SEB kräver svar på kränkande Storebrorsfrågor!

Sverige kommer allt närmare ett Storebrors-samhälle av skrämmande George Orwell-variant. En av orsakerna är bankerna, som är fullt uppbackade av staten.

Såväl banker som stat vill veta allt om vanliga hederliga medborgare. De vill inte att vi ska ha möjlighet att handla med kontanter längre. Allra helst skulle de vilja att vi jämt och ständigt handlade med mobiltelefoner via swish. Bankkort fungerar också, men betraktas tydligen inte som lika modernt och fiffigt.

Varför detta då? Jo, de vill ju veta allt om oss. Var vi är, vad vi lägger våra pengar på, vad vi får våra pengar ifrån- allt.

Idag fick jag massor av kränkande frågor av Skandinaviska Enskilda Banken SEB, som de påstod sig behöva ställa på grund av nya lagar. Jag är skeptisk till om det stämmer, men det skulle sannerligen inte förvåna mig. Såväl staten som bankerna är positiva till att få veta.

Så… SEB påstår sig behöva veta om jag tänker ta ut kontanter, hur många gånger, hur mycket jag ska ta ut, hur mycket jag har i inkomst, vad den beror på och mycket mycket mer. Men inget av detta angår SEB.

Flera av dessa upprörande Storebrorsfrågor vet såväl staten som banken redan svaren till bättre än jag själv- det är ju banken som har mina pengar och banken märker därmed också omedelbart vad som händer med dem.

Storebror ser dig.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till SEB kräver svar på kränkande Storebrorsfrågor!

 1. Mr Snaggle skriver:

  På sistone så har jag faktiskt också börjat swisha… förbi folk på min cykel. Det går ju faktiskt snabbare än att gå och är ganska praktiskt också! Så jag förstår folk när de säger att det är smidigare. 🙂

  • bergersjo skriver:

   Din skojare! 😉 Men då har du väl också upptäckt att det är SVETTIGT och värst av allt: Det är bara i Hufwudstaden som de har börjat måla Damcyklar på cykelbanorna. I resten av landet är det enbart människor som betraktar sig som Herrar som har rätt att cykla! 😛

 2. Mr Snaggle skriver:

  Jag bor i en förort, så jag har inte märkt av det. Hade hellre haft bil, men vad gör man inte för att slippa åka kollektivt i denna eviga pandemi…

 3. Mr Snaggle skriver:

  Inte märkt av de kvinnliga cykelsymbolerna, menar jag. Kanske bara är i citydelarna? Men att cykla där skulle jag inte vilja med all trafik, det känns farligt.

 4. Mr Snaggle skriver:

  Herr Gårman då? Och den gröna och röda gubben på trafikljusen? Är det inte dags att byta ut dem med?

  Nej, jag orkar faktiskt inte ens se den där videon. Jag vet deras värderingar, åsikter och prioriteringar och jag håller inte med alls.

  • bergersjo skriver:

   MP byter nog ut dem också ifall de får sitta kvar vid makten.

   Videon är rolig! 🙂 Det är två tjejer i SD-kanalen Riks som skojar till det.

 5. Mr Snaggle skriver:

  Ja, den var bättre än jag trodde. 🙂

  Det enda de har gjort är alltså att sudda bort stången upptill i de nya symbolerna, som väl är det enda som skiljer modellerna åt. Vilket alltid har varit en paradox i sig – att herrcyklar har en ram däruppe (med hög risk att slå testiklarna i när man hoppar av den) och damcyklar inte… Fastän det vore mer naturligt om det vore tvärtom. Men det har blivit som ett skämt politiskt inom vissa partier…Hur tror du vi uppfattas i omvärlden? När vi samtidigt har så stora problem med kriminalitet, utanförskapsområden, etc, dit polis och räddningstjänst knappt kan åka utan att bli utsatta för stenkastning. Återigen: De skrattar åt oss.

  • bergersjo skriver:

   Nä, det är inte den enda skillnaden. Deras damvariant har också en skillnad på handtaget, den riktas framåt istället för bakåt som på herrvarianten. De har inte bara suddat bort stången, de har suddat bort hela symbolen och sen målat dit en NÄSTAN likadan symbol istället… Undrar hur mycket pengar det där tramset kostat?
   Jag tror vi uppfattas precis som sig bör: Som trams.

 6. Mr Snaggle skriver:

  Ja, jag har ingen koll. Jag använder min gamla mountainbike och är inte så noga. Cykel är bara ett fortplantningsmedel för mig för att slippa åka kollektivt.

  (Finn ett fel… 😉

 7. Mr Snaggle skriver:

  Nej, de en av de viktigaste frågorna för mig är att vi först måste ha ett fungerande lagsystem som garanterar långa och hårda straff för de värsta brotten, med livstids inlåsning av de värsta brottslingarna i ordets rätta bemärkelse. Både som upprättelse till brottsoffren eller deras anhöriga, men även för att skydda samhället från otaliga personer som är för farliga och inte kan gå lösa. Det kostar också skattepengar, men känns som om det är värt det, eftersom det är den bästa realistiska lösningen.

  Inte sånt där trams.

  • bergersjo skriver:

   Det MÅSTE ju egentligen inte kosta pengar. Tvärtom kan samhället TJÄNA pengar på det. Så var det förr och självklart kan det vara så även idag.
   Nu är det mys och pys i fängelset och tillgång till internet och mycket bättre mat än i sjukhus och ålderdomshem och egna rum och allt möjligt. Det är ju absurt.
   Det BORDE ju vara straffarbete från tidig morgon till sen kväll- gärna hårt och farligt, men finns det andra jobb som behövs mer så är det naturligtvis inte NÖDVÄNDIGT att det är hårt och farligt.
   Sen borde de självklart leva på mat som annars skulle kastas- det finns gott om sådan mat från affärerna i Sverige. Sova kan de göra i stora gemensamma salar- det gör både sjukhuspatienter och soldater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s