid Umeå universitet.

  – Och att det ska vara lätt att skaffa jobb, sänka tröskeln till arbetsmarknaden och sedan brinner jag även för landsbygden, säger hon och berättar att hon sympatiserar mest med Centerpartiet.

  Skulle endast Sveriges studenter ha röstat i valet 2018 hade V, MP och C blivit betydligt större, medan resterande riksdagspartier hade tappat, rapporterar Aktuellt med hänvisning till en mätning från Göteborgs universitet.”
  https://omni.se/studenterna-valjer-klimatet-som-viktigast-valfraga/a/qW4BLz

  Då vet vi det…

  • bergersjo skriver:

   De har ju blivit helt hjärntvättade, svensk media har ju bara skrämt dem hela deras liv med klimatet och kört på med genusdravel och feminism.

 5. G skriver:

  Kultur, en enande kraft alltså….

  ”Med kulturen som gemensamt språk – ministern tror på enande i förorter

  Kulturen som en enande kraft – det tror kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) på, även i de östgötska förorter där det just nu är oroligt.

  ”Det är i kulturen vi hittar det gemensamma språket” säger Gustafsdotter som poängterar vikten av tillgång till kulturskolor, bibliotek och museer för barn och unga.”
  https://sverigesradio.se/artikel/med-kulturen-som-gemensamt-sprak-ministern-tror-pa-enande-i-fororter

  Jösses.

 6. G skriver:

  Eurovision Political Contest…

  • bergersjo skriver:

   Har nog inte kollat på det sen 80-talet…

   • G skriver:

    Själv tappade jag känslan när den stora fantastiska liveorkestern gick upp i rök och några bestämde för att ”modernisera” tävlingen och all musik sitter numer på en digital fil, enda som är live är sången. Känns mer som sikta mot stjärnorna än något seriöst. Det var en ynnest att se alla professionella musiker göra sitt för att lyfta både artist och låt, om låten var skit så var det ju inte att göra mycket åt. Men om låtarna ansågs dåliga förr så är det ju inget mot vad dagens låtar generellt är. Ett stort skämt, med få undantag.

    Och apropå just politiseringen, så är det inte bara att rösta på Ukraina för att ”visa support” oavsett om man gillar låten eller inte som är problemet. Ta i nedan video som ett exempel, spola fram till 3:32:45 så både ser och hör du hur den unge mannen som levererar poäng från Österrike både klär sig och uttalar sig.

   • bergersjo skriver:

    Hmm jag förstår inte poängen riktigt. Han har t-shirt, skakar bubbel och pratar engelska?

   • G skriver:

    Tävlingens glans som en gång fanns syns inte direkt när man endast bär en svart tröja med det politiska budskapet ”Equality.” och säger att det är fint att de lyckats skapa ett ”safe space for love” och att det är det som ESC handlar om. Alltså inte musik. Där till har jag sällan hört programledarna själva EFTER poängutdelning till artisten i greenroom säga ”great job, what great song that is” och allt vad de klämde ur sig till artisterna, trots usla poäng, detta är något som poängutdelaren ofta gjort under åren i samband med att poängen redovisas. Det blev lite mycket av en känsla att ingen kan ta en motgång och alla behöver hela tiden uppmuntras och tröstas som ett litet barn.

    En journalist från en ”LGTB+ kanal” i Europa inledde sin fråga på presskonferensen under lördagsnatten till ukrainska vinnarna med att säga ”first of all, I want to say that no matter what people say, I think the best song has won… yeah it is” och får applåder från journalistkollegorna i rummet.

    Och under varje klipp som ESC laddar upp på youtube skrivs texten:

    ”The Eurovision Song Contest celebrates diversity through music. Please keep your comments respectful. We will not tolerate racism, sexism, ableism, homophobia, transphobia, body-shaming or any other derogatory or hostile language. Offensive users will be blocked and reported. Music first, always.”

    Vilket är ett skämt då det var länge sedan denna tävling handlade om ”music first”.

   • bergersjo skriver:

    Menar du att de hade frack förr eller? Det hade de väl inte ens när ABBA vann? Killen med t-shirt såg iallafall städad ut.

   • G skriver:

    Mellan en sketen vardagströja med tryck och frack så finns det givetvis oändligt med klädval. Att han såg städad ut faller under kategorin ”alltid nåt”. 😛

 7. G skriver:

  Blodtryckshöjare….

  ”Upploppen är ett symtom på förtrycket mot samhällets utsatta

  Upplopp är destruktiva och kontraproduktiva, sa Dr Martin Luther King. Och ingen kan väl förneka sanningshalten i dessa ord efter påskhelgens våldsamma upplopp. Men upplopp är också de ohördas språk och beror på den desperation som föds, lever och frodas i utanförskap i det samhälle som inte hör sina utsattas röster. Vi måste börja lyssna på de som varit nedtystade, skriver Haris Agic, doktor i socialantropologi.

  Att upploppen också är kontraproduktiva framgår av det växande drevet mot människor med annan kulturell bakgrund som nu har nått absurda proportioner i det offentliga samtalet. Om saker och ting inte var bra innan så blev de definitivt inte bättre efter upploppen. Inte för någon. Förutom för rasismen.

  De xenofoba krafterna har fått redigt med vatten på sin kvarn, så de passar på och larmar om kulturell oförenlighet med syftet att göda en obehaglig kollektiv hämndlogik. Det har gått så långt att en del ledande politiker har låtit sig påverkas av den uppskruvade opinionen. Sverigedemokraterna har lanserat ett 30-punktsprogram med åtgärder som exempelvis högre polisiär närvaro, övervakningskameror, vattenkanoner, gummikulor, tårgas, militärt stöd och till och med utvisning av hela familjer. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch undrade varför polisen inte sköt skarpt mot upploppsmakarna. Alltfler tycks vilja springa åt samma håll: våldsamma upplopp skall mötas med våld.

  ”… Men upplopp är de ohördas språk.”, fortsätter Dr King i samma tal och ställer sig frågan: ”Så vad är det som Amerika har misslyckats med att höra?”. Uppenbarligen är upplopp inget nytt fenomen. Snarare handlar det om en återkommande och historiskt väldokumenterad företeelse. Men vad är det som gör att någonting som är så destruktivt och kontraproduktivt ändå upprepar sig titt som tätt? Svaret, enligt Dr King, är den desperation som föds, lever och frodas i utanförskap i det samhälle som inte hör sina utsattas röster. Denna insikt kastar ljus på den åsidosatta men oumbärliga aspekten som handlar om rådande maktstrukturer och deras effekt på det som sker i samhället.

  Genom att måla fram de utstötta som ensamt ansvariga skurkar lyckas de privilegierade ducka för sitt eget ansvar. Det kanske mest absurda med detta torde ändå vara att maktstrukturernas riktiga offer – de utstötta – framställs som förövaren. Ironiskt nog är även detta en återkommande företeelse. En analogi kanske kan vara till hjälp här.

  Att få offret att framstå som förövaren är ett väldokumenterat knep i patriarkatets motstånd mot kvinnors frigörelse. Det har använts för allt från att legitimera att frispråkiga och olydiga kvinnor bränns på bål som häxor till att erotiskt hungriga och också – paradoxalt nog – sexuellt inaktiva kvinnor stigmatiseras som hysteriska och behandlas med ovariotomi eller lobotomi. I det stora hela har kvinnokampen lett till en del stora triumfer. I dag bränner vi inte kvinnor på bål men det är ingalunda ovanligt att våldtagna kvinnor beskylls för att ha förorsakat sin egen våldtäkt genom att ha varit lättklädda och kanske berusade. Våldtäktsmannen kan ofta rentvås och frias under bisarra förevändningar om att han var föranledd till att genomföra våldtäkt. Offret blir förövaren och förövaren offret.

  Den offentliga debatten kring upplopp i våra förorter visar liknande tendenser och bygger på samma logik. Maktstrukturerna osynliggörs av de privilegierades beklaganden över kulturella skillnader som får de icke-privilegierade att framstå som förövare. Det kanske inte är så konstigt. Uppbrott med maktstrukturer som favoriserar en själv kan kräva alldeles för stora uppoffringar för att en ska förmå erkänna sitt eget ansvar i det.

  Perspektiv som bottnar i ett kolonialt etnocentriskt arv är, ofta oreflekterat men hänsynslöst, ett uttryck för vithetsnormen samtidigt som de kastar skugga över viktiga fakta. Som att mångfald är ett faktum och inkludering är ett val. Som att olikheter i sig inte är problemet utan hur vi förmår eller inte förmår att omfamna dem. Som att förtryckta grupper till sist tenderar att göra motstånd när handlingsutrymmet krymper och förtrycket ökar.

  Om upplopp är de ohördas språk, vad, i så fall, är det som Sverige inte hör? Av allt att döma så är det de utsattas röst som inte ges tillräckligt med utrymme. Vi hör inte de fattigas och utstöttas rop efter bättre social infrastruktur, bättre skolor, fler mötesplatser, psykosocialt stöd, trygga boenden, sociala resurser och jobb, högre grad av representation på alla nivåer och en ordningsmakt som skyddar dem.

  Om vi verkligen vill ha ett Sverige som är tryggt och som vi kan vara stolta över måste vi börja med att lyssna på och höra de som har varit nedtystade längst.”
  https://www.gp.se/debatt/upploppen-%C3%A4r-ett-symtom-p%C3%A5-f%C3%B6rtrycket-mot-samh%C3%A4llets-utsatta-1.72439356

  Vem är han och vad sysslar han med….

  ”Bakgrund: Socialantropolog och utvecklingsledare på Studiefrämjandet riksförbundet. Är även aktiv som låtskrivare och artist. Det som mer än allt annat utgör grunden för Haris breda erfarenhetspalett – och som också sätter sin prägel på hans föreläsningar – är att han är ett krigsbarn och flykting från Bosnien och Hercegovina.

  Pratar om: Kultur är ett sammansatt begrepp och används ofta för att beteckna å ena sidan det system av delade uppfattningar och sätt att agera på bland en grupp människor och å andra sidan diverse konstformer som musik, dans och bildkonst. Som socialantropolog och artist står Haris med ena foten i båda världarna och rör sig därför ofta i spänningsfältet mellan bildning och varieté och berör med sitt budskap om integration, rötter, kultur, kulturmöten, identitet, rasism, makt, strukturer, utanförskap, ritualer, det goda samtalet och meningen med livet men också om kultur och dess betydelse för hälsa, samhälle, demokrati och social hållbarhet.”
  https://www.vimasteprata.org/harisagic

  • G skriver:

   ”Jag är fil dr i socialantropologi, folkbildare, kulturentreprenör och föreläsare. Jag är även aktiv som låtskrivare och artist. Något som präglar såväl mina föreläsningar som mitt kulturskapande är bakgrunden som krigsbarn och flykting från Bosnien och Hercegovina.

   Som socialantropolog har jag en doktorsexamen i ämnet Tema Hälsa och Samhälle. I min forskning har jag intresserat mig för allt från kulturella aspekter av moderna medicinska behandlingar till barndom, föräldraskap och riktat föräldrastöd.

   De senaste åren har jag arbetat som utvecklingsledare på Studiefrämjandets huvudkansli med nationellt ansvar för Samhälle, Mångfald och Kultur. Idag arbetar jag på Norrköpings kommun som strateg för demokrati och inkludering och frilansar som föreläsare och skribent.

   Jag har kunskap om och brinnande intresse för allt från kvalitativ forskning/utredning och rapportförfattande till sakkunskap kring inkludering, demokrati, folkbildning, rasism och socialhållbarhetsfrågor generellt samt också konst, kultur och kulturens betydelse för hälsa, folkhälsa och samhället. Jag är van att jobba med strategisk verksamhets- och organisationsutveckling med utgångspunkt i ovan teman och är också van projekt/processledare.

   Min arbetslivserfarenhet spänner från omvärlds- och trendanalys i konsultbranschen via
   forskning och undervisning på universitet inom ämnen som kultur och etnicitet, kommunikation mellan människor, kulturella möten mm till projektledning med politiskt uppdrag, utvecklings- och förändringsledning mm.

   Hör gärna av dig om du vill prata mer.
   Allt gott!
   Haris”
   https://se.linkedin.com/in/haris-agic-64699354?challengeId=AQEuPzx1ODkSewAAAYDFGDLDZK6Yi-8nnCbUg__prb_CnqzL8B8CF9I6lvdSO1EJYE5SkveviStcDOug7qbJPK70BImBTxwCyA&submissionId=13ac696a-6c1f-ef16-9f76-ac2714686a5f&original_referer=

  • bergersjo skriver:

   Herregud, vilken nyttig idiot.

   • G skriver:

    Man finner liksom inte orden riktigt, men som jag brukar tänka så är dessa fall ett bra exempel på när det som alla människor har i vår ”verktygslåda” kommer till användning och upprätthåller yttrandefriheten: motargument! Till skillnad mot vissa andra som helst vill tysta röster som våra pga ”ond/fel åsikt etc” istället för att komma med motargument, så vill ju inte vi det någonsin, men precis som i de fallen så gäller samma sak här, det är bara för någon att komma med motargument och angripa det han skrivit, vilket jag hoppas att någon gör, själv blir jag bara för irriterad så hjärnverksamheten låser sig när jag läst sådana här debattinlägg, så att själv nysta ihop ett välskrivet motargument är nästan omöjligt. Men som tur är finns det gott om andra som klarar det galant!

   • bergersjo skriver:

    Hela hans krönika var ju så hjärndöd att man inte kan vara helt säker på om han bara sitter och trollar och faktiskt är en riktigt bra komiker, eller om han lever inne i den värsta miljöpartist-bubblan på Södertörn. Man behöver inte komma med motargument här, det räcker att se på varandra över honom och skaka överseende på huvudet med pinade leenden.

   • G skriver:

    ”Man behöver inte komma med motargument här, det räcker att se på varandra över honom och skaka överseende på huvudet med pinade leenden.”

    Hehe, jo visst, förstår hur du tänker. Men jag menar att det alltid är välkommet när någon med ”vass penna” och lika vass hjärna tar sig tiden och skriver en välgrundad replik till debattartiklar av dessa slag så det inte står oemotsagda, inte minst för andra läsare som kanske inte ser det uppenbara som andra ser och/eller redan vet om debattörer som honom.

   • bergersjo skriver:

    Det är såklart sant.

 8. G skriver:

  ”Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda

  ”Folk måste ju ha någonstans att bo. Samtidigt kanske man får bättre koll på svartuthyrningen”. Det säger Fröslundabon Nina Raouf om Kfast inkomstkrav för dem som vill flytta till området.

  Nina Raouf bor sedan snart tio år i Fröslunda, ett par kilometer utanför stadskärnan i Eskilstuna. Här driver hon tillsammans med sin make dessutom Fröslunda café och bageri. Både lägenheten och butikslokalerna hyr de av kommunala Kfast.

  – Jag trivs väldigt bra här och lägenheterna är jättefina. Och jag tycker att Kfast är det bästa bolaget, de har låga hyror och kommer snabbt när man ringer om något som är fel, säger hon.

  Kfast ställer sedan drygt två år tillbaka särskilda inkomstkrav på dem som vill flytta till de tre områdena Fröslunda, Brunnsbacken och Lagersberg i Eskilstuna. Man måste antingen ha lön, studiemedel eller pension.

  Nina ser både för- och nackdelar med bostadsbolagets regler.

  – Jag har en kompis som vill flytta hit, men det får hon inte eftersom hon har a-kassa. Folk måste ju ha någonstans att bo, så på det sättet är reglerna inte bra, säger hon.

  Men liksom många andra vi träffar berättar Nina om lägenheter som hyrs ut svart till folk som inte är skrivna på adressen.

  – Eller så skiljer man sig, men bara på pappret. Man fortsätter att bo tillsammans och hyr ut den andra lägenheten svart, säger Nina.

  Hon fortsätter:

  – Så Kfast behöver ha bättre koll på vilka som egentligen bor i deras lägenheter. Det kanske man får med de här reglerna och det är i så fall positivt.

  Sonny Löfstedt har bott sammanlagt 40 år i Fröslunda och sett hur området förändrats. Men det är lugnare i dag än vad det var för några år sedan, säger han.

  Och han har inget emot att Kfasts försöker bryta segregationen genom sina inkomstregler.

  – Det kan väl inte vara fel att tänka så. Det behövs lite bättre blandning av folk här, säger Sonny.

  En man som vill vara anonym är inne på samma spår. Han kom till Sverige för många år sedan men stör sig på invandrare som enligt honom inte vill göra rätt för sig.

  – De kan inte komma till Sverige och tro att deras regler från hemlandet ska gälla här – och att någon annan ska försörja dem, säger mannen.”
  https://www.hemhyra.se/nyheter/kfasts-inkomstkrav-ninas-kompis-far-inte-flytta-till-froslunda/

 9. G skriver:

  Precis så…

  För att inte tala om…

  ”‘Hate Speech’ Laws Are Just Another Way For Governments To Punish People They Don’t Like”
  https://www.techdirt.com/2015/10/28/hate-speech-laws-are-just-another-way-governments-to-punish-people-they-dont-like/

 10. G skriver:

  Hahaha. En pilot i Polen fick tydligen för sig att skoja till det: ”Make Beer Not War”
  https://www.radarbox.com/data/registration/SP-SMC/1779964447

  Tryck på play och speeda upp hastigheten till 200x nere i vänstra hörnet av spelaren så går det snabbare.

 11. Mr Snaggle skriver:

  G: Om du vill ha ett filmtips, så kolla in Death Wish från 70-talet med Charles Bronson om du inte har sett den! En klassiker som säkerligen skulle retat gallfeber på PK-folket idag. Alla skurkar idag hade troligen varit vita, medelålders, heterosexuella cis-män. Så ingen tog anstöt. Utom möjligen alla i den gruppen då, som ju ingen ändå bryr sig om.

  • G skriver:

   Hej, roligt att höra från dig igen här, hoppas allt är bra med dig (eller så bra det kan bli). Tack för tipset, ska försöka komma ihåg det nästan gång jag ska se en film 😀

 12. Mr Snaggle skriver:

  Denna verkar vara lite i samma anda, av denna scen att döma, fast betydligt mera orealistisk och överdriven. Men skurkarna får verkligen vad de tål: https://www.youtube.com/watch?v=_2un1aU7mT0

  Sen en riktigt kul serie här nedan för den som inte sett den! Detta avsnitt var särskilt kul/knäppt. Bäst från 18.45 och framåt, med åldringarna. 🙂

  • bergersjo skriver:

   Trodde först det var en kortfilm, men det verkar vara ett klipp ur en film vid namn ”Nobody”?

   • Mr Snaggle skriver:

    Dök bara upp i flödet av tips på videor, inte sett den själv. Lite orealistisk, dock, eftersom ingen människa ju skulle kunna ta sådär mycket stryk och fortfarande stå på benen. Men film behöver ju alltid inte vara verklighetstrogen heller, det är ju det som är grejen. 😉

   • bergersjo skriver:

    Oj, du skulle bli förvånad om du visste hur mycket stryk en människa kan ta och ändå stå på benen! 😛
    Men jag har sett den filmen nu, och den var verkligen bäst i början. Efter bussfighten tror man att den kommer bli ännu bättre, men istället blir den en sorts Rambo med feel good-känsla.

   • Mr Snaggle skriver:

    Såg du hela filmen? Vart fanns den, YT, Netflix, Dailymotion?

    Under adrenalinpumpning tål man nog mer. Men alla har ju en gräns. Han blev ju knivhuggen och allt där, som du såg… Men vem var han, en professionell fighter eller bara en vanlig man som fått nog liksom huvudpersonen i Death Wish?

    Charmen med Death Wish var ju mycket att han aldrig provocerade till bråk utan lät det komma till honom och sen agerade därefter, när de redan hotat eller angripit honom. Man kan ju även se det som en sensmoral att vissa människor bara förstår våldets språk. Och att de flesta inte vågar ta upp kampen mot dem, utom just huvudpersonerna i såna filmer. Ensamma hjältar, eller bara personer som helt enkelt fått nog och inte bryr sig om faran för egen del.

   • bergersjo skriver:

    Jag såg hela filmen. Search and you shall find… 😉
    Jovisst han var ju knäpp som började alltihop med att ta ut alla patroner ur sin revolver. Han hade ju lätt kunnat få kniven någon annanstans och helt enkelt dött 5 minuter senare utan att ens ha märkt att han blivit stucken.
    Det var charmen i början på filmen att man inte visste vem han var, man förstod att han hade varit någon typ av militär tidigare men man visste inte mer. Det var bra tyckte jag. Men snart hade han babblat på om alla sina hemligheter och då visste man allt om honom. Och då var det fånigt.
    Jag tycker det bästa med Death Wish är att han skjuter ihjäl dem omedelbart istället för att göra som i de flesta filmer att han siktar en pistol mot dem samtidigt som de siktar mot honom och så står de och pratar… Not gonna happen. Bara fånigt.

   • Mr Snaggle skriver:

    Ja, se där, den var enklare att finna än jag trodde! 🙂 Hela filmer på nätet känns ofta svårt att hitta. Får se den någon dag eller natt själv när jag har mera tid. Läste handlingen på wiki också.

    Han tog det alltid lugnt också, huvudkaraktären i Death Wish. Inga känslor utom efter första gången egentligen. Blev nog van. Sett alla i serien men anser att första är bäst. Dirty Harry-filmerna är rätt bra också. Gjordes mycket bra i USA på 70-talet.

   • bergersjo skriver:

    Där kan jag ändå inte hålla med, på det stora hela är filmerna vanligen bättre idag än på 70-talet tycker jag.

   • Mr Snaggle skriver:

    Givetvis bättre kvalitét/upplösning/grafik. Tekniken går ju framåt hela tiden. Men nu får man räkna med att det mesta görs för att vara så PK som möjligt istället, med rätt antal människor från varje grupp osv. Och skurkarna alltid från rätt kategori, som sagt. Så behövde det inte vara förr, egentligen knappt för kanske 15 år sen.

   • bergersjo skriver:

    Filmer som var 90 minuter på 70-talet kunde ibland vara riktigt sega, medan tre timmar långa filmer idag är smidiga. Så själva filmkonsten har utvecklats stort och blivit mycket bättre. Men kanske var de som bäst för 15-20 år sen ungefär.
    Woke-tramset är starkare nu men det är värre bland TV-serierna än bland filmerna tror jag.
    Visst nu ska det alltid vara någon från varje grupp, men på 70-talet var det å andra sidan istället totalt tvärtom. Var det med någon ”afro-amerikan” i filmen så visste man att han skulle dö först av alla, om någon kvinna visade brösten så var det hon som dog, och så vidare. Så det var PK det också, men på ett annat sätt.

  • G skriver:

   Håller med Snaggle rent generellt ang filmer. Exempelvis var senaste Bond en stor besvikelse, inte då just sett till filmen och hur den var gjord rent tekniskt osv, eller skådespelarinsatserna generellt för den delen, utan själva storyn och handlingen, den kändes för platt och tunn. Av alla Bondfilmer som gjorts så var detta den sämsta hittills. Kände direkt efter sluttexten att den når inte upp till mer än 4/10 hos mig. Tråkigt för Craig då det var hans sista insats som Bond, hade varit kul om han fått sluta Bondkarriären med flaggan i topp.

   • bergersjo skriver:

    Dock ska jag säga att den bästa Bondfilmen jag sett var Craigs första (Vet inte om jag sett någon efter den iofs). Jag är inte en sån som tycker Conneryfilmerna var bäst.

   • G skriver:

    Själv har jag svårt att spika endast en bondfilm på första platsen respektive andraplats, tredjeplats osv osv. Då jag känner att fler filmer skulle få mer rättvis bedömning genom att dela plats med någon. Nä, kan nog inte egentligen säga att Conneryfilmerna var bäst på rak arm, men Connery som Bond säger jag nog utan att tveka allt för mycket gjorde den bästa Bond, men inte med stor marginal. Efter honom blir det lite mer luddigt då alla skådisarna hade stunder som de verkligen glänste i rollen, på olika sätt, vissa mer än andra såklart. Så även där skulle jag nog helst välja fler skådisar på andra respektive tredjeplats osv.

    Ang just Craig så kan jag hålla med om att hans första film nog är hans bästa, detta också pga hans motskådespelare kändes väl valda för sina respektive roller. Exakt hur andra Craigfilmen går kommer jag inte ihåg exakt då det är länge sedan jag såg den, två senaste ligger relativt färskt i minnet ännu.

   • bergersjo skriver:

    Jag är ju inte helt säker på om första Craigfilmen var bättre än hans övriga eftersom jag inte är säker på om jag sett fler, bara att den är så mycket bättre än de övriga Bondfilmerna. Den känns mer som en ”modern actionfilm”. Hela Bond-spoten om en charmör som lätt drar med sig alla kvinnor i säng, som alltid dricker gin ”chaked not disturbed” och skjuter med walther PPK, som först arbetade mot Sovjet men sedan mot superskurkar som bara vill sabba hela världen… Det är inte riktigt min grej.

   • G skriver:

    Och det fanns ju någon annan som också bidrog starkt till bondfilmerna med sina insatser under åren, Desmond Llewelyn, som gick bort 1999…

   • bergersjo skriver:

    Var det han som alltid dök upp med uppfinningar?

   • G skriver:

    Han är något på spåren…

    ”The point being, the franchise has morphed into award-chasing pretentiousness, which would be absolutely fine if the people writing these films weren’t also responsible for ”Christmas comes only once a year” or Halle Berry’s ”Your momma” retort. These two different interpretations of Bond are fundamentally incompatible, so if you’re going to try to foster emotional complexity and explore more complex themes, you better make damn sure you hire writers up to the task.

    So instead we have interminably dull and simultaneously absurd melodrama with the likes of ‘Brofeld’ and ‘Lucifer Satan’, only serving to reduce the scope and grandeur of Bond’s world to a diminutive cul-de-sac of familial squabbles, more appropriate for a soap opera like Coronation Street.”

   • G skriver:

    1. Tror det är svårt att endast fokusera på Sovjet om man vill hålla igång under lång tid och släppa filmer på samma tema över tid. Men ja, filmmakarna har som sagt börjat ta ut svängarna för mycket, vilket resulterar i att Bond-franchisen börjat förlora sin identitet och mer börjat smälta samman med en massa annat. Så där bör man snarast åter hitta tillbaka till det vinnande konceptet.

    2. Ja, just precis. Det är Q:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Q_(James_Bond)

   • bergersjo skriver:

    Fast alltså, jag tyckte ju tvärtom, att Bond blev BÄTTRE av att smälta samman med annat. 🙂

   • G skriver:

    Okej, då missuppfattade jag, igen 😛 . Trodde att när du skrev ”som först arbetade mot Sovjet men sedan mot superskurkar som bara vill sabba hela världen… Det är inte riktigt min grej.”

    Dvs att det fanns en ”tanke” med filmerna från början som sen övergavs och vips så kunde ”the bad guy” vara lite vem som helst som vill sabba världen och att det inte var din grej.

   • bergersjo skriver:

    Ja nä, det var snarare en beskrivning på alltihop och att inget av det var min grej. 😛

  • G skriver:

   Hmm. Man får lite John Wick vibbar av Nobody. Ska försöka komma ihåg att se Nobody.

   https://en.wikipedia.org/wiki/John_Wick_(film)

   Har hittills endast sett första och andra filmen. Ska klämma in den tredje nån gång också. En fjärde är i görningen för release 2023.

   • bergersjo skriver:

    Den är inte det minsta lik John Wick. Det är mer som ett groteskt hopkok av Death Wish, Dexter och Rambo med feel-good-känsla.

   • G skriver:

    Hahaha 😀 Jaså där ser man. Får se om ditt omdöme stämmer överens med mitt efter jag sett den. Lägger ett bokmärke till det här blogginlägget så jag minns var fan vi hade den här diskussionen om filmer, för blogginläggen lär ha blivit fler innan jag kanske får arslet ur vagnen och ser filmen. Det kan ta ett tag mellan filmerna. 😛

   • Mr Snaggle skriver:

    ”Don´t shoot the messenger” bara om den inte är bra, inte sett den själv och har ingen aning! 😀 Den där scenen dör bara upp i flödet.

    Sven: Visste du att det finns en film som heter Hata Göteborg förresten? 😀 Själv tycker jag det är en av Sveriges vackraste städer, så jag förstår inte resonemanget där riktigt… (Den handlar om fotboll. Eller fotbollshuliganer, rättare sagt.) Aldrig varit så intresserad av fotboll själv. Men i den kategorin skulle jag säga att Football Factory är bäst.

   • bergersjo skriver:

    Jo jag känner igen namnet, men kommer inte ihåg om jag någonsin sett den. Kände en IFK-supporter för dryga 10 år sedan, idag får man väl säga att han ensam var skäl nog att hata hela staden. 😉
    Jo Göteborg har varit en vacker stad, men inte nu längre. På kort tid har de byggt upp massor av gräsligt fula hus överallt, och projektet ”Västlänken” är glatt pågående rakt genom staden. Det är sorgligt hela skiten.

   • Mr Snaggle skriver:

    Satsa på Death Wish istället, G, den har jag sett många gånger och det är en klassiker. Originalet från 1974 med Charles Bronson i huvudrollen då. Tydligen har det gjorts någon nyinspelning av den också.

    Ja, det är ofta det som förstör stadsbilden i de flesta städer, husprojekt av mindre smakfull karaktär. Byggande och förtätning för sakens skull, utan estetik. Men oftare den växande kriminaliteten i olika ytterstadsdelar runt om i landet.

   • bergersjo skriver:

    Fast dem har jag ju redan sett. 😉 Det var mer en grej jag gjorde för 30 år sen, att kolla på samma film om och om igen.Nu vill jag se nya! 😛

   • Mr Snaggle skriver:

    Jag skrev det till G, som du ser. 😉 Han har nog inte sett den.

   • bergersjo skriver:

    Ahaa. Nej sånt ser jag inte här, det dyker bara upp en kommentar i taget som jag får besluta om den ska godtagas. 🙂

   • G skriver:

    Hahaha. Nejdå, det är lugnt Snaggle, för jag har sett den nu 😀

    Men jag håller fast vid att det iaf i fightscenerna infinner sig en liten känsla från John Wick, även om Wick på det planet ligger ännu närmare Matrix-filmerna än just Nobody. Men utöver det, som helhet, är filmerna såklart helt olika. Men att jämförelsen med John Wick dök upp var jag tydligen heller inte ensam om då det varit några som nämnt det här och där.
    En film som är svår att kategorisera, men jag tycker den var bra, runt 7,5/10 i betyg eller nåt åt det hållet. Du kan IMO se den Snaggle utan att du efteråt känner att du kastat bort 90 minuter av ditt liv som du kunde spenderat på något bättre. 😉 Skulle kunna nämna saker från filmen, men avstår då det är svårt utan att man spoilar något.

    Näst på tur får la bli Death Wish då, och då ska jag se till att det är originalet från -74 och inget nytt trams!

   • bergersjo skriver:

    Alltså att de slåss på liknande sätt beror väl på att den typen av fighting är inne just nu.

   • G skriver:

    Det verkar som att mitt betyg på runt 7,5 för Nobody inte var illa pinkat…

    ”Review aggregator Rotten Tomatoes reports that 84% of 270 critics have given the film a positive review, with an average rating of 7.5/10.”

    Och att John Wick dök upp i skallen kanske har mer naturliga förklaringar än jag trodde…

    ”In March 2021, Derek Kolstad stated that there is potential for a crossover between the John Wick franchise and Nobody despite being made by Lionsgate and Universal, respectively. Both were created by Kolstad and produced by Leitch, who is married to Nobody co-producer Kelly McCormick. It would be done in a small and subtle, Easter egg-reference manner, not as a franchise or cinematic universe. Later that month, director Ilya Naishuller commented on the potential crossover, noting that different studios made the respective films, ”That’s all I’ll say. I mean, everything’s possible. Stranger things have definitely happened, but… yeah.”

    In June 2021, it was revealed that Kolstad was in the process of writing a sequel, although it has yet to be green-lit by the studio. By March 2022, 87 North Productions officially confirmed via their social media pages that a sequel is in development.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nobody_(2021_film)

    Så inte bara John Wick 4 som är i görningen, utan även en uppföljare till Nobody, önskar teamet lycka till!

   • Mr Snaggle skriver:

    En film ni säkert redan känner till är ju annars Taxidriver från 1976, med Robert De Niro i huvudrollen. Också en klassiker och jävligt bra! Lite samma stil den också, om en man som jobbar som taxiförare i New York, kör runt genom stan på nätterna och har fått nog av alla kriminella. Dock aldrig fattat slutet riktigt, om det skedde bara i hans egna tankar eftersom ingen nämner vad han gjorde med hallickarna på bordellen och han heller inte verkade ha suttit inne för det. Heller inte varför han tänkte mörda Palantine, trots att han berömt honom så mycket när han klev in i hans taxi och även sagt att han tänkte rösta på honom.

    En trevlig blogg det här i alla fall och kul att jag hittade hit c.a. 2016! 🙂

 13. Mr Snaggle skriver:

  En person som är extremt vältränad och har sysslat med kampsport likt UFC borde ha bäst chanser i ett sånt läge.

 14. G skriver:

  Expressen publicerade igår en artikel där man, som man alltid gör, citerar vad som sagts från en misstänkte under förhör etc. Exempelvis säger en islamist som attackerade Polisen under en Paludan-demo följande…

  ”En 62-årig man åtalas för sabotage mot blåljusverksamhet, för att ha ”angripit eller stört polisverksamhet genom att springa in framför och in i ett polisfordon och därefter slå på polisfordonet”.

  Mannen förnekar brott. I förhör säger han att moskéns imam sagt att politiker och polis hade kommit överens om att Paludan inte skulle få bränna Koranen. När han senare fick höra att det trots allt skulle ske en koranbränning kände han sig lurad.

  Han erkänner i förhör att han sprang fram till Paludans bil.

  – Jag knackade på fönstret och sade till honom ”kör kör kör”. Vi ville inte att det ska eskalera sånt här så vi löste det. Men när polisen kom då blev det konflikt i stället.

  Han medger att det är han som syns vid polisbussen men inte att han försökt hindra den från att köra framåt eller att han slog på den.

  – Det stämmer inte, patrullens ledare han var fascist, han var inte schyst person. Kanske en jude, det vet man inte.”

  (….och sedan givetvis hårresande att höra vad självaste åklagaren uttrycker om den misstänkte islamisten som attackerade polisen….)

  ”Åklagaren Michael Ehrencrona svarar så här på SVT Nyheters fråga om hur han ser på 62-åringens agerande:

  – Det här en person som vid tillfället besöker moskén. Jag ser en väldigt provocerad och förtvivlad man som inte klarar av att kontrollera sina egna handlingar. Man kan ha förståelse för en individs agerande – även om man anser att agerandet är brottsligt.

  Mannen åtalas samtidigt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd då han ska ha varit våldsam mot väktare och polis när han greps misstänkt för att ha åkt buss utan biljett i somras. Även i det ärendet förnekar han brott. ”
  https://web.archive.org/web/20220607200734/https://www.expressen.se/nyheter/aklagaren-efter-attacken-mot-paludan-kan-ha-forstaelse/

  MEN. Det var inte det som åklagaren sade om islamisten som upprörde Judiska Ungdomsförbundet på twitter, utan det var att Expressen citerade från förhör med islamisten om att polisens ledare var ”Kanske en jude, det vet man inte”. Alltså, klassiskt islamistiskt judehat i renaste form som då skulle rättfärdiga attacken mot polisen. Detta då Ungdomsförbundet verkar tro att detta handlar om en reporter som ställer frågor till islamisten, men i själva verket handlar det om citat från förhör, således kan ingen journalist ställa motfrågor till islamisten! Suck! Så vad islamisten själv sagt i förhör skulle alltså inte få stå med i artikeln tyckte man, så man frågade hur Expressen kunde ”släppa igenom” det, det resulterade i att artikeln editerades i det tysta (utan att det syns på publiceringstiden 21:53), så nu är den biten bortplockade från artikeln. En annan åklagare (Ridefixer) har dock en nyktrare syn och beklagar att detta editerades bort i efterhand efter påtryckning. Och är även kritiskt till det extremt korkade resonemanget från åklagaren Michaels sida.

  Original:

  ”Han medger att det är han som syns vid polisbussen men inte att han försökt hindra den från att köra framåt eller att han slog på den.

  – Det stämmer inte, patrullens ledare han var fascist, han var inte schyst person. Kanske en jude, det vet man inte.”
  https://web.archive.org/web/20220607200734/https://www.expressen.se/nyheter/aklagaren-efter-attacken-mot-paludan-kan-ha-forstaelse/

  Editerad version:

  ”Han medger att det är han som syns vid polisbussen men inte att han försökt hindra den från att köra framåt eller att han slog på den.

  – Det stämmer inte.”
  https://www.expressen.se/nyheter/aklagaren-efter-attacken-mot-paludan-kan-ha-forstaelse/

 15. G skriver:

  Vänstern och deras syn på yttrandefrihet är svår. Bara för att du försvarar att man får bränna både det ena och det andra, religiösa böcker, nationsflaggor, vad du vill som du själv äger, och samtidigt har förståelse för att vissa blir upprörda, förutom alla som vill förbjuda ovan och är emot yttrandefriheten. Men du själv får inte bli upprörd eller tycka att det är hyckleri när samma folk som vill förbjuda dig från att elda religiösa böcker, själva på landets nationaldag pratar om att skända nationens flagga, samtidigt som du fortfarande försvarar deras rätt att göra det. Nej, den logiken går inte.

  • bergersjo skriver:

   Jag? Vad nu?

   • G skriver:

    😀 Jag: Orkar inte förklara mer än säga att han är vänster (vilket framgår av hans profil i sista bilden) och här uppmärksammar högerröster pga han tycker sig se att dessa försvarar rätten att bränna religiösa böcker, flaggor etc i samband med Paludan, men nu senare runt 6 juni inte försvarar rätten när Bilan vill skända svenska flaggan på nationaldagen, det stämmer inte, vilket Dimman också skriver i sitt svar till honom. Bara för att någon också kan vara upprörd så innebär det ju inte att man inte fortsatt försvarar rätten, vilket jag skrev ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s