Nej, Ronie Berggren: Västvärldens värderingar grundar sig INTE på religion!

Med islamiseringen av Sverige och resten av västvärlden har det blivit allt vanligare att människor påpekar att islam inte fungerar med våra värderingar, vilket stämmer. Jämställdhet, religionsfrihet, yttrandefrihet och så vidare- det funkar inte alls ihop med islam.

Vad många dock verkar tro, är att våra värderingar grundar sig på kristendomen. Så är det alltså inte. Precis som islam är kristendomen en religion som, om lagar och normer grundas på den, är mycket farlig.

Grejen är att västvärlden har sedan 1700-talet rejält sekulariserats. Det är inte så många här som grundar all etik och moral och alla sina normer och regler utefter sin tro. Istället går man efter humanism, och de flesta är för övrigt inte ens speciellt troende.

För 300 år sedan var människorna i Sverige och västvärlden betydligt mer kristna än idag- men deras värderingar var helt annorlunda.

För homosexualitet eller för övrigt sex med någon man inte var gift med, dömdes man till döden här i Sverige- just på grund av religionen. Den som tror att det är kristendomen som gjort västvärlden mjukare har fel- sekularisering och humanism ligger bakom.

Vill du stödja mitt arbete? Swish: 0730467053

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s