Etiopisk familj misstänks för hedersmord- Annie Lööf slätar över med feministiskt narrativ

Nu är det ju en 14-årig etiopisk flicka som misstänks ha blivit hedersrelaterat mördad av sin egen mor, sin bror och sin kusin, för att hon umgåtts med skolkamrater efter skolan.

Det här är en historia som självaste centerpartiledaren Annie Lööf kommenterat på facebook. Och skulle det naturligtvis varit lämpligt om hon skrivit att nu har hon insett hur fel det faktiskt är med mångkulturen, att den här skiten inte är något för Sverige och att hon fram tills nu haft så fel om… typ allting.

Men nej, självklart inte. Istället drar hon feministkortet och påstår att det rör sig om ”mäns våld mot kvinnor”. Det är skamligt.

Här handlar det alltså om en kvinna som är misstänkt för att ha mördat sitt eget barn, och så jiddrar Lööf på om ”mäns våld mot kvinnor”.

Skäms Annie Lööf!

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Etiopisk familj misstänks för hedersmord- Annie Lööf slätar över med feministiskt narrativ

 1. Mr Snaggle skriver:

  Det enda alternativet att rösta på av riksdagspartierna om man varken vill ha mer mångkultur och feminism är SD. Jag tror och hoppas på att de vinner fler röster just på hur blinda och korkade alla övriga är.

  • bergersjo skriver:

   Ja, det är sant. Men snart kommer Partiet Nyans in i riksdagen och DE lär knappast stå för varesig mångkultur eller feminism! 😉 Eller, kanske mångkultur. Eller åtminstone annan kultur än den svenska kulturen… :/

 2. G skriver:

  Samnytt noterar i sin artikel:

  ”Domstolshandlingar som Samnytt tagit del av visar att familjen fick etableringsstöd och barnbidrag när den kom till Sverige. Mamman var emellertid inte nöjd med det, utan vände sig 2020 till domstol och krävde att även få socialbidrag.

  Domstolen konstaterade i sin dom att den etiopiska familjen fick mer i bidrag än andra socialbidragstagare fick, och att den borde ha planerat sin ekonomi bättre istället för att kräva mer bidrag när pengarna var slut. Trots det beviljades extra bidrag till mat ”för att barnen inte ska lida nöd”.”

  Regeringen meddelande igår 24 maj…

  ”Vill se jobbpaket för utrikesfödda kvinnor

  Regeringen vill utreda och ändra regler för att fler utrikesfödda kvinnor ska komma in på arbetsmarknaden.

  – Nu vänder vi på varje sten för att bryta segregationen, säger integrationsminister Anders Ygeman (S).

  Regeringen föreslår ett paket av åtgärder med målet om att alla som kan arbeta ska arbeta, säger Ygeman på en pressträff tillsammans med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och socialminister Lena Hallengren (S).

  – Under alldeles för lång tid har klyftorna ökat, arbetslösheten varit hög och samhället dragit sig tillbaka, säger han.

  – Vi ska inte ha incitament som låser fast kvinnor i hemmet och cementerar gamla könsroller, säger Nordmark.
  Individbaserat

  Jobbåtgärderna som regeringen går fram med riktar in sig på utrikesfödda kvinnor. Regeringen vill bland annat ändra det som kallas etableringsersättning. Nu är det knutet till hushållet, inte till exempelvis kvinnan respektive mannen.

  Regeringen vill göra tillägget individuellt så att det inte ska betalas ut bara för att mannen i hushållet får ett jobb. Dagens ordning leder, enligt regeringen, till att kvinnan fortsätter att vara hemma om mannen får ett jobb.

  Lena Hallengren säger att regeringen också vill införa en aktivitetsplikt för att få försörjningsstöd, något som en utredning för närvarande arbetar med. Det kan handla om att delta i heldagsaktiviteter.

  – Fler behöver gå från bistånd till arbete, säger Hallengren.

  Regeringen tänker också utvärdera möjligheten och i vilken utsträckning man kan ta emot bidrag och samtidigt ha en arbetsinkomst.

  – Det kan leda till att man tar bort möjligheten att få behålla en del av försörjningsstödet, att man utökar det eller gör förändringar. Det är en fråga som den borgerliga regeringen införde, så jag hoppas de också vill titta på resultatet, säger socialministern.
  ”Rätt och plikt”

  Regeringen planerar även att inom kort gå fram med ett lagförslag om tidigare öppna insatser för barn.

  Om barnet är upp till 15 år kan en förälder säga nej till olika typer av stöd, som att få en kontaktperson eller psykologhjälp. Åldern föreslås sänkas till 12 år. Socialtjänsten ska komma in tidigare i processen, säger Hallengren.

  Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark ser att även uppmaningar behövs:

  – Man ska inte skaffa fler barn än man kan försörja, säger hon.

  Det är en viktig signal, enligt ministern, om att i Sverige arbetar man och försörjer sig själv.

  – De trygghets- och välfärdssystem som vi har byggt upp, de syftar till att man ska kunna kombinera familjeliv och arbetsliv, inte till att vissa ska stå utanför arbetsmarknaden. Det handlar om både rätt och plikt.
  Självkritisk minister

  Arbetsförmedlingen ska också ta fram myndighetsgemensam plan för att öka utrikesfödda kvinnors inträde på arbetsmarknaden. Särskilt fokus ska ligga på anhöriginvandrare och kvinnor som befinner sig långt från arbetsmarknaden.

  Myndigheterna ska ge bättre förutsättningar för utrikesfödda kvinnor att få karriärrådgivning och familjeplanering, samt ge information om sexuell och reproduktiv hälsa.

  Socialdemokraterna har nu suttit i regering i åtta år. Anders Ygeman är självkritisk till att man inte gjort mer på området.

  – Vi har haft regelverk som sett ut att vara neutrala men i praktiken tryckt bort kvinnor från arbetsmarknaden. Där måste vi vara självkritiska.”
  https://tt.omni.se/vill-se-jobbpaket-for-utrikesfodda-kvinnor/a/L5bzkQ

  Man finner inga ord…

  • bergersjo skriver:

   ”Aktiviteter” är ju bara TRAMS. Det är inte jobb.
   Vad vi behöver ta bort är uppenbarligen i stort sett ALLT bidrag, och först och främst alla typer av barnbidrag. Man ska inte kunna skaffa fler barn än man själv har råd med!

  • G skriver:

   ”Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark ser att även uppmaningar behövs:

   – Man ska inte skaffa fler barn än man kan försörja, säger hon.”

   Och hon borde lagt till att barn man redan skaffat ska man inte mörda pga att barnet inte efterlever föräldrarnas förtryckande extremistiska hederskultur.

  • G skriver:

   ””Skaffa inte fler barn än du kan försörja” det kan ju låta som en rätt hård retorik.

   – Det är viktigt att man säger som det är. I Sverige förväntas det att både kvinnor och män jobbar.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jay5w9/eva-nordmark-skaffa-inte-fler-barn-an-du-kan-forsorja

   Hahaha pfft!

   • bergersjo skriver:

    Jag läste häromdagen (det kan ha varit du som tipsade om det) att Sveriges ambassader varit ute i många år och fiskat efter att stora familjer ska komma hit från fattiga länder exempelvis från Afrika, genom att göra reklam för välfärden och beskriva om hur 6-barnsfamiljer kommer kunna leva på bidra på långt över 30 tusen. Det finns helt enkelt inget så kallat INCITAMENT för att ge sig ut i arbetslivet, de mår ju bättre av att bara stanna hemma, föda fler barn och få in mer pengar på det viset än vad de skulle få genom att arbeta hårt och försörja sig på egen hand.
    Vad vi behöver göra är att ställa in ALLA bidrag och dra igång återvandring. Det låter kanske hårt men det är så det är.

   • G skriver:

    Nej det var inte jag. Så nu är det istället du som tipsar mig om något, tack. 😉 Ska försöka hitta den artikeln och läsa. Det låter ju rent ut sagt sjukt att våra egna ambassader sysslat med sådant.

    Sökte lite snabbt för att försöka hitta artikeln ang ambassaderna, men hittade inget, ska söka vidare.

  • G skriver:

   ”Tidningen Östgöta Correspondenten publicerade under helgen (29 maj) ett reportage där den höga arbetslösheten i bland annat Norrköping sattes i kontrast mot att det är väldigt få som söker de lediga jobb som finns inom till exempel besöksnäringen i trakten. Christine Karmfalk är vd på Kolmårdens djurpark. Hon berättar för ÖstgötaCorren att man sökte medarbetare till serveringsverksamheterna på djurparken: ”Planen var att intervjua upp till 50 personer till ett 20-tal tjänster. Tolv personer dök upp, varav hälften hade hamnat fel. Till slut sökte bara tre personer tjänsterna.” Enbart i Norrköping finns 6813 personer registrerade och försörjda som arbetslösa. Man bör kunna förvänta sig att något mer än under en halv promille av alla dessa som får betalt för att vilja arbeta också söker de lediga arbeten som finns. Så är det i vart fall om Eva Nordmarks ord om att ”Alla som kan arbeta ska arbeta” ska ha någon praktisk betydelse för samhällsutvecklingen.

   Eve Crispin är handledare ett företag som jobbar åt Arbetsförmedlingen med att hjälpa människor att komma i arbete. Hon säger till Corren att problemet beror på att de arbetslösa inte vill jobba: ”Det sitter i huvudet. De som inte har bidrag tar vilket jobb som helst, men när de får a-kassa blir det svårt. De vinner för lite på att jobba. Vi försöker att övertyga dem, men det är svårt.”

   Muharrem Demirok är riksdagskandidat för Centerpartiet i Östergötland. Han kommenterade Correns reportage på twitter: ”När jag skulle ut på arbetsmarknaden hade jag bara en tanke. Ta vilket jobb som helst, bara det är ett jobb. Och jag har haft riktigt taskiga jobb, jag har t o m jobbat svart. Det viktiga var att jobba. (29 maj)

   Muharrem Demirok beskriver en sund och riktig inställning som står sig i alla väder och i alla tider. Det finns stora och breda majoriteter i riksdagen för att genomföra reformer som vårdar arbetslinjen på ett betydligt bättre sätt än vad som sker idag. Eva Nordmark och den socialdemokratiska regeringen bör så raskt som möjligt gå från ord till handling.”
   https://folkbladet.se/ledare/kronika/artikel/eva-nordmark-talar-klokt-om-arbete-och-forsorjning/r0ze51dj

   Det är bättre om svenskfödda går arbetslösa i större utsträckning så att statistiken över invandrararbetslösheten går ner och politikerna får siffror att vara stolta över så de kan säga att mångkultur visst fungerar…

   ”Karlskoga har högst arbetslöshet i länet bland utrikesfödda: ”Det gäller att alla hjälper till”

   Det är svårare att bli kallad på jobbintervju som utrikesfödd. Det menar Nils Varg, enhetschef på kompetensförsörjningsenheten i Karlskoga.

   – Man har svårare att få visa vad man kan. Det är något vi möter ofta, säger han.

   Att arbetsmarknaden i Karlskoga, med många industrier och försvarsindustrier, ställer höga och specifika krav kan vara en förklaring till siffrorna, enligt Nils Varg. En annan förklaring, menar han, är arbetsgivares benägenhet att i högre utsträckning anställa svenskfödda.

   – Det är något vi behöver jobba med på olika sätt, det är svårt att rå på rådande strukturer. Det gäller att alla hjälper till. Både vi från kommunens sida, företagssamhället och civilsamhället, säger Nils Varg.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/over-dubbelt-sa-manga-arbetslosa-bland-utrikesfodda-i-karlskoga

   ”det är svårt att rå på rådande strukturer”. Fy fan.

   • bergersjo skriver:

    ”Muharrem Demirok beskriver en sund och riktig inställning som står sig i alla väder och i alla tider.”
    Nej, det gör han inte, för den står sig inte i dagens Sverige och har inte gjort det på många år. Man vinner mer på att bara gå hemma och parasitera på samhället och håva in bidrag än på att arbeta med nån låglönejobb som ofta är ren skit.

  • G skriver:

   ”Feb -22) Invandrargrupperna med högst arbetslöshet

   Blunda inte för skillnaderna mellan arbetslösheten i olika grupper.
   Lägg i stället resurserna där de gör mest nytta, anser Stiftelsen The Global Village, som vill sätta fokus på att långtidsarbetslösheten är allra störst i de stora invandrargrupperna.

   Stiftelsen The Global Village har fått statistik från Arbetsförmedlingen om hur arbetslösheten ser ut för de största invandrargrupperna. Det visar sig att människor som har rötter i Somalia, Eritrea, Etiopien, Syrien, Iran och Irak är starkt överrepresenterade.

   – Av samtliga 370 000 som var inskrivna på Arbetsförmedlingen i december 2021 är 210 000 utrikesfödda, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av stiftelsen.

   Han understryker att av dessa utrikesfödda arbetslösa är runt 80 procent från länder utanför Europa, vilket gör att arbetslöshet och långtidsarbetslöshet är starkt förknippat med de sex stora invandrargrupperna.

   – Vill man göra något åt saken ska man satsa där skon klämmer, säger han.

   Visst är det känsligt att peka ut invandrargrupper, men också nödvändigt att ta reda på fakta, enligt Ahmed Abdirahman.

   – Detta har inte gjorts tidigare.
   ..[..]..
   Olof Åslund, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet, är knuten till Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering och har forskat kring migration.

   Han konstaterar att det är välkänt att stora invandrargrupper är överrepresenterade bland arbetslösa, och att detta faktiskt också diskuteras. Men det är inte säkert att lösningarna finns enbart på gruppnivå, konstaterar han.

   – Om jag måste välja mellan att utforma arbetsmarknadsåtgärder utifrån etnisk härkomst respektive utifrån ålder, kön, utbildning och arbetserfarenhet så skulle jag utgå från de senare, säger han.

   Låg utbildning, exempelvis, blir ett problem i alla grupper. Ändå tycker han att det kan vara relevant att studera enskilda grupper. Kvinnor har till exempel ofta svårare att ta sig in på arbetsmarknaden, och det kan ha förklaringar utifrån kulturen i olika länder.

   – Det är viktigt att ha en idé om varför något är bra för den ena eller andra gruppen.

   Det finns få vetenskapliga studier som behandlar detta, förklarar han. Däremot har både intensifierad matchning och förbättrade svenskkunskaper effekt, enligt Olof Åslund.

   Ahmed Abdirahman pekar också på behovet av bättre och mer matchning för personer från de sex stora invandrargrupperna.

   – Samtidigt förekommer fördomar på den svenska arbetsmarknaden, säger Ahmed Abdirahman.

   Men Therese Lindström, enhetschef på Arbetsförmedlingen, vill inte särbehandla människor utifrån etnisk härkomst.

   – Var man kommer ifrån påverkar inte vad vi gör för personen, säger hon.

   I stället är det varje individs utbildningsnivå och arbetserfarenhet som ska styra insatserna från Arbetsförmedlingen, förklarar hon. Nyanlända behöver särskild hjälp med etableringen, och det sker genom etableringsprogrammet, förklarar hon.

   Fast hjälpen och stödet till invandrade för att få jobb kan alltid förbättras, tycker hon.

   – Det vi gör är inte fel. Men vi kan göra om en del insatser för att förbättra, säger hon, och nämner att till exempel fler bör slussas till reguljära studier.

   Dessutom kan praktikplatser ökas, och arbetsgivare kan bearbetas för att se fördelarna med mångfald.

   – Men sedan handlar det om integrationen i stort.

   Hur stor påverkan fördomar, strukturell rasism och främlingsfientlighet har för invandrades svårigheter på arbetsmarknaden kan hon inte säga.

   – Det är en jättesvår fråga. Det vi kan göra är att hjälpa arbetsgivare att se att invandrade är en viktig resurs, säger Therese Lindström.”
   https://www.gp.se/ekonomi/invandrargrupperna-med-h%C3%B6gst-arbetsl%C3%B6shet-1.66225008

   Bearbetas för att ändra åsikt. Låter lika ”modernt” som omvändelseterapi.

   ”Fakta: Sex stora grupper arbetslösa

   Totalt var cirka 370 000 personer inskrivna hos Arbetsförmedlingen (december 2021). Av dessa var 210 000 födda utomlands.

   Av de utrikes födda hade cirka 45 000 ursprung från Syrien, 24 000 från Irak och 8 000 från Iran. Cirka 16 000 hade ursprung i Somalia, 11 000 i Eritrea och 4 000 i Etiopien.

   Totalt cirka 107 000 personer av de arbetslösa har ursprung i de sex länderna.

   Källa: Arbetsförmedlingen, Stiftelsen The Global Village”

 3. G skriver:

  Fortsätt gärna åt det hållet, det rätta hållet…

  ”Centern rasar till 5 procent i senaste DN/Ipsos mätningen – lägsta stödet på sju år

  För mindre än ett år sedan nådde Centern en toppnotering på 10 procent – men i den senaste mätningen ligger Annie Lööfs parti alltså bara en procent över riksdagsspärren.

  Noteringen är den lägsta för partiet sedan april 2015 och följer en stadig negativ trend i opinionsmätningarna som pågått sedan november i fjol, enligt Dagens Nyheter.

  Tappet i opinionssiffrorna började efter att januariavtalet sprack sommaren 2021, väljarstödet sjönk då ned till 8 procent efter toppnoteringen i juni.

  Men sedan det att Magdalena Andersson (S) tillträdde statsministerposten i november har det gått utför i en stadig takt för Centern.

  Då röstade partiet ja till Andersson som statsminister för att sedan rösta ner regeringens budget – vilket resulterade i att M, KD, SD och L fick igenom sina budgetförslag.

  Enligt Ipsos opinionsanalytiker Nicklas Källebring har väljarstödet gått från C till alla partier utom KD – men det största tappet går till Socialdemokraterna.

  – Nästan var femte väljare som röstade på Centerpartiet 2018 uppger i majmätningen att de skulle rösta på (S), säger Källbring till DN.”
  https://www.expressen.se/nyheter/centern-rasar-till-5-procent-i-senaste-dnipsos-matningen–lagsta-stodet-pa-sju-ar/

  Att C ser sig som ett borgerligt parti men väljarna går till S kanske borde vara något för C att försöka klura ut lol!

  • bergersjo skriver:

   C är det farligaste partiet i riksdagen och har varit det länge. De behöver komma under spärren, annars fortsätter de vara lika farliga, precis som MP varit det trots att de varit så små hela tiden.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Det är läskigt att kvinnor ser allt i kön. Hellre än gott och ont. Jag har mött flera riktigt onda kvinnor i livet.

  En tjej skrev nyligen på Twitter eller Instagram ”Män får inte sina liv förstörda av kvinnors anklagelser om sexuella trakasserier, utan för att de begick handlingen!” Tänk om de var oskyldiga då? Då blir argumentet att kvinnor inte ljuger om såna saker, som också har sagts. Trots att motsatsen bevisats otaliga gånger. De är helt blinda för det. Män står för all ondska i världen.

 5. G skriver:

  ”Bawar Ismail: Centerpartiet visar okunskap om hedersförtryck

  Det går inte bra för Centerpartiet. I DN/Ipsos senaste opinionsmätning har partiet trillat ner till fem procent. Väljarstödet har därmed halverats på ett år, vid samma mätperiod förra året låg partiet runt tio procent. Centern möter nu kritik från alla håll och kanter. Det gäller inte minst partiets ställningstaganden i frågor som rör yttrandefrihet, religionskritik och islamism.

  Centerpartiets andre vicepartiledare Martin Ådahl fick efter sitt deltagande i SVT:s debattprogram ”Sverige möter” motstå massiv kritik för att ha sagt att hedersförtryck utövas av en pytteliten minoritet muslimer. Partiledaren Annie Lööf har lekt med tanken att låta inskränka yttrande- och demonstrationsfriheten i utsatta områden och under den islamska högtiden ramadan. I Göteborg är de lokala centerpartisterna kritiska till att staden stoppar studieförbundet Ibn Rushd från att ansöka om bidragsmedel, trots organisationens många problematiska samarbeten med rasistiska och antidemokratiska krafter. I Kalmar län har såväl ett regionråd som en toppkandidat till riksdagen öppet ifrågasatt att det ska vara möjligt att förnedra religion i Sverige (Barometern 19/4).”
  https://www.gp.se/ledare/centerpartiet-visar-okunskap-om-hedersf%C3%B6rtryck-1.73485072

  Läsa hela. Bravo!

  • bergersjo skriver:

   Detta är mycket bra, men det räcker inte. Centern måste åka UT ur riksdagen, annars kan de bli det nya miljöpartiet och sitta i regering och mer eller mindre bestämma allting. Sossarna går med på vad som helst så länge de får sitta i regering.

 6. Mr Snaggle skriver:

  ”Det går inte bra för Centerpartiet.”

  BRA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s