Eritrean misstänkt för våldtäkt och mordförsök på barn: fri på gatorna- skyddad av myndigheterna

I media kallas han för ”pojke”, den eritreanske yngling som ”misstänks” för att ha våldtagit och försökt mörda en nioårig svensk flicka i Skellefteå.

Misstänks”, det är vad man säger i Sverige om någon som inte blivit juridiskt dömd. Och det har han ju inte blivit, och kommer heller aldrig att bli såtillvida att myndigheterna inte bestämmer sig för att han sannolikt ljugit om sin ålder och faktiskt är 15 år istället för 13.

Men varför misstänks han? Man kan ju misstänka att myndigheterna kanske faktiskt vet vem det är som givit sig på flickan? Hon är ju våldtagen, och måhända har det gått att finna våldtäktsmannens DNA.

Men eftersom den misstänkte ynglingen än så länge betraktas som 13 år gammal spelar den saken ingen roll. Han springer fri på gator och torg, och nu är myndigheterna riktigt oroliga!

Oroliga över att ynglingen- beskriven som en ”tickande bomb”- kanske ska ge sig på (ursäkta, misstänkas för att ge sig på) fler oskyldiga små barn?

Nejdå- sånt oroar inte de svenska myndigheterna. Vad som oroar dem är den ”hätska stämningen” och ”hatet” på sociala medier. De vill ”lugna de boende och skapa trygghet i området”.

Därför är ynglingen nu flyttad till en annan plats i landet. En plats där ingen vet vem han är. Detta skapar visserligen helt klart trygghet i Skellefteå- men det skapar samtidigt otrygghet någon annanstans, där det nu springer runt en tickande bomb som ”misstänks” för grov våldtäkt och mordförsök på barn, men som ingen vet vem han är…

Tryggheten myndigheterna bryr sig om, är hans trygghet. De är oroliga över att någon som vet vem han är ska ta lagen i egna händer och bestraffa honom, när nu myndigheterna själva vägrar att göra det.

Är det sådana lagar vi ska ha i Sverige? Det tycker inte jag.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s